- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Farkettiyseniz mesleğin zorluğundan değil, virüsün ne kadar kolay yayılacağından bahsediyor arkadaş. Sağlıkçıların şu an ki görevleri ile ilgili ağzımı bile açamam, helal olsun diyorum sadece. Bence siz de meslekleri küçümsemek yerine empati yapmayı deneyin. Sağlıkçıların ve öğretmenlerin bu kadar konuşulmasının sebebi onlara can emanet edildiği için olabilir mi acaba. Ayrıca ben masamın etrafını muşambayla kaplayıp, açın çocuklar kitapları okuyun, bana da yaklaşmayın da diyebilirim. Emin olun sınıfta bir kaç çocuk hastalansa hesap yine bize sorulacak öğretmen neden dikkat etmedin? diye..o zaman bu kadar basit bir meslekse çocuğun başına gelen her şeyde bizi sorumlu tutmayın artık. Dersimizi anlatır çıkarız, o onu dövmüş, yok biri düşmüş, yok sınıftan kaçmış, banane.. nasıl? Benim mesleki anlayışımla örtüşüyor mecbur değiliz bunlara ama vicdanımla örtüşmüyor. Bizlere can emanet ediliyor. Marketteki kasiyerin de görevi kutsaldır elbet ama birini çıkarırken birini yermeniz hiç hoş değil. Ben mesleğimi seviyorum, çocukları da seviyorum, iyi ki öğretmen olmuşum, ama bu durumda tehlikenin farkında değilseniz daha bir şey demiyorum.Gerçekten bir sağlıkçılar bir ogretmenler çok çok yazıyor mesleklerinin zorluklarını. Neden hep en zor işin sizde olduğunu sanıyorsunuz. Cok zor olmuyor mu böyle çalışmak hem hep zor zor diye düşünüp. Kimse zorla sağlıkçı ya da öğretmen ol demedi kimseye. Olduysan ya görev varsa yaparsın ya katlanamiyorsan işini bırakırsın. Sürekli - ama şöyle de bir sey var diye bahaneleri siralamaya gerek yok. Özel sektörde olsanız begenmiyorsan kapı orda derlerdi çoktan. Ogretmen değilde bir market çalışanı olsanız ne yapacaktiniz acaba? virüsün en başından beri meslek basinda olan bir ton insan var şuan çalışan yüz milyonlarca insan yapmayın etmeyin.
Kimse toplu tasimada balık istifi ise gitmek, müşteriye maske maske diye soyleyip azar isitmek istemez. Herkesin mesleğinin coooook zor yanları var. Ama biz gerçekten ogretmen ve sağlıkçılarin zorluklarini ezberledik artık.
Müdür kim meslegi kucumsedi bilmiyorum ama burda sırf pandemi sadece kendilerini etkileyecek gibi okul açılmasın diyor maaş almayin diyorum ses yok yani 10 sene pandemi gitmezse ne olacak artık bununla yaşamaya alismaliyiz okuldaki disiplinin yerini ev tutmuyorKonuyu baştan sona okuyanlar görmüştür, ben okumadım ama raporlar sağolsun, onlardan kopya çekiyorum :)))
Öğretmen arkadaşlar ne yazdı bilmem ama arada öğretmenleri yattığı yerden para kazanan kişiler olarak niteleyen yorumlar olmuş.
Ben gerçekten anlamıyorum, meslek sahibi kadınlar sizlere söylüyorum, kiminiz avukat, kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, hemşire, aranızda hakimler de var sanırım, bazılarınız polis belki.
Ne güzel okumuşsunuz, istediğiniz meslekleri seçmişsiniz, neden eğitim ve meslek konuları olunca birbirinizi yeriyorsunuz?
Ciddi merak ediyorum çünkü gerçekten aşırı derecede denk gelmeye başladım, mesela gidilen üniversite beğenilmiyor, alınan puan beğenilmiyor, AÖF mezunuysa burun kıvırılıyor, meslek yeriliyor, okumuş meslek sahibi olmuş insanlara saygım var ama ben sizleri okumuş insanları anlamıyorum gerçekten, neden mesleklerinizi bir bütünün parçası olarak görmüyorsunuz?
Öğretmenler olmasa eğitim olmaz, eğitim olmazsa meslek edinemezsiniz, polis olmasa güvenliğimiz, doktor-hemşire-laborant vb olmasa sağlığımız, avukat olmasa adalet.
Hepiniz mesleklerinizi isteyerek severek seçmediniz mi? Şartlarını da biliyordunuz, peki neden biri diğerinin şartlarını küçümsüyor, uygun bulmuyor? Her işin zorluğu vardır, en basitinden hepiniz en az 4 sene dirsek çürütüyorsunuz, belki maddi manevi zorlanarak ailelerinizden uzak yerlerde okuyup çalışıyorsunuz, birbirinizin mesleklerine saygı duymak neden zor?
Hiç sorma. Belki şunu dersem mesele anlaşılır, belki bu kilit noktayı hatırlatırsam iyi açıklamış olurum, şu örneği vereyim de herkes anlasın... mesleki deformasyon gırlaAy öğretmen olarak öğretmenleri eleştiricem, alışmışız herkese cevap vermeye, valla saatlerdir cevap veriyoruz, tıkandım yeminle derste böyle yorulmuyorum
Ses çıkarıp napacaz al bu ay maaşım senin olsun ver iban da atayım hemen sabah hesabında olur falan mı desem acabaMüdür kim meslegi kucumsedi bilmiyorum ama burda sırf pandemi sadece kendilerini etkileyecek gibi okul açılmasın diyor maaş almayin diyorum ses yok yani 10 sene pandemi gitmezse ne olacak artık bununla yaşamaya alismaliyiz okuldaki disiplinin yerini ev tutmuyor
Aynen örnekleme yapa yapa tükendim arkadaş, çocuklara kurban olayımHiç sorma. Belki şunu dersem mesele anlaşılır, belki bu kilit noktayı hatırlatırsam iyi açıklamış olurum, şu örneği vereyim de herkes anlasın... mesleki deformasyon gırla
Yani sizce maaş almazsanız olurmu okula gitmemekSes çıkarıp napacaz al bu ay maaşım senin olsun ver iban da atayım hemen sabah hesabında olur falan mı desem acaba
Sebep? Okullar açılırsa giderim maaşımı da alırım. Ben almazsam siZe verilmeywcek zatenYani sizce maaş almazsanız olurmu okula gitmemek
Kısa bilgilendirme geçeyim size.Konuyu baştan sona okuyanlar görmüştür, ben okumadım ama raporlar sağolsun, onlardan kopya çekiyorum :)))
Öğretmen arkadaşlar ne yazdı bilmem ama arada öğretmenleri yattığı yerden para kazanan kişiler olarak niteleyen yorumlar olmuş.
Ben gerçekten anlamıyorum, meslek sahibi kadınlar sizlere söylüyorum, kiminiz avukat, kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, hemşire, aranızda hakimler de var sanırım, bazılarınız polis belki.
Ne güzel okumuşsunuz, istediğiniz meslekleri seçmişsiniz, neden eğitim ve meslek konuları olunca birbirinizi yeriyorsunuz?
Ciddi merak ediyorum çünkü gerçekten aşırı derecede denk gelmeye başladım, mesela gidilen üniversite beğenilmiyor, alınan puan beğenilmiyor, AÖF mezunuysa burun kıvırılıyor, meslek yeriliyor, okumuş meslek sahibi olmuş insanlara saygım var ama ben sizleri okumuş insanları anlamıyorum gerçekten, neden mesleklerinizi bir bütünün parçası olarak görmüyorsunuz?
Öğretmenler olmasa eğitim olmaz, eğitim olmazsa meslek edinemezsiniz, polis olmasa güvenliğimiz, doktor-hemşire-laborant vb olmasa sağlığımız, avukat olmasa adalet.
Hepiniz mesleklerinizi isteyerek severek seçmediniz mi? Şartlarını da biliyordunuz, peki neden biri diğerinin şartlarını küçümsüyor, uygun bulmuyor? Her işin zorluğu vardır, en basitinden hepiniz en az 4 sene dirsek çürütüyorsunuz, belki maddi manevi zorlanarak ailelerinizden uzak yerlerde okuyup çalışıyorsunuz, birbirinizin mesleklerine saygı duymak neden zor?
Kpss ye boşa çalışıp, 90 puanla doğulara gitmişiz. Devlete bağlanalım diye yıllarımızı yolu olmayan dağ eteklerinde boşa geçirmişiz demek ki. Çok arkadaşım doğuya ne gidicem ya, gençliğimin baharından 5 yıl terör bölgesinde neden geçsin, özelde çalışıp, standartımı düşürmem diye gitmedi. Biz de devlet arkamızda olsun diye tüketmişiz kendimizi boşuna, görüyor musun.Sebep? Okullar açılırsa giderim maaşımı da alırım. Ben almazsam siZe verilmeywcek zaten
Mart ayında beri kimsenin evine gitmedik, misafir de kabul etmedik. Dışarıda da görüşmedik. Evde zaten bizde kalan anne babam eşim ve 5,5 aylık bebeğim var. Bebeği eşimin tarafında kimse görmedi. Benim akrabalarım görmedi. Ama okullar açılınca tüm bu çabalarımız boşa gidecek. Ben de eşim de öğretmeniz. Kesinlikle öğrencilerin mesafeye uymayacağına eminim. Mutlaka pozitif bir öğrenci birimize bulaştıracak.eşim branşı gereği okuldaki bütün öğrencilerin dersine giriyor. Evde bebeğe bulaşacak, annem babam biz okuldayken bebeğe bakacak, onlara da bebekten bulaşacak. Bütün tedbirler boşa gitti.
Son paragraf tercih değil mi peki?Kısa bilgilendirme geçeyim size.
Öğretmenler arasında bir kesim ‘kıskanıldıklarını’ düşünüyor niyeyse.
2 ay tatili, haftasonu meselesi sanırım.
E gerizekalı değiliz, biz de o hayatı istesek, olurduk.
Hele formasyon gibi mesleği harabe eden bir çıkış kapısı varken.
Ki bunu sürekli yineleyenlerin sadece bu sebeple meslek seçimi yaptığı kanaatindeyim.
Tatil, para vs...
İdealist öğretmene can feda, mesleğe de söz yok.
Sadece sürekli bayağı kaba tabirle ‘hasetlenildi’ düşünen kesim, bir kendine gelse, sıkıntı olmayacak.
Aynı şey doktorlar için de geçerli, şöyle zor böyle zor, nöbeti vs
E tamam zor da, silah zoruyla olmadın, kendin seçtin, niye söyleniyorsun, bırak o zaman...
Şu dönem ya da konudan bağımsızdır görüşlerim, her mesleğin kendine göre olumlu olumsuz yönleri mevcuttur.
Bunlar üstünlük taslanacak ya da hayıflanacak durumlar da değildir.
Can güvenliği olmayan, kelle koltukta iş yapan, elleri ayakları nasır tutanlar varken bunları konuşmak ayıptır...
Vallahi şu süreçte tek laf söylenmeyecek kesim hastane çalışanları olmalı. Doktordan hemşiresine hastabakıcısına laborantına kadar... İzin bile alamadılar... O kıyafetler... Üstüne umursamadığı için enfekte olanların bir türlü azalmaması... Olay ne eğitim ne para.. Hakları gerçekten ödenmez...Kısa bilgilendirme geçeyim size.
Öğretmenler arasında bir kesim ‘kıskanıldıklarını’ düşünüyor niyeyse.
2 ay tatili, haftasonu meselesi sanırım.
E gerizekalı değiliz, biz de o hayatı istesek, olurduk.
Hele formasyon gibi mesleği harabe eden bir çıkış kapısı varken.
Ki bunu sürekli yineleyenlerin sadece bu sebeple meslek seçimi yaptığı kanaatindeyim.
Tatil, para vs...
İdealist öğretmene can feda, mesleğe de söz yok.
Sadece sürekli bayağı kaba tabirle ‘hasetlenildi’ düşünen kesim, bir kendine gelse, sıkıntı olmayacak.
Aynı şey doktorlar için de geçerli, şöyle zor böyle zor, nöbeti vs
E tamam zor da, silah zoruyla olmadın, kendin seçtin, niye söyleniyorsun, bırak o zaman...
Şu dönem ya da konudan bağımsızdır görüşlerim, her mesleğin kendine göre olumlu olumsuz yönleri mevcuttur.
Bunlar üstünlük taslanacak ya da hayıflanacak durumlar da değildir.
Can güvenliği olmayan, kelle koltukta iş yapan, elleri ayakları nasır tutanlar varken bunları konuşmak ayıptır...
Değil.Son paragraf tercih değil mi peki?
Yani neden vazgeçeyim maaştan anlayamadım.Kpss ye boşa çalışıp, 90 puanla doğulara gitmişiz. Devlete bağlanalım diye yıllarımızı yolu olmayan dağ eteklerinde boşa geçirmişiz demek ki. Çok arkadaşım doğuya ne gidicem ya, gençliğimin baharından 5 yıl terör bölgesinde neden geçsin, özelde çalışıp, standartımı düşürmem diye gitmedi. Biz de devlet arkamızda olsun diye tüketmişiz kendimizi boşuna, görüyor musun.
E zaten öyle, sırf bu süreçte değil ki!Vallahi şu süreçte tek laf söylenmeyecek kesim hastane çalışanları olmalı. Doktordan hemşiresine hastabakıcısına laborantına kadar... İzin bile alamadılar... O kıyafetler... Üstüne umursamadığı için enfekte olanların bir türlü azalmaması... Olay ne eğitim ne para.. Hakları gerçekten ödenmez...
Diyorlar açılmasın açılmazsa maaş almadan devam etmek istermiydinSebep? Okullar açılırsa giderim maaşımı da alırım. Ben almazsam siZe verilmeywcek zaten
Hangi yıllarda? Yaşadığım 37 yıldırbedava eğitim devlet eliyle eşit olarak verilmekte. Gerekli yönlendirmeler, bursluluk sınavları falan da mevcut. Yaşadığım yerde öğrenciler bir kuruma babaları emekli olurken onun yerine girebiliyorlar işçi olarak ve bunu okumaya tercih ediyorlar. Bir bostan fındıklığı olan ders mers dinlemiyor. SiZin dediğiniz eskidenmişDeğil.
Eşitsizlik...
Eğitim hakkı olmayan bir birey inşaat işçisi olmuş, kaçak yollardan sıfır güvenlik ve günlük yevmiye ile çalışıyorsa, seçim değildir bunun adı da ne olduğunu söylemeyeyim, siyasetten ban yerim...
Ben geçinebilirim o şekilde. Ama herkesin durumu aynı olmayabilir. Maaş almayacaksak açılsın diye düşünebilirlerDiyorlar açılmasın açılmazsa maaş almadan devam etmek istermiydin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?