Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de anksiyete hastasıyım. Aldığım maaş terapiye gidiyor marttan beri. Ki eşimi de işten çıkardılar ama terapiyi öne aldık haftada bir online terapi alıyorum. Yoksa gerçekten kaygıdan ölecektim. Bence psikologları eleştirelim 350 lira bir seans terapi. İnsaf be..

Öyle maalesef.
Ben en çok bu dönemde güvenlik, dağıtım ve gıda sektöründe (tabi sağlıkçıları ayrı tutuyorum) çalışanlara üzüldüm, içim eridi.
Siz burada değilsiniz ama ülkenin halinden bilginiz vardır.
Asgari ücretle, sıfır izin ve market dağıtımcıları gece 24 e kadar sipariş dağıttı, belki günde 100 eve işe gitti.
Canı yok muydu, ailesi, sevdikleri?

Hayat herkese tatlı, herkese adil olmalı.
Başaramıyorsak, bunu sağlayamıyorsak da her birimiz konfor alanından çıkıp, beraberce yükümüzü alarak geçirmek zorundayız.
Öğretmenler baş tacı o ayrı, keşke dedikleri gibi olsa.
Ama olamaz, bununla yaşamayı öğrenmek zorunda isek olamaz...

Devletin pek de bi bütce ayircagini sanmiyorum. Inshallah olur .

kimse istemez hastalikli bi ortamda calisiip eve hastalik götürmeyi .
Avm de parkda magzalarda dügünlerde gezen cocuklarin haddi hesabi yokk. Haberlerde veya canli gördük adliyeler bile tiklim tiklim isnan dolu o her birinin cogucu vardir ...

ögretmenlerimiz en azindan bilincliler dikkat edicekleirni düsünüyorum.

yoksa ögretmenlerde hemsirelerde diger calisanlara da rabbim sabir versin .

Boşverin, haydan gelen huya gider diye bir laf bilirsiniz eminim.

Sağlığınızdan önemli mi hem?

Konu sahibine katılır ya da katılmazsiniz.ben öğretmenim bir şekilde hayata başlamak istiyorum. her öğretmen konusuna yazıyorum yazacağım da genellemeler hiç bir meslek grubuna yakışmıyor size yanlış tedavi uygulayan bir doktor yüzunden tüm doktorları suclamazsiniz ya da bir hata yapan avukatı ama bir öğretmen şuraya bir şey yazsın hopp maaş almayın tatiliniz çok kimse takdir etmese de yermeyin ya bu nedir?

Aynen öyle ve onlar market dagiticalari vs . Basindan beri canla basla calsiyorlar. Hemde hastaligin nerden gelebilcegini kontrol edemeden .

inshallah durumlar düzelir ve artik milletce bi ferhaa ersek.

Ee hanımefendi, aylardır evinize sipariş verip, alışverişe gitmez iken, kurye arkadaşa aynı bunu söylemediniz mi, söylemedik mi zaten?
Biz çıkıp kapmayalım, sen ayağımıza getir, sen hasta ol dedik, yalan mı???

Y Ymn55 iki çocukla hiç plansız bir şekilde marttan beri evdyim. Geçen sene zaten doğumdan dolayı ücretsiz izindeydim. Okullar sağlık içinde açılsa ilk ben koşacağım Öğretmeni marslı falan sanıyor insanlar

Ama konudaki sorun şu, konu sahibi biz öğretmenler bu ülkenin geleceğiyiz, gelecek nesilleri biz yetiştiriyoruz , doktoru da polisi de biz yetiştiriyoruz tabiki de bizim korunmamız gerek dese tepki gösterene püüü öğretmen düşmanı diyelim tamam ama dediği şey benim bebegim , benim evdeki anne babam ee ama bundan çoğu evde var sendeki neden ayrıcalıklı olsun . Yani endişelendiği şey ne öğrenciler ne de onlar aracılığıyla yayılma ihtimali tek sorun kendisi ve kendi bebeği, tabiki bu şartlarda en baştan beri çalışanlar tepki gösterir konu böyle açılırsa. Ha sonradan konuyu çeviridiyse bilemem kk da meşhurdur a ile başlayıp aslında z demiştime kadar evirip çevirmek.

Ben öğretmen olarak kendimi hiç düşünmüyorum. Yetişkin insanım bir şekilde önlemimi alırım.
Veli olarak çok endişeliyim, 4. Sınıf olacak kızım.
Adım gibi eminim, kuralları bir uyguluyorsa beş uygulamayacak.
Burda mesele toplum sağlığı değil de öğretmen sağlığı gibi tartışılıyor. Oysaki olayın bununla hiç alakası yok ama sevilmiyoruz maalesef. Çok yakın akrabam yeni covid teşhisi aldı, evindeki herkes ateşli ama sadece bir kişiye teşhis kondu. Çocuklara falan test yapılmadı.
Yarın okul açıldığında kaça katlanacak bu sayılar. Öğretmen düşmanı yazan çoğu kişinin okul çağı çocuğu yok, sallıyor ortaya.
Biz geçen Kasım-aralık ayında beta ve infuluenza salgınından ders yapamadık. Yaşadığım şehir kırıldı adeta hastalıktan. İnfluenza ilacını bulamadık . Bir de bunun covid ayağı oluşacak bunu kimse düşünemiyor sanırım.
Yine de ben açılmasını istiyorum o ayrı bir mesele. Daha önce de yazdım, evde delirmek üzereyim :)

Martta idari izinliydim. 1 haziranda iş başı yaptım. Cumhurbaşkanı 1 haziranda bütün kamu personelinin ( belirlenen kronik hastalığı olanlar ve 60 yaş ve üstü olanlar hariç) tam gün çalışacağını belirtti. O günden beri hergün sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.

Nasıl idari izin hakkımı kullandıysam, iş başı yapmam istendiğinde vazifemin başına döndüm. Corona virüsü vız geldi tırıs gitti.

Öğretmenlere gelince, her güzel şeyin bir sonu vardır. Okullar açılacaksa, ( Bakan okulların açılacağını söylüyor.) Öğretmenlik görevinizi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücünüzle, öğrencilerinizi koruyarak bilinçli bir şekilde coronaya savaş açarak bu kutsal mesleği her zorluğa rağmen yürütmeniz gerekiyor.

İdari izin hakkını sonuna kadar kullandıysak, çalışaksınız emri geldiğinde cansiparene şekilde istesekte/istemesekte çalışmak zorundayız.

Ne güzel yazmissiniz.

Hayır kuryeden bir şey istemedim
17 tansiyonla hastaneye gitmedim hastalık şüphem var sağlık çalışanına bulaşır diye
Birinin hastalanmasını niye isteyeyim
Ama burada yazılanlardan ben çıkmak zorundaysam herkes çıksın tavrı var.
Bir de kendi iş yerinde 10 kişi aralıklı çalışmayla 1500 kişilik okulun açılmasını bir görenler var.

Hepsine katılıyorum. Son paragraf da dahil

Demi kaç aydır evde oturuyolar onlar evdeyken herkes işe gidip geliyordu eşim 3 vesait degistiyor sabah akşam. Okullar açılmazsa kesinlikle maaşları kesilmeli kaç kişi dediğiniz gibi işinden oldu kirasini odeyemedi

Bizden kestiklerini size pay edecekler gibi heyecanlanmışsınız ama o işler öyle olmuyor
Detaylı bilgi için devlet memurları kanunu , idari izin nedir başlığına bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…