- 12 Nisan 2019
- 24.224
- 38.439
- 598
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Eki Görüntüle 2672975
@1sadekahve bakın eşitlik diye bağırıyorsunuz, buradaki eşitlik için de uğraşmalısınız. Evet sizin dediğin gibi öğretmenler eşitlik ister, ben de öğrencilerim için bu eşitlikten istiyorum, benim öğrencilerimin hayatı, buradakiler kadar değerli değil mi??? Yoksa hala ben çalışmıyorum sen de çalışmıyorsun ama ben para almıyorum sen alıyorsun eşitliği mi tartışmalıyız? Ki biz evden çalışıyoruz! Çoğu meslek grubunun yaptığı gibi.
Çünkü lafı bir şekilde ite ite istediğimiz yere getirmek bizde atasporu.Konuyu baştan sona okuyanlar görmüştür, ben okumadım ama raporlar sağolsun, onlardan kopya çekiyorum :)))
Öğretmen arkadaşlar ne yazdı bilmem ama arada öğretmenleri yattığı yerden para kazanan kişiler olarak niteleyen yorumlar olmuş.
Ben gerçekten anlamıyorum, meslek sahibi kadınlar sizlere söylüyorum, kiminiz avukat, kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, hemşire, aranızda hakimler de var sanırım, bazılarınız polis belki.
Ne güzel okumuşsunuz, istediğiniz meslekleri seçmişsiniz, neden eğitim ve meslek konuları olunca birbirinizi yeriyorsunuz?
Ciddi merak ediyorum çünkü gerçekten aşırı derecede denk gelmeye başladım, mesela gidilen üniversite beğenilmiyor, alınan puan beğenilmiyor, AÖF mezunuysa burun kıvırılıyor, meslek yeriliyor, okumuş meslek sahibi olmuş insanlara saygım var ama ben sizleri okumuş insanları anlamıyorum gerçekten, neden mesleklerinizi bir bütünün parçası olarak görmüyorsunuz?
Öğretmenler olmasa eğitim olmaz, eğitim olmazsa meslek edinemezsiniz, polis olmasa güvenliğimiz, doktor-hemşire-laborant vb olmasa sağlığımız, avukat olmasa adalet.
Hepiniz mesleklerinizi isteyerek severek seçmediniz mi? Şartlarını da biliyordunuz, peki neden biri diğerinin şartlarını küçümsüyor, uygun bulmuyor? Her işin zorluğu vardır, en basitinden hepiniz en az 4 sene dirsek çürütüyorsunuz, belki maddi manevi zorlanarak ailelerinizden uzak yerlerde okuyup çalışıyorsunuz, birbirinizin mesleklerine saygı duymak neden zor?
Aslında kaderde varsa üzülmek ne yarar erkenden uzulmek diye yazmaya baslamistik.herkes pandemi sürecinden geçiyor,hepimizin evde ailesi var,aylardır bu korkuyla yaşıyoruz demiştik.meslek maaş mevzuu konu çarpıtılarak buraya geldi.+1 koyayım.
Bu konunun "Mesleki" tartışılacak bir yönü yok ayrıca, konu sahibi oldukça bencil ve bunu şahsında yorumlayıp öğretmenleri de genellememek gerekiyor.
Bu tip konularda genelde biri "Yata yata maaş alıyösüğnz" diye pimi çekiyor, eh sonra "Gısganıyösün"a dönüyor, sonrasında "İsteseydih biz de örtmen olurduqq, çok da şey sankiğ" diye gidiyor. Öğretmenli konuların polemik matematiği bu buradaki
Hiç gerek yok.
Konu sahibini şahsında değerlendirirsin, tamamdır.
Bir meslek grubunu olduğu gibi genelleyerek yermenin de manası yok, mesleğinde yeterince iyiysen alınganlık etmenin de gereği yok. Öğretmenlik de öyle kolay değil, hakkıyla yapanların elini öperim ve konu vesilesiyle yine anayım, rahmetli ilkokul öğretmenim, hayatımın ışığıdır Allah razı olsun ondan... Neyse, çok da şeapmamak lazım; konu sahibi dümdüz bencil işte. Çok gereksiz tartışılmış yine 37 sayfa.
Evinize hiç mi hiç bir siteden sipariş gelmedi?
Tebrik ediyorum, gerçekten müstesna bir insansınız, takdir ettim...
Yurttaşlık hakları gereği evet, biri zorundaysa öbürü de zorunlu olmalı.
Sebep bu.
Bir insan diğerinden daha değerli ya da üstün değil.
En baştan beri söylüyorum, okullar açılmamalı.
Ama diğer sektörlerde de zorunluluk ve işleyiş hariç çalışma hayatı evden sürdürülebilir düzeyde olmalı.
Ne kadar kalabalıkla çalıştığınız farketmiyor, 1 insan 600 kişiye bulaştırabiliyor, pimi çekilmiş bomba gibi.
Okul kalabalık diye risk daha fazla değil, 10 kişilik iş yerinde de 1 kişi yeterli, koca okulda da öyle.
Normalleşme normalleşme dediysek, tıkır tıkır her şey işliyorsa, okulu ebaya taşımak, yine çalışan anne babaya zulümdür.
Bunu isterken, çok boyutlu düşünmek ve geneli olumlu etkileyecek bir çözüm üretmek gerekir.
Çocuğu evde bırakıp gidemeyeceklerine göre, annesi babası çalışan çocuk da keza yine risk altında falan filan.
Aşırı aşırı birbirine bağlı zincirler bunlar, bir yeri yaparken diğerini yıkmak gibi bir şey.
Aslında mevzu öğretmenlik değil defalarca yazdım.aylardir aynı kaygıları yasayarak gidiyoruz isimize.toplu taşıma araclari balık istifi gibi.Bakın siz mesleğe takılmışsınız. Öğretmenlerle ilgili yazmadım ben. Ben sadece neden riskin okullarda fazla olduğuna dair örnekler verdim. İçinde olmayan bunu daha rahat algılasın diye. Okullarını açıp bir süre sonra kapatmak zorunda olan ülkeler keyiflerinden bunu yapmadı. Vakaların artışında okullar demekki büyük bir risk oluşturuyor. Bilimsel gerçekler ortada... Veriler ortada... Bulaş durumu ortada... Çocukların taşıyıcılık durumu ortada... Tekrar ediyorum okullarını açan bu ülkeler okulları neden tekrar kapatıyor... Demekki okullar her yerden daha çok risk barındırıyor...
Öğretmenlik müthiş keyifli bir meslek o konuda aaaaQqsorun yok...
Bu konuya son mesajım size olsun.Diyorlar açılmasın açılmazsa maaş almadan devam etmek istermiydin
Yooo hiçte herkes önce ailem demez. Siz öyle diyebilirsiniz. Bi öğretmen değilim ama öğretmen olsaydım ailemin yanında öğrencileri de düşünürdüm. Öğrenciler bana hastalık getirecek derken, acaba benden de onlara bulaşır mı diye endişe ederdim. Fakat görüldüğü üzere herkes böyle düşünemiyormuş !Neden? Herkes tabi ki önce kendi ailesini düşünecek Bütün öğrenciler hasta olsun mu demiş de vicdan öğretmeye kalkıyorsunuz?
Siz de hem maaş gelsin, hem okullar açılmasın istiyorsunuz sanırım. Eşiniz istifa edip başka iş bulsun o zaman. Evden bir şeyler yapsın. Ne diyelim yani. Bu hastalık 1 yıl 2 yıl da devam edebilir. Okullar hiç mi açılmasın yani. Ben de öğretmenim. Böyle panik yapmadım. Evde durup Maaş almak vicdanımı rahatsız ediyor artık. Öğrencilerimi özledim. Hem kendim gereken tedbirleri alacağım hem de öğrencilerimin dikkat etmesi için her şeyi yapacağım. 1 ay açılmasa 3 ay açılmasa 5 ay sonra açılacak ve o günün bugünden iyi olacağının garantisi yokHayır ama özen okullar için açılacağını düşünüyorum. En azından 15 gün, 1 ay. Çünkü özel okul velileri açılmazsa ücret ödemeyecekler. Ama özel okullar da öğretmenlerine uzaktan eğitim yaptırscak.Bu defa öğretmenin maaşını nasıl verecek.
Bakin kimsenin maasi kesilmesin sonucta onu kazanmak icin kac yil okunuyor ama diger her meslek grubu artik is basi yaptiginda gitmeyelim ailem cocugummu var dedi ise cagtildiklarinda gidip basladilar bu sadece ogretmenler yapiyo okul acilmasin deniliyo niye sadece kendi aileleri cocuklari var baska kimsenin hakki yok neden peki virus hic bitmezse hep evdenmi islerini yurutecekler nereye kadar virusun basindan beri calisan kisilere haksizlik degilmi onlarin aileleri yokmu kisme sizi cekememezlik yapmiyo sadece bencil olanlar icin deniliyoEvet benim tercihim, isteyerek gittim, iyi ki gittim, hukuğu bırakıp da gittim. bak şimdi devlet de benim maaşımı kesmiyor, demek ki verdiğim emeği biliyor, hakediyorum, zamanında çok çalıştım, fedakarlık yaptım demekki. Ben de evden eğitimi sürdürüyorum. Hangi memurun maaşı kesildi? Adliye aylarca tatildeydi hangi memur maaş almadı? Kamu kurumları haftada 2 gün işe gitti yarım maaş mı aldılar? Çevremdeki herkes rapor almış, memurlar işe gitmiyor ohh. Bunlara da değinin artık ya..
Ama var böyle veliler. Hatta çok gördüm. Biz evde bakamıyoruz, hayvanlarımız var onlara bakmamız lazım çocuk durmuyor, alın okula diye kaç Veli geldi mesela. Evet genellemek yanlış ama böyle insanlar da var. Hata herkes böyle demekte.Bu nasıl bir sığ düşüncedir inşallah öğretmenlik mesleğini icra etmiyorsunuzdur ya da öğretmenseniz inşallah çocuklarım sizin zihniyetinizde birinden hayatı öğrenmezler, hayatı diyorum okul sadece öğretim yuvası değildir, çocuklar çok şey öğrenir ne demek kakalamak bu zihniyette olan tüm öğretmenlerin kazancı kursağında kalır inşallah
İyi de bize okullar açılsın dendi de biz yok gitmeyelim mi dedikBakin kimsenin maasi kesilmesin sonucta onu kazanmak icin kac yil okunuyor ama diger her meslek grubu artik is basi yaptiginda gitmeyelim ailem cocugummu var dedi ise cagtildiklarinda gidip basladilar bu sadece ogretmenler yapiyo okul acilmasin deniliyo niye sadece kendi aileleri cocuklari var baska kimsenin hakki yok neden peki virus hic bitmezse hep evdenmi islerini yurutecekler nereye kadar virusun basindan beri calisan kisilere haksizlik degilmi onlarin aileleri yokmu kisme sizi cekememezlik yapmiyo sadece bencil olanlar icin deniliyo
Benim ailem diyen konu sahibinin bebeği henüz 5,5 aylık, anneye bağımlı süt bebeği yani çocuk değil bebek farkında mısınız? Okullarda 5,5 aylık bebek var mı ya da bebek var mı? Anneye bir şey olduğunda anneden ayrı kalmak zorunda olan anne kokusuna, anne sütüne bağımlı olan bebeğin durumu nasıl olur düşünebiliyor musunuz? Bu durumda öncelikle elbette bebeğim diye endişelenecek konu sahibi. Okul çağındaki çocukla bir bebeğin durumu aynı değil. Ayrıca her annenin çocuğu için endişelenmesi gerekir. Sırf bu sebeple bile annelerin okulların açılmasını istememesi gerekir ki bunu istemeyen ve okul açılsa da göndermeyecek olan bir çok anne mevcut.Aslında mevzu öğretmenlik değil defalarca yazdım.aylardir aynı kaygıları yasayarak gidiyoruz isimize.toplu taşıma araclari balık istifi gibi.
sartlar neyi gerektiriyorsa o yapılmalı.okullar acilacaksa gerekli tedbirler alınıp acilmali.okullar açılsa kimse göndermek istemeyecek çocuğunu zaten.
Burada tepki toplayan önceliğin hangi meslekten olursa olsun bir kişinin benim ailem benim çocuğun diye kaygilanmasi.baska birşey değil.
Bu süreçte evde çok kalan da oldu hep çalışan da. Tek bir kesime yüklenmemek gerek ama konu şahinin eşi doktor olsaymış ne yapacakmış acaba. Akşama kadar bir sürü hasta görecek. Öğretmen diye okullar açılmasın da maaş da alsın diyor. Evet sağlık önemli ama eğitim de önemli. Evde eğitim imkanı olmayan çok kişi var. Bilgisayarın b sini görmeyen. O garibanlar ne yapsın.Bakin kimsenin maasi kesilmesin sonucta onu kazanmak icin kac yil okunuyor ama diger her meslek grubu artik is basi yaptiginda gitmeyelim ailem cocugummu var dedi ise cagtildiklarinda gidip basladilar bu sadece ogretmenler yapiyo okul acilmasin deniliyo niye sadece kendi aileleri cocuklari var baska kimsenin hakki yok neden peki virus hic bitmezse hep evdenmi islerini yurutecekler nereye kadar virusun basindan beri calisan kisilere haksizlik degilmi onlarin aileleri yokmu kisme sizi cekememezlik yapmiyo sadece bencil olanlar icin deniliyo
Aynen. Süt iznindeydim. Kızlarla evden çıkmamıştım idari iznimde. Müdür birden çağırdı işe. İdari iznimi iptal ettiler. İki kızımı bakıcıya bırakıp işe dönmek zorunda kaldım 30 nisanda. İşyerinde kimse kurallara uymuyor. Klimalar çalışıyor. Vatandaşlara maske taktırmak çok zor. Sosyal mesafe için koyduğumuz şeritlerin altından geçip dibimize geliyorlar. Biz aylardır bu şartlarda dikkatli olmaya çalışarak işe gidiyoruz. Öğretmenler ne güzel aylardır evde. Seminer bile yapılmadı. İnsanlar işin ucu kendilerine gelince yakınmaya başlıyor anca. Bizim çocuklarımıza bulaşma ihtimali yoktu zaten. Bizden bakıcımıza bulaşma ihtimali yoktu.Aylardır çalışanlar olarak ne yapalım?biraz fazla karamsar değil misiniz
İlk görev yaptığım okulda kız öğrenci pansiyonu vardı haftada 2 kez nöbet tutardık evi 2 adım ötede olup başından atmak için pansiyona veren ne aileler gördü bu gözler. Kızı hastalanınca arayıp acile götürüyoruz gelin dediğimiz annenin ben gelemem dediğini de duydu bu kulaklar. Başında biz bekledik sabaha kadar. Bunu içinde olmayan yaşamayan anlamaz. Evet okula başından atmak için gönderen azımsanmayacak bir çoğunluk var. Biz kendi çocuğuna analık yapmayan kişilerin çocuklarına aile anne baba olduk öğretmenler olarak. Aksini düşünüp öğretmen düşmanlığı yapanlar da vicdansızdır net.Ama var böyle veliler. Hatta çok gördüm. Biz evde bakamıyoruz, hayvanlarımız var onlara bakmamız lazım çocuk durmuyor, alın okula diye kaç Veli geldi mesela. Evet genellemek yanlış ama böyle insanlar da var. Hata herkes böyle demekte.
Zaten kimse onun bebeğine endişelenmesine bir şey demiyor. Eşi doktor olsa, polis olsa ne yapacaktı? Öğretmen diye okullar açılmasın diyor. Diğer meslek grubunda olsa boşanacak mıydı mesela çok insan görüyor diye. Zannetmem. Diğer meslek gruplarının aileleri ne yapıyorsa onlar da bunu yapacak bu süreçte. Onların da bebekleri var. O insanlar ne yapsın? İllaki bir şekilde birileri ile temas kuracaklar.Benim ailem diyen konu sahibinin bebeği henüz 5,5 aylık, anneye bağımlı süt bebeği yani çocuk değil bebek farkında mısınız? Okullarda 5,5 aylık bebek var mı ya da bebek var mı? Anneye bir şey olduğunda anneden ayrı kalmak zorunda olan anne kokusuna, anne sütüne bağımlı olan bebeğin durumu nasıl olur düşünebiliyor musunuz? Bu durumda öncelikle elbette bebeğim diye endişelenecek konu sahibi. Okul çağındaki çocukla bir bebeğin durumu aynı değil. Ayrıca her annenin çocuğu için endişelenmesi gerekir. Sırf bu sebeple bile annelerin okulların açılmasını istememesi gerekir ki bunu istemeyen ve okul açılsa da göndermeyecek olan bir çok anne mevcut.
Bakin o zaman bi cok kamu kurumu evden islerini yaptilar yada haftada belirli gunlerde gidip geldiler virus biraz normale donunce ise baslanilmasi gereken bir yazi geldiginde kimse benim ailem benim cocugum demeden is basi yaptilar ama ben okullar acilirsa gideriz diyenler haric acilmasin benim ailem benim cocugum ben ben ben diyen ogretmenlere diyorum neden sizin herkesden ne farkiniz var herkesin bi ailesi var okullar acilirsa sizlerde gidip isinizin basinda olacaksiniz niye sadece kendileri onemli saniyorlar boyle giderse virus bitmeyecek ama bizlerde onunla yasamayi ogrenmeliyizİyi de bize okullar açılsın dendi de biz yok gitmeyelim mi dediksize işe gelmeyin deseler siz yok illa açın ben gideceğim mi derdiniz mesela? Zaten okullar da öğretmenlerin ailesi çocuğu var diye kapatılmadı milyonlarca öğrenci için kapatıldı. Bunu anlamak bu kadar zor mu cidden merak ediyorum. Herkes sanki okullar öğretmenler için kapatıldı gibi konuşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?