Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanların diyecek bir şey bulamayınca bedduaya sığınması

Yazım dillerimiz yüzünden olabilir ya da pandemi birçok insanın sinirlerini yıprattı bilmiyorum ama aslında hiç de uzamaması gereken konular uzuyor maalesef.

Ben ta pandemi açıklandığı günden beri şunu bilip söyledim, bu virüs bireysel bir mesele değil, tüm dünyayı etkileyen bir pandemiden söz ediyoruz, eğer pandemi varsa ben, sen, o diye ayrılamayız, biz yani toplum ve toplum sağlığı söz konusu, bunun bilinciyle hareket etmek zorundayız, benim topluma ne katkım olabilir? Zaten çalışmıyorum o zaman minimum dışarı çıkmam sizlerin yararına mı deniyor, minimum dışarı çıkar, maskemle sosyal mesafemi koruyarak katkıda bulunurum, bir diğeri hizmet götürerek katkı sağlar.

Böyle konularda ben değil biz demek lazım, korkularımız bile aynı, herkes ailesi için endişeleniyor, aileler toplumu oluşturuyor, yine dönüyorum başa, demiştim ya her meslek bir bütünün parçası, her ailede toplumun bir parçası, o parça ayrı dursun, bu parça ortaya atılsın diyemeyiz.

Sağlık personelinin yaptığı işle, eğitimcilerinki çok farklı. Siz hastanelerde hastaları tedavi ediyorsunuz iş biraz mecburiyete kalıyor ve iyileşen hastalar var. Eğitimcilerin ise tedavi ettikleri bir durum yok yani iki tarafta kaybediyor hem öğrenciler hem öğretmenler. Kaldı ki okullar açıldıktan sonra artan vaka sayılarını da siz tedavi etmek durumunda kalacaksınız. Ben zordayım öyleyse onlar da zora girsin demek hoş bir bakış açısı değil. Dediğim gibi öğrenci öğretmen topluluğundaki salgınla da siz ilgilenmek zorunda kalacağınız için okullar açıldıktan birkaç ay sonra kapatılsın demek durumunda kalmazsınız umarım.

Evet ben o yorumunu da çok beğenmiştim. Burda biz diyenleri de gördüm . Ama varsın eşitlik olmasın diyeni de gördüm.
Önemli olan sadece iş yapmak değil zaten abla sadece olumlu katkıda bulunabilmek dediğin gibi yoksa gitmissin işe suratın koca gün sirke satıyor, eriniyorsun is yapmaya dikkat etmiyorsun koronaya ne fayda topluma daha çok zarar. Ama ev hanımısın ya da ofistesin ama dikkat ediyorsun her yerde korona kurallarina faydan o zaman var.

O çocukların babası, annesi çalışırken
çocukları kresteyken --okullar açılırsa çocuklar ölürse , bulasirsa, 1 sene daha evde kalalım ya da açılsın anlatır çıkarım ama vicdanim el vermez falan demekte akıl kârı gelmiyor bana.
Anne baba çalışıyor çocugun kardesi kreste sanki tehlikeli değil.
Okul açılınca bitecek her sistem. Konuda tehdit vari konuşmalar var gibi geliyor.

Ben asıl öğretmen arkadaşların biz duygusunu bize öğretmesini beklerdim. Eşitlik olmasın, olmak zorunda mi gibi söylemler yerine.
Biz yine elimizden geleni yapiyoruz Mune abla aynı gemideyiz dediğin gibi. Bireysel olmadığını anlatabilsek böyle düşünenlere keske...

Ben sağlık çalışanı değilim. Sadece insanlarla iç içe olmak durumunda kaldığım bir mesleği icra ediyordum.
Hiçbir zaman ben zordayim onlarda zora girsin diye kimse hakkında düşünmedim.
Ama ben zorlandigim vakit gitmezsem ücretimi vereceklerini de düşünmedim asla vermezlerdi de. Sokaga çıkma kisitlamasi dışında hep çalıştım.
Ve şuan her şey esit olmak zorunda değil denmesi benim motivasyonunumu aldı götürdü.
Bilirsiniz özel sektörde bir is yeri iş yapmiyorsa sebep ne olursa olsun isciye hadi by denir , esnaf dükkan acmazsa ekmek parası bulamaz bircok örnek çoğaltılır. Ben işyerlerini açın diyen gördüm, dükkanlarını acmak isteyen gördüm ama eşitlik olmak zorunda mi diye bir sey ilk kez gördüm
Bu pandeminin ucu bucağı belli değilken beki seneye aşı bulunur demek (babasi annesi çalışan çocuk için) aşırı ütopik.
Şuan bircok kronik hasta işe gidiyor Onlarinki can degil mi? Benim esim gidiyor benim canim can değil mi misal Ayşe'nin oğlu gidiyor babası yaşlı hasta onun cani can değil mi? Daha yazarim ama neyse.

Son düzenleme:
Konu özelinde demiyorum, meslek ayrımı da yapmadığımı söylemiştim zaten, gözlemlerimden kesitler yazıyorum korona konularına:))

Başta birlik içindeydik, korkularımız tavan yapmışken hepimiz birbirimizi teselli ediyorduk ama sonra ne oldu bilmiyorum, belki de sorumsuz davranan insanları göre göre öfkelenmeye başladık, bireysel düşünceler oluşmaya başladı, zaten çok sosyal biri değildim ama pandemi döneminde çok daha fazla eve kapandım, alışveriş dışında hiç dışarı çıkmıyorum, dışarı çıktığımda gördüğüm manzaralar beni bile kızdırıyor, maske takmadan markete giren kadınları uyaran kasiyer kızların üzerine yürüyenler mi dersin, plajlardaki insan kalabalığı mı dersin, bugün pazara gittim, Allah seni inandırsın boy boy çocuklarını kapmışlar 7-8 kişilik gruplar halinde pazarda gezen aileler vardı, nasıl kalabalık anlatamam, tek bir tezgaha uğrayıp geri çıktım, yerler leş gibi maskelerle dolu, çoğunluk sanki pandemi yokmuşcasına devam ediyor, yoğun kalabalıkların çoğunluğu birkaç ay sonra zaten eve kapanmak zorunda kalacağız hazır yasak yokken dilediğimizi yapalım kafasında, onlar böyle sorumsuz davranınca ben aylarca izole yaşadım, o kadar dikkat ettim diyenler kızıyor olabilir ablacım.

Olaya çift taraflı bakmaya çalışıyorum, bilmiyorum valla sonumuz ne olacak kestiremiyorum, sonbaharda 2. dalga gelirse toplum bu psikolojiyi kaldırabilecek mi hiç bilmiyorum.

Geçen bir tweet görmüştüm luppo alan dayının bizden alacağı var diye.
2. Dalga gelirse psikolojimiz kaldırmaz herhalde sebeke suyuna antidepresan atmaya başlarlar
Her şeyin çaresi bir gün bulunur belki ama cehaletin hiç sanmıyorum.
Deprem anında birlik olup sonra kiraları kökleyen ev sahipleri gibi olduk herhalde bizde.
Zaten insanlar bu ara cidden hic iyi değil psikolojik yönden her yerde bir kaos hakim, sürekli kavga , yaralama. Bir yandan umarsizca düğünler
Ah abla ah aşı bulanana kadar bu tarz yaşama malesef devam yakalancaksak bile ne kadar geç o kadar iyi diyoruz kendimizi habire feenliyoruz, elimizde kolonya ile geziyoruz.
Benim gözler kapanıyor vallahi yine konuşuruz teşekkür ederim abla sohbet için iyi geceler diliyorum.

Ya siz ne kadar dert etmişsiniz, çok üzüldüm sizin adınıza ben. Eşitlik de eşitlik. Kreşler açılmış neden okul açılmıyormuş, kim kimle eşit olsun istiyorsunuz? O zaman ben de futbolcu maaşı almak isteyim, niye onun işi daha mı zor? Bu kadar eşitlik diye ağlıyorsanız dünyaya bir bakın, her şey için eşitlik isteyin, eleştirin. Ne kadar dokunmuş size anlamıyorum cidden, merak etmeyin elbet açılacak okullar bir gün, korkmayın ömür boyu evde oturmayacağız elbette, eşitlik sağlanacak. Her şey eşit olmak zorunda değil demedim, kreşlerle okulların eşitliğini istemişsiniz, illa eşit şekilde eşit zamanlarda açılmak zorunda mı dedim.hemen acıtasyon yaparak her şey nasıl eşit olmak zorunda değil diyorsunuz. Bu mu motivasyonunuzu aldı götürdü sizin? Motivasyonunuz çocukların okula gitmemesiyle, öğretmenlerin gitmeden para almasıyla düşüyorsa siz çalışmayın nolur!
Yok derste anlatır giderim ama vicdanım elvermez demişim..yahu siz dediniz biz ne öğretmenler gördük, ders anlatmayan vs. Senin dört dörtlük yaptığın ne malum işini? Kime göre neye göre?
ya inşallah açılır şu okullar, sizin de uykularınız kaçmaz bu kadar. Vallahi ne yoruldum ya, çocuğa anlatsan anlamıştı.
Bir nebze içiniz rahatlasın diye yazıyorum, eşim işten çıkarıldı, kiradayız, borç ödüyoruz. Benim de maaşımı keserlerse müjdeyi veririm size. Ama eşim bana dönüp neden seni çıkartmadılar diye sızlanmıyor çünkü ben kpss çalışırken o İstanbul’u geziyormuş.
bu arada benim öğretmenliğim çalıştığım ilçede bilinir, en kalabalık mevcut benim sınıfımdır her zaman. Bunu söyletmek zorunda bırakıyorsunuz, saçma sapan yok masama otururum demişim vs..örnek verdim anlıyor musunuz?
Ayrıca hiç bir şey için geç değil, biraz sıkın dişinizi evde boş boş oturmayın, kpss çalışıp, özel şirketten kurtulun.

+1 koyayım.

Bu konunun "Mesleki" tartışılacak bir yönü yok ayrıca, konu sahibi oldukça bencil ve bunu şahsında yorumlayıp öğretmenleri de genellememek gerekiyor.

Bu tip konularda genelde biri "Yata yata maaş alıyösüğnz" diye pimi çekiyor, eh sonra "Gısganıyösün"a dönüyor, sonrasında "İsteseydih biz de örtmen olurduqq, çok da şey sankiğ" diye gidiyor. Öğretmenli konuların polemik matematiği bu buradaki

Hiç gerek yok.
Konu sahibini şahsında değerlendirirsin, tamamdır.
Bir meslek grubunu olduğu gibi genelleyerek yermenin de manası yok, mesleğinde yeterince iyiysen alınganlık etmenin de gereği yok. Öğretmenlik de öyle kolay değil, hakkıyla yapanların elini öperim ve konu vesilesiyle yine anayım, rahmetli ilkokul öğretmenim, hayatımın ışığıdır Allah razı olsun ondan... Neyse, çok da şeapmamak lazım; konu sahibi dümdüz bencil işte. Çok gereksiz tartışılmış yine 37 sayfa.

Son düzenleme:
Aşı bulunana kadar dememle dalga geçmişsiniz, ütopik bulmuşsunuz, neden aşı bulunana kadar kendinizi frenliyorsunuz o zaman? Çok ütopik değil mi? Yakalanacaksak bile ne kadar geç o kadar iyi derken???? Bunu kendiniz için istiyorsunuz, okuldaki çocuklar için mi istemiyorsunuz? Neden sadece kendinizi düşünüyorsunuz madem? Siz çok çelişiyorsunuz, son iki mesajınızı uykunuzu aldıktan sonra bir daha okuyun. Artık cevap da vermeyeceğim size.

İçimdeki Caner Taslaman'ı çıkarmak istemiyorum ama :))) Dünya bizim sorumsuzluklarımız, umarsızlıklarımız yüzünden bu halde, bizim toplum için demiyorum dünyanın tüm nüfusu için diyorum, kaosta önce kenetleniyormuşuz gibi oluyor sonra herkes çıkar sağlama derdine düşüyor, bir pandemi patladı, bir ırkı yakmaya kadar götürdük düşüncelerimizi, ki ben hala pandeminin asıl kaynağı hakkında epeyce şüphedeyim, deprem oldu ki 17 Ağustos'un yıldönümüne de az kaldı, gözümle görüp bizzat şahit oldum, İstanbuldayım o dönem, 9000 liraya satılığa çıkmış ev, 17 Ağustos sonrası 40.000 liraya satıldı, satan kişinin insafını seveyim.

Dünyayı kirlettik, kirletirken ellerimizde kirlendi ama üstümüze sürüp devam ediyoruz, bak deniz anaları bile isyanda:)) denizleri temizlemek için her yerdeler artık, bizse kavga edip duruyoruz bakalım nereye kadar.

Kalın sağlıcakla valla bu topik gözlerimi pert etti, göz torbalarıma da yazık, raporlara ara verip kaçıyorum :)

Kulüp derslerinin kesinlikle yapilmayacagina emin olabilirsiniz.Ders sayilari azaltılacak zaten.Bakanlik açıklama yapıyor ara ara.Tuvalet olayına bisey diyemem.

Ben de öğretmenim evet öğrenciler pek söz dinlemez maske mesafe vs. Ama artık okulların tedbirli bir şekilde açılması gerekiyor diye düşünüyorum. Vaka artışından dolayı açılış belki birkac hafta daha geciktirilebilir ama açılmalı artık. İsteyen veli gönderecek şekilde düzenleme yapılabilir zamanla bir sekilde düzene girer her şey.salgının ne zaman biteceği belli değil bununla yaşamak zorundayız. marttan beri her gün aşı haberi duyuyoruz daha piyasada birşey yok. Nereye kadar okullar kapalı olacak? uzaktan eğitim ne kadar verimli oluyor tartışılır. Bir nesli kaybedeceğiz bu şekilde. Herkes elini taşın altına koymalı. Ayrıca bu konunun ciddi bir tartışma çıkaracağı çoğu kişinin karşıt görüş bildireceği rahatsız olacağı belli bunu bilerek mi açtınız konuyu?

Son düzenleme:
Öğretmen nefretli konu en sevdiğim

Okullar açılacak ama eğitim hibrit modeli olacak yani öğrenciler dönüşümlü okula gidecek öğretmenler hep orada olacak merak etmeyin çok çalışacağız çok
Mart ayından beri birçok sektör zaten dönüşümlü çalıştı öğretmenlerde uzaktan eğitim verdi gerek devlette gerek özelde..
Bebesi olan konu sahibi maddi açıdan sıkıntın yoksa ücretsiz izin al böyle bir hakkın var

1sadekahve bakın eşitlik diye bağırıyorsunuz, buradaki eşitlik için de uğraşmalısınız. Evet sizin dediğin gibi öğretmenler eşitlik ister, ben de öğrencilerim için bu eşitlikten istiyorum, benim öğrencilerimin hayatı, buradakiler kadar değerli değil mi??? Yoksa hala ben çalışmıyorum sen de çalışmıyorsun ama ben para almıyorum sen alıyorsun eşitliği mi tartışmalıyız? Ki biz evden çalışıyoruz! Çoğu meslek grubunun yaptığı gibi.

İnsanların diyecek bir şey bulamayınca bedduaya sığınması
Çocuğundan bunalıp pandemi döneminde bile okula göndermek isteyen var. Öğretmenin 100 çocukla ilgililenmesinş bekledikleri özverinin yüzde birini bu aileler kendi çocuklarına gösterebilse keşke..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…