- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ek ödemelerini bile aldı öğretmenler bu süreçte. Kessinler ödemelerini hepsi koşa koşa gelir bence.Yapacak bişey yok bununla yaşayacağız gibi gözüküyor ne öğrencilerin okuldan uzak kalmaya hakkı var nede devlet bosuna maas ödeyecek gücü
Ben de bu meslekte olmasam inanmazdım ama cidden öyle. Her insan iyi anne baba olamıyorİlk görev yaptığım okulda kız öğrenci pansiyonu vardı haftada 2 kez nöbet tutardık evi 2 adım ötede olup başından atmak için pansiyona veren ne aileler gördü bu gözler. Kızı hastalanınca arayıp acile götürüyoruz gelin dediğimiz annenin ben gelemem dediğini de duydu bu kulaklar. Başında biz bekledik sabaha kadar. Bunu içinde olmayan yaşamayan anlamaz. Evet okula başından atmak için gönderen azımsanmayacak bir çoğunluk var. Biz kendi çocuğuna analık yapmayan kişilerin çocuklarına aile anne baba olduk öğretmenler olarak. Aksini düşünüp öğretmen düşmanlığı yapanlar da vicdansızdır net.
Okullarda virüsün yayılması çok daha kolay, oradakiler çocuk. Yetişkinler bile zaman zaman kendini korumakta yetersiz kaldı ki çocuklar.. O yüzden endişelenmesi normal.Zaten kimse onun bebeğine endişelenmesine bir şey demiyor. Eşi doktor olsa, polis olsa ne yapacaktı? Öğretmen diye okullar açılmasın diyor. Diğer meslek grubunda olsa boşanacak mıydı mesela çok insan görüyor diye. Zannetmem. Diğer meslek gruplarının aileleri ne yapıyorsa onlar da bunu yapacak bu süreçte. Onların da bebekleri var. O insanlar ne yapsın? İllaki bir şekilde birileri ile temas kuracaklar.
Yani ben de diyorum ki bize de yazı gelse benim ailem benim çocuğum demeden iş başı yaparız zaten. Konu sahibi de ücretsiz izin alır veya yapar bilemiyorum. Bizim kimseden bir farkımız yok zaten açılınca duruma alışırız ama açılmadan önce de her insan evladı gibi endişeleniyoruz ya virüs yayılırsa ya hastalanırsak ya bana bir şey olursa bebeğim ne yapar vs vs. Bunu düşünmeyen bir insan yoktur sanırım. Öğretmen düşününce sadece siz mi insansınız sadece sizin mi çocuğunuz var oluyor. Ee ne yapalım çocuğumuzu ailemizi düşünmeyelim mi? Açılırsa da hastaneler dolup taşar ve hasta seçimine başlarlarsa o zaman çok mu mutlu olacaksınız? Bugün benim öğrencime bulaşır yarın anne babasına oradan market elemanına oradan doktora oradan bankacıya oradan size belki? Sınra yoğun bakım sırası bulamayız belki? Evet virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz ama vakalar tekrar tırmanışa geçmişken değil. 1 ay geç açılsa kimse eğitimsizlikten ölmez.Bakin o zaman bi cok kamu kurumu evden islerini yaptilar yada haftada belirli gunlerde gidip geldiler virus biraz normale donunce ise baslanilmasi gereken bir yazi geldiginde kimse benim ailem benim cocugum demeden is basi yaptilar ama ben okullar acilirsa gideriz diyenler haric acilmasin benim ailem benim cocugum ben ben ben diyen ogretmenlere diyorum neden sizin herkesden ne farkiniz var herkesin bi ailesi var okullar acilirsa sizlerde gidip isinizin basinda olacaksiniz niye sadece kendileri onemli saniyorlar boyle giderse virus bitmeyecek ama bizlerde onunla yasamayi ogrenmeliyiz
Merak etmeyin biz zaten gitmek istiyoruz ama bakan açmıyorum deyince ne yapalım. Kapının önünde mi yatalım? Ya da memurun ek iş yapması yasak. Bize maaş vermezlerse neyle geçinelim? Siz mi vereceksiniz bize maaş? Siz ne iş yapıyorsunuz merak ettim mesela.Ek ödemelerini bile aldı öğretmenler bu süreçte. Kessinler ödemelerini hepsi koşa koşa gelir bence.
Bence okullar açılacak, açık olarak devam etmesi sonraki tabloya göre belli olacak, ama çevremdeki çoğu veli endişeli haklı olarak göndermek istemiyorlar.Yani ben de diyorum ki bize de yazı gelse benim ailem benim çocuğum demeden iş başı yaparız zaten. Konu sahibi de ücretsiz izin alır veya yapar bilemiyorum. Bizim kimseden bir farkımız yok zaten açılınca duruma alışırız ama açılmadan önce de her insan evladı gibi endişeleniyoruz ya virüs yayılırsa ya hastalanırsak ya bana bir şey olursa bebeğim ne yapar vs vs. Bunu düşünmeyen bir insan yoktur sanırım. Öğretmen düşününce sadece siz mi insansınız sadece sizin mi çocuğunuz var oluyor. Ee ne yapalım çocuğumuzu ailemizi düşünmeyelim mi? Açılırsa da hastaneler dolup taşar ve hasta seçimine başlarlarsa o zaman çok mu mutlu olacaksınız? Bugün benim öğrencime bulaşır yarın anne babasına oradan market elemanına oradan doktora oradan bankacıya oradan size belki? Sınra yoğun bakım sırası bulamayız belki? Evet virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz ama vakalar tekrar tırmanışa geçmişken değil. 1 ay geç açılsa kimse eğitimsizlikten ölmez.
Evet evden çalışan tüm çalışanların maaşını kessinler aynı mantıkla o zaman. Mantığınıza hayran kaldım.Ek ödemelerini bile aldı öğretmenler bu süreçte. Kessinler ödemelerini hepsi koşa koşa gelir bence.
Çok imrendiyseniz E siz de öğretmen olun o zaman.izin vermiyorsa istifa edin. Bu kadar imrendiğimiz meslek grubuna geçmemeniz ilginç. Geçin ve bol bol yatın.(!) aylardır evde online ders verdik. Öğrenciler girdi girmedi takip ettik. Tek tek Veli aradık. Soru ve etkinlik hazırladık yolladık. Whatspp gruplarında dönüş yapanları tek tek okuduk. Bir günde 200 sayfa ödev okudum. Hala kendi işinizi nimetten sayıyorsunuz najshahsbajaAynen. Süt iznindeydim. Kızlarla evden çıkmamıştım idari iznimde. Müdür birden çağırdı işe. İdari iznimi iptal ettiler. İki kızımı bakıcıya bırakıp işe dönmek zorunda kaldım 30 nisanda. İşyerinde kimse kurallara uymuyor. Klimalar çalışıyor. Vatandaşlara maske taktırmak çok zor. Sosyal mesafe için koyduğumuz şeritlerin altından geçip dibimize geliyorlar. Biz aylardır bu şartlarda dikkatli olmaya çalışarak işe gidiyoruz. Öğretmenler ne güzel aylardır evde. Seminer bile yapılmadı. İnsanlar işin ucu kendilerine gelince yakınmaya başlıyor anca. Bizim çocuklarımıza bulaşma ihtimali yoktu zaten. Bizden bakıcımıza bulaşma ihtimali yoktu.
çok korkuyorsanız ücretsiz izin alın konu sahibi.
Bence de açılacak zaten. Dediğiniz gibi sonraki tabloya göre karar verilecek ve yüksek ihtimal 2-3 hafta sonra tekrar kapatacaklar. Ben de veli olsam göndermezdim çocuğumu bu durumda.Bence okullar açılacak, açık olarak devam etmesi sonraki tabloya göre belli olacak, ama çevremdeki çoğu veli endişeli haklı olarak göndermek istemiyorlar.
Memurum. Merak edecek bir durum yok. Ben işe gitmek istemeyen öğretmenler için dedim o lafı. Konu sahibi kendi çocuğu için anne babası için endişeleniyor sadece. Öğrenciler pek umrunda değil. Ben ne yapayım o zaman. 6 ve 1 yaşındaki iki çocuğumu bırakıp işe döndüm. Herkes idari izindeyken işlerin yoğunluğu sebebiyle müdür tarafından idari iznim iptal edildi. Kiiiii idari izinde evden çalışıp arkadaşlarıma yardımcı oluyordum. Kimse çocukları kime bırakacak bu kadın demedi. Benim anam babamda yok çocuğumu bırakacağım. Avm ler camiler düğün salonları çocuk parkları hep açık. Okullar neden açılmıyor. Kızım 1. Sınıfa başlayacak. Sizce birinci sınıf uzaktan eğitimle ne öğrenebilir. Yada ben çalışırken uzaktan eğitimi nasıl alabilir. Konu sahibi birazda bunlara cevap verse. O zaman devlet bütün işyerlerini kapatsın. Siz maaş alamazsak nasıl geçinelim diyorsunuz ama benim eşim dükkanı kapattı bi süre maalesef. Sırf çocuklarımıza bişey olmasın diye. Biz nasıl geçindik soran olmadı. Kimse de eşime maaş vermedi yani.Merak etmeyin biz zaten gitmek istiyoruz ama bakan açmıyorum deyince ne yapalım. Kapının önünde mi yatalım? Ya da memurun ek iş yapması yasak. Bize maaş vermezlerse neyle geçinelim? Siz mi vereceksiniz bize maaş? Siz ne iş yapıyorsunuz merak ettim mesela.
Bende konu sahibine hayran kaldım. Gitsin ücretsiz izin alsın neden dert etti bu kadar???Evet evden çalışan tüm çalışanların maaşını kessinler aynı mantıkla o zaman. Mantığınıza hayran kaldım.
Yukarda da yazdım. Ben de aynı şeyi düşünüyorum zaten. Konu sahibinin eşi polis doktor olsa gitmesin diyemeyecekti ama hem maaş alsın hem evde olsın isityor. O konuda aynı şeyleri düşünüyoruz ama genelleme yapmayın lütfen. Bakın ben öğretmenim ve okulların açılmasını istiyorum. Öğrencilerimi özledim. 20 öğrencim online derse girdiyse 10 u giremedi mesela. Maddi durumları el vermedi. Onlara yazık değil mi? Ama sizin yatarak maaş aldılar demeniz Hoş değil. Benim de yalvara yakara iş yaptırdığım memurlar oldu mesela Bakanlığa vs iş düşünce. Adam bilgisayarda resmen oyun oynuyor ve benim işimi savsaklıyordu ama ben bütün memurlar yatarak para kazanıyor. Akşama kadar boş oturuyor demiyorum çünkü işini yapmayan olduğu gibi yapan da var. Hala bugün bile etkinlik yollayıp dönüşleri bekliyorum. Günleri boş geçmesin diye. Vicdanım rahat etmiyor çünkü.Memurum. Merak edecek bir durum yok. Ben işe gitmek istemeyen öğretmenler için dedim o lafı. Konu sahibi kendi çocuğu için anne babası için endişeleniyor sadece. Öğrenciler pek umrunda değil. Ben ne yapayım o zaman. 6 ve 1 yaşındaki iki çocuğumu bırakıp işe döndüm. Herkes idari izindeyken işlerin yoğunluğu sebebiyle müdür tarafından idari iznim iptal edildi. Kiiiii idari izinde evden çalışıp arkadaşlarıma yardımcı oluyordum. Kimse çocukları kime bırakacak bu kadın demedi. Benim anam babamda yok çocuğumu bırakacağım. Avm ler camiler düğün salonları çocuk parkları hep açık. Okullar neden açılmıyor. Kızım 1. Sınıfa başlayacak. Sizce birinci sınıf uzaktan eğitimle ne öğrenebilir. Yada ben çalışırken uzaktan eğitimi nasıl alabilir. Konu sahibi birazda bunlara cevap verse. O zaman devlet bütün işyerlerini kapatsın. Siz maaş alamazsak nasıl geçinelim diyorsunuz ama benim eşim dükkanı kapattı bi süre maalesef. Sırf çocuklarımıza bişey olmasın diye. Biz nasıl geçindik soran olmadı. Kimse de eşime maaş vermedi yani.
Bakın sizde benim gibi düşünüyorsunuz. Ben kesinlikle öğretmen düşmanı değilim. Hatta her zaman öğretmenleri savunan biriyim. Ama konu sahibi sadece kendini ve ailesini düşünüyor. Öğrencilerini değil. Ücretsiz izin hakkıda var. Ama maaştan da olmak istemiyor. Yoksa öğretmenler bu ülkenin en önemli mesleğini yapıyor ama sanırım hepsi mesleğini özveriyle yapmıyor.Siz de hem maaş gelsin, hem okullar açılmasın istiyorsunuz sanırım. Eşiniz istifa edip başka iş bulsun o zaman. Evden bir şeyler yapsın. Ne diyelim yani. Bu hastalık 1 yıl 2 yıl da devam edebilir. Okullar hiç mi açılmasın yani. Ben de öğretmenim. Böyle panik yapmadım. Evde durup Maaş almak vicdanımı rahatsız ediyor artık. Öğrencilerimi özledim. Hem kendim gereken tedbirleri alacağım hem de öğrencilerimin dikkat etmesi için her şeyi yapacağım. 1 ay açılmasa 3 ay açılmasa 5 ay sonra açılacak ve o günün bugünden iyi olacağının garantisi yok
Bu düşencedekilerin ülke ekonomisinin kurtulmasıyla derdi yok ki, ben yandım o da yansın derdindeler. İlkokulda bir öğrencinin öğretmeniim ben yapmıyorum ama mehmet de yapmasın şikayetiyle aynı buOkulların açılmasını da ya da açılmamasını öğretmen olduğım halde bana soracak değiller, neyin tartışması anlamıyorum. Ayrıca üzgünüm öğretmen maaşından kesmeyle ülke kurtulmaz, çok biliyorsunuz ya, başka formül bulup uygulayın.
Bu kadar negatif olmak sizi yormuyor mu ?Mart ayında beri kimsenin evine gitmedik, misafir de kabul etmedik. Dışarıda da görüşmedik. Evde zaten bizde kalan anne babam eşim ve 5,5 aylık bebeğim var. Bebeği eşimin tarafında kimse görmedi. Benim akrabalarım görmedi. Ama okullar açılınca tüm bu çabalarımız boşa gidecek. Ben de eşim de öğretmeniz. Kesinlikle öğrencilerin mesafeye uymayacağına eminim. Mutlaka pozitif bir öğrenci birimize bulaştıracak.eşim branşı gereği okuldaki bütün öğrencilerin dersine giriyor. Evde bebeğe bulaşacak, annem babam biz okuldayken bebeğe bakacak, onlara da bebekten bulaşacak. Bütün tedbirler boşa gitti.
Ben yatarak maaş alıyorlar demedim ki. Konu sahibi hem maaşından olmak istemiyor hem okula dönmek istemiyor. Benim lafım o ve onum gibi düşünenler içindi.Yukarda da yazdım. Ben de aynı şeyi düşünüyorum zaten. Konu sahibinin eşi polis doktor olsa gitmesin diyemeyecekti ama hem maaş alsın hem evde olsın isityor. O konuda aynı şeyleri düşünüyoruz ama genelleme yapmayın lütfen. Bakın ben öğretmenim ve okulların açılmasını istiyorum. Öğrencilerimi özledim. 20 öğrencim online derse girdiyse 10 u giremedi mesela. Maddi durumları el vermedi. Onlara yazık değil mi? Ama sizin yatarak maaş aldılar demeniz Hoş değil. Benim de yalvara yakara iş yaptırdığım memurlar oldu mesela Bakanlığa vs iş düşünce. Adam bilgisayarda resmen oyun oynuyor ve benim işimi savsaklıyordu ama ben bütün memurlar yatarak para kazanıyor. Akşama kadar boş oturuyor demiyorum çünkü işini yapmayan olduğu gibi yapan da var. Hala bugün bile etkinlik yollayıp dönüşleri bekliyorum. Günleri boş geçmesin diye. Vicdanım rahat etmiyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?