Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuda kavga çıkmış mı bilmiyorum ama kesin çıkmıştır.
Ama elinde taşla sopayla öğretmen avına çıkmış yorumlar kesin vardır.
Ben bu konularda yorum yapmıyorum.
Çünkü öğretmenler okullar açılsın dese nasıl öğretmensiniz çocuklar nasıl hastalıktan korunacak vaka sayılarından haberiniz yok mu deniyor.
Açılmasa deseler kaç aydır evdesiniz diye ayrı linç yiyor.

Ben de baştan açılsın dedim öğretmenim. Eşim kronik rahatsız okullar açılırsa ayrı ev tutup orda kalacak. Ilaclarindan biri bağışıklığını ciddi düşürüyor onu bıraktı 3 ay ama bu sefer daha kötü oldu tekrar başladı falan. Neyse ama yok öğretmenler çalışmadi özellerdekiler çalıştı falan çok yanlış..ben biliyorum ne yaptığımızı. Onun dışında burda insanlar konu açıyor erkek arkadaşımla görüşemeye gidicem ya da düğüne gidicem vs diye hemen korona var diyorsunuz ama okullara gelince açılsın önlem alınsın alınır diyorsunuz. Aslında acılan konularla aynı şey. Küçük bir sınıfta öğrencilerle dip dibe olucaz işte. Bir çelişki var ya neyse. Okullar açılsın ve gidişata bakılsın bence olmazsa tekrar kapanır

Hocam siz bogusuyorken bizde hemen kabullenmedik herhalde.
Valla eşim işe gitmek zorunda bende gittim virus varken ayaklarim geri gidiyordu nefes alamiyordum psikolojik olarak eve gelip onlarca kez ateşimizi olcuyordum olcuyorum. .
Sizce de şuan ki duruma göre fazla demogojik olmamis mi ?
Ülkenin her yerinde aynı tedbir nerde olmusta insanlar işinin başına dönmüş anlatır mısınız biraz?
Konuya girerken açılmasın diyordum ama bu tarz yorumlar beni vazgeçirdi biraz sanki bizim imkanlarimiz mükemmel çalışıyoruz gibi olmuş.
Ben katlanamayinca isi bıraktım. Belki katlanan biri girer diye çünkü is devam etmek zorunda. Bu kac sene sürer belli değil. Bu da bir tercih düşünün derim.

Ne güzel yazmissiniz .

Konu ile alakasi belki fazla yok . Ama bilen arkadaslar biliyor . Ilk pandemi sürecinde covid hastalarina ekg kan alma gibi islemleri sprekli uyguladim hemde maskesiz eldivensiz yetersizlikten.
Türkiyede yasamiyorum bu arada.

Buradaki cogu yorumlar bence ögretmenlerden cok diger meslek sahibi insanlara hakeret gibi.

Hemsirelikten ziyade afedersiniz ama sizi ki canda bizimki patlican mi hesabi olmus .Firincilar napsindi ...

Özel okul velilerinin internetleri de aşırı hızlı herhalde ,çocuklarının derse katılmasını sağladılar hep.
Ama nedense biz devlet okullarının öğretmenleri sabah 9da ders yaparken bağlantı kuran 2 öğrencimiz oldu sadece. Hepsi fakirlikten olsa gerek.
Yoksa özel okul velisi nasılsa param gitti bari çocuğum ders dinlesin, devlet okulu velisi de para mı verdim ben bu işe kim kaldıracak ramazan günü çocuğu o saatte derse diye asla düşünmemiştir.

55
Ekonomi olmazsa saydığınız 3 ayak da sallanıyor malesef

Konu sahibi sana yorumumu yapmadan gitmek istemiyorum.
Öncelikle pandemi süresince ailesinde, çoluğunda, çocuğunda hatta kendisinde kronik hastalıklar bulunmasına rağmen sırf mecbur olduğu için çalışmak zorunda kalan onca insanın olduğu bu platformda senin aylardır risk almayarak evinde oluşuna rağmen bu konuyu açman ayıptır arkadaşım.

Olayı meslek olarak değerlendirmek istemiyorum da, 24 ay ücretsiz izin hakkın varken bu kadar korku yaşıyorken sen devletten maaşını alarak evinde oturmak istiyorsan yazıklar olsun diyorum sadece.

Sayamayacağım kadar çok kişi işinden oldu, bir o kadarı ücretsiz izine ayrıldı zorla, kira ödeyemeyenler, evine ekmek alamayanlar oldu.

Senin şu yazdıkların bencilliğin ötesine geçmiyor. Virüs yayılacak diye bile değil endişen, yılan sana dokunacak diye korkuyorsun. O yüzden aşırı derecede bencilsin, ve söyleyemeyeceğim daha birçok kelime.

Okullar zaten geri kapanacak, sırf bu sebeple eylülde başlayıp kasımda geri almamak adına başlatmıyorum ben.
İnfluenza ve beta salgın döneminde, çocuklar bunları taşırken ve belirtileri ishal ateş ve öksürük iken, o acillerin durumunu düşünebiliyor musunuz?
Geçen sene bile kış ayında hastaneye yolu düşen ebeveynler söylesin, randevu bulabildiniz mi?
Benim oğluma herhalde 14 15 kere influenza testi yapılmıştır, bu sene hasta olsa ilk korona testi yapılacak.
Bu, göze alınabilir bir risk değil.
Sırf bu sebeple bile kapanacağına yüzde yüz eminim.

Nasıl bir örnek versem bilemedim. Avm’de bit salgını, tatil köyünde mikrobik ishal vakası oldu mu? Bunlar okullarda oluyor
6 7 yaşındaki 30 öğrenciye sosyal mesafeyi
Kendini koruması gerektiğini tuvaleti nasıl anlatacak nasıl önleyeceksin
Diyelimki 30 kişinin 29 uydu bu kurallara 1 kişi uymasa bile 30 kişiye bir tenefüsle onlarca kişiye bulaşır
Bu bir bit sorununa benzemez bit şanpuanı ile önlersin
Birde bit öldürmüyordu heralde
Burada mevzu öğretmenlerin rahatlığı değil
Tüm toplumun sağlığı
Tabii gene öğretmen olan bir konunun kaçınılmaz sonucu tartışmalar çıkmış
Yuh diyorum başkada bişey demiyorum

İkiniz de ücretsiz izin alın madem

Ben de öyle düşünüyorum. Geçmiş olsun size de. En zorlarından biri rahatsızlık geçmişi olanlar

"Dövüşmen Guzum" demek isterdim.

Ben baştan beri bölgesel çözümcülerdenim.
Umarım ülkemiz ve tüm dünya çocukları için el birliği ile en iyisini yaparız.

Öğretmen olduğunuz halde mi yata yata para kazandılar diyorsunuz? o halde kolejdesiniz yani atanamadiniz atanmis olsaydınız maaşınızı almazsınız heralde bize laf attığınıza göre

Benim çocuklarım ilkokul 1. ve 2. Sınıf olacaklar.
Okulların açılmasını hiç istemiyorum. Bunun WC si var, yemekhanesi var, teneffüsü var. Kesinlikle güvende olmayacaklar. Özellikle WC yi düşündükçe aklım yerinden oynuyor sanki. Bir de kulüp dersleri var ki, büyük sınıflar da oluyor o derste ve detay düşünmek istemiyorum.

Öğretmenlerin normalden çok daha fazla çalıştıklarını düşünüyorum. Hatta bence onların durumu çok zor ilkokul 1.sınıf civarı çocukları uzaktan eğitimle kontrol etmek çok çok zor. Ders saati bitse de yatana kadar elleri çocukların üzerinde. İşini hakkıyla yapan öğretmenlere saygım büyüktü zaten ama Pandemiden sonra saygım daha da arttı.

Okullar açılsa da kontrol amaçlı 2-3 hafta göndermeyi düşünmüyorum. Bu konu bende aşırı stres yarattı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…