- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Faizler düşünce tabi akın akın insan sizlere yüklendi.Bankalar dönüşümlü de çalıştı,ama insanlar bankaları boş bırakmadı ki.kredi cekmek için kredi erteletmek icin..emekliler promosyon alacağı bankayı secmek için subelere dolustu..son 2 -3 haftadır da altın gümüş hesabı açtiranlar ile yikiliyor subeler. dönüşümlü çalışma geçen ay bitti mecburen.sube telefonları da şahsi telefonlarimiza yönlendirildi.evden çalışmak da kolay değildi .hepimiz subelere kosa kosa döndük neredeyse
Değilim.çünkü öğrenciler farklı. Birbirinin üzerine tükürüp ben koronalıyım diyen ergen gördü bu gözler. Bizim okul da biraz kenar mahalle okulu. Kesinlikle benzer olaylar olac
Degil miBilim kurulu, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı adına herkes karar vermiş açılsın açılmasın diye, ne diyelim hayırlısı olsun artık :)
İşte bu bahsettiğiniz evden çalışma işi bankalar için tam uygun değil şahsi gorusum.musteri telefonda konuşurken bankacı olduğuna bile inanmıyor direkt dolandırıcı muamelesi yapıyor .şubeyi kendisi arayanlar için bile öyle.sube teli şahsi telefona yonlendirilmis olunca ve konuşurken arkadan gelen çocuk sesi vs direkt güvensizlik oluşturdu.oglum beni tekrar eder oldu : ben de evden calisiyorum falan diyorduFaizler düşünce tabi akın akın insan sizlere yüklendi.
Ama hala anlamıyorum anlayamıyorum, bir şekilde dönüşümlü ya da evden çalışma olanağı varken zorunlu mesaiye geçilmesini.
Evden çalışmak dediğim gibi, diğer ev halkı da aynı düzendeyse mantıklı yoksa koca bir hiç.
Bir de sizlere 24 saat yük, haklısınız.
Asıl anlatılmak istenenin özeti.İşte aylardır saglikcilarda bu durumda mesafeyi kurmak imkansız:). Dun eşim Coronali.hasta baktı simdi evde nereye gitsin çocuğumuz var küçük. Ve cocgu doktor hemşire de pozitif olmaya başladı annem hastalandı yanıma getiremedm. Ben gidemedm taşıyıcı olablrm diye.
Yüzde yüz katiliyorm mesela ben hemsireyim ücretsiz izindeym çocuğum için izindeym. Ama eşimde sağlıkçı. Elimizden bu kdr geliyor zaten bu dönemde evime çocuğa bakmam.icin bile kimse gelmedi bakicilar kaçtı bizden Mart Nisan ayndaTamam açılmasın ama devlet bosuna para odemesin ne dersiniz ozaman
Bunu zaten bilmeyen yok ama okullarla ilgisi ne... kendilerine şükran suyuyoruz, Allah hepsini korusun sağlık sıhhat versin. Okullar açılınca hastaneler mi boşalacak...Asıl anlatılmak istenenin özeti.
Ben çalışmıyorum ama eşim virüsün başından beri calisiyor üstelik risk gurubunda ,bizlerinde çocuğumuz ve yaşlılarımız var, tedbirli davranıp hayatımıza devam ediyoruz.maaşınız yatmasaydi böyle dusunecekmiydiniz? sağlık çalışanlarından daha çok risk altına girmeyeceksiniz sakin olun ,maskenizi takın, dezenfektaninizi,siperliginizi eksik etmeyin işinizi yapın!Mart ayında beri kimsenin evine gitmedik, misafir de kabul etmedik. Dışarıda da görüşmedik. Evde zaten bizde kalan anne babam eşim ve 5,5 aylık bebeğim var. Bebeği eşimin tarafında kimse görmedi. Benim akrabalarım görmedi. Ama okullar açılınca tüm bu çabalarımız boşa gidecek. Ben de eşim de öğretmeniz. Kesinlikle öğrencilerin mesafeye uymayacağına eminim. Mutlaka pozitif bir öğrenci birimize bulaştıracak.eşim branşı gereği okuldaki bütün öğrencilerin dersine giriyor. Evde bebeğe bulaşacak, annem babam biz okuldayken bebeğe bakacak, onlara da bebekten bulaşacak. Bütün tedbirler boşa gitti.
Yoo tam tersi desteklerim en azından öğretmenler evde otursun korunsun. Ama kalkıp filsir fildir gezmesin veliler de aynı şekilde. Çocuklar tatilde değil amaç bu değil. ozmn herşey anlamsiz kalıyor ama şunu demek.istyrm olurda acılirsada. Çocuğum var vs demiş konu sahibi bende sizi en iyi biz anlarız aylardır bizde bu durumdayiz demek istedim.Bunu zaten bilmeyen yok ama okullarla ilgisi ne... kendilerine şükran suyuyoruz, Allah hepsini korusun sağlık sıhhat versin. Okullar açılınca hastaneler mi boşalacak...
Çok belli oluyor. İşinize aşık falan değilsiniz yoksa her öğretmen konusunun altında nefret kusarken ne işiniz olurdu. Ben şöyle yoruluyorum böyle emek veriyorum öğretmen de çalışsın bla bla. Buradan görünen sadece öğretmenlere gizli hayranlık ve nefret karışımı bir his beslediğiniz. Bu arada neden öğretmenler biz aslında çok çalışıyoruz siz bilmiyorsunuz triplerine giriyorlar ki. Evet çok çalışıyoruz yoruluyoruz ama en iyi tatili de biz yapıyoruz(memurlar içinde) bu hep böyleydi. Seçimler hayatımızı belirler.Evet aglamadim kimseye gidip sikayet etmedim neden diye. Birgun dinlenip ertesi gun nöbetime gittim calismak benim zoruma gitmiyor. Ben isimi sadece is olarak gormuyorum ben isime asik biriyim ve kotu yanlarinida kabullendim
Şuna mantıklı bir açıklaması olan var mı?
Gerçekten merak ediyorum.
Dün bir velim whatsapptan fotoğraf göndermiş üç öğrencimiz bir masada kart oyunu oynuyorlar.
Fotoğraf nerde çekilmiş?
Annelerin işyerinde, hepsi aynı kurumda mesai arkadaşı.
Bu annelerden ikisi (fotoğrafı gönderen de dahil)
'çok tedirginim Hocam, vakalar artıyor,
kayıt yenilemek için acele etmeyeceğim,
Ekim gelsin bakarız duruma' demişti.
Cevap olarak gülen yüz emojisi gönderdim artık nasıl yorumlarsa...
Çok belli oluyor. İşinize aşık falan değilsiniz yoksa her öğretmen konusunun altında nefret kusarken ne işiniz olurdu. Ben şöyle yoruluyorum böyle emek veriyorum öğretmen de çalışsın bla bla. Buradan görünen sadece öğretmenlere gizli hayranlık ve nefret karışımı bir his beslediğiniz. Bu arada neden öğretmenler biz aslında çok çalışıyoruz siz bilmiyorsunuz triplerine giriyorlar ki. Evet çok çalışıyoruz yoruluyoruz ama en iyi tatili de biz yapıyoruz(memurlar içinde) bu hep böyleydi. Seçimler hayatımızı belirler.
Kreşlerin açık olduğunu biliyor musunuz?Ben öğretmenler açısından değil de öğrenciler ve veliler açısından endişeleniyorum. Çocuklar evet dışarı çıkıyor. Ama aile kontrolünde genelde. Okulda bu kadar kontrol sağlanması mümkün değil. Bulaş olursa çocuklarda evdekilere taşırsa.. Beni bu ihtimal korkutuyor. Bir sınıfta bir kişide olsa sınıfta da okul da da çok kişiye bulaşır.
Burda konu ogretmenler degil okullar ve çocukların egitimi. Ogretmenlige hayranligim olsa gider egitim fakültesi okurdum. Kimseyede nefret kusmadim bencil olduklarini soyledim herkesin ailesi var sonucta. Uzaktan egitimden verim alamadık ve herkes bu kadar normallesmisken okullarin acilmasinin dogru olacagini düşünüyorumÇok belli oluyor. İşinize aşık falan değilsiniz yoksa her öğretmen konusunun altında nefret kusarken ne işiniz olurdu. Ben şöyle yoruluyorum böyle emek veriyorum öğretmen de çalışsın bla bla. Buradan görünen sadece öğretmenlere gizli hayranlık ve nefret karışımı bir his beslediğiniz. Bu arada neden öğretmenler biz aslında çok çalışıyoruz siz bilmiyorsunuz triplerine giriyorlar ki. Evet çok çalışıyoruz yoruluyoruz ama en iyi tatili de biz yapıyoruz(memurlar içinde) bu hep böyleydi. Seçimler hayatımızı belirler.
Yani 22 sayfadır herkes demiş ki vay bütün millet çalışıyor da öğretmenler yatıyor... öğretmenler zaten bu durumun farkında ve kuryeden hasta kabule kadar hizmet veren herkese minnettar. Okullar açılırsa öğretmenler daha çok çalışmayacak ama sağlık çalışanları için risk artacak.Yoo tam tersi desteklerim en azından öğretmenler evde otursun korunsun. Ama kalkıp filsir fildir gezmesin veliler de aynı şekilde. Çocuklar tatilde değil amaç bu değil. ozmn herşey anlamsiz kalıyor ama şunu demek.istyrm olurda acılirsada. Çocuğum var vs demiş konu sahibi bende sizi en iyi biz anlarız aylardır bizde bu durumdayiz demek istedim.
Yani 22 sayfadır herkes demiş ki vay bütün millet çalışıyor da öğretmenler yatıyor... öğretmenler zaten bu durumun farkında ve kuryeden hasta kabule kadar hizmet veren herkese minnettar. Okullar açılırsa öğretmenler daha çok çalışmayacak ama sağlık çalışanları için risk artacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?