Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farkettiyseniz mesleğin zorluğundan değil, virüsün ne kadar kolay yayılacağından bahsediyor arkadaş. Sağlıkçıların şu an ki görevleri ile ilgili ağzımı bile açamam, helal olsun diyorum sadece. Bence siz de meslekleri küçümsemek yerine empati yapmayı deneyin. Sağlıkçıların ve öğretmenlerin bu kadar konuşulmasının sebebi onlara can emanet edildiği için olabilir mi acaba. Ayrıca ben masamın etrafını muşambayla kaplayıp, açın çocuklar kitapları okuyun, bana da yaklaşmayın da diyebilirim. Emin olun sınıfta bir kaç çocuk hastalansa hesap yine bize sorulacak öğretmen neden dikkat etmedin? diye..o zaman bu kadar basit bir meslekse çocuğun başına gelen her şeyde bizi sorumlu tutmayın artık. Dersimizi anlatır çıkarız, o onu dövmüş, yok biri düşmüş, yok sınıftan kaçmış, banane.. nasıl? Benim mesleki anlayışımla örtüşüyor mecbur değiliz bunlara ama vicdanımla örtüşmüyor. Bizlere can emanet ediliyor. Marketteki kasiyerin de görevi kutsaldır elbet ama birini çıkarırken birini yermeniz hiç hoş değil. Ben mesleğimi seviyorum, çocukları da seviyorum, iyi ki öğretmen olmuşum, ama bu durumda tehlikenin farkında değilseniz daha bir şey demiyorum.

Müdür kim meslegi kucumsedi bilmiyorum ama burda sırf pandemi sadece kendilerini etkileyecek gibi okul açılmasın diyor maaş almayin diyorum ses yok yani 10 sene pandemi gitmezse ne olacak artık bununla yaşamaya alismaliyiz okuldaki disiplinin yerini ev tutmuyor

Ay öğretmen olarak öğretmenleri eleştiricem, alışmışız herkese cevap vermeye, valla saatlerdir cevap veriyoruz, tıkandım yeminle derste böyle yorulmuyorum
Hiç sorma. Belki şunu dersem mesele anlaşılır, belki bu kilit noktayı hatırlatırsam iyi açıklamış olurum, şu örneği vereyim de herkes anlasın... mesleki deformasyon gırla

Ses çıkarıp napacaz al bu ay maaşım senin olsun ver iban da atayım hemen sabah hesabında olur falan mı desem acaba bu tip değerli yorumlarınızı cimere yazın, bakan bey görür değerlendirir belki

Hiç sorma. Belki şunu dersem mesele anlaşılır, belki bu kilit noktayı hatırlatırsam iyi açıklamış olurum, şu örneği vereyim de herkes anlasın... mesleki deformasyon gırla
Aynen örnekleme yapa yapa tükendim arkadaş, çocuklara kurban olayım değerlerini bir kere daha anladım yavrularımın

Kısa bilgilendirme geçeyim size.
Öğretmenler arasında bir kesim ‘kıskanıldıklarını’ düşünüyor niyeyse.
2 ay tatili, haftasonu meselesi sanırım.
E gerizekalı değiliz, biz de o hayatı istesek, olurduk.
Hele formasyon gibi mesleği harabe eden bir çıkış kapısı varken.
Ki bunu sürekli yineleyenlerin sadece bu sebeple meslek seçimi yaptığı kanaatindeyim.
Tatil, para vs...

İdealist öğretmene can feda, mesleğe de söz yok.
Sadece sürekli bayağı kaba tabirle ‘hasetlenildi’ düşünen kesim, bir kendine gelse, sıkıntı olmayacak.
Aynı şey doktorlar için de geçerli, şöyle zor böyle zor, nöbeti vs
E tamam zor da, silah zoruyla olmadın, kendin seçtin, niye söyleniyorsun, bırak o zaman...

Şu dönem ya da konudan bağımsızdır görüşlerim, her mesleğin kendine göre olumlu olumsuz yönleri mevcuttur.
Bunlar üstünlük taslanacak ya da hayıflanacak durumlar da değildir.
Can güvenliği olmayan, kelle koltukta iş yapan, elleri ayakları nasır tutanlar varken bunları konuşmak ayıptır...

Sebep? Okullar açılırsa giderim maaşımı da alırım. Ben almazsam siZe verilmeywcek zaten
Kpss ye boşa çalışıp, 90 puanla doğulara gitmişiz. Devlete bağlanalım diye yıllarımızı yolu olmayan dağ eteklerinde boşa geçirmişiz demek ki. Çok arkadaşım doğuya ne gidicem ya, gençliğimin baharından 5 yıl terör bölgesinde neden geçsin, özelde çalışıp, standartımı düşürmem diye gitmedi. Biz de devlet arkamızda olsun diye tüketmişiz kendimizi boşuna, görüyor musun.

Bebeğiniz için hassasiyetinizi anlıyorum çok da haklısınız lakin mevzu okul açılırsaya indirgenince yorum yapma gereği duydum.
Bizlerde kendi önlemimiz için tatile çıkmadık, kalabalığa girmiyoruz.
Ama insanlar tatile gidiyor, 100 lerce insan ayni havuz, ayni deniz, ayni otel, aynı kalabalik içinde..
Şayet virüs bulaşacak ise biz önlemi elden birakmayanlara evvela tatilcilerin dönüşünde olabileceklerden korkmaliyiz.
Bir eğitimci olarak okullarin açılmasını sebep gosterip acilmasa imanızı kınıyorum.
Sizin okulu, cocuklara vereceginiz egitim için can atmanızı insanları da bu yönde teskin etmeniz gerekiyordu diye düşünüyorum..çünkü süre uzadıkça cocuklar okuldan soguyacak ve onlari okula adapte etmek coook zor olacak, bu zorluğu da hem siz hem aileler yaşayacak.

Son paragraf tercih değil mi peki?

Vallahi şu süreçte tek laf söylenmeyecek kesim hastane çalışanları olmalı. Doktordan hemşiresine hastabakıcısına laborantına kadar... İzin bile alamadılar... O kıyafetler... Üstüne umursamadığı için enfekte olanların bir türlü azalmaması... Olay ne eğitim ne para.. Hakları gerçekten ödenmez...

Son paragraf tercih değil mi peki?
Değil.
Eşitsizlik...
Eğitim hakkı olmayan bir birey inşaat işçisi olmuş, kaçak yollardan sıfır güvenlik ve günlük yevmiye ile çalışıyorsa, seçim değildir bunun adı da ne olduğunu söylemeyeyim, siyasetten ban yerim...

Yani neden vazgeçeyim maaştan anlayamadım.

E zaten öyle, sırf bu süreçte değil ki!
Güvenlik güçleri de öyledir.

Ben bunu anlayamıyorum, bu ülke kurulduğundan beri birileri hep hayatından, ailesinden feragat ediyor ve sesi çıkmıyor, mesleğidir görevidir deniyor.
E şimdi ne oldu, hayatımızda ilk defa böyle riskli bir durumla mı karşılaşınca anladık?

İnşallah anlamışızdır...

Hangi yıllarda? Yaşadığım 37 yıldırbedava eğitim devlet eliyle eşit olarak verilmekte. Gerekli yönlendirmeler, bursluluk sınavları falan da mevcut. Yaşadığım yerde öğrenciler bir kuruma babaları emekli olurken onun yerine girebiliyorlar işçi olarak ve bunu okumaya tercih ediyorlar. Bir bostan fındıklığı olan ders mers dinlemiyor. SiZin dediğiniz eskidenmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…