- Konu Sahibi mermaid2608
-
İşte hep bu işler para yani diyorki ben maaş aliyorum o nedenle gitmesemde olur herkes elini taşın altına koyacakBen geçinebilirim o şekilde. Ama herkesin durumu aynı olmayabilir. Maaş almayacaksak açılsın diye düşünebilirler
Merak ettim, en doğu bilginiz nedir?Hangi yıllarda? Yaşadığım 37 yıldırbedava eğitim devlet eliyle eşit olarak verilmekte. Gerekli yönlendirmeler, bursluluk sınavları falan da mevcut. Yaşadığım yerde öğrenciler bir kuruma babaları emekli olurken onun yerine girebiliyorlar işçi olarak ve bunu okumaya tercih ediyorlar. Bir bostan fındıklığı olan ders mers dinlemiyor. SiZin dediğiniz eskidenmiş
Arkadaşım ben devlete bağlanmak için gençliğimi terör bölgesinde, aileme 26 saat uzak yerde tek başıma geçirdim.Sosyal hayatın ne olduğunh anlamadan gençliğim bitti oralarda. Gece gündüz kpss çalıştım, 91 puanla doğuya atandım. Elektrik su olmayan köyde de çalıştım. Neden maaşımdan vazgeçeyim ya?! Hepsi devlette öğretmen olmak içindi. Çok şükür devlet de bana maaş veriyor, ek dersi beklemiyordum ama Allah razı olsun onu da veriyor. Emeklerimin karşılığını alıyorum, neden vazgeçeyim! Ha eşimi işten çıkardılar ama ben onu defalarca kpss çalış dedim amaaaan dedi. Çalışsaydı böyle olmazdı.Diyorlar açılmasın açılmazsa maaş almadan devam etmek istermiydin
Sınırlı birkaç yer varsa bile bunu bütün ülkeye yaymak adil değil. Ben şırnak’tan zonguldak’a kaç yerde çalıştım. Siz öğretmenlik yaptınız mı? Ben 15 seneyi bitirdim. Herkesin kaderi kendi çabasına bağlıdır. İşçi emekçi güzellemelerine girmeyelimMerak ettim, en doğu bilginiz nedir?
Ya da batıda da söz konusu bu durum.
Şimdi bilgi yarıştıracak bir halimiz yok da, siz bir öğretmen olarak ülkemizi güllük gülistanlık, herkesim eğitim alabildiği bir yer olarak görüyorsanız, uçak biletiniz benden.
Birkaç yer söyleyeceğim, gidin bakalım sonra konuşalım gözlemlerinizi, olur mu?
Okulu olmayan köy varken çok büyük laflar ettikleriniz...
O senin tercihin doğuda vs görev yapmak bilerek girdin yani kimse zorlamadi ama şimdi hem.maas alayım hem calismayim olmuyor maalesefArkadaşım ben devlete bağlanmak için gençliğimi terör bölgesinde, aileme 26 saat uzak yerde tek başıma geçirdim.Sosyal hayatın ne olduğunh anlamadan gençliğim bitti oralarda. Gece gündüz kpss çalıştım, 91 puanla doğuya atandım. Elektrik su olmayan köyde de çalıştım. Neden maaşımdan vazgeçeyim ya?! Hepsi devlette öğretmen olmak içindi. Çok şükür devlet de bana maaş veriyor, ek dersi beklemiyordum ama Allah razı olsun onu da veriyor. Emeklerimin karşılığını alıyorum, neden vazgeçeyim! Ha eşimi işten çıkardılar ama ben onu defalarca kpss çalış dedim amaaaan dedi. Çalışsaydı böyle olmazdı.
Tamam size bakanla randevu ayarlayalımİşte hep bu işler para yani diyorki ben maaş aliyorum o nedenle gitmesemde olur herkes elini taşın altına koyacak
Randevuya gerek yok kendisi yazdi Twitter'dan baslaniyor diyeTamam size bakanla randevu ayarlayalım
Evet benim tercihim, isteyerek gittim, iyi ki gittim, hukuğu bırakıp da gittim. bak şimdi devlet de benim maaşımı kesmiyor, demek ki verdiğim emeği biliyor, hakediyorum, zamanında çok çalıştım, fedakarlık yaptım demekki. Ben de evden eğitimi sürdürüyorum. Hangi memurun maaşı kesildi? Adliye aylarca tatildeydi hangi memur maaş almadı? Kamu kurumları haftada 2 gün işe gitti yarım maaş mı aldılar? Çevremdeki herkes rapor almış, memurlar işe gitmiyor ohh. Bunlara da değinin artık ya..O senin tercihin doğuda vs görev yapmak bilerek girdin yani kimse zorlamadi ama şimdi hem.maas alayım hem calismayim olmuyor maalesef
Bu nasıl bir sığ düşüncedir inşallah öğretmenlik mesleğini icra etmiyorsunuzdur ya da öğretmenseniz inşallah çocuklarım sizin zihniyetinizde birinden hayatı öğrenmezler, hayatı diyorum okul sadece öğretim yuvası değildir, çocuklar çok şey öğrenir ne demek kakalamak bu zihniyette olan tüm öğretmenlerin kazancı kursağında kalır inşallahOkulların açılmaması lazım. Evde çocuğu olanlar çocuktan sıkıldığı için okula kakalamaya çalışıyor, öğrencilerde evde bunalınca okul açılsın istiyor. Yanlış zihniyetler.
Türkiye'de eğitim pisanin altında yani o nendel insanlar kurs özel ders vs şeye yonleniyor ayrıca virüs bitene kadar hem maaş alayım hem evde oturayım denildiği için yazdım kamuda şuan herkes tam zamanlı çalışıyor eğitim.haricEvet benim tercihim, isteyerek gittim, iyi ki gittim, hukuğu bırakıp da gittim. bak şimdi devlet de benim maaşımı kesmiyor, demek ki verdiğim emeği biliyor, hakediyorum, zamanında çok çalıştım, fedakarlık yaptım demekki. Ben de evden eğitimi sürdürüyorum. Hangi memurun maaşı kesildi? Adliye aylarca tatildeydi hangi memur maaş almadı? Kamu kurumları haftada 2 gün işe gitti yarım maaş mı aldılar? Çevremdeki herkes rapor almış, memurlar işe gitmiyor ohh. Bunlara da değinin artık ya..
Yapmadım, istemiyorum, gözüm de yok.Sınırlı birkaç yer varsa bile bunu bütün ülkeye yaymak adil değil. Ben şırnak’tan zonguldak’a kaç yerde çalıştım. Siz öğretmenlik yaptınız mı? Ben 15 seneyi bitirdim. Herkesin kaderi kendi çabasına bağlıdır. İşçi emekçi güzellemelerine girmeyelim
Ben hiçbir mesleği yermedigimi düşündüm Mune abla. Hepsini okumadım ama okudukça şaşırdığım çok yorum oldu. Ben baştan acilmasin diyen taraftim yorumlar beni acilsina yöneltti öyle diyeyim. Kendi ailesini düşünecek tabi milletten ona ne tarzı yorumlar olsun. Diğer meslekler çalışmıyormus gibi ama bizim isimiz hepsinden zor demeler olsun. Hangi meslek olursa olsun ben aynı şeyi söylerdim. Ama gördüğüm Twitter ve diğer sosyal mecralarda da hep öğretmenler ve sağlıkçılarin bu tarz paylaşımları var. Hic görmedim daha bir marketçi, avm çalışanı. Anca ist yerinde korona çıkınca hak ariyorlar.Konuyu baştan sona okuyanlar görmüştür, ben okumadım ama raporlar sağolsun, onlardan kopya çekiyorum :)))
Öğretmen arkadaşlar ne yazdı bilmem ama arada öğretmenleri yattığı yerden para kazanan kişiler olarak niteleyen yorumlar olmuş.
Ben gerçekten anlamıyorum, meslek sahibi kadınlar sizlere söylüyorum, kiminiz avukat, kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, hemşire, aranızda hakimler de var sanırım, bazılarınız polis belki.
Ne güzel okumuşsunuz, istediğiniz meslekleri seçmişsiniz, neden eğitim ve meslek konuları olunca birbirinizi yeriyorsunuz?
Ciddi merak ediyorum çünkü gerçekten aşırı derecede denk gelmeye başladım, mesela gidilen üniversite beğenilmiyor, alınan puan beğenilmiyor, AÖF mezunuysa burun kıvırılıyor, meslek yeriliyor, okumuş meslek sahibi olmuş insanlara saygım var ama ben sizleri okumuş insanları anlamıyorum gerçekten, neden mesleklerinizi bir bütünün parçası olarak görmüyorsunuz?
Öğretmenler olmasa eğitim olmaz, eğitim olmazsa meslek edinemezsiniz, polis olmasa güvenliğimiz, doktor-hemşire-laborant vb olmasa sağlığımız, avukat olmasa adalet.
Hepiniz mesleklerinizi isteyerek severek seçmediniz mi? Şartlarını da biliyordunuz, peki neden biri diğerinin şartlarını küçümsüyor, uygun bulmuyor? Her işin zorluğu vardır, en basitinden hepiniz en az 4 sene dirsek çürütüyorsunuz, belki maddi manevi zorlanarak ailelerinizden uzak yerlerde okuyup çalışıyorsunuz, birbirinizin mesleklerine saygı duymak neden zor?
Ben de kendimle ilgili aynı şeyleri düşünüyorum ne tesadüf. Ayrıca işin mutfağındayım hem ana hem babadan çifte şark hizmeti yapmıştım, zaten kendim de gittim sonradan. İbrahim tatlıses’in urfada oxford bulamadığı için okuyamadığı yıllardan bahsediyorsanız haklısınız da ben de günümüzden bahsediyorum. durumu olmayan öğrenciye bedava verdiğimiz kitapları yerden toplıyoruz hey yavrum hey. Neyse bu konuları meslektaşlarımla konuşmayı tercih ederim iyi gecelerAma ülkeye ait hem coğrafi hem de kültürel bilgim normal bir insana göre fazladır.
Baba mesleğinin getirileri olsa gerek.
O sebeple rahat rahat bilgime güvenerek konuşuyorum.
O ülkeler yavas yavaş normallesmeye geçmeye çalışan ülkelerdi biz zaten pat diye normallestik. Yani geçti artık bulas sayısını en aza indirgeyecek eylemlerde bulunmak. O yüzden açılması pek bir şey ifade etmiyor. Patlayan patladı bayram tatilinde.Bakın siz mesleğe takılmışsınız. Öğretmenlerle ilgili yazmadım ben. Ben sadece neden riskin okullarda fazla olduğuna dair örnekler verdim. İçinde olmayan bunu daha rahat algılasın diye. Okullarını açıp bir süre sonra kapatmak zorunda olan ülkeler keyiflerinden bunu yapmadı. Vakaların artışında okullar demekki büyük bir risk oluşturuyor. Bilimsel gerçekler ortada... Veriler ortada... Bulaş durumu ortada... Çocukların taşıyıcılık durumu ortada... Tekrar ediyorum okullarını açan bu ülkeler okulları neden tekrar kapatıyor... Demekki okullar her yerden daha çok risk barındırıyor...
Öğretmenlik müthiş keyifli bir meslek o konuda sorun yok...
Haklısınız, dengi dengine olmalı insanın ki sohbet zevk versin.Ben de kendimle ilgili aynı şeyleri düşünüyorum ne tesadüf. Ayrıca işin mutfağındayım hem ana hem babadan çifte şark hizmeti yaptım. İbrahim tatlıses’in urfada oxford bulamadığı için okuyamadığı yıllardan bahsediyorsanız haklısınız da ben de günümüzden bahsediyorum. durumu olmayan öğrenciye bedava verdiğimiz kitapları yerden toplıyoruz hey yavrum hey. Neyse bu konuları meslektaşlarımla konuşmayı tercih ederim iyi geceler
Şimdi de eğitim sistemini eleştiriyorsunuz..her öğretmen kötü o zaman..benim velilerden aldığım hayır duam yeter bana. İki gün sonra okul açılıp, çocuk ölümleri olursa Allah korusun, çocuk ölümlere de alışacağız nereye kadar mı diyeceksiniz?Allah çocuklarımıza böyle bir şey yaşatmasın. Çocuğum yok ama bir öğrencim vefat etse dünyam yıkılır. Okullar açılsın diye feryat edenler bunlar yaşandığında ne diyecekler merak ediyorum. Bilim kurulu bile az da olsa çocuklar da ölüyor diyor, okulları açmaya cesaret edemiyor. Adamlar resmen cesaret edemiyor. Biz de öğretmen maaş almasın, yeter ki okul açılsın diyoruz, yazık..Türkiye'de eğitim pisanin altında yani o nendel insanlar kurs özel ders vs şeye yonleniyor ayrıca virüs bitene kadar hem maaş alayım hem evde oturayım denildiği için yazdım kamuda şuan herkes tam zamanlı çalışıyor eğitim.haric
Hayır.Şimdi de eğitim sistemini eleştiriyorsunuz..her öğretmen kötü o zaman..benim velilerden aldığım hayır duam yeter bana. İki gün sonra okul açılıp, çocuk ölümleri olursa Allah korusun, çocuk ölümlere de alışacağız nereye kadar mı diyeceksiniz?Allah çocuklarımıza böyle bir şey yaşatmasın. Çocuğum yok ama bir öğrencim vefat etse dünyam yıkılır. Okullar açılsın diye feryat edenler bunlar yaşandığında ne diyecekler merak ediyorum. Bilim kurulu bile az da olsa çocuklar da ölüyor diyor, okulları açmaya cesaret edemiyor. Adamlar resmen cesaret edemiyor. Biz de öğretmen maaş almasın, yeter ki okul açılsın diyoruz, yazık..
Resmen benim mantığımi alıp benimkini tam tersi göstermişsiniz ben şokFarkettiyseniz mesleğin zorluğundan değil, virüsün ne kadar kolay yayılacağından bahsediyor arkadaş. Sağlıkçıların şu an ki görevleri ile ilgili ağzımı bile açamam, helal olsun diyorum sadece. Bence siz de meslekleri küçümsemek yerine empati yapmayı deneyin. Sağlıkçıların ve öğretmenlerin bu kadar konuşulmasının sebebi onlara can emanet edildiği için olabilir mi acaba. Ayrıca ben masamın etrafını muşambayla kaplayıp, açın çocuklar kitapları okuyun, bana da yaklaşmayın da diyebilirim. Emin olun sınıfta bir kaç çocuk hastalansa hesap yine bize sorulacak öğretmen neden dikkat etmedin? diye..o zaman bu kadar basit bir meslekse çocuğun başına gelen her şeyde bizi sorumlu tutmayın artık. Dersimizi anlatır çıkarız, o onu dövmüş, yok biri düşmüş, yok sınıftan kaçmış, banane.. nasıl? Benim mesleki anlayışımla örtüşüyor mecbur değiliz bunlara ama vicdanımla örtüşmüyor. Bizlere can emanet ediliyor. Marketteki kasiyerin de görevi kutsaldır elbet ama birini çıkarırken birini yermeniz hiç hoş değil. Ben mesleğimi seviyorum, çocukları da seviyorum, iyi ki öğretmen olmuşum, ama bu durumda tehlikenin farkında değilseniz daha bir şey demiyorum.
Kreşlerin açılmasını istemiş olabilir miyim sizce? Asla ama asla açılmamalıydı. Takip ettiğim bir doktor, içim acıyor ama kreşleri açmak zorundayız çalışan anneler için dedi, benim de içim yandı. Ayrıca o yaştaki çocuklar daha riskli. Anneleri işe almamalılardı, maaşları ödenmeliydi.ama benim başıma gelseydi ve aile büyüğüme baktırmak risk olacağı için, kreşe yollamak yerine bakıcı tutar, aynı parayı başka ihtiyacı olan birine verirdim. Ha bize göre mevcut, tenefüs olmaması ve kaldıkları saat bakımından daha avantajlılar ama ben yine de kreşlerin açılmasını asla tasvip etmiyorum. Bilim kurulu bile açmak zorundayız, anneler işe gidiyor dedi.Hayır.
Ben salt olarak diyorum ki, okullar açılmasın nidanızı neden ‘kreşler kapansın’ olarak da yapmıyorsunuz?
Orada ölecek olanlar çocuk değil mi, diyorum.
Hala bir cevap alamadım meslektaşlarınızdan...
Ha kreşleri açan da aynı bilim kurulu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?