Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bu yorumu öpebilir miyim izin verirsen, tam thug life olmuş.

Siz konu sahibini kendi ailesini dusunmekle sucluyorsunuz (bunun neresi suçsa) Sonra da vay bütün toplumu düşünmüyor diyorsunuz Bu yetmiyor kadın sanki bulaşıcı hastalık taşırken gitmiş orda burda hastalık yaymış bir sorumsuz gibi örneklere giriyorsunuz
yani elma ile armutu toplayıp bir şey kanitladim sanıyorsunuz
Ha sizin örneğe gelirsek Bulaşıcı hastalık taşıyan birisinin kendi keyfine bırakılmaz zaten hastanede tedavi altında tutulur değil mi

Yoo, hiç duymadınız mı evde tedavi?
Onlar evlerinde uslu uslu oturuyor mu zannediyorsunuz?
Çalışan bile var yahu, güldürmeyin beni
Sanmıyorum, kanıtladım.
Çünkü birey hakları eşittir, konu sahibinin hakkı, onun bunun diye ayrılmaz.
Size olan her şey bana da vardır ya da yoktur/

Siz bulaşıcı hastalığı taşıyan herkesi hastanede mi sanıyorsunuz eyvah ki ne eyvah durum hiç öyle değil inanın
Kimse kimseyi ailesini düşünmekle suçlamadı kimsenin de buna hakkı yok hepimiz ailemizi düşünüyoruz buradaki birçok sitem konu sahibinin malesef sadece ailesini düşünmesi. Dünya üzerinde kendi ailesinden başka yasayan kimse yokmuş gibi tedirginliğini ifade etmesi. Ben okul kapansın açılsın muhabbetine hiç girmedim ben konu sahibinin derdini bu üslupla anlatmasını aşırı yanlış buldum. Görüyorum ki tek bunu düşünen ben değilim. Ne önyargılı olmadığımız kaldı ne de öğretmen düşmanı olmadığımız. Kendimizi ifade ediyoruz fakat yanlış anlamaya çok müsait kişiler var burada.

Hayır öyle sanmıyorum tabi ki
Bakın daha geçen hafta aile hekimi bana bizim mahallede iki tane koronali olduğunu söyledi Evde olduklarını söyledi Ben turizm bölgesinde yaşıyorum ve birkaç gün önce yerel gazete burda hiç pozitif vaka olmadigini yazdı!
Neden? İnsanlar akın akın tatile gelsin diye Geliyorlar da.. ha eşim de turizmci bu arada Ben evde yatıyor olsam da o virüsün ortasında dans ediyor şuan

Ama az önce bulaşıcı hastalık taşıyan biri kendi keyfine bırakılmaz hastanede tutulur yazdınız ben ona istinaden yazdım yani. En azından bu düşüncede olmamanız sevindirdi çünkü insanlarda hastalığı taşıyan herkes hastanede o zaman ortalıkta hasta sayısı az ve bulaşma oranı da az algısı oluşabilir. Gerçi böyle düşünenlerde vardır illaki.

Ama az önce bulaşıcı hastalık taşıyan biri kendi keyfine bırakılmaz hastanede tutulur yazdınız ben ona istinaden yazdım yani.

Olması gerekeni yazdım Neyse sağlık sistemini eleştirip başıma iş almayayim Korona ile ilgili eleştiri yazıları suç sayılıyordu bı ara hala aynı mı bilmiyorum

Olması gerekeni yazdım Neyse sağlık sistemini eleştirip başıma iş almayayim Korona ile ilgili eleştiri yazıları suç sayılıyordu bı ara hala aynı mı bilmiyorum
Öyle yazdınız gibi algılanmadı ama sonuç olarak birbirimizi anladık. En azından bu konuda

Msj tekrari

Siz hiç bahçede ya da sınıfta birbirine girmiş kavga eden öğrencileri ayırmak için araya giriştiniz mi? O esnada size gelen darbeleri boş verelim de, nefes nefese kesilmiş çocuklar ve öğretmen olarak bence pek hijyenik ve maskeli görünmeyeceğizdir Ve inanın çok sık yaşanıyor okullarda. Her çocuk uslu, söz dinleyen, sakin bir yapıda olmuyor, davranış problemi gösteren öğrencilerimiz de var... Çocuk çünkü onlar, kavga ederler ayırırsın, 5 dakika sonra kol kola bir şeye gülüyor olurlar... Sadece bir minik örnek bu, daha niceleri; tuvaletler, koşturulan toz içinde olan solunan sınıflar, 3 kişinin ortak yediği tostlar, ortak içtiği sular örneklerle çoğaltılır.... Senin çocuğun yapmaz yan sıradaki çocuk yapar. Bizler uyarıyoruz, anlatıyoruz, bilgilendiriyoruz. İşimiz bu eğitim öğretim ve bunu meslek hayatımız boyunca da yapmaya devam edeceğiz ancak yaşanıyor bunlar, ilkokulda ortaokulda lisede.. Yani sözün özü; çocukların taşıyıcı olduğu iç içe yaşadığı bir ortamla diğer yerlerin kıyaslanması söz konusu dahi olmaz. Maske, dezenfektan, mesafe değil ki sorun.... Bunların uygulanabilirliğinin çocuğun çok olduğu olduğu ortamda zor olması.. (Bahsettiğim mevzu neden okulların daha yüksek risk barındırması ile ilgili, öğretmenlikle ilgili değil..)

Son düzenleme:
Beğenmekten ellerim yoruldu o kadar haklısınız ki savunmaya çalışırken ne hale gelmiş yorumlar. Milletin canından ona ne diyenler bile var. Ne bileyim bu meslek istekle ve gönülle yapılır deniyordu. Bu yorumlari ağzım açık okuyorum.

Son düzenleme:
Gerçekten bir sağlıkçılar bir ogretmenler çok çok yazıyor mesleklerinin zorluklarını. Neden hep en zor işin sizde olduğunu sanıyorsunuz. Cok zor olmuyor mu böyle çalışmak hem hep zor zor diye düşünüp. Kimse zorla sağlıkçı ya da öğretmen ol demedi kimseye. Olduysan ya görev varsa yaparsın ya katlanamiyorsan işini bırakırsın. Sürekli - ama şöyle de bir sey var diye bahaneleri siralamaya gerek yok. Özel sektörde olsanız begenmiyorsan kapı orda derlerdi çoktan. Ogretmen değilde bir market çalışanı olsanız ne yapacaktiniz acaba? virüsün en başından beri meslek basinda olan bir ton insan var şuan çalışan yüz milyonlarca insan yapmayın etmeyin.
Kimse toplu tasimada balık istifi ise gitmek, müşteriye maske maske diye soyleyip azar isitmek istemez. Herkesin mesleğinin coooook zor yanları var. Ama biz gerçekten ogretmen ve sağlıkçılarin zorluklarini ezberledik artık.

Benim büyük oğlan özelde. Tam kadro ders yaptılar pandemi süresince. Kamerasını kapatanı hooop dersten atıyordu öğretmenleri. Öyle disiplin yani.
Ama biz EBA'da üç beş kişiyi bulabilirsek ne âlâ. Birde kameralar kapalı. "Kameranı aç evladım" diyosun. "Üstüm müsait değil hocceeaaam", "Kamaram bozuk hocceeaaam" Sıkıysa at dersten özelde ki gibi. Ertesi gün ilçe MEM de savunma yazarken alırsın soluğu. Sonra uzaktan eğitim hiç faydalı değil ki derler. E böyle faydalı olmaz tabii!

Bakın siz mesleğe takılmışsınız. Öğretmenlerle ilgili yazmadım ben. Ben sadece neden riskin okullarda fazla olduğuna dair örnekler verdim. İçinde olmayan bunu daha rahat algılasın diye. Okullarını açıp bir süre sonra kapatmak zorunda olan ülkeler keyiflerinden bunu yapmadı. Vakaların artışında okullar demekki büyük bir risk oluşturuyor. Bilimsel gerçekler ortada... Veriler ortada... Bulaş durumu ortada... Çocukların taşıyıcılık durumu ortada... Tekrar ediyorum okullarını açan bu ülkeler okulları neden tekrar kapatıyor... Demekki okullar her yerden daha çok risk barındırıyor...

Öğretmenlik müthiş keyifli bir meslek o konuda sorun yok...

Beğenmekten ellerim yoruldu o kadar haklısınız ki savunmaya çalışırken ne hale gelmiş yorumlar. Milletin canından ona ne diyenler bile var. Ne bileyim hani bu meslek istekle ve gönülle yapılıyor deniyordu.
Konuyu baştan sona okuyanlar görmüştür, ben okumadım ama raporlar sağolsun, onlardan kopya çekiyorum :)))
Öğretmen arkadaşlar ne yazdı bilmem ama arada öğretmenleri yattığı yerden para kazanan kişiler olarak niteleyen yorumlar olmuş.

Ben gerçekten anlamıyorum, meslek sahibi kadınlar sizlere söylüyorum, kiminiz avukat, kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, hemşire, aranızda hakimler de var sanırım, bazılarınız polis belki.
Ne güzel okumuşsunuz, istediğiniz meslekleri seçmişsiniz, neden eğitim ve meslek konuları olunca birbirinizi yeriyorsunuz?
Ciddi merak ediyorum çünkü gerçekten aşırı derecede denk gelmeye başladım, mesela gidilen üniversite beğenilmiyor, alınan puan beğenilmiyor, AÖF mezunuysa burun kıvırılıyor, meslek yeriliyor, okumuş meslek sahibi olmuş insanlara saygım var ama ben sizleri okumuş insanları anlamıyorum gerçekten, neden mesleklerinizi bir bütünün parçası olarak görmüyorsunuz?
Öğretmenler olmasa eğitim olmaz, eğitim olmazsa meslek edinemezsiniz, polis olmasa güvenliğimiz, doktor-hemşire-laborant vb olmasa sağlığımız, avukat olmasa adalet.

Hepiniz mesleklerinizi isteyerek severek seçmediniz mi? Şartlarını da biliyordunuz, peki neden biri diğerinin şartlarını küçümsüyor, uygun bulmuyor? Her işin zorluğu vardır, en basitinden hepiniz en az 4 sene dirsek çürütüyorsunuz, belki maddi manevi zorlanarak ailelerinizden uzak yerlerde okuyup çalışıyorsunuz, birbirinizin mesleklerine saygı duymak neden zor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…