- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bence de öyle yapan bir öğretmeni şikayet edin. Sonra öğretmenlerin hepsini öyle zanneden, kıymetini asla anlamayan, sadece meslek tanımı içinde çalışmayıp, yeri geldiğinde anne baba olan öğretmenlerine nankörlük eden nesiller yetişiyor. Çok yazık diye iç geçiriyoruz..Resmen benim mantığımi alıp benimkini tam tersi göstermişsiniz ben şokne marketcilik, ne öğretmenlik, ne doktorluk bana göre kutsal değil. (( hicbir meslek kutsal değil bence)) İnsanlar kendine en yakın severek yapabilcegi işi secmeye çalışıyor kimi secebiliyor kimi secemiyor bu kadar basit.
Ben kimseyi ve hiçbir mesleği kucumsemem ama yuceltmem de kutsal diye.
Sağlıkçı ve öğretmenlerin bu kadar konuşulmasi can emanet edilmesi sebebiyle olabilir demişsiniz. Ama konuyu açan genelde zaten mesleğin içindeki arkadaşlar.
Can emaneti deyince bircok can emanet edilen meslek var öğretmenlikte böyle sayiliyorsa eger. Mesela bir arkadaş demis KREŞler en basiti.
Açın çocuklar kitaplari okuyun diyebilirsiniz ama bu meslek tanımına uyar mi? Veliler görmediği sürece açın okuyun deyip zil çalınca gitmekte sıkıntı olmaz ama vicdan demissiniz vicdaniniz izin verecek mi?
Tekrar söylüyorum ben hiçbir mesleği küçümsemedim hepsinin zorluğu var dedim. Basite indirgemek ile her şeyin bir zorluğu var demek arasında daglar kadar fark var.
Bu arada ben küçükken öğretmenlerimizin kimisi bakin ben dersi anlatir çıkarım paramı alırım bana bir şey olmaz siz düşünün diyordu bze kızınca. Bu yaşımda hala bu sözle karşılasmam
Sizden ricam olacak bu sözü ne ben gibi eriskinlere ne çocuklara kullanmayin olur mu?
Ben böyle yapan bir öğretmeni şuan görürsem şikayet ederim yetkili yerlere. O zamanlarda aileme etmiştim onlarda müdüre
Ama o zaman buna karşı olup neden bunu dillendirdiniz? Ben boyle bir şeyin a sini demedigm halde.Bence de öyle yapan bir öğretmeni şikayet edin. Sonra öğretmenlerin hepsini öyle zanneden, kıymetini asla anlamayan, sadece meslek tanımı içinde çalışmayıp, yeri geldiğinde anne baba olan öğretmenlerine nankörlük eden nesiller yetişiyor. Çok yazık diye iç geçiriyoruz..
E tamam işte, bundan bahsediyoruz.Kreşlerin açılmasını istemiş olabilir miyim sizce? Asla ama asla açılmamalıydı. Takip ettiğim bir doktor, içim acıyor ama kreşleri açmak zorundayız çalışan anneler için dedi, benim de içim yandı. Ayrıca o yaştaki çocuklar daha riskli. Anneleri işe almamalılardı, maaşları ödenmeliydi.ama benim başıma gelseydi ve aile büyüğüme baktırmak risk olacağı için, kreşe yollamak yerine bakıcı tutar, aynı parayı başka ihtiyacı olan birine verirdim. Ha bize göre mevcut, tenefüs olmaması ve kaldıkları saat bakımından daha avantajlılar ama ben yine de kreşlerin açılmasını asla tasvip etmiyorum. Bilim kurulu bile açmak zorundayız, anneler işe gidiyor dedi.
Kısa bilgilendirme geçeyim size.
Öğretmenler arasında bir kesim ‘kıskanıldıklarını’ düşünüyor niyeyse.
2 ay tatili, haftasonu meselesi sanırım.
E gerizekalı değiliz, biz de o hayatı istesek, olurduk.
Hele formasyon gibi mesleği harabe eden bir çıkış kapısı varken.
Ki bunu sürekli yineleyenlerin sadece bu sebeple meslek seçimi yaptığı kanaatindeyim.
Tatil, para vs...
İdealist öğretmene can feda, mesleğe de söz yok.
Sadece sürekli bayağı kaba tabirle ‘hasetlenildi’ düşünen kesim, bir kendine gelse, sıkıntı olmayacak.
Aynı şey doktorlar için de geçerli, şöyle zor böyle zor, nöbeti vs
E tamam zor da, silah zoruyla olmadın, kendin seçtin, niye söyleniyorsun, bırak o zaman...
Şu dönem ya da konudan bağımsızdır görüşlerim, her mesleğin kendine göre olumlu olumsuz yönleri mevcuttur.
Bunlar üstünlük taslanacak ya da hayıflanacak durumlar da değildir.
Can güvenliği olmayan, kelle koltukta iş yapan, elleri ayakları nasır tutanlar varken bunları konuşmak ayıptır...
Önce siz saldırıya geçmişsiniz, sağlıkçılar ve öğretmenlerin zorlukları da nedir diye. Ezberledik artık, her iş zor, nedir bu zor zor zor diye sinirlenmişsiniz. Bu konu boyunca kimse öğretmenliğin zorluğundan bahsetmemişken hem de. Bir öğretmen size virüs okul ortamında çabuk yayılırı anlatmaya çalışmış, ona cevaben ezberledik artık sizin zorluğunuzu diye alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben de alınan sorumluluk bakımından zor demişim. Siz nereden çıkardınız sağlıkçıların ve öğretmenlerin mesleklerinin zor olduğunu? Ben asla öğretmenlik çok zor demedim forumda aksine rahat meslek olduğu için seçtim diye yazdım biraz önce. Sorumluluk bakımından çok yük var üstümüzde dedim. Zaten kutsal meslek yok demekle, şu anki sağlıkçıları bile görmüyorsunuz. Covid hastalarıyla çalışan her sağlıkçı benim gözümde kutsal, bunu her fırsatta dile getireceğim.Ama o zaman buna karşı olup neden bunu dillendirdiniz? Ben boyle bir şeyin a sini demedigm halde.
Şimdi de öğretmenlere nankörlük ediyorlar diyorsunuz sanki siz degil ben demisim gibi ben dersi anlatır çıkarım da diye ya da bunu diyen öğretmenler var demişim gibi.
Ben bir şey demedim siz dediniz şimdi savunmaya geçtiniz.
Kiymet konusuna gelirsek
Tekrar tekrar söylüyorum benim için kutsal meslek yok, kiymet anlayacagim bir şeyde yok bu sebeple neden sürekli anlarsınız deyip duruyorsunuz?
Burada kedi ve ciğer olan nedir?yazılanları okuyunca bir de aklıma şu atasözü geldi ;
kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş ...
ben öyle yazar yazar giderim kimse üzerine alınmasın he !
Seni alıntılayarak yazdım ama yerdin vb demek için değil, topikteki genel gözlemimi ve daha önce sayısız defa müdahale etmek zorunda kaldığım konulardaki yorumlardan yola çıkarak yazdım, yanlış anlaşılma olduysa düzeltmek isterim:)Ben hiçbir mesleği yermedigimi düşündüm Mune abla. Hepsini okumadım ama okudukça şaşırdığım çok yorum oldu. Ben baştan acilmasin diyen taraftim yorumlar beni acilsina yöneltti öyle diyeyim. Kendi ailesini düşünecek tabi milletten ona ne tarzı yorumlar olsun. Diğer meslekler çalışmıyormus gibi ama bizim isimiz hepsinden zor demeler olsun. Hangi meslek olursa olsun ben aynı şeyi söylerdim. Ama gördüğüm Twitter ve diğer sosyal mecralarda da hep öğretmenler ve sağlıkçılarin bu tarz paylaşımları var. Hic görmedim daha bir marketçi, avm çalışanı. Anca ist yerinde korona çıkınca hak ariyorlar.
Ne bileyim aradaki uçurum neyden kaynaklı anlayamıyorum.
Sen ne düşünüyorsun Mune abla konuyla ilgili. Yani sence de en zor meslek bu korona içinde öğretmenlik mi? Hala açılmasın mı? İşçiler içinde yorum yapmış bazı arkadaşlar arada 10 kisi mesafe varmış, guvenliymis falan filan gerçekten böyle düşünüyor musun abla? Çünkü benim eşimde çalışıyor bende korona zamani çalıştım çevremde çalışan çok böyle bir şey asla yok.
Tabiki bu süreçte maddi olarak maas almari hakti ve hak ettiler aldılar. Ama artık açılacak deniyorsa ve gitmek istemeyen öğretmenlerimiz varsa gitmeyen öğretmenlerin bende artık ücret alinmasindan yana değilim. Bu giden öğretmen arkadaşlara cok haksızlık olur. Tabii korona bitis zamani belli olmadığı için artık meslekleri başına isteyerek geçmeli diye düşünüyorum insanlar, istekli olmayanlarda ben gibi yana ayrılmalı abla
Sizin gözünüzde olabilir ben sizde kutsal gormeyin demedim kiÖnce siz saldırıya geçmişsiniz, sağlıkçılar ve öğretmenlerin zorlukları da nedir diye. Ezberledik artık, her iş zor, nedir bu zor zor zor diye sinirlenmişsiniz. Bu konu boyunca kimse öğretmenliğin zorluğundan bahsetmemişken hem de. Bir öğretmen size virüs okul ortamında çabuk yayılırı anlatmaya çalışmış, ona cevaben ezberledik artık sizin zorluğunuzu diye alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben de alınan sorumluluk bakımından zor demişim. Siz nereden çıkardınız sağlıkçıların ve öğretmenlerin mesleklerinin zor olduğunu? Ben asla öğretmenlik çok zor demedim forumda aksine rahat meslek olduğu için seçtim diye yazdım biraz önce. Sorumluluk bakımından çok yük var üstümüzde dedim. Zaten kutsal meslek yok demekle, şu anki sağlıkçıları bile görmüyorsunuz. Covid hastalarıyla çalışan her sağlıkçı benim gözümde kutsal, bunu her fırsatta dile getireceğim.
her meslek haddini bilecek, hakkı ile yapılan hiç bir meslek kolay değil kolay olanı hakkı verilmeyen meslektir. Bu sebeple bunu öğretmenlik, kamu personeli, garson, hemşire, komi, ev hanımı, tercüman diye ayıramazsınız der giderim...
Şimdi de eğitim sistemini eleştiriyorsunuz..her öğretmen kötü o zaman..benim velilerden aldığım hayır duam yeter bana. İki gün sonra okul açılıp, çocuk ölümleri olursa Allah korusun, çocuk ölümlere de alışacağız nereye kadar mı diyeceksiniz?Allah çocuklarımıza böyle bir şey yaşatmasın. Çocuğum yok ama bir öğrencim vefat etse dünyam yıkılır. Okullar açılsın diye feryat edenler bunlar yaşandığında ne diyecekler merak ediyorum. Bilim kurulu bile az da olsa çocuklar da ölüyor diyor, okulları açmaya cesaret edemiyor. Adamlar resmen cesaret edemiyor. Biz de öğretmen maaş almasın, yeter ki okul açılsın diyoruz, yazık..
[/QUOTE
On sene sürse On sene acilmayacakmi bir şekilde artık eğitime geçilecek avm hastane otobüs heryerde insan olunca mecbur oralarda acilacak bir sekilde artık yaşayacağızŞimdi de eğitim sistemini eleştiriyorsunuz..her öğretmen kötü o zaman..benim velilerden aldığım hayır duam yeter bana. İki gün sonra okul açılıp, çocuk ölümleri olursa Allah korusun, çocuk ölümlere de alışacağız nereye kadar mı diyeceksiniz?Allah çocuklarımıza böyle bir şey yaşatmasın. Çocuğum yok ama bir öğrencim vefat etse dünyam yıkılır. Okullar açılsın diye feryat edenler bunlar yaşandığında ne diyecekler merak ediyorum. Bilim kurulu bile az da olsa çocuklar da ölüyor diyor, okulları açmaya cesaret edemiyor. Adamlar resmen cesaret edemiyor. Biz de öğretmen maaş almasın, yeter ki okul açılsın diyoruz, yazık..
Kreşlerin açılması büyük bir hata ve hata üstüne hata yapılmamalı. Okullar açılmamalı. Annelere maaşı verilip, evinde çocuğunun başında olması sağlanmalı. Ben bunları savunuyorum. Keşke devlet benim maaşımı verdiği gibi bütün annelerin maaşını da verip, eve yollasaydı. Varsın eşitlik olmasın çok mu önemli? Sırf eşitlik olsun diye milyonlarca öğrenci neden risk alsın. Belki mutasyon olacak belki aşı bulunacak, nedir yani bu acele? Ha çocuklara bakacak kimse mi yok, yaz tatilinde ne yapıyor 3 ay bu çocuklara kim bakıyor?E tamam işte, bundan bahsediyoruz.
Bit kadar çocuklar anneleri çalışıyor diye bu riskli duruma devlet eliyle onay verildi, onların öğretmenleri de başlarında, anneleri babaları da çalışıyor.
Yani hayat devam ediyor, sizlerin ya da ilköğretim lise çocuklarının ayrıcalığı nedir?
Bize göre avantajlı demişsiniz, aksine klima yasak biliyorsunuz.
Bütün sınıflar dışarıda, bir ağaç gölgesinde ya da tente altında dip dibe etkinlik yapıyorlar.
Mesafe hak getire, küçücük çocukta ne maske ne mesafe de olamaz zaten.
Demek istediğimiz sadece bu fark.
Yoksa maaş vs gerçekten saçma, sizlerin kazanılmış hakkıdır zaten 2 ay tatil ve o süreçtesiniz.
Hiçbir yıl yapılmadı da bugüne özgü değil.
Ama takdir edersiniz ki mesleğinizi de idealleri olmadan sırf bu tatil ve maaş mevzusu için yapanlar da var.
Her meslekte olduğu gibi, dolayısıyla şahsınıza hakaret olarak algılamak yerine, ülkede her şeyin kreşlerin de normale dönmüş olması sebebiyle okullar açılmalıdır eşitlikten bahsediyorsak.
30. kez söylüyorum sanırım, açılmamalı!
Çocuğu olan ebeveynlere sırayla haklar tanınmalı ya da evden çalışmaları da sağlanmalı.
Mune abla çalıştığım dönemde istedgimi yapmazsan sana korona bulastiririm pozitifim diyen 35-40 yaşında insan gördü bu gözler. Mesafeyi koruyalim dediğimde bende korona mi var seni şikayet edeceğim, attiracagim diyenler gördü.Seni alıntılayarak yazdım ama yerdin vb demek için değil, topikteki genel gözlemimi ve daha önce sayısız defa müdahale etmek zorunda kaldığım konulardaki yorumlardan yola çıkarak yazdım, yanlış anlaşılma olduysa düzeltmek isterim:)
Meslek kıyaslaması yapmak istemiyorum, şu meslek zor, diğeri kolay demek haddim değil zira ev kadınıyım, oturduğum yerden aman falanca meslektekiler de amma abartıyor dersem küstahlık etmiş olurum, ben emek verilen tüm işlere saygı duyuyorum, bunu da laf olsun diye demiyorum, hepiniz emek veriyorsunuz, o yüzden ben su siparişi verdiğim telefonun diğer ucundaki kadına bile bir cümle içinde defalarca teşekkür eden biriyim, fırıncıya keza öyle, yeri geldi yasaklamalar sırasında arabalarla kapımıza kadar ekmek taşıdılar, marketi, pazarcısı, öğretmeni, doktoru, hemşiresi, işçisi yani kısaca çalışan insanların emeği kıymetli bence.
Okulların açılmasına gelince, eninde sonunda açılacak çünkü pandemi ne kadar devam edecek uzmanlar bile net bir şey diyemiyor, ben veliler açısından da öğretmenler açısından da bakınca, aylardır izole şekilde yaşayanları bir kenara koyarsam, izole yaşamayanların çoğunlukta olduğunu görüyorum, çocuklar her yerdeler, okul kapalı alan tamam ama açık alanlarda da dikkat edilmesi gerekirken inan dikkat eden sayısı çok çok az, hele bizim burada pandeminin başından beri millet bebeğini kaptığı gibi komşu komşu geziyordu, sokağa çıkmaları yasakken çocuklar sokaklardaydı, polis nöbeti tutan çocuklar görüyordum.
E hal böyleyken okula gitmelerini istememek çelişkili geliyor bana, bu çocuklar ev gezmelerine götürüldü kapalı alanlarda 20 kişi bir arada toplaştılar, okulda da olabilirler.
Öğretmenlere gelince, yanlış anladıysam lütfen öğretmen arkadaşlar düzeltsin, Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada çocukların ateşinin evde velilerce ölçüleceği, eğer hastaysa bunun idareye bildirilmesi gerektiği gibi bazı uygulamalar olacakmış, yani zaten eğitimde her konuda olması gereken Veli-Öğretmen işbirliği sağlanacak pandemide de, öğretmen kadar veli de sorumluluk alacak, okullar dezenfekte edilecek, maske takılması zorunlu olacak, bir de yanlış duymadıysam duyumdu zaten bu galiba, atıyorum öğrenciler günde 6 saat ders görüyorsa bunun hepsi okulda olmayacakmış, yine atıyorum 2 ders okuldaysa, 2 ders uzaktan eğitim olacak gibi söylentiler var, yani aslında okullar açılıp pandemiye göre düzenlenmiş sistemi görmeden bir şey demek de doğru değil gibi.
Maaş konusuna gelirsek, ben bu konuda bir şey diyemem taş olurum, evinde oturan mune maaş almasınlar diyor, bu benlik bir söylem olmaz, kanuni hakları neyse o olmalı, ki zaten bununla alakalı bir düzenleme olacaktır, bana laf söylemek düşmez.
Endişeler olması da doğal bana göre, pat diye bir anda okullar zorunlu olarak kapatıldı, öğretmenler çocuklar evlerden eğitime devam etmek zorunda kaldı, pandeminin başından beri çalışmak zorunda kalanlar da çok korktu, bize de idari izin versinler diyenler olmuştu, hatta sitede çok okudum bu tip yazılar ama hayatın içinde var olmaya devam edenler panik ve endişeleri var olmaya devam etse de bununla başa çıkmayı öğrendi, eve kapananlar korkularını atamadı.
Size bir örnek vereyim, ailemde 70 yaş üstü olup aylardır eve kapanmış insanlar var, sokağa çıkmaya korkuyorlar artık ve pandemi bitse de sokağa çıkabileceklerini sanmıyorum, alışverişini yapan insanlara dahi kapıyı açmıyorlar, 4-5 aydır hiç dışarı çıkmamış insanlarda travma oluştu, öğretmeniyle, yaşlısıyla, kronik hastasıyla, bana kalırsa bununla ilgili bir çalışma yapılmalı, ay sonu okullar açılacağından ilk etapta öğretmen-öğrenci-velilere psikolojik destek verilebilir mesela.
Sonra aylarda bir gün bile izne çıkamamış sağlık çalışanları, polislere böyle bir çalışma yapılabilir, bilemiyorum bir şekilde bu korkuyu yenmemiz gerekiyor.
Velilerim arayıp hocam siz nasıl sabrediyosunuz bunlara, ne zormuş diye kendi çocuklarından bıktığını anlatıp, bana dua etti pandemi boyunca..Yani öğretmenliği böyle kolay görenler yazın 3 ay yatıyor, kar tatili yapıyor diyenlere şöyle 30 kişilik bir sınır verip hodri meydan diyesim geliyor.
yahu evde daha 2 çocuğa söz geçiremeyip, 30 öğrenciyi muma çevirenlere mi laf atıyorsunuz siz ?
Belki seneye aşı bulunacak, belki bir kaç ay sonra bilim adamlarının öngördüğü gibi mutasyona uğrayacak virüs. 1 sene denemeye değmez mi, evlat acısı için 1 sene? Sonrasında yapacak bir şey yok zaten her yer açılacak mecburen. Rusya öğretmenlerden başlıyor aşıya, sonrasında açacak okulları. Biz neden bunu yapamıyoruz?On sene sürse On sene acilmayacakmi bir şekilde artık eğitime geçilecek avm hastane otobüs heryerde insan olunca mecbur oralarda acilacak bir sekilde artık yaşayacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?