Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz maaş aldık diye mi işinden oldu millet

Pandemi döneminde ilk önce tabiki sağlık çalışanları covidle karşı karşıya kalıyor. Bu sağlık çalışanlarının hepsi covid hastalarıyla karşılaşmıyor bunu belirtmek istiyorum çünkü kuzenim hemşire. Onun çalıştığı bölümde kesinlikle covidli hasta alınmıyor. Bunun yanında öğretmen olmayan kesinlikle anlamıyor özellikle ana sınıfı ve ilkokul çocukları kendisini korumayı bilmiyor. Maske doğru düzgün takamıcaklar. Bu kesin. Sürekli maskeyle ilgili biproblem çıkacak. Yok kaybettim yok yere düştü tuvalette ıslandı, arkadaşım maskemi çekti koptu vs. Aklıma gelmeyen bir sürü saçma sapan şey yaşanacak. Pandemiden önce yüzüme öksüren hapşıran nefes veren okadar çocuk oluyordu ki yani çocuğa oğlum ağzını kapat öksürürken diye bir ders saatinde tam 10 kere uyardım. 2. Sınıf öğrencisi bu.Her seferinde Tamam öğretmenim dedi ve gene yaptı yani çocuk farkında değil yaptığının.Keşke bu yaşadıklarımızı anlasanız. Bakın Almanya’da açtılar okulu o hafta tekrar kapattılar. Neden? Büyük insan gibi değiller olmuyor işte. Şunu da belirteyim. Sarmal bir eğitim gördüklerinden her sene eski konuların üstüne biraz daha genişletilmiş şekilde konular veriliyor. 1 sene bile okula Gitmese çocuk geri kalmayacak aslında. Uzaktan eğitim o kadar gelişti ki bir sürü uygulama var keşke MEB de bunları ücretsiz verse, benim bir arkadaşım home schooling yapıyor yani evde eğitim ama bunu yapabilmek için çocukla iyi iletişimde bulunmak gerek. Bizim veliler genelde çocuğa sadece ödevini yap hadi yoksa oyun yok dedikleri için bizde örgün eğitimde de sıkıntı var. Bu dönemde öğrencinin okulda olması psikolojik olarak da olumsuz etkileyecektir öğrenciyi. Ben sayılar düşmüş olsaydı açılmasından yanaydım ama şu an etrafımda görüyorum kimsenin umrunda değil, bu şekilde açılsa da hemen kapanacaktır benim görüşüm.

Ben maaş olayına girmiyorum, girmek istemiyorum. Kimsenin maddi sıkıntıya düşmesini istemem, yaşadığımız sosyal devlet sözde, ama sözde işte. Normalde vatandaşına her türlü imkanı sağlaması gerekirdi ama malum altın dolar uçtu, paramız pul oldu, zaten türlü zorluklarla baş etmeye çalışıyoruz. Yani 5.5 aylık bebeği olan ikisi de öğretmen olan bir çifte maaş alamasınlar diyemem, bunu asla kendime yakıştıramıyorum.

Lakin şöyle de birşey var ki, eğer 24 ay ücretsiz izin hakkım olsaydı "okullar açılmasın, benim çocuğum var ailem var korkuyorum" demeyi de kendime yakıştıramazdım.

Nasıl ki hepimiz günü geldiğinde görevimize başladıysak öğretmenler de başlamalı, korkan ve izin hakkı olan iznini alıp evinde oturmaya devam edebilir...

Evinize hiç mi hiç bir siteden sipariş gelmedi?
Tebrik ediyorum, gerçekten müstesna bir insansınız, takdir ettim...

Yurttaşlık hakları gereği evet, biri zorundaysa öbürü de zorunlu olmalı.
Sebep bu.
Bir insan diğerinden daha değerli ya da üstün değil.
En baştan beri söylüyorum, okullar açılmamalı.
Ama diğer sektörlerde de zorunluluk ve işleyiş hariç çalışma hayatı evden sürdürülebilir düzeyde olmalı.
Ne kadar kalabalıkla çalıştığınız farketmiyor, 1 insan 600 kişiye bulaştırabiliyor, pimi çekilmiş bomba gibi.
Okul kalabalık diye risk daha fazla değil, 10 kişilik iş yerinde de 1 kişi yeterli, koca okulda da öyle.

Normalleşme normalleşme dediysek, tıkır tıkır her şey işliyorsa, okulu ebaya taşımak, yine çalışan anne babaya zulümdür.
Bunu isterken, çok boyutlu düşünmek ve geneli olumlu etkileyecek bir çözüm üretmek gerekir.
Çocuğu evde bırakıp gidemeyeceklerine göre, annesi babası çalışan çocuk da keza yine risk altında falan filan.
Aşırı aşırı birbirine bağlı zincirler bunlar, bir yeri yaparken diğerini yıkmak gibi bir şey.

Bir ana sınıfında ücretli olarak çalışmıştım.
Velilere çocukları hasta hissettikleri zaman göndermeyin denmesine rağmen su çiçeği, kızamık olan çocuklarını okula gönderdiler.
Ve bunları yapan ev hanımı annelerdi.
Tek çocuğun okula gelmesiyle iki hafta içinde sınıfımda 7 çocuk daha aynı hastalıklara yakalandı.
Küçük çocuklar arasında hastalık yayılımı çok hızlı
Ne diyeyim hayırlısı olur umarım

Allahtan fırsat bulup şu konuya yazamadım, tam yazayım diye girdim 500 yorum olmuş, Mune gelmiş. Verilmiş sadakam varmış resmen
Siz bir daha bir sadaka verin, nereden çıkacağım belli olmuyor, ay parmaklarım yoruldu bu konu yüzünden
girlinred pandemiden önce uyuz salgını vardı, AVM'lere gitmeyin, yürüyen merdivenlere vs dokunmayın diyorlardı, ben o ara İstanbul'a gitmek durumunda kalmıştım toplu taşımalarda bile hiçbir yere elimi sürmemek için ıslak mendille geziyordum, Kasım-Ocak dönemi burada da çok konu açıldı uyuz salgınıyla ilgili.

Konu okulların açılması hastalığın yayılma hızını artıracak olması olsaydı çok haklısınız.ama konu bu şekilde açılmamış .benim annem benim babam benim bebeğim diye açılan bir konuda herkesin biz de aylardır calisiyoruz; benimki çocuk değil mi benimki ana baba eş değil mi demesi normal değil mi? Hangi meslekten olursa olsun kim bu sekilde konu acsa aynı tepkiyi veririm.

Aaa evet hatırladım uyuz salgınını. İstanbuldaki bir arkadaşımla haberleşmiştim hatta şimdi aklıma geldi

Zaten sadaka hükmünü yitirmek üzere, kes cezamı Mune açtım kollarımı bekliyorum...

Haklısınız konu maksadını çoktan aştığı için başKa başka yerlere saptık.

Endişelenen başka bir meslek dalından olsaydı bu kadar üstüne gidilir miydi merak ediyorum. Ben de öğretmenim, benim de annem koah hastası, babam kanser. Onlarla ben ilgileniyorum ve korkuyorum okulların açılmasından. Yeteri kadar insani bir dert değil mi? Bdv için yeterli bir dert değil mi? Belki içini rahatlatmak istedi, belki teselli istedi biraz olsun. Ayrıca evet aylardır evde olduğumuz için çalışanlardan daha hassasız, ben 3 kez markete girdim gün saydım semptom çıkacak mı diye, ama kardeşim çalıştığı için bana deli diyor. Alışmış çünkü dışarıda olmaya. Biraz empati yeterli aslında. Yazan bankacı olsaydı altına böyle yorumlar gelmeyecekti, bencil demeyecektik. Allah yardımcın olsun yazılacaktı. Öğretmen olunca kızcağız yazdığına pişman edildi.

Peki bu kaygıya verilmesi gereken karşılık zaten aylardır maaş alarak yatıyorsunuz şeklinde mi olmalıydı?? Ayrıca insanın önce kendi ailesi için endişelenmesi normal değil mi... yoksa herhalde ermiş olur yani fani değil

Katılıyorum. Okullar açılacak ama online mı örgün mü belli değil. MEB'deki öğretmenler evde olabilir ama bende özel okuldayım online vericez derslerimizi öyle bir durumda. Yani çalışmama gibi bir durumumuz yok zaten. Dediğiniz gibi sıkıntı öğrencilerde

Çünkü evde olma lüksü vardı.
Kısaca .okunu çıkarma dendi kadına, özeti bu.
Ve haklılar...

Teselli verdim kendi adima.eger okullar açılır da çalışmak zorunda kalırsaniz bizler gibi alisacaksiniz karamsar olmayın dedim

İşte bütün dünya bunu söyiüyor artık. Bununla yaşamaya alışacağız. Sizin şartlarınız özel olabilir ama ülkede kişiye özel standart belirleyecek durum yok. Aylarca çalışmayalım maaşımız yatsın gibi lüks de yok maalesef. Ekonomi de içler acısı. Çok da çıkmak istemiyorsanız istifa edersiniz istediğiniz hayatı yaşarsınız. Bunları öğretmen değil kim olursa olsun bu şekil yazardım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…