Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok can sıkıcı bir durum
Ama okulların açılmama ihtimali de var bildiğim kadarıyla belki uzaktan ders yapılır.

Bunca rahatliktan sonra şikayet ediyorlar tabiki hazmedemem nesi garip bunun
İyi de o onun tercihi, hemşirelik de sizin. O bölümü kazanırken, okurken, atanmak için didinirken motive oldukları şey -size göre rahat olan- çalışma şartlarıydı. Yoksa gider özelde de öğretmen olurlardı. Konu sahibininki şımarıklık, ona katılmıyorum. Ama okulların açılmaması gerektiğinin aklı başında olan herkes farkında. Bu konuyu öğretmen nefretinden ayrı değerlendirin bence.

Hangi mesajımda ogretmenlereden nefret ediyorum dedim ben ?? Kac mesajdir derdimi anlamadiniz gitti ya.

Kronik rahatsızlığı olan çocuklar ve öğretmenler heyet raporu alıp eba tv den derslerini götürebilirler.

Tabi ki okul açılıp öğrenciler geldiği anda ne mesafe ne maske ne dezenfektan.. hepsinin yalan olacağını biliyoruz

Ben hafif atlatsam anne babam sıkıntı. Şeker ve tansiyon hastası ikisi de, 75 yaşındalar. Ayrıca bebeğimin aşıları tam değil henüz

Sizin gibi ben de kendim için değil ama evde bırakacağım kızıma bakacak olan annem babam için çok çok tedirginim

Dışarıda büyükleri zaptedemeyenler, içeride küçücük çocukları temassız bulaş olmadan nasıl zaptedecek bilmiyorum İnş okullar açılmaz

Kronik rahatsızlığı olan çocuklar ve öğretmenler heyet raporu alıp eba tv den derslerini götürebilirler.
Heyet raporuna gerek yok. Bugün milli eğitim kronik rahatsızlığı olanların-e nabıza kayıtlı-listesini istedi. Zaten o şekilde olanlar şu an işe de gitmiyor. Öğretmenler de aynı şekilde.

Sırf öğretmenler de risk içinde çalışsın diye milyonlarca insan risk altına sokulamaz. Okulun sınıfın içinde olmayan bilemiyor durumu,ortamı… Okullarda 30 kişilik küçük sınıflarda o hava, o kapı kolları, o eşyalar... Tuvalette yere düşen sakızı alıp ağzına atan var. Öğretmen sınıfa girmeden önce koşturduğu için toz altında olan sınıflar var, teneffüslerde birbirine giren kavga eden çocuklar var. Her öğrenci akıllı uslu, söz dinleyen çocuk değil. Çocuk bunlar doğaları gereği zaten hata yapmaya çok açık. Hangi avm de, hangi plajda böyle manzaralar görülüyor ki bunlarla kıyaslanıyor. En azından oralarda iki çocuğun yanında annesi babası var, onların kontrolünde daha temkinliler. Bir öğretmen aynı anda kaç çocuğu görecek uyaracak... yetebildiği kadar yetecek. Yetişkinler maskeyi ne kadar kullanıyor ki çocuklar çok bilinçlice kullansın. O maskeyi o ellerle daralınca açıp durmayacak mı? Ellerini ne kadar sıklıkla yıkayacak. Ya o tuvaletler.... Sadece tuvalet kısmı bile yeterli.... Okullarda hizmetliler yetersiz. Her çocuk uyarıları dikkate almıyor ki, yetişkinlere bile laf anlatmak ikna etmek ne kadar zor, bakanımız aylarca uyarıp duruyor, sonuç ortada. Öğretmenleri geçtim hadi, öğretmenlere ne emir verilirse onu yapacaklar zaten, onları geçtim evlerine taşımayacak mı bu çocuklar virüsü.. Vaklar artmayacak mı... ama pardon hayır, öğretmen de risk altında çalışsın gerisi önemli değil... Ki uzaktan eğitim süreci gerçekten öğretmenler için daha stresliydi, belirli bir saaat dilimi olmadan bir şeyler hazırlamak, öğrenciyi ebaya girsin diye ikna etmek, canlı dersler, gruplardan sorular paylaşmak, bunların cevaplarını değerlendirmek.. Vefa gruplarında hizmet alan binlerce öğretmen oldu... Ohooo daha neler neler sadece riskin kucağında olmadıkları için göze battılar.… Evet uzaktan eğitime her çocuk katılmadı ama öğretmende boş oturmadı evinde..……..

Son düzenleme:
Heyet raporuna gerek yok. Bugün milli eğitim kronik rahatsızlığı olanların-e nabıza kayıtlı-listesini istedi. Zaten o şekilde olanlar şu an işe de gitmiyor. Öğretmenler de aynı şekilde.
Heyet raporunun art niyeti engelleyeceğini düşünüyorum ama o da yığılma yapacaktır. Şimdiden randevuyla devlet hastanelerine yönlendirebilirlerdi

Kendim için hiçbir şey demiyorum. Hatta hamileyken normalde nöbet tutmama hakkım vardı ama 37. Haftaya kadar tuttum. Ertesi gün sezeryanım vardı, izinli olduğum halde 8. Sınıflara test çözmek için arkadaşlardan ders aldım. Herşey normale dönsün haftanın 7 günü giderim okula,ama benim yada eşimin yüzünden anne babam yada bebeğim acı çekerse dayanamam. Hasta olanların entübede çektikleri sıkıntılar her yerde paylaşılıyorken, sağlık bakanı bile korona geçirmiş olanların yaşadıklarını anlatıyorken insanlar hala neyin kavgasında. Kimse çıkıp dememiş neden sokağa çıkma yasağı olmadı. Olmalıydı? Avmler açılmamalıydı.Turizm sektörü canlansın diye millet tatil gazına getirilmemeliydi. Ta mart nisan ayından beri fabrikalar çalışıyor. Bugün sadece tek bir beyaz eşya fabrikasında 1000 pozitif vaka var. Yazık değil mi bu insanların ailelerine. Kimse bundan bahsetmemiş. Ben hakkımı arıyorum. Mart ayından beri kimseyle yakın temasta bulunmadık.En ufak bir yere dokunsa dezenfektan kullanıyoruz. Belki benim bebeğim babaannesinin dedesini hiç tanımayacak. İnsanlar kalkmış öğretmen az çalışıyor, şöyle rahat böyle rahat. Ölüyor millet farkında mısınız? Tedbirsizlikten, umursamamazlıktan, aman birşey olmazlıktan ölüyor. Günün birinde sizin de ailenizden birine bu virüs bulaşıp, hoş olmayan sonuçlar alırsanız aynı rahatlıkta konuşabilecek misiniz?

Ben de öğretmenim.okulların açılacagını dusunmuyorum.en azından ben konyada yasıyorum burda acacaklarını sanmam.biz öğretmenler neyse de cocukların dıkkatlı olması mumkun degil.onlar arasında mutlaka yayılır ve durumlar baya kotuleşir.Ben mesela acılsa bile çocuklarımı okula göndermiycem

Uzaktan eğitimi yatarak para kazanmak olarak değerlendiren arkadaslara söylüyorum.
Inanın yüz yüze çok daha kolay .
Tv de verilen dersleri izledim ,ki O gün ona göre odevlendireyim .
Ekstra canlı ders verdim katılım az oldu ,sistemden kaynaklı sorunlar oldu .
Yetmedi zorunda olmadigim halde velilerime öğrencilerime vatsaptan motivasyon videoları attım.
Öğrencilerimle aynı yaş grubu çocuğum var
Evimde sırf onların ilgisini çeksin diye videolar çektim oğlumu da dahil ettim ki O yapmış biz de yapalım desinler .
Vatsaptan gönderdim.
Öyle ben işimi yaptım yetti denmiyor ,derse katılamayan çocukların geri kalması sınıfı da etkilediği için hepsine ulaşmaya çalıştım.
Arada okula uğrayıp eşya v.s toplarken sınıfımızın resimlerini çekip yolladim .
Uzaktan kutlamak zorunda olduğumuz bayram özel günlerde evimi süsledim onlara görüntü attım görüntü istedim .
Tek tek kim ne yaptı diye notlar aldım,azcik katılmayan olsa arayıp hal hatır sordum .
Benim bildiğim 3 öğrenci ve ailesi korona kaptı. Eğer okul açık olmuş olsa onlar anlasilincaya kadar bütün sınıf belki okulun çoğu kapacaktı.
Öyle kolay ki herkes çalıştı öğretmen de çalışsın banane demek .
Şimdi ben ve arkadaşlarım çalışmamış mi olduk?
Evimden çıkmadan elimden geleni yaptım,yaptık. Aksini iddia eden kusura bakmasın bencil .
Hani bazı insanlar yaşadığı zorluklara hep benim başıma geliyor ,en zoru ben yaşadım,en çok ben yoruldum ,en şanssız benim diyor ya aynen öyle .
Hepimiz için zordu .
Açılırsa mecbur gideceğiz hatta önlem alınıp açılmalı.
Ama önlem alınması çok zor özellikle istanbul da .Nerden tutsan elinde kalıyor.
Öğretmenler tatile gitti yeter Gitmedim tatile ailemin yazlığında son derece izole şekilde ihtiyacimi karşıladım ama zaten yaz tatiliydi .
Yanı hani diyorsunuz ya bodruma gitti okul açılmasın diyor öğretmenler.
Yaz tatiliydi ,bu riski alıp gidemedim gidenle görüşmedin ama gidenin kendi tercihi.
Kolay değil yani uzaktan eğitim bin kere tercih ederdim keşke herşey normal olsa da okula gitsek .Çıkınca çocuklarımı okuldan alsam eve gelsem .

Pandemi 2 yıl daha devam ederse çözüm önerileriniz neler peki öğretmen arkadaşlar? Hem olumsuz şeyleri söylüyorsunuz ama pandeminin ne kadar süreceği belli değil. E o zaman ne olacak? Seneye de açılmasın diyecek misiniz? Mini mini bebeler kreşe gitmek zorundayken hem de.
Sürdürülebilir bir durum değil okulları açmamak. Kademeli olur, tasnifli olur, artık bir şekilde dünyanın komple buna bir çözüm bulması gerekiyor.
Uzaktan eğitime katılım oranı ne kadar mesela? Bir çok öğrenci Emin’im bu eğitime ulaşamadı bile.
Okul olayı büyük bir sorun ve çözülmesi şart.

Elestirdiginiz seyin aynisini hatta bel alti olanini yapiyorsunuz farkindaysaniz ... burda birilerine karsi düsmanlik yaptigini okumadim sahsen Hemsirecik de siz ögretmenler söylesiniz böylesiniz demedi yani

Heyet raporunun art niyeti engelleyeceğini düşünüyorum ama o da yığılma yapacaktır. Şimdiden randevuyla devlet hastanelerine yönlendirebilirlerdi
Benim eşim de kronik rahatsız izinli o da marttan beri. Sağlık ocağına gidip e nabıza işletti. Zaten sistemden göründüğü için beş dakikada halloldu. Rahatsızlığı olanlar hemen alır zaten ama olmayanlara rapor falan vereceklerini düşünmüyorum. Sizi yanlış da anlamış olabilirim şu an:) anlattım ama

Hangi mesajımda ogretmenlereden nefret ediyorum dedim ben ?? Kac mesajdir derdimi anlamadiniz gitti ya.
Demenize gerek kalmamış ki. Göz var izan var. “Bana ne ben kaç saat çalışıyorum, onlar da çalışsın bana ne’’ modundasınız.

Ben öğretmenim, bu sene bebeğim olduğu için izinliydim. Seneye de izinliyim. (Yani maaş falan almıyorum.) Evde olduğum halde istemiyorum açılmasını. Okul ortamını biliyorum çünkü, yayılıma çok müsait. Evet çok çalışıyorsunuz, işiniz zor. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, yokluğunuzu aratmasın ama bayramda 62 saat nöbet tutmak da sizin tercihiniz. Başkaları az çalışacak diye ona buna çemkiremezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…