- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.895
- 208
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Zaten dedikleriniz ona çıkıyor Bunca sayfada başka ne anlatılmış ki Allah aşkına
:)
Toplum sağlığını düşünmek zorunda olmayan bir tek konu sahibi mi?
Koronalı hasta da düşünmesin diyorum...
Nasıl fikir, saçmalık değil mi?
Evet, resmen saçmalık...
Maaşı garanti olanla olmayanın çalışma hayatına bakışı bir olmuyor.Hepimiz maaşımızın derdin de değil miyiz? Aynı şey sizin içinde geçerli sızlansanız da sızlanmasanız da çalışıyosunuz
Zaten market alışverişini dışarıdan iki haftada bir toplu olarak yapınca ekstra bir şey isteyip sipariş etmene gerek kalmıyordu.Evinize hiç mi hiç bir siteden sipariş gelmedi?
Tebrik ediyorum, gerçekten müstesna bir insansınız, takdir ettim...
Yurttaşlık hakları gereği evet, biri zorundaysa öbürü de zorunlu olmalı.
Sebep bu.
Bir insan diğerinden daha değerli ya da üstün değil.
En baştan beri söylüyorum, okullar açılmamalı.
Ama diğer sektörlerde de zorunluluk ve işleyiş hariç çalışma hayatı evden sürdürülebilir düzeyde olmalı.
Ne kadar kalabalıkla çalıştığınız farketmiyor, 1 insan 600 kişiye bulaştırabiliyor, pimi çekilmiş bomba gibi.
Okul kalabalık diye risk daha fazla değil, 10 kişilik iş yerinde de 1 kişi yeterli, koca okulda da öyle.
Normalleşme normalleşme dediysek, tıkır tıkır her şey işliyorsa, okulu ebaya taşımak, yine çalışan anne babaya zulümdür.
Bunu isterken, çok boyutlu düşünmek ve geneli olumlu etkileyecek bir çözüm üretmek gerekir.
Çocuğu evde bırakıp gidemeyeceklerine göre, annesi babası çalışan çocuk da keza yine risk altında falan filan.
Aşırı aşırı birbirine bağlı zincirler bunlar, bir yeri yaparken diğerini yıkmak gibi bir şey.
Toplum sağlığını düşünmek için coronalı olmak zorunda değil bir insan vicdanen bunu yapmalı.Konu sahibi koronalı değil ki Ne alaka?
Ben kıyaslamadım, bireyler toplum sağlığını düşünmek zorunda değil dediniz.Hayır konu sahibi ile bulaşıcı hastalık taşıyan birini neden kıyasliyorsunuz onu anlamadım ben
Esra Allah aşkına sakin olun, okul açılacak. Öğretmenler de kaybedilen bu sürecin telafisini yapacak.Çocuğum okula gitmeden önce eşim kaç aydır işe gidiyor hemde 3 vesaitle.. İş hayatı nasıl devam ediyasa eğitim de devam etmeli bence
Allahaşkına ön sayfaları okuyun. Ben haftada 200 öğrencinin dersine giriyorum, elimde dezenfektan bekleyemem dedim diye ne başarısızlığım kaldı ne kafama silah dayayıp öğretmen yapıldığım... ben yani konuyu açan değilim hani sadece okullar sıkıntı dedim doğal olarak. Bu şekilde konuşan insan haklı bile olsa haksız çıkar. Ya çok gençler ya da bize karşı nefret dolu. Başka açıklama aklıma gelmiyorSöyledik kaygısının aylarca evde kapanmaktan kaynaklandığını bir başlarsa yeni düzene alisacagini daha ne yapalım?
Ne yani?? Maaş konusunu sadece öğretmenler üzerinden yapmışsınız. Bu herkes için geçerli diyorum bende. Maaş alsakta almasakta önce sağlık kısmını düşünüyoruz çoğumuz. Karantina döneminde çoğu kolej maaş vermediği halde kimsenin okul açılsın diye "sızlandığını" duymadım ben. Ne denilirse onu yapıyoruz.
Iyi ya işte sizinle aynı bakış açısına sahip demek ki bunca sayfada yazanlar da, ben okumadım 30 sayfanın tümünü. Konu sahibi hanımefendi madem sadece kendi çocuğunu ve ailesini düşünüyor ve toplum sağlığını düşünmek zorunda değil, o zaman umarım açılır okullar o da başlar işine.
Ben nasılsa çalışıyorum, banane ayol toplum sağlığından?
Oh ne de olsa ben corona olmadım banane, corona olanlar düşünsün falan mı desin yani ben de sizi anlamadımHayır konu sahibi ile bulaşıcı hastalık taşıyan birini neden kıyasliyorsunuz onu anlamadım ben
PekiNe yani?? Maaş konusunu sadece öğretmenler üzerinden yapmışsınız. Bu herkes için geçerli diyorum bende. Maaş alsakta almasakta önce sağlık kısmını düşünüyoruz çoğumuz. Karantina döneminde çoğu kolej maaş vermediği halde kimsenin okul açılsın diye "sızlandığını" duymadım ben. Ne denilirse onu yapıyoruz.
Ben de hukuğu bırakıp, öğretmenlik okumuş biriyim. Puanları da o dönem aynıydı kimse kimseyi kıskanmıyor bundan eminim. Ama şartları daha uygun olduğu için eğitim fakültesi okudum. Sağlıkçılar için de seçmeselerdi o zaman diyenlere gerçekten atlamak istiyorum. Ben sağlıkçı olsam korkudan delirirdim, ama burada bile helallik istedim. Kimse kimsenin hakkını görmezden gelmemeli. Ha şu konuda herkes haklı yaz tatilinde 2 ay çalışmıyoruz ama paramızı alıyoruz. Öğleden sonra evdeyiz. Ben hukuk fakültesini bu yüzden bıraktım, rahat olmak istedim. O rahatlıkla ikinci ünv. okuyup, yüksek de yaptım. Sağlıkçı olmayı hiç düşünmedim, kan görünce anksiyetem artıyor. Tercih meselesi yani.Belki de insanlar artik bikmistir,
Belki de mesela konu saglik calisanlari oldugunda , napalim bu meslegi bilerek sectiler, calisacaklar tabii ki diyen onlarca ögretmen oldugu icin insanlarin sabrı taşmıştır falan falan...
Lütfen biraz da ögretmenler olarak kendinizi sorgulayin.
Ben ogretmenler haric bu kadar 'prenses, herkes bizi kiskaniyoo' modunda bir meslek grubu görmedim, ayni seyleri baska bir meslek grubu yapsaydi ben eminim ayni tepki onlara da verilirdi.
Not: Ögretmenleri kıskanmıyorum, birden fazla lisans okumus bir hukukcuyum. Cunku biliyorum ki bu mesajdan sonra , biraz ders calisip sen de ogretmenlik kazanip, atansaydin, ogretmenleri kiskanma temali mesajlar gelecek. Önlemimi bastan alayım .
Kendi adıma nefret dolu değil.dilerim tez zamanda herşey düzene girer.Allahaşkına ön sayfaları okuyun. Ben haftada 200 öğrencinin dersine giriyorum, elimde dezenfektan bekleyemem dedim diye ne başarısızlığım kaldı ne kafama silah dayayıp öğretmen yapıldığım... ben yani konuyu açan değilim hani sadece okullar sıkıntı dedim doğal olarak. Bu şekilde konuşan insan haklı bile olsa haksız çıkar. Ya çok gençler ya da bize karşı nefret dolu. Başka açıklama aklıma gelmiyor
Nasıl bir örnek versem bilemedim. Avm’de bit salgını, tatil köyünde mikrobik ishal vakası oldu mu? Bunlar okullarda oluyor
O çekirdek ailesini düşünerek diğerlerini tehlikeye atmıyor ki Siz böyle düşünerek ben çalışıyorum herkes çalışsın diyerek çok başka boyuta geçiyorsunuz Ha zaten okul açılacak dediğim gibi ama siz öğretmenlerin artık işbaşı yapmasını istediniz diye değil ekonomik durumlardan ötürü
Tamam olurYani ? Covidden once de oluyordu bunlar degil mi ? O zaman nasil onlem aliyordunuz simdi de alirsiniz. Zaten ogretmenlik hastaliklar bakimindan riskli bir meslek, bagisikliginiz icin onceden bir seyler yapmissinizdir, yapmadiysaniz baska mesleklere yonelin ucretsiz izne cikin vb zaten bu onerileri vermis cogu kisi...Konuda da yazdiginizda da gulunecek bir sey goremiyorum..
Ogretmenler kadar mizmizlanan bi meslek grubu gormedim benBen öğretmenlerin artık iş başı yapmasını istemiyorum, sizin bakış açınıza göre yazdım o yazdıklarımı.
Aksine çocuğunu okula/kreşe göndermek zorunda kalanlara ve kalacak olanlara üzülüyorum, okulların açılması bana birşey kazandırmayacak, okullar açılmazsa öğretmenlerden maaş kesilip bana ödenmeyecek, benim ilgi alanıma girmiyor bu konu.
Benim ilgilendiğim ve tek itici bulduğum şey konu sahibinin bencilliği, sadece kendi ailesini düşünmesi, ve bunu yaparken de halihazırda çalışan ve çalışmak zorunda olan insanların gözüne sokarak yapması.
Gerçekten buna gerek var mı sizce? Aylardır en riskli süreci evlerinden çalışarak geçirdi öğretmenler ve bu konuda gayet şanslı olduklarını kabul etmeliler. Benim tek söylemek istediğim bu.
İroni falan değil, gerçekten helal olsun.Zaten market alışverişini dışarıdan iki haftada bir toplu olarak yapınca ekstra bir şey isteyip sipariş etmene gerek kalmıyordu.
Daha marttan beri dışarıdan yemekte hak getire hiç söylemedim.
Mecbur kalanları ayrı tutuyorum ama bu dönemde yaşamsal olmayan ihtiyaçları için kurye alış veriş sitelerini kullananlar çok fazlaydı maalesef
Ben size hak veriyorum aslında
Ama burada bazı yorumlarda çocukların bu kadar evde oturması çocuk psikolojisine zararlı sosyalleşmeleri gerek diye söylenmiyor.
Evden eğitim çocuklara yeteri kadar öğretim sağlamıyor çocuğun bire bir öğretmeniyle iletişimde olması daha iyi denmiyor.
Ben çalışıyorum sen de çalış deniyor.
Bir de üstüne öğretmenlere işi bırak ücret alma gibi fikirler veriliyor.
Ee madem bu kadar kolaydı sen yapsaydın aynı şeyi?
Bir de evden çalışmayı çalışmak olarak görmeyen bir grup var
Desen çalışması , kod yazmak gibi tamamıyla evden iş yapıp para kazanan insanlar var.
Onlara göre bu insanlarında para kazanmamalı sanırım.
Ve direkt öğretmenler diye başlıyor başlıklar kaç aydır evdesiniz diye devam ediyor tepki duyulmaması imkansız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?