Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca ne derseniz deyin okulları açacaklar çünkü bitmedi bitecegede benzemiyor o nedwnlw yaşamayı öğrenmeliyiz

Merak ettim, en doğu bilginiz nedir?
Ya da batıda da söz konusu bu durum.

Şimdi bilgi yarıştıracak bir halimiz yok da, siz bir öğretmen olarak ülkemizi güllük gülistanlık, herkesin eğitim alabildiği bir yer olarak görüyorsanız, uçak biletiniz benden.
Birkaç yer söyleyeceğim, gidin bakalım sonra konuşalım gözlemlerinizi, olur mu?
Okulu olmayan köy varken çok büyük laflar ettikleriniz...

Diyorlar açılmasın açılmazsa maaş almadan devam etmek istermiydin
Arkadaşım ben devlete bağlanmak için gençliğimi terör bölgesinde, aileme 26 saat uzak yerde tek başıma geçirdim.Sosyal hayatın ne olduğunh anlamadan gençliğim bitti oralarda. Gece gündüz kpss çalıştım, 91 puanla doğuya atandım. Elektrik su olmayan köyde de çalıştım. Neden maaşımdan vazgeçeyim ya?! Hepsi devlette öğretmen olmak içindi. Çok şükür devlet de bana maaş veriyor, ek dersi beklemiyordum ama Allah razı olsun onu da veriyor. Emeklerimin karşılığını alıyorum, neden vazgeçeyim! Ha eşimi işten çıkardılar ama ben onu defalarca kpss çalış dedim amaaaan dedi. Çalışsaydı böyle olmazdı.

Sınırlı birkaç yer varsa bile bunu bütün ülkeye yaymak adil değil. Ben şırnak’tan zonguldak’a kaç yerde çalıştım. Siz öğretmenlik yaptınız mı? Ben 15 seneyi bitirdim. Herkesin kaderi kendi çabasına bağlıdır. İşçi emekçi güzellemelerine girmeyelim

O senin tercihin doğuda vs görev yapmak bilerek girdin yani kimse zorlamadi ama şimdi hem.maas alayım hem calismayim olmuyor maalesef

O senin tercihin doğuda vs görev yapmak bilerek girdin yani kimse zorlamadi ama şimdi hem.maas alayım hem calismayim olmuyor maalesef
Evet benim tercihim, isteyerek gittim, iyi ki gittim, hukuğu bırakıp da gittim. bak şimdi devlet de benim maaşımı kesmiyor, demek ki verdiğim emeği biliyor, hakediyorum, zamanında çok çalıştım, fedakarlık yaptım demekki. Ben de evden eğitimi sürdürüyorum. Hangi memurun maaşı kesildi? Adliye aylarca tatildeydi hangi memur maaş almadı? Kamu kurumları haftada 2 gün işe gitti yarım maaş mı aldılar? Çevremdeki herkes rapor almış, memurlar işe gitmiyor ohh. Bunlara da değinin artık ya..

Okulların açılmaması lazım. Evde çocuğu olanlar çocuktan sıkıldığı için okula kakalamaya çalışıyor, öğrencilerde evde bunalınca okul açılsın istiyor. Yanlış zihniyetler.
Bu nasıl bir sığ düşüncedir inşallah öğretmenlik mesleğini icra etmiyorsunuzdur ya da öğretmenseniz inşallah çocuklarım sizin zihniyetinizde birinden hayatı öğrenmezler, hayatı diyorum okul sadece öğretim yuvası değildir, çocuklar çok şey öğrenir ne demek kakalamak bu zihniyette olan tüm öğretmenlerin kazancı kursağında kalır inşallah

Türkiye'de eğitim pisanin altında yani o nendel insanlar kurs özel ders vs şeye yonleniyor ayrıca virüs bitene kadar hem maaş alayım hem evde oturayım denildiği için yazdım kamuda şuan herkes tam zamanlı çalışıyor eğitim.haric

Yapmadım, istemiyorum, gözüm de yok.
Ama ülkeye ait hem coğrafi hem de kültürel bilgim normal bir insana göre fazladır.
Baba mesleğinin getirileri olsa gerek.
O sebeple rahat rahat bilgime güvenerek konuşuyorum.
Kız çocuklarının okula gönderilmediği yerleri bilmiyorum diyemezsiniz, kampanyaları ünlü bir kere.
Şimdi kendinizi o şartlarla bir mi tutuyorsunuz?
Ben meslek sahibi oldum diye övünmeli miyim mesela ya da olamayandan daha mı fazla haklara sahip olma beklentisine girmeliyim?

Ay neyse ne, başka yere gidiyor konu.
İşçi, emekçi, eğitimci, tarımcı, sağlıkçı, hukukçu vb tüm meslekler bizler için var.
Biri olmazsa öbürünün anlamı kalmaz, dolayısıyla konunun özüne dönersek, birbirimize zincirle bağlıysak aynı şartlarda da çalışma ya da çalışmama sağlanmalı.

Sadece eğitime ara verilip, avukat katip hakim adliyede devam ederse işine sizin evden eğitiminizin anlamı kalır mı?

Ben hiçbir mesleği yermedigimi düşündüm Mune abla. Hepsini okumadım ama okudukça şaşırdığım çok yorum oldu. Ben baştan acilmasin diyen taraftim yorumlar beni acilsina yöneltti öyle diyeyim. Kendi ailesini düşünecek tabi milletten ona ne tarzı yorumlar olsun. Diğer meslekler çalışmıyormus gibi ama bizim isimiz hepsinden zor demeler olsun. Hangi meslek olursa olsun ben aynı şeyi söylerdim. Ama gördüğüm Twitter ve diğer sosyal mecralarda da hep öğretmenler ve sağlıkçılarin bu tarz paylaşımları var. Hic görmedim daha bir marketçi, avm çalışanı. Anca ist yerinde korona çıkınca hak ariyorlar.
Ne bileyim aradaki uçurum neyden kaynaklı anlayamıyorum.
Sen ne düşünüyorsun Mune abla konuyla ilgili. Yani sence de en zor meslek bu korona içinde öğretmenlik mi? Hala açılmasın mı? İşçiler içinde yorum yapmış bazı arkadaşlar arada 10 kisi mesafe varmış, guvenliymis falan filan gerçekten böyle düşünüyor musun abla? Çünkü benim eşimde çalışıyor bende korona zamani çalıştım çevremde çalışan çok böyle bir şey asla yok.
Tabiki bu süreçte maddi olarak maas almari hakti ve hak ettiler aldılar. Ama artık açılacak deniyorsa ve gitmek istemeyen öğretmenlerimiz varsa gitmeyen öğretmenlerin bende artık ücret alinmasindan yana değilim. Bu giden öğretmen arkadaşlara cok haksızlık olur. Tabii korona bitis zamani belli olmadığı için artık meslekleri başına isteyerek geçmeli diye düşünüyorum insanlar, istekli olmayanlarda ben gibi yana ayrılmalı abla

Ama ülkeye ait hem coğrafi hem de kültürel bilgim normal bir insana göre fazladır.
Baba mesleğinin getirileri olsa gerek.
O sebeple rahat rahat bilgime güvenerek konuşuyorum.
Ben de kendimle ilgili aynı şeyleri düşünüyorum ne tesadüf. Ayrıca işin mutfağındayım hem ana hem babadan çifte şark hizmeti yapmıştım, zaten kendim de gittim sonradan. İbrahim tatlıses’in urfada oxford bulamadığı için okuyamadığı yıllardan bahsediyorsanız haklısınız da ben de günümüzden bahsediyorum. durumu olmayan öğrenciye bedava verdiğimiz kitapları yerden toplıyoruz hey yavrum hey. Neyse bu konuları meslektaşlarımla konuşmayı tercih ederim iyi geceler

O ülkeler yavas yavaş normallesmeye geçmeye çalışan ülkelerdi biz zaten pat diye normallestik. Yani geçti artık bulas sayısını en aza indirgeyecek eylemlerde bulunmak. O yüzden açılması pek bir şey ifade etmiyor. Patlayan patladı bayram tatilinde.

Haklısınız, dengi dengine olmalı insanın ki sohbet zevk versin.
Ne de olsa ‘siz’ güruhundan değiliz:)

Şimdi de eğitim sistemini eleştiriyorsunuz..her öğretmen kötü o zaman..benim velilerden aldığım hayır duam yeter bana. İki gün sonra okul açılıp, çocuk ölümleri olursa Allah korusun, çocuk ölümlere de alışacağız nereye kadar mı diyeceksiniz?Allah çocuklarımıza böyle bir şey yaşatmasın. Çocuğum yok ama bir öğrencim vefat etse dünyam yıkılır. Okullar açılsın diye feryat edenler bunlar yaşandığında ne diyecekler merak ediyorum. Bilim kurulu bile az da olsa çocuklar da ölüyor diyor, okulları açmaya cesaret edemiyor. Adamlar resmen cesaret edemiyor. Biz de öğretmen maaş almasın, yeter ki okul açılsın diyoruz, yazık..

Hayır.
Ben salt olarak diyorum ki, okullar açılmasın nidanızı neden ‘kreşler kapansın’ olarak da yapmıyorsunuz?
Orada ölecek olanlar çocuk değil mi, diyorum.
Hala bir cevap alamadım meslektaşlarınızdan...

Ha kreşleri açan da aynı bilim kurulu...

Resmen benim mantığımi alıp benimkini tam tersi göstermişsiniz ben şok ne marketcilik, ne öğretmenlik, ne doktorluk bana göre kutsal değil. (( hicbir meslek kutsal değil bence)) İnsanlar kendine en yakın severek yapabilcegi işi secmeye çalışıyor kimi secebiliyor kimi secemiyor bu kadar basit.
Ben kimseyi ve hiçbir mesleği kucumsemem ama yuceltmem de kutsal diye.
Sağlıkçı ve öğretmenlerin bu kadar konuşulmasi can emanet edilmesi sebebiyle olabilir demişsiniz. Ama konuyu açan genelde zaten mesleğin içindeki arkadaşlar.
Can emaneti deyince bircok can emanet edilen meslek var öğretmenlikte böyle sayiliyorsa eger. Mesela bir arkadaş demis KREŞler en basiti.
Açın çocuklar kitaplari okuyun diyebilirsiniz ama bu meslek tanımına uyar mi? Veliler görmediği sürece açın okuyun deyip zil çalınca gitmekte sıkıntı olmaz ama vicdan demissiniz vicdaniniz izin verecek mi?
Tekrar söylüyorum ben hiçbir mesleği küçümsemedim hepsinin zorluğu var dedim. Basite indirgemek ile her şeyin bir zorluğu var demek arasında daglar kadar fark var.
Bu arada ben küçükken öğretmenlerimizin kimisi bakin ben dersi anlatir çıkarım paramı alırım bana bir şey olmaz siz düşünün diyordu bze kızınca. Bu yaşımda hala bu sözle karşılasmam
Sizden ricam olacak bu sözü ne ben gibi eriskinlere ne çocuklara kullanmayin olur mu?

Ben böyle yapan bir öğretmeni şuan görürsem şikayet ederim yetkili yerlere. O zamanlarda aileme etmiştim onlarda müdüre

Kreşlerin açılmasını istemiş olabilir miyim sizce? Asla ama asla açılmamalıydı. Takip ettiğim bir doktor, içim acıyor ama kreşleri açmak zorundayız çalışan anneler için dedi, benim de içim yandı. Ayrıca o yaştaki çocuklar daha riskli. Anneleri işe almamalılardı, maaşları ödenmeliydi.ama benim başıma gelseydi ve aile büyüğüme baktırmak risk olacağı için, kreşe yollamak yerine bakıcı tutar, aynı parayı başka ihtiyacı olan birine verirdim. Ha bize göre mevcut, tenefüs olmaması ve kaldıkları saat bakımından daha avantajlılar ama ben yine de kreşlerin açılmasını asla tasvip etmiyorum. Bilim kurulu bile açmak zorundayız, anneler işe gidiyor dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…