Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sevgili öğretmenim biz işimizi yapalım, isteyen istediğini konussun, bu ülkede bu bi gerçek artık öğretmenler taşlanır daima(sebepleri biliyosunuz)

Şu da Bi gercek okullar açıldığında covide yakalanıp hayatını kaybeden bi öğretmen oldugunda buraya gelip ohh sonunda diyip alkış tutacak bi güruh da var..

Yazılanları hayretle okudum, her meslekte oldugu gıbı işini hakkıyla yapan da var, yapmayan da var, kendı adıma söylüyorum, ögrencilerimi, tahtanın önünde ders anlatmayı, tenefüslerde soru çözmeyi, çocuklarla şakalaşıp eğlenmeyi..
Ama korkuyorum da o cocuklardan birine bişey olursa.. Belki de ailesinden daha cok korkuyorumdur, onlar bir cocugu merak ederken ben o sınıf ıcınde ki tüm cocuklar ve aileleri için kaygılıyım..

İmam Şafi'nin cok hoşuma giden bir sozunu paylasıp herkese sevgilerimi gönderiyorum, sağlıcakla kalalım inşallah

'' Bir delil ile kırk alimi yendim, kırk delil ile bir cahili yenemedim. ''

5.5 aylık bebeği olan konu sahibi ucretsiz izin alıp 2 yıl daha çalışmayabilir. Bunun dışında hepimizin eşi çalışıyor benimki bankacı 3 aylık bebeğimiz var,maalesef risk altındayız.
Okulların açılmasını ben de istemiyorum liseye hazırlık ve lise açılsa sadece keske. Büyük cocuklar kendini koruyabilir ama ilkokul çocuğu koruyamaz...

A
Çünkü lafı bir şekilde ite ite istediğimiz yere getirmek bizde atasporu.
Bu konu ile ilgili cok fazla yazdim neredeyse de
Aslında kaderde varsa üzülmek ne yarar erkenden uzulmek diye yazmaya baslamistik.herkes pandemi sürecinden geçiyor,hepimizin evde ailesi var,aylardır bu korkuyla yaşıyoruz demiştik.meslek maaş mevzuu konu çarpıtılarak buraya geldi.

Yurttaslik ve hepimizin elimizi tasin altina koymasi konusundaki dusuncelerinize o kadar katiliyorum ki... Benim yasadigim ulke ekonomik acidan oldukca stabil olmasina ragmen COVID sebebiyle ufak zararlar gordu. Ancak en basindan beri dedikleri 'Hepimiz bu isin icindeyiz. Hepimiz ustumuze duseni yapacagiz ama hicbirimiz yalniz olmayacagiz'. Gercekten de oyle oldu. Nisan ayinda haber verildi, agustos ayinda her calisanin konumuna gore %5 ile baslayan ve konum arttikca artacak sekilde maas kesintisi yapilacak ve ortak bir fona aktarilacak. Mesela benim esim ust duzey yonetici oldugu icin bu ay maas almiyor. Bu toplanan ortak fon issiz kalanlara ve kapanmaya yuz tutmus kucuk isletmelere gelir saglayacak. Boylece herkes herkese destek olmus olacak. Kimse de itiraz etmedi, seve seve destegimizi saglayacagiz. Burada da konu ogretmenler, okul, maas falan degil aslinda. Firsat esitsizligi dediginiz gibi. Ama olayin ozu cok farkli noktalara cekilmis her ogretmenli konuda oldugu gibi.

Aslında mevzu öğretmenlik değil defalarca yazdım.aylardir aynı kaygıları yasayarak gidiyoruz isimize.toplu taşıma araclari balık istifi gibi.
sartlar neyi gerektiriyorsa o yapılmalı.okullar acilacaksa gerekli tedbirler alınıp acilmali.okullar açılsa kimse göndermek istemeyecek çocuğunu zaten.
Burada tepki toplayan önceliğin hangi meslekten olursa olsun bir kişinin benim ailem benim çocuğun diye kaygilanmasi.baska birşey değil.

Diyorlar açılmasın açılmazsa maaş almadan devam etmek istermiydin
Bu konuya son mesajım size olsun.
Okullar açılırken ya da açılmazken kimse sizden fikir almadığı gibi öğretmenlerden de fikir almadı, almayacak. Bu devletin verdiği bir karardır. Bu durumda olay öğretmenden bağımsız gelişir, bunun adı da ‘idari izin’dir. İdari izinli her devlet memuruna maaşı ödenir. İnsanlar hakları korunsun diye devlet memuru oluyor çoğu zaman, bakın neden KPSS diye bir şey gençlerin ömrünü yiyip bitiriyor?
Siz diyorsunuz ki kazanılmış hakkınızı bırakın, almayın.
kendi tercihimizle okula gitmediğimizde maaşımızdan kesilir, ama burdaki olay bizim tercihimiz değil.
Yarın okullar açılmazsa eğer maaşlarımız aynı bu düzende yatmaya devam edecek.
Yani burda bir forum sitesinde siz de her öğretmenim yazana o zaman maaş almayın diyerek kendinizi yormayın.
Benzer şartlarda yaşamak isteyenler için yol çok basit Eğitim Fakültesi-Kpss
İleriki yıllarda yaşanacak pandemilerde kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Neden? Herkes tabi ki önce kendi ailesini düşünecek Bütün öğrenciler hasta olsun mu demiş de vicdan öğretmeye kalkıyorsunuz?
Yooo hiçte herkes önce ailem demez. Siz öyle diyebilirsiniz. Bi öğretmen değilim ama öğretmen olsaydım ailemin yanında öğrencileri de düşünürdüm. Öğrenciler bana hastalık getirecek derken, acaba benden de onlara bulaşır mı diye endişe ederdim. Fakat görüldüğü üzere herkes böyle düşünemiyormuş !

Siz de hem maaş gelsin, hem okullar açılmasın istiyorsunuz sanırım. Eşiniz istifa edip başka iş bulsun o zaman. Evden bir şeyler yapsın. Ne diyelim yani. Bu hastalık 1 yıl 2 yıl da devam edebilir. Okullar hiç mi açılmasın yani. Ben de öğretmenim. Böyle panik yapmadım. Evde durup Maaş almak vicdanımı rahatsız ediyor artık. Öğrencilerimi özledim. Hem kendim gereken tedbirleri alacağım hem de öğrencilerimin dikkat etmesi için her şeyi yapacağım. 1 ay açılmasa 3 ay açılmasa 5 ay sonra açılacak ve o günün bugünden iyi olacağının garantisi yok

Bakin kimsenin maasi kesilmesin sonucta onu kazanmak icin kac yil okunuyor ama diger her meslek grubu artik is basi yaptiginda gitmeyelim ailem cocugummu var dedi ise cagtildiklarinda gidip basladilar bu sadece ogretmenler yapiyo okul acilmasin deniliyo niye sadece kendi aileleri cocuklari var baska kimsenin hakki yok neden peki virus hic bitmezse hep evdenmi islerini yurutecekler nereye kadar virusun basindan beri calisan kisilere haksizlik degilmi onlarin aileleri yokmu kisme sizi cekememezlik yapmiyo sadece bencil olanlar icin deniliyo

Velılerın daha cok dusunmesı lazım cunku cocuklar bırbırıne bulastırırlar asla uzak duracaklarını dusunmuyorum. Sız kocaman ınsansınız kurallara sosyal mesafeye uyarsanız kendınızı koruyabılırsınız.

Ama var böyle veliler. Hatta çok gördüm. Biz evde bakamıyoruz, hayvanlarımız var onlara bakmamız lazım çocuk durmuyor, alın okula diye kaç Veli geldi mesela. Evet genellemek yanlış ama böyle insanlar da var. Hata herkes böyle demekte.

İyi de bize okullar açılsın dendi de biz yok gitmeyelim mi dedik size işe gelmeyin deseler siz yok illa açın ben gideceğim mi derdiniz mesela? Zaten okullar da öğretmenlerin ailesi çocuğu var diye kapatılmadı milyonlarca öğrenci için kapatıldı. Bunu anlamak bu kadar zor mu cidden merak ediyorum. Herkes sanki okullar öğretmenler için kapatıldı gibi konuşuyor.

Benim ailem diyen konu sahibinin bebeği henüz 5,5 aylık, anneye bağımlı süt bebeği yani çocuk değil bebek farkında mısınız? Okullarda 5,5 aylık bebek var mı ya da bebek var mı? Anneye bir şey olduğunda anneden ayrı kalmak zorunda olan anne kokusuna, anne sütüne bağımlı olan bebeğin durumu nasıl olur düşünebiliyor musunuz? Bu durumda öncelikle elbette bebeğim diye endişelenecek konu sahibi. Okul çağındaki çocukla bir bebeğin durumu aynı değil. Ayrıca her annenin çocuğu için endişelenmesi gerekir. Sırf bu sebeple bile annelerin okulların açılmasını istememesi gerekir ki bunu istemeyen ve okul açılsa da göndermeyecek olan bir çok anne mevcut.

Bu süreçte evde çok kalan da oldu hep çalışan da. Tek bir kesime yüklenmemek gerek ama konu şahinin eşi doktor olsaymış ne yapacakmış acaba. Akşama kadar bir sürü hasta görecek. Öğretmen diye okullar açılmasın da maaş da alsın diyor. Evet sağlık önemli ama eğitim de önemli. Evde eğitim imkanı olmayan çok kişi var. Bilgisayarın b sini görmeyen. O garibanlar ne yapsın.

Aylardır çalışanlar olarak ne yapalım?biraz fazla karamsar değil misiniz
Aynen. Süt iznindeydim. Kızlarla evden çıkmamıştım idari iznimde. Müdür birden çağırdı işe. İdari iznimi iptal ettiler. İki kızımı bakıcıya bırakıp işe dönmek zorunda kaldım 30 nisanda. İşyerinde kimse kurallara uymuyor. Klimalar çalışıyor. Vatandaşlara maske taktırmak çok zor. Sosyal mesafe için koyduğumuz şeritlerin altından geçip dibimize geliyorlar. Biz aylardır bu şartlarda dikkatli olmaya çalışarak işe gidiyoruz. Öğretmenler ne güzel aylardır evde. Seminer bile yapılmadı. İnsanlar işin ucu kendilerine gelince yakınmaya başlıyor anca. Bizim çocuklarımıza bulaşma ihtimali yoktu zaten. Bizden bakıcımıza bulaşma ihtimali yoktu.
çok korkuyorsanız ücretsiz izin alın konu sahibi.

İlk görev yaptığım okulda kız öğrenci pansiyonu vardı haftada 2 kez nöbet tutardık evi 2 adım ötede olup başından atmak için pansiyona veren ne aileler gördü bu gözler. Kızı hastalanınca arayıp acile götürüyoruz gelin dediğimiz annenin ben gelemem dediğini de duydu bu kulaklar. Başında biz bekledik sabaha kadar. Bunu içinde olmayan yaşamayan anlamaz. Evet okula başından atmak için gönderen azımsanmayacak bir çoğunluk var. Biz kendi çocuğuna analık yapmayan kişilerin çocuklarına aile anne baba olduk öğretmenler olarak. Aksini düşünüp öğretmen düşmanlığı yapanlar da vicdansızdır net.

Zaten kimse onun bebeğine endişelenmesine bir şey demiyor. Eşi doktor olsa, polis olsa ne yapacaktı? Öğretmen diye okullar açılmasın diyor. Diğer meslek grubunda olsa boşanacak mıydı mesela çok insan görüyor diye. Zannetmem. Diğer meslek gruplarının aileleri ne yapıyorsa onlar da bunu yapacak bu süreçte. Onların da bebekleri var. O insanlar ne yapsın? İllaki bir şekilde birileri ile temas kuracaklar.

Bakin o zaman bi cok kamu kurumu evden islerini yaptilar yada haftada belirli gunlerde gidip geldiler virus biraz normale donunce ise baslanilmasi gereken bir yazi geldiginde kimse benim ailem benim cocugum demeden is basi yaptilar ama ben okullar acilirsa gideriz diyenler haric acilmasin benim ailem benim cocugum ben ben ben diyen ogretmenlere diyorum neden sizin herkesden ne farkiniz var herkesin bi ailesi var okullar acilirsa sizlerde gidip isinizin basinda olacaksiniz niye sadece kendileri onemli saniyorlar boyle giderse virus bitmeyecek ama bizlerde onunla yasamayi ogrenmeliyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…