Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konuya biraz daha farklı bir yönden bakıyorum. Hastalığın bulaşıcılığı, geçirdikten sonra akciğerde bıraktığı hasarı ve ölümle sonuçlanma olasılığı ortada. Konunun ciddiyetinin fazlasıyla farkındayım. Ancak okullar 3 ay bile uzaktan eğitime geçtiğinde maalesef öğrencilerin seviyesi geriledi. Gidişat ciddi oranda kötüye gitmez ise önlem alınarak okulların açılması gerekiyor.

Ayrimcilik nedir biliyor musunuz?kendi cocugumu okula gondermeyecegim ama ogretmenler de hastalik riskine girsin,diger cocuklar da girsin demek.
Size ilk mesajimda da yazdim tum sektorlerde uzaktan calisilabiliyorsa uzaktan calisilsin.bunu talep edin.ama onlar uzaktan calisiyo onlar da hastalik kapma riskine girsin demek bana gore kotu niyettir.biz pandemiden de ders cikarmamisiz.kendi hakkimizi aramak yerine baskalarini dibe cekmeye calismamayi ogtenseydik keske.

Çevremde genel olarak devlet memurları var.
Kurum bildirmek istemiyorum .
Okulların kapanmasıyla birlikte hepsi vardiyalı çalışmaya geçti. Kendi ailemin içinde bu insanlar, birisi eşim, birisi kardeşim vs vs.
Eşim mesela haftada 1 bazen 2 gün gidiyor. Geri kalan kısmını hala evden hallediyorlar.
Ailemde pandemi hastanesinde çalışan hemşire de var. O da son derece esnek çalışıyor. Yine birkaç sağlıkçı tanıyorum bu şekilde. İstedikleri zaman izin de alabiliyorlar ( aile içi olduğu için bu kadar net konuşuyorum )
Özel kurumlar farklıdır mutlaka. Ama gerçekten devlet memuru olan herkes canhıraş çalıştı da bizim bölgede mi işler farklı? Burda kimse öğretmenler yatıyor demiyor çünkü kimse doğru düzgün çalışmıyor .
Ben gerçekten burdaki tartışmalarda görüyorum bunu. Sanki pandemide sadece öğretmenler evdeymiş gibi. Çok ilginç.

Konu sahibine bencil diyenler olmuş. Bunun bencillikle alakası yok. Tedbir almak bizim elimizde ama bu virüs HAVADAN bulaşıyor. Aldığımız nefesten bulaşıyor tedbir nereye kadar ???
Avm ler sahiller tıklım tıklım, millet birbirinden kaptı kapacağını, şimdi okullar açılınca öğrencisinden öğretmenine bu şahıslar eve gidip kendi ailelerine çocuğuna kardeşine danasına dıdısına bulaştıracak. Onlar da başkalarına.
Avm lerde fink atanlar, Mart ayından beri evden çıkmayan insana bulaştıracak okullar açılınca.
Aynı şey diğer meslekler için de geçerli doğru,
Ama en basit örnekle, içlerinden 1 tanesi pozitif olan bir sınıf dolusu ilkokul çocuğu, buna kim ne şekilde nasıl tedbir alabilir? Bu çocuklar 40 kişilik sınıflarda aynı sıralarda oturuyor birbirinin kalemini silgisini kullanıyor.
Bencillik diye düşünen ve bana dislike atacak hanımlarımız lütfen aydınlatsın
Normalleşme planı en başta olmamalıydı

Son düzenleme:
Evden dönüşümlü calistigimiz uzun bir sure oldu ama insanlar emekliler öğretmenler memurlar her sektörden insanyerlerinde evlerinde durmadilar.herkes kredi çekip altın gümüş alma derdine düştü şube personeli yetişemez olduk ve dönüşümlü çalışma bitti.

Okula giden çocuk daha çok hastalanır, çünkü birbirlerine yayarlar. Korona da da bu ihtimal çok çok yüksek. Öğretmenler içinde elbette böyle bir ortamda eğitim vermek oldukça güç olacak. Üstelik sonbahara doğru korona ile birlikte diğer salgın hastalıklarda artmaya başlayacak. Bir de 25 milyon çocuk kalabalık ortamlarda biraraya gelince hastaneler ve sağlık çalışanları ne kadarına yetecek acaba. Çocugumu okula göndermeme gibi bir seceneğim olsaydı bu sene de kesinlikle göndermezdim.

Vah vah vah vah ! Vah ki ne vah ülkenin öğretmenine bak!
Siz bu hükümetten önceki öğretmenlerin durumuna inşallah düşmeyin amin

Esimde evden calisabilen bi sistemde calisiyo ayrica is yerinde yarisi virus pozitif cikmis ve esim tansiyon hastasi 16 aylik kizim var esim o sekli ise ise gidiyo ve esim gibi olan daha kotu olan bi cok insan var ama nedense ogretmenler gidemiyolar okullar acilmasin ne guzel oh sonrada ogretmen dusmanligi deniliyo ama bilmiyolarki bu okullar acilmasin diyenler bencillik yapiyolar sadece kendilerini dusunuyolar

Tek calisan ogretmenlermis gibi tribe girmissiniz bunca calisan insan ne yapsin bi sizin hayatinizmi kiymeti anlamiyorum bu ogretmenlerin herseyde ogretmenlik soyle zor boyle zor.. cok daha zor durumda olup calisan meslekler var hanfwndi dunya sizin etrafinizda dönmüyor ve cocuklarin egitimede ihtiyaci var sizin gorevinizde bunu vermek

Bilakis, ben göndermeme seçeneğine sahipken çalışan anne neden zorunlu, neden aramızda bu ayrım var, bunu ortadan kaldırmak gerek diyorum.
Ama sadece eğitimle olmaz, sadece eğitimciyi düşünmek hem ayrımcılığın dibi hem de boşa çabadır.
Siz öğretmensiniz evdesiniz, eşiniz işe gidip geldikçe evde olmanızın mantığı nedir?

Bu böyle bir zincir.
Evinde olan güvende diye bir şey yok, keza evinde oturan benimkiler harici çocuk da görmüyorum.
Yani okul açılmamalı diyorum ama açılmadığında daha mı az risk var, hepsini ortadan kaldırın ki bir şeye yarasın.
Tek başına gerçekten anlamsızdır.

Siz öğretmensiniz evdesiniz, eşiniz işe gidip geldikçe evde olmanızın mantığı nedir?
Şuna mantıklı bir açıklaması olan var mı?
Gerçekten merak ediyorum.

Dün bir velim whatsapptan fotoğraf göndermiş üç öğrencimiz bir masada kart oyunu oynuyorlar.
Fotoğraf nerde çekilmiş?
Annelerin işyerinde, hepsi aynı kurumda mesai arkadaşı.
Bu annelerden ikisi (fotoğrafı gönderen de dahil)
'çok tedirginim Hocam, vakalar artıyor,
kayıt yenilemek için acele etmeyeceğim,
Ekim gelsin bakarız duruma' demişti.

Cevap olarak gülen yüz emojisi gönderdim artık nasıl yorumlarsa...

Birgun dinlenip ertesi gun nöbetime gittim calismak benim zoruma gitmiyor.
Emin misiniz? Bazı yorumlarınızı okudum da pek öyle durmuyor. Basbayağı hazmedemiyorsunuz. Konu sahibi gibi bencil, mızmız tiplerin korona var diye ağlaması da sizinkiyle yarışır tabii.

Bu arada ogretmen de degilim.her gun de ise gidiyorum.pandemide herkes evdeyken de gittom,calistim.gonullu de gorev aldim.sadece insanlar korkuyorsa bunu anlayin ,suclamayin,yargilamayin.kotu donemler atlatildi.bundan da ders cikarin
Bilim kurulu dogru karari verir diye dusunuyorum.okula gondermemezlik yapip cocuklari zor durumda birakmayin der giderim.sevin birbirinizi,hosgorulu olun.

Bankalar dönüşümlü de çalıştı,ama insanlar bankaları boş bırakmadı ki.kredi cekmek için kredi erteletmek icin..emekliler promosyon alacağı bankayı secmek için subelere dolustu..son 2 -3 haftadır da altın gümüş hesabı açtiranlar ile yikiliyor subeler. dönüşümlü çalışma geçen ay bitti mecburen.sube telefonları da şahsi telefonlarimiza yönlendirildi.evden çalışmak da kolay değildi .hepimiz subelere kosa kosa döndük neredeyse

Egitimciyi keske dusunseler.kurtulus savasina ogretmenler alinmamistir mesela.ogretmenlerimiz ,saglikcilarimiz hepsi cok degerli.anlamadiginiz egitimciyi dusunen yok.herkes icin endiseli insanlar.acilsin diyen dr acilmasin diyen dr hakli kendince.anlamaya calissak,kirmasak...cok zor degil.destek olsak...

Bizim izin haklarımızı bile elimizden aldılar görevden ayrılırsanız bir daha atanamayacaksınız özelde de işe girmenize olumlu bakmayacağız diye açıklama yaptı bakan dinlemişsinizdir. Sizde insansınız bizde. Bizlerinde ailesi çocuğu var. Siz evde maaşlı otururken (şuan ağlayanlarınızın hepsi tatilde bodrumda alaçatıda görüyoruz) insanlar canını ortaya koyuyor. Çocukları, ailelerini düşünseydiniz şu cümleleri yazmazdınız. Ah bencillik. Neyse yorumum bu kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…