- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben de anksiyete hastasıyım. Aldığım maaş terapiye gidiyor marttan beri. Ki eşimi de işten çıkardılar ama terapiyi öne aldık haftada bir online terapi alıyorum. Yoksa gerçekten kaygıdan ölecektim. Bence psikologları eleştirelim 350 lira bir seans terapi. İnsaf be..Genel olarak öğretmenlerin bu süreçte rahat oldukları bu nedenle okulların açılmasını istemedikleri kanısı hakim konuda. Ben marttan beri anksiyete ile bogusuyorum. Kendimi en iyi hissettiğim yer okulum ama önünden dahi geçemiyorum. Konuda öyle bir anlatım var ki öğretmenleri beleşçi,yan gelip yatan bir meslek erbabı gibi algılatan cümleler okudum. En son siz yazmışsınız konuya sizden alıntı yaptım. Bir ülkenin 3 sac ayağı vardır eğitim, sağlık, milli güvenlik. Biri bile teklerse diğerleri tepe takla olur. Eğitim tabii ki aksamamalı ama ülkenin her yerinde aynı tedbirler alınacaksa eger... yoksa sizin aldığınız tedbirler bunca aylık mücadele boşa gider
Öyle maalesef.Ne güzel yazmissiniz .
Konu ile alakasi belki fazla yok . Ama bilen arkadaslar biliyor . Ilk pandemi sürecinde covid hastalarina ekg kan alma gibi islemleri sprekli uyguladim hemde maskesiz eldivensiz yetersizlikten.
Türkiyede yasamiyorum bu arada.
Buradaki cogu yorumlar bence ögretmenlerden cok diger meslek sahibi insanlara hakeret gibi.
Hemsirelikten ziyade afedersiniz ama sizi ki canda bizimki patlican mi hesabi olmus .Firincilar napsindi ...
Devletin pek de bi bütce ayircagini sanmiyorum. Inshallah olur .25 milyon öğrencinin hepsi avmlerde, kafelerde geziyorsa açılsın tabii ki. Ha okula gitmişler ha avmlere. Ama yüzde kaçı şu an böyle geziyordur sizce? Geziyorsa bile kaç kişi günde sekiz saat kapalı mekanlarda tıklım tıkış, iki üç kişi yan yana oturarak vakit geçiriyordur? Örnek verirken biraz mantıklı olalım. Orada burada gezen azınlık yüzünden milyonlarca çocuğu o ortama maruz bırakmak saçma değil mi?
Keşke şartları iyileştirseler de eğitime başlansa. Mevcutların azaltılması, ikili üçlü eğitim demek daha çok ders saati dolayısıyla daha çok öğretmen demek. Okulların artacak olan temizlik giderlerini saymıyorum. Devletin bunlara ek bir bütçe ayırması gerek. Umarım olur.
Yok canım bana ne :) ama o kadar sıkıntı yapıyorsa başka çözümü yokEvi siz mi geçindireceksiniz
Ben de anksiyete hastasıyım. Aldığım maaş terapiye gidiyor marttan beri. Ki eşimi de işten çıkardılar ama terapiyi öne aldık haftada bir online terapi alıyorum. Yoksa gerçekten kaygıdan ölecektim. Bence psikologları eleştirelim 350 lira bir seans terapi. İnsaf be..
Çok işe yarar bir çözüm yolu gerçektenYok canım bana ne :) ama o kadar sıkıntı yapıyorsa başka çözümü yok
Aynen öyle ve onlar market dagiticalari vs . Basindan beri canla basla calsiyorlar. Hemde hastaligin nerden gelebilcegini kontrol edemeden .Öyle maalesef.
Ben en çok bu dönemde güvenlik, dağıtım ve gıda sektöründe (tabi sağlıkçıları ayrı tutuyorum) çalışanlara üzüldüm, içim eridi.
Siz burada değilsiniz ama ülkenin halinden bilginiz vardır.
Asgari ücretle, sıfır izin ve market dağıtımcıları gece 24 e kadar sipariş dağıttı, belki günde 100 eve işe gitti.
Canı yok muydu, ailesi, sevdikleri?
Hayat herkese tatlı, herkese adil olmalı.
Başaramıyorsak, bunu sağlayamıyorsak da her birimiz konfor alanından çıkıp, beraberce yükümüzü alarak geçirmek zorundayız.
Öğretmenler baş tacı o ayrı, keşke dedikleri gibi olsa.
Ama olamaz, bununla yaşamayı öğrenmek zorunda isek olamaz...
Ee hanımefendi, aylardır evinize sipariş verip, alışverişe gitmez iken, kurye arkadaşa aynı bunu söylemediniz mi, söylemedik mi zaten?Yani şu süreçte evdeki iki çocuğuyla bunaldım yeter artık açın okulları diyenleri bilmesek öğretmenin yaptığı işi hafif görenleri anlayacağım.
Buradaki çoğu yorum ben risk altında çalıştım sende çalış ben hasta olacaksam sende ol düşüncesinden ileri gitmemiş malesef
Y Ymn55 iki çocukla hiç plansız bir şekilde marttan beri evdyim. Geçen sene zaten doğumdan dolayı ücretsiz izindeydim. Okullar sağlık içinde açılsa ilk ben koşacağımYani şu süreçte evdeki iki çocuğuyla bunaldım yeter artık açın okulları diyenleri bilmesek öğretmenin yaptığı işi hafif görenleri anlayacağım.
Buradaki çoğu yorum ben risk altında çalıştım sende çalış ben hasta olacaksam sende ol düşüncesinden ileri gitmemiş malesef
E ama ne diyebilirim ki. Kadın ailesi için endişeleniyor, okulları ben kapattıramayacağıma göre? En azından kendisi ücretsiz izin alsın zaten eşine verilmez diye düşünüyorumÇok işe yarar bir çözüm yolu gerçekten
Ama konudaki sorun şu, konu sahibi biz öğretmenler bu ülkenin geleceğiyiz, gelecek nesilleri biz yetiştiriyoruz , doktoru da polisi de biz yetiştiriyoruz tabiki de bizim korunmamız gerek dese tepki gösterene püüü öğretmen düşmanı diyelim tamam ama dediği şey benim bebegim , benim evdeki anne babam ee ama bundan çoğu evde var sendeki neden ayrıcalıklı olsun . Yani endişelendiği şey ne öğrenciler ne de onlar aracılığıyla yayılma ihtimali tek sorun kendisi ve kendi bebeği, tabiki bu şartlarda en baştan beri çalışanlar tepki gösterir konu böyle açılırsa. Ha sonradan konuyu çeviridiyse bilemem kk da meşhurdur a ile başlayıp aslında z demiştime kadar evirip çevirmek.Egitimciyi keske dusunseler.kurtulus savasina ogretmenler alinmamistir mesela.ogretmenlerimiz ,saglikcilarimiz hepsi cok degerli.anlamadiginiz egitimciyi dusunen yok.herkes icin endiseli insanlar.acilsin diyen dr acilmasin diyen dr hakli kendince.anlamaya calissak,kirmasak...cok zor degil.destek olsak...
Ben öğretmen olarak kendimi hiç düşünmüyorum. Yetişkin insanım bir şekilde önlemimi alırım.Yani şu süreçte evdeki iki çocuğuyla bunaldım yeter artık açın okulları diyenleri bilmesek öğretmenin yaptığı işi hafif görenleri anlayacağım.
Ne güzel yazmissiniz.Ama konudaki sorun şu, konu sahibi biz öğretmenler bu ülkenin geleceğiyiz, gelecek nesilleri biz yetiştiriyoruz , doktoru da polisi de biz yetiştiriyoruz tabiki de bizim korunmamız gerek dese tepki gösterene püüü öğretmen düşmanı diyelim tamam ama dediği şey benim bebegim , benim evdeki anne babam ee ama bundan çoğu evde var sendeki neden ayrıcalıklı olsun . Yani endişelendiği şey ne öğrenciler ne de onlar aracılığıyla yayılma ihtimali tek sorun kendisi ve kendi bebeği, tabiki bu şartlarda en baştan beri çalışanlar tepki gösterir konu böyle açılırsa. Ha sonradan konuyu çeviridiyse bilemem kk da meşhurdur a ile başlayıp aslında z demiştime kadar evirip çevirmek.
Hayır kuryeden bir şey istemedimEe hanımefendi, aylardır evinize sipariş verip, alışverişe gitmez iken, kurye arkadaşa aynı bunu söylemediniz mi, söylemedik mi zaten?
Biz çıkıp kapmayalım, sen ayağımıza getir, sen hasta ol dedik, yalan mı???
Hepsine katılıyorum. Son paragraf da dahilÖğretmen düşmanı yazan çoğu kişinin okul çağı çocuğu yok, sallıyor ortaya.
Bir geçen Kasım-aralık ayında beta ve infuluenza salgınından ders yapamadık. Yaşadığım şehir kırıldı adeta hastalıktan. İnfluenza ilacını bulamadık . Bir de bunun covid ayağı oluşacak bunu kimse düşünemiyor sanırım.
Yine de ben açılmasını istiyorum o ayrı bir mesele. Daha önce de yazdım, evde delirmek üzereyim :)
Konu sahibi sana yorumumu yapmadan gitmek istemiyorum.
Öncelikle pandemi süresince ailesinde, çoluğunda, çocuğunda hatta kendisinde kronik hastalıklar bulunmasına rağmen sırf mecbur olduğu için çalışmak zorunda kalan onca insanın olduğu bu platformda senin aylardır risk almayarak evinde oluşuna rağmen bu konuyu açman ayıptır arkadaşım.
Olayı meslek olarak değerlendirmek istemiyorum da, 24 ay ücretsiz izin hakkın varken bu kadar korku yaşıyorken sen devletten maaşını alarak evinde oturmak istiyorsan yazıklar olsun diyorum sadece.
Sayamayacağım kadar çok kişi işinden oldu, bir o kadarı ücretsiz izine ayrıldı zorla, kira ödeyemeyenler, evine ekmek alamayanlar oldu.
Senin şu yazdıkların bencilliğin ötesine geçmiyor. Virüs yayılacak diye bile değil endişen, yılan sana dokunacak diye korkuyorsun. O yüzden aşırı derecede bencilsin, ve söyleyemeyeceğim daha birçok kelime.
Bizden kestiklerini size pay edecekler gibi heyecanlanmışsınız ama o işler öyle olmuyorDemi kaç aydır evde oturuyolar onlar evdeyken herkes işe gidip geliyordu eşim 3 vesait degistiyor sabah akşam. Okullar açılmazsa kesinlikle maaşları kesilmeli kaç kişi dediğiniz gibi işinden oldu kirasini odeyemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?