Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Faizler düşünce tabi akın akın insan sizlere yüklendi.
Ama hala anlamıyorum anlayamıyorum, bir şekilde dönüşümlü ya da evden çalışma olanağı varken zorunlu mesaiye geçilmesini.
Evden çalışmak dediğim gibi, diğer ev halkı da aynı düzendeyse mantıklı yoksa koca bir hiç.
Bir de sizlere 24 saat yük, haklısınız.

İşte aylardır saglikcilarda bu durumda mesafeyi kurmak imkansız:). Dun eşim Coronali.hasta baktı simdi evde nereye gitsin çocuğumuz var küçük. Ve coguu doktor hemşire de pozitif olmaya başladı annem hastalandı yanıma getiremedm. Ben gidemedm taşıyıcı olablrm diye.
Değilim.çünkü öğrenciler farklı. Birbirinin üzerine tükürüp ben koronalıyım diyen ergen gördü bu gözler. Bizim okul da biraz kenar mahalle okulu. Kesinlikle benzer olaylar olac

Bilim kurulu, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı adına herkes karar vermiş açılsın açılmasın diye, ne diyelim hayırlısı olsun artık :)
Degil mi
İşte bu bahsettiğiniz evden çalışma işi bankalar için tam uygun değil şahsi gorusum.musteri telefonda konuşurken bankacı olduğuna bile inanmıyor direkt dolandırıcı muamelesi yapıyor .şubeyi kendisi arayanlar için bile öyle.sube teli şahsi telefona yonlendirilmis olunca ve konuşurken arkadan gelen çocuk sesi vs direkt güvensizlik oluşturdu.oglum beni tekrar eder oldu : ben de evden calisiyorum falan diyordubiz hiç üzülmedik şubeye döndüğümüzde o kadar yani

Asıl anlatılmak istenenin özeti.

Tamam açılmasın ama devlet bosuna para odemesin ne dersiniz ozaman
Yüzde yüz katiliyorm mesela ben hemsireyim ücretsiz izindeym çocuğum için izindeym. Ama eşimde sağlıkçı. Elimizden bu kdr geliyor zaten bu dönemde evime çocuğa bakmam.icin bile kimse gelmedi bakicilar kaçtı bizden Mart Nisan aynda

Ben çalışmıyorum ama eşim virüsün başından beri calisiyor üstelik risk gurubunda ,bizlerinde çocuğumuz ve yaşlılarımız var, tedbirli davranıp hayatımıza devam ediyoruz.maaşınız yatmasaydi böyle dusunecekmiydiniz? sağlık çalışanlarından daha çok risk altına girmeyeceksiniz sakin olun ,maskenizi takın, dezenfektaninizi,siperliginizi eksik etmeyin işinizi yapın!

Bunu zaten bilmeyen yok ama okullarla ilgisi ne... kendilerine şükran suyuyoruz, Allah hepsini korusun sağlık sıhhat versin. Okullar açılınca hastaneler mi boşalacak...
Yoo tam tersi desteklerim en azından öğretmenler evde otursun korunsun. Ama kalkıp filsir fildir gezmesin veliler de aynı şekilde. Çocuklar tatilde değil amaç bu değil. ozmn herşey anlamsiz kalıyor ama şunu demek.istyrm olurda acılirsada. Çocuğum var vs demiş konu sahibi bende sizi en iyi biz anlarız aylardır bizde bu durumdayiz demek istedim.

Evet aglamadim kimseye gidip sikayet etmedim neden diye. Birgun dinlenip ertesi gun nöbetime gittim calismak benim zoruma gitmiyor. Ben isimi sadece is olarak gormuyorum ben isime asik biriyim ve kotu yanlarinida kabullendim
Çok belli oluyor. İşinize aşık falan değilsiniz yoksa her öğretmen konusunun altında nefret kusarken ne işiniz olurdu. Ben şöyle yoruluyorum böyle emek veriyorum öğretmen de çalışsın bla bla. Buradan görünen sadece öğretmenlere gizli hayranlık ve nefret karışımı bir his beslediğiniz. Bu arada neden öğretmenler biz aslında çok çalışıyoruz siz bilmiyorsunuz triplerine giriyorlar ki. Evet çok çalışıyoruz yoruluyoruz ama en iyi tatili de biz yapıyoruz(memurlar içinde) bu hep böyleydi. Seçimler hayatımızı belirler.

Ben öğretmenler açısından değil de öğrenciler ve veliler açısından endişeleniyorum. Çocuklar evet dışarı çıkıyor. Ama aile kontrolünde genelde. Okulda bu kadar kontrol sağlanması mümkün değil. Bulaş olursa çocuklarda evdekilere taşırsa.. Beni bu ihtimal korkutuyor. Bir sınıfta bir kişide olsa sınıfta da okul da da çok kişiye bulaşır.

"Okullar açılsın istiyorlar çünkü çocukları başlarından atmak istiyorlar" diyorlar ama herkes çalışırken, o çocukları bırakacak bir yer yokken, çocuklar anne babalarının peşinde işe ya da -daha da kötüsü- düğüne, alışverişe, ev gezmesine sürüklenirken okulların açılmamasının hiçbir mantığı yok.
Karantina sadece öğretmenlere işliyor oluyor şu durumda. Sadece öğretmenlerin korunması gerekiyor, geriye kalan hiç kimse için risk yok gibi saçma bir durumdayız gerçekten.

Ögretmenim, okulların açılmasını hayatımızın düzene girmesini isterdim. Fakat açılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Okullar açılmalı diyenler çocuğunuzu gönül rahatlığı ile okula yollayabilecek misiniz?

Düşünün bir okulda hatta bir okul değil Türkiye'de bir öğrenci dahi coronadan vefat etse, Allah korusun, neden okulları açtı diye herkes devleti suçlayacaktır.

Bazı öğrencilerimizin bağışıklığı düşük, kendileri risk grubunda. O ögrencilerimiz okula gelmek istemeyecek ve bir şekilde okula gelmeyecektir. Ee bağışıklığı zayıf olan öğretmenler ne olacak. Yaşı 50 yi geçmiş ya da bir şekilde risk grubunda olan pek çok öğretmen var. Ben gelemeyeceğim diyebilecekler mi... Benim girdiğim sınıflar 44 kişi ortalama. Bir hafta içinde yaklaşık 450 öğrenci ayrıca 100 e yakın ögretmen ayrıca personelle muhatap oluyorum.

Her boğaz tahrişimde eyvah korona mi oldum diye panik yapacağım.

Ayrıca her bir ögrenci için de bu geçerli. Herkes 1000 kişi ile yakın mesafe de olup eve gelip ailesi ile yakın mesafeye girecekler.

Bir de sosyal mesafeye evet insanlar uymuyor. Herkes sahillere aktı. Fakat evde oturanlar uyarılara dikkat edenlar de var. Özellike risk grubundakiler azami dikkat ediyorlar.

Biliyorum herkes çok sıkıldı. Benim de bir çocugum var. Ne kadar geri kaldıklarını bir veli olarak ben de görüyorum. Okulların açılma ihtimaline karşılık onu da kreşe yazdırdım ama hiç içim rahat degil. Normal zamanda bile hasta olduğunda panik oluyorum şimdi hasta olursa ne yaparım bilemiyorum...

Bunca lokantalarda calisanlar filan napsin.benim esimde garibim calisiyor mecbur.yurtdisinda gelende var turkiyenin bir ucundan da.dugunlerde oluyor derneklerde.insanlarin temas ettigi yemek yedigi tabaklari mecbur dokunuyorlar.bizimde cocuklarimiz var 1 yasinda 3 yasinda napalim yani biz coktan olmustuk ozman.

işine aşık olan başkasının işine karışmaz, bunu bilir bunu söylerim. aklımdan geçmez benim öğretmenler neden pandemi surecinde para aldı diye, bana ne.

Kreşlerin açık olduğunu biliyor musunuz?

Burda konu ogretmenler degil okullar ve çocukların egitimi. Ogretmenlige hayranligim olsa gider egitim fakültesi okurdum. Kimseyede nefret kusmadim bencil olduklarini soyledim herkesin ailesi var sonucta. Uzaktan egitimden verim alamadık ve herkes bu kadar normallesmisken okullarin acilmasinin dogru olacagini düşünüyorum

Yani 22 sayfadır herkes demiş ki vay bütün millet çalışıyor da öğretmenler yatıyor... öğretmenler zaten bu durumun farkında ve kuryeden hasta kabule kadar hizmet veren herkese minnettar. Okullar açılırsa öğretmenler daha çok çalışmayacak ama sağlık çalışanları için risk artacak.

belki öyle olursa insanlar neden açılmaması gerektiğini kavrarlar, herşey kolaylıkla öğrenilmiyor ne yazık ki.
hayatın öğretmen olması gerekiyor bazen.
hayatlarındaki bir cana zarar gelmesi ihtimalinden daha önemli demek ki öğretmenlerin maaş alması

Diger ülkelerde neden bu illet kontrol altina alındı çünkü belli bir müddet sokaga cikma yasagi oldu ,çinde askerler gezdi sokaklara kimse çıkamadı ,devlet halkin ihtiyaclarini kapilarina dagitti. Ama biz bunu yapamadik. En baştan mart ayinda 20gün sokaga cikma yasagi olsaydi hala bu konuyu konusmayacaktik. 20 gün sokaga cikma yasagi ülke ekonimisi kaldirmaz dediler şimdi dahami iyi oldu.

Benimde küçük bebeğim var 9 aylık ücretsiz izne ayrılacağım. Gerçekten sağlık çalışanlarına Allahım kolaylık versin .O maskeyle nasıl duruyorlar öyle .Benim büyük oğlum geniz eti ameliyatı oldu. Hastanede yaklaşık sabah 7 den ıkındın 3 e kadar kaldık boğuldum resmen bulduğum fırsatta açık pencereden maskemi açıp nefes aldım . Okulda nasıl dayanılır bilmiyorum birde sürekli konuşacaksın zaten ders anlatacaksın .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…