- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Esra Allah aşkına sakin olun, okul açılacak. Öğretmenler de kaybedilen bu sürecin telafisini yapacak.
Ama bunların hiçbiri eşinizin 3 vasıtayla işe gitmesini değiştirmeyecek.
Kendi şartlarınızı iyileştirmeye çalışın, enerjinizi buna yöneltin.
Öğretmenlerin aldığı maaş, bunu hak edip etmemesi sizin ailevi sıkıntılarınızı gidermeyecek.
Bütün sorunlarınız okulların açılmasıyla, ya da öğretmenlerin maaşlarının kesilmesiyle çözülecek gibi coşkuya geliyorsunuz konuyu tartışırken.
Eşinizin iş yerine yakın bir ev tutun mesela, son derece akılcı bir çözüm olur. Çünkü sizin meseleniz o belli ki.
Ben kıyaslamadım, bireyler toplum sağlığını düşünmek zorunda değil dediniz.
Ben de size düşünmek zorunda olduğunu ispat ediyorum.
Tabi konu sahibi insanüstü özelliklere sahip bir ayrımcılıkta değil, sana ona özgü değil ise, kimse düşünmezse olacakları söylüyorum.
Sizin savunmanız bu.
Yoo, hiç duymadınız mı evde tedavi?Siz konu sahibini kendi ailesini dusunmekle sucluyorsunuz (bunun neresi suçsa) Sonra da vay bütün toplumu düşünmüyor diyorsunuz Bu yetmiyor kadın sanki bulaşıcı hastalık taşırken gitmiş orda burda hastalık yaymış bir sorumsuz gibi örneklere giriyorsunuz
yani elma ile armutu toplayıp bir şey kanitladim sanıyorsunuz
Ha sizin örneğe gelirsek Bulaşıcı hastalık taşıyan birisinin kendi keyfine bırakılmaz zaten hastanede tedavi altında tutulur değil mi
Siz bulaşıcı hastalığı taşıyan herkesi hastanede mi sanıyorsunuz eyvah ki ne eyvahSiz konu sahibini kendi ailesini dusunmekle sucluyorsunuz (bunun neresi suçsa) Sonra da vay bütün toplumu düşünmüyor diyorsunuz Bu yetmiyor kadın sanki bulaşıcı hastalık taşırken gitmiş orda burda hastalık yaymış bir sorumsuz gibi örneklere giriyorsunuz
yani elma ile armutu toplayıp bir şey kanitladim sanıyorsunuz
Ha sizin örneğe gelirsek Bulaşıcı hastalık taşıyan birisinin kendi keyfine bırakılmaz zaten hastanede tedavi altında tutulur değil mi
Siz bulaşıcı hastalığı taşıyan herkesi hastanede mi sanıyorsunuz eyvah ki ne eyvahdurum hiç öyle değil inanın
Kimse kimseyi ailesini düşünmekle suçlamadı kimsenin de buna hakkı yok hepimiz ailemizi düşünüyoruz buradaki birçok sitem konu sahibinin malesef sadece ailesini düşünmesi. Dünya üzerinde kendi ailesinden başka yasayan kimse yokmuş gibi tedirginliğini ifade etmesi. Ben okul kapansın açılsın muhabbetine hiç girmedim ben konu sahibinin derdini bu üslupla anlatmasını aşırı yanlış buldum. Görüyorum ki tek bunu düşünen ben değilim. Ne önyargılı olmadığımız kaldı ne de öğretmen düşmanı olmadığımız. Kendimizi ifade ediyoruz fakat yanlış anlamaya çok müsait kişiler var burada.
İyi geceler yarını görürüz inşallahArkadaşlar banlanmayalim ki yarın da konuşalımhadi iyi geceler herkese
Ama daha karpuz kesecektik:))) Olmaz gitmeyin bırakmam bir banımı almadan gidemezsinizArkadaşlar banlanmayalim ki yarın da konuşalımhadi iyi geceler herkese
Ama az önce bulaşıcı hastalık taşıyan biri kendi keyfine bırakılmaz hastanede tutulur yazdınız ben ona istinaden yazdım yani. En azından bu düşüncede olmamanız sevindirdi çünkü insanlarda hastalığı taşıyan herkes hastanede o zaman ortalıkta hasta sayısı az ve bulaşma oranı da az algısı oluşabilir. Gerçi böyle düşünenlerde vardır illaki.Hayır öyle sanmıyorum tabi ki
Bakın daha geçen hafta aile hekimi bana bizim mahallede iki tane koronali olduğunu söyledi Evde olduklarını söyledi Ben turizm bölgesinde yaşıyorum ve birkaç gün önce yerel gazete burda hiç pozitif vaka olmadigini yazdı!
Neden? İnsanlar akın akın tatile gelsin diye Geliyorlar da.. ha eşim de turizmci bu arada Ben evde yatıyor olsam da o virüsün ortasında dans ediyor şuan
Ama az önce bulaşıcı hastalık taşıyan biri kendi keyfine bırakılmaz hastanede tutulur yazdınız ben ona istinaden yazdım yani.
Öyle yazdınız gibi algılanmadı ama sonuç olarak birbirimizi anladık. En azından bu konudaOlması gerekeni yazdım Neyse sağlık sistemini eleştirip başıma iş almayayim Korona ile ilgili eleştiri yazıları suç sayılıyordu bı ara hala aynı mı bilmiyorum
Msj tekrariO zaman verilen cevapları da kendi üstüne alınacak, öğretmenlik mesleğini kıskanıyorsunuz, öğretmenleri çekemiyorsunuz denmeyecek.
Biz de okullar açılsın diyerek toplum sağlığını düşünmek zorunda değiliz o halde.
Açılsın okullar, madem herkes yandı öğretmenler de yansın diyelim. Doğru bir bakış açısı mı oldu sizce bu?
Hıı.
O zaman koronalı hasta gezebilir, zaten hasta olmuş toplumdan ona ne...
Söylediğiniz ne kadar tehlikeli, farkında mısınız?
Eğer gözünüzde herhangi bir bireyin çektiği zorlukla sizinki eş değer değilse zaten konu kapanmıştır...
Beğenmekten ellerim yoruldu o kadar haklısınız ki savunmaya çalışırken ne hale gelmiş yorumlar. Milletin canından ona ne diyenler bile var. Ne bileyim bu meslek istekle ve gönülle yapılır deniyordu. Bu yorumlari ağzım açık okuyorum.O zaman verilen cevapları da kendi üstüne alınacak, öğretmenlik mesleğini kıskanıyorsunuz, öğretmenleri çekemiyorsunuz denmeyecek.
Biz de okullar açılsın diyerek toplum sağlığını düşünmek zorunda değiliz o halde.
Açılsın okullar, madem herkes yandı öğretmenler de yansın diyelim. Doğru bir bakış açısı mı oldu sizce bu?
Gerçekten bir sağlıkçılar bir ogretmenler çok çok yazıyor mesleklerinin zorluklarını. Neden hep en zor işin sizde olduğunu sanıyorsunuz. Cok zor olmuyor mu böyle çalışmak hem hep zor zor diye düşünüp. Kimse zorla sağlıkçı ya da öğretmen ol demedi kimseye. Olduysan ya görev varsa yaparsın ya katlanamiyorsan işini bırakırsın. Sürekli - ama şöyle de bir sey var diye bahaneleri siralamaya gerek yok. Özel sektörde olsanız begenmiyorsan kapı orda derlerdi çoktan. Ogretmen değilde bir market çalışanı olsanız ne yapacaktiniz acaba? virüsün en başından beri meslek basinda olan bir ton insan var şuan çalışan yüz milyonlarca insan yapmayın etmeyin.Siz hiç bahçede ya da sınıfta birbirine girmiş kavga eden öğrencileri ayırmak için araya giriştiniz mi? O esnada size gelen darbeleri boş verelim de, nefes nefese kesilmiş çocuklar ve öğretmen olarak bence pek hijyenik ve maskeli görünmeyeceğizdirVe inanın çok sık yaşanıyor okullarda. Her çocuk uslu, söz dinleyen, sakin bir yapıda olmuyor, davranış problemi gösteren öğrencilerimiz de var... Çocuk çünkü onlar, kavga ederler ayırırsın, 5 dakika sonra kol kola bir şeye gülüyor olurlar... Sadece bir minik örnek bu, daha niceleri tuvaletler, koşturulan toz içinde sınıflar, 3 kişinin ortak yediği tostlar, ortak içtiği sular örneklerle çoğaltılır.... Senin çocuğun yapmaz yan sıradaki çocuk yapar. Bizler uyarıyoruz, anlatıyoruz, bilgilendiriyoruz. İşimiz bu eğitim öğretim ve bunu meslek hayatımız boyunca da yapmaya devam edeceğiz ancak yaşanıyor bunlar, ilkokulda ortaokulda lisede.. Yani sözün özü; çocukların taşıyıcı olduğu iç içe yaşadığı bir ortamla diğer yerlerin kıyaslanması söz konusu dahi olmaz.
Benim büyük oğlan özelde. Tam kadro ders yaptılar pandemi süresince. Kamerasını kapatanı hooop dersten atıyordu öğretmenleri. Öyle disiplin yani.Özel okul velilerinin internetleri de aşırı hızlı herhalde ,çocuklarının derse katılmasını sağladılar hep.
Ama nedense biz devlet okullarının öğretmenleri sabah 9da ders yaparken bağlantı kuran 2 öğrencimiz oldu sadece. Hepsi fakirlikten olsa gerek.
Yoksa özel okul velisi nasılsa param gitti bari çocuğum ders dinlesin, devlet okulu velisi de para mı verdim ben bu işe kim kaldıracak ramazan günü çocuğu o saatte derse diye asla düşünmemiştir.
Bakın siz mesleğe takılmışsınız. Öğretmenlerle ilgili yazmadım ben. Ben sadece neden riskin okullarda fazla olduğuna dair örnekler verdim. İçinde olmayan bunu daha rahat algılasın diye. Okullarını açıp bir süre sonra kapatmak zorunda olan ülkeler keyiflerinden bunu yapmadı. Vakaların artışında okullar demekki büyük bir risk oluşturuyor. Bilimsel gerçekler ortada... Veriler ortada... Bulaş durumu ortada... Çocukların taşıyıcılık durumu ortada... Tekrar ediyorum okullarını açan bu ülkeler okulları neden tekrar kapatıyor... Demekki okullar her yerden daha çok risk barındırıyor...Gerçekten bir sağlıkçılarin bir ogretmenler çok çok yazıyor mesleklerinin zorluklarını. Neden hep en zor işin sizde olduğunu sanıyorsunuz. Cok zor olmuyor mu böyle çalışmak hem hep zor zor diye düşünüp. Kimse zorla sağlıkçı ya da öğretmen ol demedi kimseye. Olduysan ya görev varsa yaparsın ya katlanamiyorsan işini bırakırsın. Sürekli - ama şöyle de bir sey var diye bahaneleri siralamaya gerek yok. Özel sektörde olsanız begenmiyorsan kapı orda derlerdi çoktan. Ogretmen değilde bir market çalışanı olsanız ne yapacaktiniz acaba? virüsün en başından beri meslek basinda olan bir ton insan var şuan çalışan yüz milyonlarca insan yapmayın etmeyin.
Konuyu baştan sona okuyanlar görmüştür, ben okumadım ama raporlar sağolsun, onlardan kopya çekiyorum :)))Beğenmekten ellerim yoruldu o kadar haklısınız ki savunmaya çalışırken ne hale gelmiş yorumlar. Milletin canından ona ne diyenler bile var. Ne bileyim hani bu meslek istekle ve gönülle yapılıyor deniyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?