Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de öyle yapan bir öğretmeni şikayet edin. Sonra öğretmenlerin hepsini öyle zanneden, kıymetini asla anlamayan, sadece meslek tanımı içinde çalışmayıp, yeri geldiğinde anne baba olan öğretmenlerine nankörlük eden nesiller yetişiyor. Çok yazık diye iç geçiriyoruz..

Ama o zaman buna karşı olup neden bunu dillendirdiniz? Ben boyle bir şeyin a sini demedigm halde.
Şimdi de öğretmenlere nankörlük ediyorlar diyorsunuz sanki siz degil ben demisim gibi ben dersi anlatır çıkarım da diye ya da bunu diyen öğretmenler var demişim gibi.
Ben bir şey demedim siz dediniz şimdi savunmaya geçtiniz.
Kiymet konusuna gelirsek
Tekrar tekrar söylüyorum benim için kutsal meslek yok, kiymet anlayacagim bir şeyde yok bu sebeple neden sürekli anlarsınız deyip duruyorsunuz?

E tamam işte, bundan bahsediyoruz.
Bit kadar çocuklar anneleri çalışıyor diye bu riskli duruma devlet eliyle onay verildi, onların öğretmenleri de başlarında, anneleri babaları da çalışıyor.
Yani hayat devam ediyor, sizlerin ya da ilköğretim lise çocuklarının ayrıcalığı nedir?

Bize göre avantajlı demişsiniz, aksine klima yasak biliyorsunuz.
Bütün sınıflar dışarıda, bir ağaç gölgesinde ya da tente altında dip dibe etkinlik yapıyorlar.
Mesafe hak getire, küçücük çocukta ne maske ne mesafe de olamaz zaten.

Demek istediğimiz sadece bu fark.
Yoksa maaş vs gerçekten saçma, sizlerin kazanılmış hakkıdır zaten 2 ay tatil ve o süreçtesiniz.
Hiçbir yıl yapılmadı da bugüne özgü değil.
Ama takdir edersiniz ki mesleğinizi de idealleri olmadan sırf bu tatil ve maaş mevzusu için yapanlar da var.
Her meslekte olduğu gibi, dolayısıyla şahsınıza hakaret olarak algılamak yerine, ülkede her şeyin kreşlerin de normale dönmüş olması sebebiyle okullar açılmalıdır eşitlikten bahsediyorsak.

30. kez söylüyorum sanırım, açılmamalı!
Çocuğu olan ebeveynlere sırayla haklar tanınmalı ya da evden çalışmaları da sağlanmalı.

Bir deli bir kuyuya bir taş atarsa kırk akıllı çıkarmaktadır.

Buna göre kırk deli kırk kuyuya kırkar taş atarsa kaç akıllı çıkartabilir?

Öncelikle soruyu çok iyi anlamakta fayda vardır.

• 1 deli 1 kuyuya 1'er taş atar 40 akıllı çıkaramazsa
  • 40 deli 40 kuyuya 40'ar taş attığında X akıllı çıkaramaz
ilk olarak işleme özelden genele yaklaşarak çözmeliyiz.

1. İlk etapta; 1 delinin 1 kuyuya 1 taş atmasından yola çıkarak 40 delinin 1 kuyuya kaç taş attığına bakmalıyız.

1 deli 1 kuyuya 1 taş atar

40 deli 1 kuyuya X taş atar.

Burada doğru orantı vardır. 1 deli 1 kuyuya 1 taş atarsa 40 deli 1 kuyuya 1'er taş atması halinde toplam 40 taş atar yani burada X = 40 olur.

2. Ardından her bir delinin kuyuya 40'ar taş attığındaki durumu hesaplayalım.

1 kuyuya toplam 40 taş atılıyorsa

40 kuyuya toplam X taş atılır

Bu denklemde de doğru orantı olduğundan dolayı 40 kuyuya toplam 40x40=1600 taş atılır. Yani X = 1600 olur.

3. En son toplam taşı kaç akıllı çıkaramaz sorusunun cevabını bulmalıyız.
1 taşı toplam 40 akıllı çıkaramıyor ise

1600 taşı toplam X akıllı çıkaramaz

Diğer denklemlerde olduğu gibi bu denklemde de doğru orantı olduğundan dolayı toplam akıllı sayısı X = 1600x40 işleminin sonucu olan 64000 olur.

Sonuç olarak delinin biri bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış olduğuna göre 40 deli 40 kuyuya 40 ar taş atarsa bu taşları 64000 akıllı çıkaramaz.

Soruda üzerinde durmuş olduğumuz doğru orantı kavramı birbirini etkileyen faktörlerin birinin artması veya azalması durumunda diğer faktörün de aynı şekilde artması ve azalmasıdır.

Soruda da görebileceğimiz gibi deli, kuyu ve taş etmenlerinin artması bu taşı çıkaramayacak olan akıllıların da sayısının artmasına sebep olur.

Aklı selim insanlar ile karşılaşmanız dileği ile

Önce siz saldırıya geçmişsiniz, sağlıkçılar ve öğretmenlerin zorlukları da nedir diye. Ezberledik artık, her iş zor, nedir bu zor zor zor diye sinirlenmişsiniz. Bu konu boyunca kimse öğretmenliğin zorluğundan bahsetmemişken hem de. Bir öğretmen size virüs okul ortamında çabuk yayılırı anlatmaya çalışmış, ona cevaben ezberledik artık sizin zorluğunuzu diye alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben de alınan sorumluluk bakımından zor demişim. Siz nereden çıkardınız sağlıkçıların ve öğretmenlerin mesleklerinin zor olduğunu? Ben asla öğretmenlik çok zor demedim forumda aksine rahat meslek olduğu için seçtim diye yazdım biraz önce. Sorumluluk bakımından çok yük var üstümüzde dedim. Zaten kutsal meslek yok demekle, şu anki sağlıkçıları bile görmüyorsunuz. Covid hastalarıyla çalışan her sağlıkçı benim gözümde kutsal, bunu her fırsatta dile getireceğim.

yazılanları okuyunca bir de aklıma şu atasözü geldi ;

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş ...

ben öyle yazar yazar giderim kimse üzerine alınmasın he !
Burada kedi ve ciğer olan nedir?
Yoksa tam da meselenin kendisi mi budur?
Çoğumuza göre ciğer de kedi de yok ortada ama yaratılmaya çalışıyor inatla
Kim, neden uzanamasın ayrıca?

Yani öğretmenliği böyle kolay görenler yazın 3 ay yatıyor, kar tatili yapıyor diyenlere şöyle 30 kişilik bir sınır verip hodri meydan diyesim geliyor.

yahu evde daha 2 çocuğa söz geçiremeyip, 30 öğrenciyi muma çevirenlere mi laf atıyorsunuz siz ?

Son düzenleme:
Seni alıntılayarak yazdım ama yerdin vb demek için değil, topikteki genel gözlemimi ve daha önce sayısız defa müdahale etmek zorunda kaldığım konulardaki yorumlardan yola çıkarak yazdım, yanlış anlaşılma olduysa düzeltmek isterim:)

Meslek kıyaslaması yapmak istemiyorum, şu meslek zor, diğeri kolay demek haddim değil zira ev kadınıyım, oturduğum yerden aman falanca meslektekiler de amma abartıyor dersem küstahlık etmiş olurum, ben emek verilen tüm işlere saygı duyuyorum, bunu da laf olsun diye demiyorum, hepiniz emek veriyorsunuz, o yüzden ben su siparişi verdiğim telefonun diğer ucundaki kadına bile bir cümle içinde defalarca teşekkür eden biriyim, fırıncıya keza öyle, yeri geldi yasaklamalar sırasında arabalarla kapımıza kadar ekmek taşıdılar, marketi, pazarcısı, öğretmeni, doktoru, hemşiresi, işçisi yani kısaca çalışan insanların emeği kıymetli bence.

Okulların açılmasına gelince, eninde sonunda açılacak çünkü pandemi ne kadar devam edecek uzmanlar bile net bir şey diyemiyor, ben veliler açısından da öğretmenler açısından da bakınca, aylardır izole şekilde yaşayanları bir kenara koyarsam, izole yaşamayanların çoğunlukta olduğunu görüyorum, çocuklar her yerdeler, okul kapalı alan tamam ama açık alanlarda da dikkat edilmesi gerekirken inan dikkat eden sayısı çok çok az, hele bizim burada pandeminin başından beri millet bebeğini kaptığı gibi komşu komşu geziyordu, sokağa çıkmaları yasakken çocuklar sokaklardaydı, polis nöbeti tutan çocuklar görüyordum.
E hal böyleyken okula gitmelerini istememek çelişkili geliyor bana, bu çocuklar ev gezmelerine götürüldü kapalı alanlarda 20 kişi bir arada toplaştılar, okulda da olabilirler.

Öğretmenlere gelince, yanlış anladıysam lütfen öğretmen arkadaşlar düzeltsin, Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada çocukların ateşinin evde velilerce ölçüleceği, eğer hastaysa bunun idareye bildirilmesi gerektiği gibi bazı uygulamalar olacakmış, yani zaten eğitimde her konuda olması gereken Veli-Öğretmen işbirliği sağlanacak pandemide de, öğretmen kadar veli de sorumluluk alacak, okullar dezenfekte edilecek, maske takılması zorunlu olacak, bir de yanlış duymadıysam duyumdu zaten bu galiba, atıyorum öğrenciler günde 6 saat ders görüyorsa bunun hepsi okulda olmayacakmış, yine atıyorum 2 ders okuldaysa, 2 ders uzaktan eğitim olacak gibi söylentiler var, yani aslında okullar açılıp pandemiye göre düzenlenmiş sistemi görmeden bir şey demek de doğru değil gibi.

Maaş konusuna gelirsek, ben bu konuda bir şey diyemem taş olurum, evinde oturan mune maaş almasınlar diyor, bu benlik bir söylem olmaz, kanuni hakları neyse o olmalı, ki zaten bununla alakalı bir düzenleme olacaktır, bana laf söylemek düşmez.

Endişeler olması da doğal bana göre, pat diye bir anda okullar zorunlu olarak kapatıldı, öğretmenler çocuklar evlerden eğitime devam etmek zorunda kaldı, pandeminin başından beri çalışmak zorunda kalanlar da çok korktu, bize de idari izin versinler diyenler olmuştu, hatta sitede çok okudum bu tip yazılar ama hayatın içinde var olmaya devam edenler panik ve endişeleri var olmaya devam etse de bununla başa çıkmayı öğrendi, eve kapananlar korkularını atamadı.

Size bir örnek vereyim, ailemde 70 yaş üstü olup aylardır eve kapanmış insanlar var, sokağa çıkmaya korkuyorlar artık ve pandemi bitse de sokağa çıkabileceklerini sanmıyorum, alışverişini yapan insanlara dahi kapıyı açmıyorlar, 4-5 aydır hiç dışarı çıkmamış insanlarda travma oluştu, öğretmeniyle, yaşlısıyla, kronik hastasıyla, bana kalırsa bununla ilgili bir çalışma yapılmalı, ay sonu okullar açılacağından ilk etapta öğretmen-öğrenci-velilere psikolojik destek verilebilir mesela.
Sonra aylarca bir gün bile izne çıkamamış sağlık çalışanları, polislere böyle bir çalışma yapılabilir, bilemiyorum bir şekilde bu korkuyu yenmemiz gerekiyor.

Son düzenleme:
her meslek haddini bilecek, hakkı ile yapılan hiç bir meslek kolay değil kolay olanı hakkı verilmeyen meslektir. Bu sebeple bunu öğretmenlik, kamu personeli, garson, hemşire, komi, ev hanımı, tercüman diye ayıramazsınız der giderim...

Sizin gözünüzde olabilir ben sizde kutsal gormeyin demedim ki
Benim gözümde her meslek zorlukları vardır ve tercih eden eder. Edemeyenler de mecbur kaldığı isi yapar. Tekrar tekrar söylüyorum ama
Nasıl yani konuda öğretmen mesleginin zorluğundan bahseden yorumlari gormediniz mi gerçekten oysa ki sayfalarca var?
Sorumluluk, zorluk her meslekte var.
Ben yazdıklarımı yorumladiginizi dusunmuyorum kendiniz aklinizdakileri yazıyorsunuz sürekli bana size iyi geceler.

On sene sürse On sene acilmayacakmi bir şekilde artık eğitime geçilecek avm hastane otobüs heryerde insan olunca mecbur oralarda acilacak bir sekilde artık yaşayacağız

Kreşlerin açılması büyük bir hata ve hata üstüne hata yapılmamalı. Okullar açılmamalı. Annelere maaşı verilip, evinde çocuğunun başında olması sağlanmalı. Ben bunları savunuyorum. Keşke devlet benim maaşımı verdiği gibi bütün annelerin maaşını da verip, eve yollasaydı. Varsın eşitlik olmasın çok mu önemli? Sırf eşitlik olsun diye milyonlarca öğrenci neden risk alsın. Belki mutasyon olacak belki aşı bulunacak, nedir yani bu acele? Ha çocuklara bakacak kimse mi yok, yaz tatilinde ne yapıyor 3 ay bu çocuklara kim bakıyor?
maaşımı alayım, tatilimi yapayım mantığında da öğretmen vardır elbet, ama bu her meslekte var. Kamu kurumlarında bilgisayarda soliter oynayanları da görüyoruz önünde metrelerce kuyruk varken, 5 dakikada hallolacak işi aylarca süründüren memur da var. Görevini kötüye kullanan vs bunlar öğretmenlikle sınırlı değil. Ama şikayet hattı bile oluşturulan tek meslek grubuyuz. Veliye çocuğu için kaynak kitap aldırsan 10 liralık kitap istiyor diye cimere yazıyorlar hemen merak etmeyin. Beni cimere öğle tatilinde bakkalda kavga etmiş, öğretmen nerdeydi diye cimere şikayet ettiler. Süpermeniz ya. Yani diyeceğim şu ki, kötü olur öğretmenden bilinir, çocuk korona olsa öğretmen neden dikkatli değil derler, evden kolanya getirin demiştim okul tatil olmadan önce napacakmış öğretmen o kadar kolonyayı demişler. Valla ben de bıktım, açılacaksa açılsın ama faturası bize kesilmesin bari.

Mune abla çalıştığım dönemde istedgimi yapmazsan sana korona bulastiririm pozitifim diyen 35-40 yaşında insan gördü bu gözler. Mesafeyi koruyalim dediğimde bende korona mi var seni şikayet edeceğim, attiracagim diyenler gördü.
Bana maskenizi takin diyemezsin deyip üzerime yuruyen insan gördü. Daha neler neler...
Gerçekten bu işin küçüğü büyüğü yok. İnsanların vicdanına ve aklına kalmışız.
Bende bu şekilde çalışırken anksiyete atakları da geçirdim, korkudan nefes alamadgim korona oldum sandigim da oldu. Ama maaşa ihtiyacım vardı ve gittim. Sonra ihtiyacım geçti devam edemeyecegimi anlayıp bıraktım.
Ben gibi bircok insan olduğuna adım kadar eminim ama neden bu konu bu kadar uzadı anlamadim.
Ben bile artık üzerime alınmaya başladım esitlik olmasın varsin illa olmak zorunda mi deniyor
i-na-na-mı-yo-rum.
Benimki can değil miydi ya da suan ise giden eşimin, babamin, bilmem kimin, ahmet dayinin vs vs
Bizim çekirdek ailemizin canı can degil mi?

Velilerim arayıp hocam siz nasıl sabrediyosunuz bunlara, ne zormuş diye kendi çocuklarından bıktığını anlatıp, bana dua etti pandemi boyunca..
Çok teşekkür ederim kendi adıma Kazen, vallahi şu cümleleri okuyunca duygulandım bir an, gerilen bütün kaslarım rahatladı anında. Çok şükür ya, halen görebilen varsa emeklerimizi ne mutlu..yazılan bütün kötü yorumlar bir anda silindi beynimden

On sene sürse On sene acilmayacakmi bir şekilde artık eğitime geçilecek avm hastane otobüs heryerde insan olunca mecbur oralarda acilacak bir sekilde artık yaşayacağız
Belki seneye aşı bulunacak, belki bir kaç ay sonra bilim adamlarının öngördüğü gibi mutasyona uğrayacak virüs. 1 sene denemeye değmez mi, evlat acısı için 1 sene? Sonrasında yapacak bir şey yok zaten her yer açılacak mecburen. Rusya öğretmenlerden başlıyor aşıya, sonrasında açacak okulları. Biz neden bunu yapamıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…