- 4 Ekim 2012
- 16.995
- 33.535
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Biz maaş aldık diye mi işinden oldu milletDemi kaç aydır evde oturuyolar onlar evdeyken herkes işe gidip geliyordu eşim 3 vesait degistiyor sabah akşam. Okullar açılmazsa kesinlikle maaşları kesilmeli kaç kişi dediğiniz gibi işinden oldu kirasini odeyemedi
Haydan gelmedi gerçi, her gün öğrencilerimle iletişimdeydim. Aynı kitabı aldık, normal ders gibi işledik, mezun olduk. Ama bu görünmüyor evden olduğu için.Boşverin, haydan gelen huya gider diye bir laf bilirsiniz eminim.
Sağlığınızdan önemli mi hem?
Demi kaç aydır evde oturuyolar onlar evdeyken herkes işe gidip geliyordu eşim 3 vesait degistiyor sabah akşam. Okullar açılmazsa kesinlikle maaşları kesilmeli kaç kişi dediğiniz gibi işinden oldu kirasini odeyemedi
Evinize hiç mi hiç bir siteden sipariş gelmedi?Hayır kuryeden bir şey istemedim
17 tansiyonla hastaneye gitmedim hastalık şüphem var sağlık çalışanına bulaşır diye
Birinin hastalanmasını niye isteyeyim
Ama burada yazılanlardan ben çıkmak zorundaysam herkes çıksın tavrı var.
Bir de kendi iş yerinde 10 kişi aralıklı çalışmayla 1500 kişilik okulun açılmasını bir görenler var.
Bir ana sınıfında ücretli olarak çalışmıştım.Ben öğretmen olarak kendimi hiç düşünmüyorum. Yetişkin insanım bir şekilde önlemimi alırım.
Veli olarak çok endişeliyim, 4. Sınıf olacak kızım.
Adım gibi eminim, kuralları bir uyguluyorsa beş uygulamayacak.
Burda mesele toplum sağlığı değil de öğretmen sağlığı gibi tartışılıyor. Oysaki olayın bununla hiç alakası yok ama sevilmiyoruz maalesef. Çok yakın akrabam yeni covid teşhisi aldı, evindeki herkes ateşli ama sadece bir kişiye teşhis kondu. Çocuklara falan test yapılmadı.
Yarın okul açıldığında kaça katlanacak bu sayılar. Öğretmen düşmanı yazan çoğu kişinin okul çağı çocuğu yok, sallıyor ortaya.
Biz geçen Kasım-aralık ayında beta ve infuluenza salgınından ders yapamadık. Yaşadığım şehir kırıldı adeta hastalıktan. İnfluenza ilacını bulamadık . Bir de bunun covid ayağı oluşacak bunu kimse düşünemiyor sanırım.
Yine de ben açılmasını istiyorum o ayrı bir mesele. Daha önce de yazdım, evde delirmek üzereyim :)
Siz bir daha bir sadaka verin, nereden çıkacağım belli olmuyor, ay parmaklarım yoruldu bu konu yüzündenAllahtan fırsat bulup şu konuya yazamadım, tam yazayım diye girdim 500 yorum olmuş, Mune gelmiş. Verilmiş sadakam varmış resmen
Konu okulların açılması hastalığın yayılma hızını artıracak olması olsaydı çok haklısınız.ama konu bu şekilde açılmamış .benim annem benim babam benim bebeğim diye açılan bir konuda herkesin biz de aylardır calisiyoruz; benimki çocuk değil mi benimki ana baba eş değil mi demesi normal değil mi? Hangi meslekten olursa olsun kim bu sekilde konu acsa aynı tepkiyi veririm.Ben öğretmen olarak kendimi hiç düşünmüyorum. Yetişkin insanım bir şekilde önlemimi alırım.
Veli olarak çok endişeliyim, 4. Sınıf olacak kızım.
Adım gibi eminim, kuralları bir uyguluyorsa beş uygulamayacak.
Burda mesele toplum sağlığı değil de öğretmen sağlığı gibi tartışılıyor. Oysaki olayın bununla hiç alakası yok ama sevilmiyoruz maalesef. Çok yakın akrabam yeni covid teşhisi aldı, evindeki herkes ateşli ama sadece bir kişiye teşhis kondu. Çocuklara falan test yapılmadı.
Yarın okul açıldığında kaça katlanacak bu sayılar. Öğretmen düşmanı yazan çoğu kişinin okul çağı çocuğu yok, sallıyor ortaya.
Biz geçen Kasım-aralık ayında beta ve infuluenza salgınından ders yapamadık. Yaşadığım şehir kırıldı adeta hastalıktan. İnfluenza ilacını bulamadık . Bir de bunun covid ayağı oluşacak bunu kimse düşünemiyor sanırım.
Yine de ben açılmasını istiyorum o ayrı bir mesele. Daha önce de yazdım, evde delirmek üzereyim :)
Mesele bu, sadece bu.Burada mevzu öğretmenlerin rahatlığı değil
Tüm toplumun sağlığı
Aaa evet hatırladım uyuz salgınını. İstanbuldaki bir arkadaşımla haberleşmiştim hatta şimdi aklıma geldiSiz bir daha bir sadaka verin, nereden çıkacağım belli olmuyor, ay parmaklarım yoruldu bu konu yüzünden
girlinred pandemiden önce uyuz salgını vardı, AVM'lere gitmeyin, yürüyen merdivenlere vs dokunmayın diyorlardı, ben o ara İstanbul'a gitmek durumunda kalmıştım toplu taşımalarda bile hiçbir yere elimi sürmemek için ıslak mendille geziyordum, Kasım-Ocak dönemi burada da çok konu açıldı uyuz salgınıyla ilgili.
Siz bir daha bir sadaka verin, nereden çıkacağım belli olmuyor, ay parmaklarım yoruldu bu konu yüzünden
girlinred pandemiden önce uyuz salgını vardı, AVM'lere gitmeyin, yürüyen merdivenlere vs dokunmayın diyorlardı, ben o ara İstanbul'a gitmek durumunda kalmıştım toplu taşımalarda bile hiçbir yere elimi sürmemek için ıslak mendille geziyordum, Kasım-Ocak dönemi burada da çok konu açıldı uyuz salgınıyla ilgili.
Haklısınız konu maksadını çoktan aştığı için başKa başka yerlere saptık.Konu okulların açılması hastalığın yayılma hızını artıracak olması olsaydı çok haklısınız.ama konu bu şekilde açılmamış .benim annem benim babam benim bebeğim diye açılan bir konuda herkesin biz de aylardır calisiyoruz; benimki çocuk değil mi benimki ana baba eş değil mi demesi normal değil mi? Hangi meslekten olursa olsun kim bu sekilde konu acsa aynı tepkiyi veririm.
Çok doğruydu yazdığın. Gidersen haksızlık olurZaten sadaka hükmünü yitirmek üzere, kes cezamı Mune açtım kollarımı bekliyorum...
Endişelenen başka bir meslek dalından olsaydı bu kadar üstüne gidilir miydi merak ediyorum. Ben de öğretmenim, benim de annem koah hastası, babam kanser. Onlarla ben ilgileniyorum ve korkuyorum okulların açılmasından. Yeteri kadar insani bir dert değil mi? Bdv için yeterli bir dert değil mi? Belki içini rahatlatmak istedi, belki teselli istedi biraz olsun. Ayrıca evet aylardır evde olduğumuz için çalışanlardan daha hassasız, ben 3 kez markete girdim gün saydım semptom çıkacak mı diye, ama kardeşim çalıştığı için bana deli diyor. Alışmış çünkü dışarıda olmaya. Biraz empati yeterli aslında. Yazan bankacı olsaydı altına böyle yorumlar gelmeyecekti, bencil demeyecektik. Allah yardımcın olsun yazılacaktı. Öğretmen olunca kızcağız yazdığına pişman edildi.Canhıraş konu sahibine toz kondurmayan arkadaşlar sap ile samanı karıştırıyor. Konu sahibi toplum sağlığını düşündüğünden değil kendi çekirdek ailesini düşündüğünden okulların açılmasını istemiyor ve dile getirmekten de çekinmiyor.
Peki bu kaygıya verilmesi gereken karşılık zaten aylardır maaş alarak yatıyorsunuz şeklinde mi olmalıydı?? Ayrıca insanın önce kendi ailesi için endişelenmesi normal değil mi... yoksa herhalde ermiş olur yani fani değilKonu okulların açılması hastalığın yayılma hızını artıracak olması olsaydı çok haklısınız.ama konu bu şekilde açılmamış .benim annem benim babam benim bebeğim diye açılan bir konuda herkesin biz de aylardır calisiyoruz; benimki çocuk değil mi benimki ana baba eş değil mi demesi normal değil mi? Hangi meslekten olursa olsun kim bu sekilde konu acsa aynı tepkiyi veririm.
Katılıyorum. Okullar açılacak ama online mı örgün mü belli değil. MEB'deki öğretmenler evde olabilir ama bende özel okuldayım online vericez derslerimizi öyle bir durumda. Yani çalışmama gibi bir durumumuz yok zaten. Dediğiniz gibi sıkıntı öğrencilerdeHiçbir öğretmen okula gitmeyeyim demiyor zaten,ben şu an çalışmıyorum ama özel okulda çalışan bir sürü arkadaşım var.Kendileri zaten seminerlere gidiyorlar,"ellerini taşın altına koyuyorlar " yani ama öğrencileri için endişeleniyorlar.Hani okulda sadece öğretmenler olmuyor ya bir de öğrenci kısmı var..
Çünkü evde olma lüksü vardı.Endişelenen başka bir meslek dalından olsaydı bu kadar üstüne gidilir miydi merak ediyorum. Ben de öğretmenim, benim de annem koah hastası, babam kanser. Onlarla ben ilgileniyorum ve korkuyorum okulların açılmasından. Yeteri kadar insani bir dert değil mi? Bdv için yeterli bir dert değil mi? Belki içini rahatlatmak istedi, belki teselli istedi biraz olsun. Ayrıca evet aylardır evde olduğumuz için çalışanlardan daha hassasız, ben 3 kez markete girdim gün saydım semptom çıkacak mı diye, ama kardeşim çalıştığı için bana deli diyor. Alışmış çünkü dışarıda olmaya. Biraz empati yeterli aslında. Yazan bankacı olsaydı altına böyle yorumlar gelmeyecekti, bencil demeyecektik. Allah yardımcın olsun yazılacaktı. Öğretmen olunca kızcağız yazdığına pişman edildi.
Teselli verdim kendi adima.eger okullar açılır da çalışmak zorunda kalırsaniz bizler gibi alisacaksiniz karamsar olmayın dedimEndişelenen başka bir meslek dalından olsaydı bu kadar üstüne gidilir miydi merak ediyorum. Ben de öğretmenim, benim de annem koah hastası, babam kanser. Onlarla ben ilgileniyorum ve korkuyorum okulların açılmasından. Yeteri kadar insani bir dert değil mi? Bdv için yeterli bir dert değil mi? Belki içini rahatlatmak istedi, belki teselli istedi biraz olsun. Ayrıca evet aylardır evde olduğumuz için çalışanlardan daha hassasız, ben 3 kez markete girdim gün saydım semptom çıkacak mı diye, ama kardeşim çalıştığı için bana deli diyor. Alışmış çünkü dışarıda olmaya. Biraz empati yeterli aslında. Yazan bankacı olsaydı altına böyle yorumlar gelmeyecekti, bencil demeyecektik. Allah yardımcın olsun yazılacaktı. Öğretmen olunca kızcağız yazdığına pişman edildi.
İşte bütün dünya bunu söyiüyor artık. Bununla yaşamaya alışacağız. Sizin şartlarınız özel olabilir ama ülkede kişiye özel standart belirleyecek durum yok. Aylarca çalışmayalım maaşımız yatsın gibi lüks de yok maalesef. Ekonomi de içler acısı. Çok da çıkmak istemiyorsanız istifa edersiniz istediğiniz hayatı yaşarsınız. Bunları öğretmen değil kim olursa olsun bu şekil yazardım.Endişelenen başka bir meslek dalından olsaydı bu kadar üstüne gidilir miydi merak ediyorum. Ben de öğretmenim, benim de annem koah hastası, babam kanser. Onlarla ben ilgileniyorum ve korkuyorum okulların açılmasından. Yeteri kadar insani bir dert değil mi? Bdv için yeterli bir dert değil mi? Belki içini rahatlatmak istedi, belki teselli istedi biraz olsun. Ayrıca evet aylardır evde olduğumuz için çalışanlardan daha hassasız, ben 3 kez markete girdim gün saydım semptom çıkacak mı diye, ama kardeşim çalıştığı için bana deli diyor. Alışmış çünkü dışarıda olmaya. Biraz empati yeterli aslında. Yazan bankacı olsaydı altına böyle yorumlar gelmeyecekti, bencil demeyecektik. Allah yardımcın olsun yazılacaktı. Öğretmen olunca kızcağız yazdığına pişman edildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?