Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verimli bir tartışma olmadi kimse beni anlamadi anlamak istemedi ona uzuluyorum neyse napalim buraya kadarmis kader ortaklarim gelin el ele tutusalim
Bir ben anladım ama banlıyorum mu desem ne desem:))) tartışma yaşadıklarınızda el ele tutuşmak kurban olduklarım baştan el ele tutuşsaydınız ya hahahahahahaha ay neyse en azından güle oynaya su gibi gidin gelin inşaallah :)))

Alginiz da hatalisiniz kusura bakmayin.kimse öğretmenler risk altında çalışsın demiyor.burda karşı oldugunuz çoğu kişi öğretmen olmasa da okul çağında çocuk sahibi.onlar da çocuklarını okula göndermek istemiyor.ben de kreşe gondermiyorum cocugumu.su var ki kaygilanmaniz için henüz çok erken.goreve başlamanız da gerekirse tedbirinizi alın zamanla herşey oturur demekten başka birşey yazmiyorum.karamsar olmayın diyorum.aylardir çalışiyoruz (siz de risk altında çalışın demiyorum yanlış anlamayın) bu şekilde yaşamaya alıştık.eger başlarsanız sizin için de öyle olacak.

Ben hala öğretmen arkadaşlardan kreşlerin açık olmasıyla alakalı bir şey duymadım.
Kreşler açık yahu açık!
Çalışan ebeveynler bit kadar bebek sayılan çocuklarını okula gönderiyor, öğretmenleri de başlarında.
Yaz sıcağında, klima yasak, güneş tepede, nerede ağaç gölgesi varsa oraya ilişiyorlar.
2 3 4 ve 5 yaş çocuklarından bahsediyoruz, bezli olanı var yahu, sarılma diyorlar.

Evet okullar açılmamalı ama kreşler de açılmamalı, çalışan anne babalara bir çözüm üretilmeli ya da dönüşümlü olarak anne babaya izin verilmeli.
Ha bunlar yoksa, o kreşin öğretmeni de can taşıyor, konuşmayı yeni söken çocukları da.
Hiçbirimizin birbirimizden farkı yok, olayı tek açıdan görmekle herkes için adil olanı dilemek bambaşka.
Bize at gözlüğü lazım değil, ancak perspektif ileri götürür.

Ayrica niye okul tatil oldu yatarak para kazandiniz diye bir mesajimda olmadi yanlis kisiye yukseliyorsunuz
O lafda öyle cimbizlandi ki?
Ozeldeki öğretmenler bu pandemi dönemi hem yayınla eğitim verdi hemde parası kesildi. Ama devlettekiler hiçbir şey ypamadigi halde bu dönem ek derse kadar maaş aldı denildi! Ozeldeki öğretmenler ne yapsın denildi???

Onlar 42 saat derse girip nöbet tutuyor bu devlette yapılıyor mu? Hangi ağır şart??? Maske takacaksin, zaten çocuk sana yaklaşmaz !
Ya neyseee....

Abla valla uzuldum ya boyle dusman ilan edilmeme sanki biri yazdiklarimi amerikan dublaj yapıp lanet olasi ogretmenler diye ceviriyor yoksa bunların bir aciklamasi olamaz

Okul yüzlerce çocuğun birarada olduğu bir yer
Kesinlikle önlemler yetmeyecektir
Avm ler tatil köyleri gibi değil bu
Önümüz kış bu çocuklar sürekli aynı soluyup soluyup birbirlerine bulaştıracak oradanda ailelere taşıyacaktır
Ha şu düşünülebilir toplu bir bağışıklık kazanılsın ölenler ölsün kalanlar zaten bizimdir
Buda bir seçenek tabii

Ay evet ya öğretmen olanlar anlar diyolar bir de hergun herkes kaç aydır işe gidip geliyo hem hergun dışarı cikiyomus ama okul söz konusu olunca açılmasın diyolar Tak maskeni yap dersini. Ablam da okul öncesi öğretmeni hiç açılsın istemiyo ama o zaman maaş ta isteme dedim

Nasıl bir örnek versem bilemedim. Avm’de bit salgını, tatil köyünde mikrobik ishal vakası oldu mu? Bunlar okullarda oluyor

Yav ben kimseye bisey demedimki sadece okullar acilirsa acilsin yani herkes ise gidip geliyor sizlanacak bir sey yok diyorum ogretmenlerden niye nefret edeyim ben niye kiskanayim ayni kulvarda degilizki birimiz egitimci birimiz sağlıkçı
Genel olarak öğretmenlerin bu süreçte rahat oldukları bu nedenle okulların açılmasını istemedikleri kanısı hakim konuda. Ben marttan beri anksiyete ile bogusuyorum. Kendimi en iyi hissettiğim yer okulum ama önünden dahi geçemiyorum. Konuda öyle bir anlatım var ki öğretmenleri beleşçi,yan gelip yatan bir meslek erbabı gibi algılatan cümleler okudum. En son siz yazmışsınız konuya sizden alıntı yaptım. Bir ülkenin 3 sac ayağı vardır eğitim, sağlık, milli güvenlik. Biri bile teklerse diğerleri tepe takla olur. Eğitim tabii ki aksamamalı ama ülkenin her yerinde aynı tedbirler alınacaksa eger... yoksa sizin aldığınız tedbirler bunca aylık mücadele boşa gider

Cansın caaaaaaaaannnn bende işte şu son paragrafıni dedim öğretmen olduğum halde yemedigim linç kalmadı neyse ... Zaten başlığı acanda ogretmenmis ya çok üzüldüm. Haberlerden bihaber, zaten emekler boşa gitti daha neyin dramasi

25 milyon öğrencinin hepsi avmlerde, kafelerde geziyorsa açılsın tabii ki. Ha okula gitmişler ha avmlere. Ama yüzde kaçı şu an böyle geziyordur sizce? Geziyorsa bile kaç kişi günde sekiz saat kapalı mekanlarda tıklım tıkış, iki üç kişi yan yana oturarak vakit geçiriyordur? Örnek verirken biraz mantıklı olalım. Orada burada gezen azınlık yüzünden milyonlarca çocuğu o ortama maruz bırakmak saçma değil mi?

Keşke şartları iyileştirseler de eğitime başlansa. Mevcutların azaltılması, ikili üçlü eğitim demek daha çok ders saati dolayısıyla daha çok öğretmen demek. Okulların artacak olan temizlik giderlerini saymıyorum. Devletin bunlara ek bir bütçe ayırması gerek. Umarım olur.

Nasıl bir örnek versem bilemedim. Avm’de bit salgını, tatil köyünde mikrobik ishal vakası oldu mu? Bunlar okullarda oluyor
Tatilde evet oldu, her sene olur.
Geçtiğimiz 4 senedir akdeniz özellikle Antalya Alanya bölgesinde el ayak salgını, ege bölgesinde de kanlı ishal vardı.

Evet boyle yazanlar oldu ama benim demek istediklerimle alakasi yok bunların bosuna ustume gelindi meslegimi sevmedigim iddia edildi herkesin siniri ustundeydi anlasilan kimse ne anlatilmak istendi diye dusunmedi

Estağfurullah niye kusura bakayım. Gözlemlerimizi anlatıyoruz sadece. Ben kendim kaygılanmıyorum, okula gitmek inanın uzaktan eğitim sürecinden çok daha rahat. Sadece okulların açılmasının (öğretmenleri çoktan geçtim) milyonlarca insanı riske sokacağını düşünüyorum. Okulları açan ülkelerdeki vaka istatistiklerine ve bir süre sonra geri kapatmalarına bakın. Bilim ortada , yayılım ortada, bulaş durumu ortada, çocukların taşıyıcılık durumu ortada... Öğretmen zaten gel denirse gidecek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…