Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten dedikleriniz ona çıkıyor Bunca sayfada başka ne anlatılmış ki Allah aşkına

Iyi ya işte sizinle aynı bakış açısına sahip demek ki bunca sayfada yazanlar da, ben okumadım 30 sayfanın tümünü. Konu sahibi hanımefendi madem sadece kendi çocuğunu ve ailesini düşünüyor ve toplum sağlığını düşünmek zorunda değil, o zaman umarım açılır okullar o da başlar işine.

Ben nasılsa çalışıyorum, banane ayol toplum sağlığından?

:)
Toplum sağlığını düşünmek zorunda olmayan bir tek konu sahibi mi?
Koronalı hasta da düşünmesin diyorum...
Nasıl fikir, saçmalık değil mi?
Evet, resmen saçmalık...

Hayır konu sahibi ile bulaşıcı hastalık taşıyan birini neden kıyasliyorsunuz onu anlamadım ben

Zaten market alışverişini dışarıdan iki haftada bir toplu olarak yapınca ekstra bir şey isteyip sipariş etmene gerek kalmıyordu.
Daha marttan beri dışarıdan yemekte hak getire hiç söylemedim.
Mecbur kalanları ayrı tutuyorum ama bu dönemde yaşamsal olmayan ihtiyaçları için kurye alış veriş sitelerini kullananlar çok fazlaydı maalesef

Ben size hak veriyorum aslında
Ama burada bazı yorumlarda çocukların bu kadar evde oturması çocuk psikolojisine zararlı sosyalleşmeleri gerek diye söylenmiyor.
Evden eğitim çocuklara yeteri kadar öğretim sağlamıyor çocuğun bire bir öğretmeniyle iletişimde olması daha iyi denmiyor.
Ben çalışıyorum sen de çalış deniyor.
Bir de üstüne öğretmenlere işi bırak ücret alma gibi fikirler veriliyor.
Ee madem bu kadar kolaydı sen yapsaydın aynı şeyi?
Bir de evden çalışmayı çalışmak olarak görmeyen bir grup var
Desen çalışması , kod yazmak gibi tamamıyla evden iş yapıp para kazanan insanlar var.
Onlara göre bu insanlarında para kazanmamalı sanırım.
Ve direkt öğretmenler diye başlıyor başlıklar kaç aydır evdesiniz diye devam ediyor tepki duyulmaması imkansız

Hayır konu sahibi ile bulaşıcı hastalık taşıyan birini neden kıyasliyorsunuz onu anlamadım ben
Ben kıyaslamadım, bireyler toplum sağlığını düşünmek zorunda değil dediniz.
Ben de size düşünmek zorunda olduğunu ispat ediyorum.
Tabi konu sahibi insanüstü özelliklere sahip bir ayrımcılıkta değil, sana ona özgü değil ise, kimse düşünmezse olacakları söylüyorum.
Sizin savunmanız bu.

Çocuğum okula gitmeden önce eşim kaç aydır işe gidiyor hemde 3 vesaitle.. İş hayatı nasıl devam ediyasa eğitim de devam etmeli bence
Esra Allah aşkına sakin olun, okul açılacak. Öğretmenler de kaybedilen bu sürecin telafisini yapacak.
Ama bunların hiçbiri eşinizin 3 vasıtayla işe gitmesini değiştirmeyecek.
Kendi şartlarınızı iyileştirmeye çalışın, enerjinizi buna yöneltin.
Öğretmenlerin aldığı maaş, bunu hak edip etmemesi sizin ailevi sıkıntılarınızı gidermeyecek.
Bütün sorunlarınız okulların açılmasıyla, ya da öğretmenlerin maaşlarının kesilmesiyle çözülecek gibi coşkuya geliyorsunuz konuyu tartışırken.
Eşinizin iş yerine yakın bir ev tutun mesela, son derece akılcı bir çözüm olur. Çünkü sizin meseleniz o belli ki.

Söyledik kaygısının aylarca evde kapanmaktan kaynaklandığını bir başlarsa yeni düzene alisacagini daha ne yapalım?
Allahaşkına ön sayfaları okuyun. Ben haftada 200 öğrencinin dersine giriyorum, elimde dezenfektan bekleyemem dedim diye ne başarısızlığım kaldı ne kafama silah dayayıp öğretmen yapıldığım... ben yani konuyu açan değilim hani sadece okullar sıkıntı dedim doğal olarak. Bu şekilde konuşan insan haklı bile olsa haksız çıkar. Ya çok gençler ya da bize karşı nefret dolu. Başka açıklama aklıma gelmiyor

Ne yani?? Maaş konusunu sadece öğretmenler üzerinden yapmışsınız. Bu herkes için geçerli diyorum bende. Maaş alsakta almasakta önce sağlık kısmını düşünüyoruz çoğumuz. Karantina döneminde çoğu kolej maaş vermediği halde kimsenin okul açılsın diye "sızlandığını" duymadım ben. Ne denilirse onu yapıyoruz.

O çekirdek ailesini düşünerek diğerlerini tehlikeye atmıyor ki Siz böyle düşünerek ben çalışıyorum herkes çalışsın diyerek çok başka boyuta geçiyorsunuz Ha zaten okul açılacak dediğim gibi ama siz öğretmenlerin artık işbaşı yapmasını istediniz diye değil ekonomik durumlardan ötürü

Peki

Ben de hukuğu bırakıp, öğretmenlik okumuş biriyim. Puanları da o dönem aynıydı kimse kimseyi kıskanmıyor bundan eminim. Ama şartları daha uygun olduğu için eğitim fakültesi okudum. Sağlıkçılar için de seçmeselerdi o zaman diyenlere gerçekten atlamak istiyorum. Ben sağlıkçı olsam korkudan delirirdim, ama burada bile helallik istedim. Kimse kimsenin hakkını görmezden gelmemeli. Ha şu konuda herkes haklı yaz tatilinde 2 ay çalışmıyoruz ama paramızı alıyoruz. Öğleden sonra evdeyiz. Ben hukuk fakültesini bu yüzden bıraktım, rahat olmak istedim. O rahatlıkla ikinci ünv. okuyup, yüksek de yaptım. Sağlıkçı olmayı hiç düşünmedim, kan görünce anksiyetem artıyor. Tercih meselesi yani.

Kendi adıma nefret dolu değil.dilerim tez zamanda herşey düzene girer.

Nasıl bir örnek versem bilemedim. Avm’de bit salgını, tatil köyünde mikrobik ishal vakası oldu mu? Bunlar okullarda oluyor

Yani ? Covidden once de oluyordu bunlar degil mi ? O zaman nasil onlem aliyordunuz simdi de alirsiniz. Zaten ogretmenlik hastaliklar bakimindan riskli bir meslek, bagisikliginiz icin onceden bir seyler yapmissinizdir, yapmadiysaniz baska mesleklere yonelin ucretsiz izne cikin vb zaten bu onerileri vermis cogu kisi...Konuda da yazdiginizda da gulunecek bir sey goremiyorum..

Ben öğretmenlerin artık iş başı yapmasını istemiyorum, sizin bakış açınıza göre yazdım o yazdıklarımı.

Aksine çocuğunu okula/kreşe göndermek zorunda kalanlara ve kalacak olanlara üzülüyorum, okulların açılması bana birşey kazandırmayacak, okullar açılmazsa öğretmenlerden maaş kesilip bana ödenmeyecek, benim ilgi alanıma girmiyor bu konu.

Benim ilgilendiğim ve tek itici bulduğum şey konu sahibinin bencilliği, sadece kendi ailesini düşünmesi, ve bunu yaparken de halihazırda çalışan ve çalışmak zorunda olan insanların gözüne sokarak yapması.

Gerçekten buna gerek var mı sizce? Aylardır en riskli süreci evlerinden çalışarak geçirdi öğretmenler ve bu konuda gayet şanslı olduklarını kabul etmeliler. Benim tek söylemek istediğim bu.

Tamam olur

Ogretmenler kadar mizmizlanan bi meslek grubu gormedim ben maasiniz yatiyo yilin bilmem kac ayi yatiyorsunuz hala bidi bidi yapmaya devam.. dahada magduruz diyolar her zaman..

İroni falan değil, gerçekten helal olsun.

Kuryeler en yakın dostumuz oldu, gıda değil ama diğer ihtiyaçlarımıza sürekli kullandık.
Kapımıza bir teşekkür yazısı yapıştırdık, bu geldi elden, bir de gönül borcu.
Başka bir şey yapamadık, keşke borcumuzu ödeyebilsek ama nafile...

Konuda ‘şahsi görüş’ten öte öğretmenlikten hem de kendi çıkarı için açılmasın diye yapılan konuşmadan suçlandı konu sahibi.
E herkes haklı olarak ‘insan değil miyiz’ dedi.
Kreşe yollanan konuşamayan çocukların canı yok mu dedik vs.
Eğer ki ‘ben yeterli olamayacağım, salgın çoğalacak, hepimizin evlerine taşınacak, siz de ben kadar risktesiniz’ dese idi, bambaşka cevaplar olurdu.
Salt kendi ailesini düşünmesi, meslekten öte bla bla yapması aşırı can sıkıcı.
Ne güzel şansları oldu, evde çalışmak çok daha zor öğretmenlere, buna gerçekten tanık olmayan anlamaz.
Bir ekranda onca öğrencinin dikkatini toplamak ve sürekliliği sağlamak imkansıza yakın neredeyse.
Ama ne güzel ki şansları vardı, mesleki getirileri oldu, yaz tatili araya girdi.
Hayat olağan hızıyla devam ediyor ve bir tek ilköğretimden başlayan okullar açılmayacak ise adil değildir, bunu söylüyoruz hem de kreşler açıkken.
Maaş maddiyatla alakalı hiçbir şey söyleyemem, hakkım değil.
Zaten getirilerinden biri o, kazanılmış hakları yapacak bir şey yok.
Yineliyorum açılmamalı, buna uygun herkesi tatmin edecek şekilde düzenleme de yapılması şartıyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…