- 14 Eylül 2014
- 21.142
- 101.724
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Yerden yere vurup biz öğretmen düşmanı değiliz diyorlar, ilginç :)Karı koca öğretmeniz dört yaşında oğlumuz var.
Oğlumuz normalde kreşe giderdi bu sene ne yazık ki gönderemeyeceğiz, annem bakacak. Annem de 67 yaşında risk grubunda ama yapacak bir şey yok.
Biz dikkat ederiz ama çocuklar dikkat edemez dedik.
Ki lise öğretmeni olduğum halde çocukların temasta dikkatsiz olacağından eminim. Maskeyi dahi takmamak delikanlılık bazı gençler arasında. Bir de aylardır görüşmediler iyice iç içe girecekler.
Veliler için de risk, toplu taşıma kullanan tüm çalışan kesim için de risk daha da büyüyecek ne yazık ki. İç içe o çocuklar toplu taşımada sizlere de temas edecek.
Ek ödeme aldığımızı söyleyenler, maaş aldığımızı söyleyenler hep var ve olacak. Ama yine de söylemekte fayda var, düz memur arkadaşım da o süreçte işe gitmeden para aldı. Biz hatta online ders verirken onlar evde durdu. Ama herkesin dilinde biz varız. Ek ödeme de hali hazırda maaşımız bir uzmanlığı yaptığımız halde düz memur ücreti aldığımız için mağfur olmayalım diye verildi. Neticede kış döneminde ödemelerimizi ekderse göre ayarlıyoruz. Bizim de ev geçindirmemiz lazım. Artı ek ders verildiği aylarda haftada üç gün ders verdik eşim de ben de. Sınava kadar her gün onlarca soru yolladı öğrenciler onları çözdük. Sanıldığı gibi yatmadık yani.
Gerçekten en değerli varlığını emanet ettiğiniz meslek grubuna bu kadar nefret kusmanız hiç normal değil
Öğretmenlere neden bu kadar nefret kustuklarını ben de anlamıyorum. Nefret kustukları kişilere çocuklarını emanet etme konusunda son derece hevesliler halbuki.Karı koca öğretmeniz dört yaşında oğlumuz var.
Oğlumuz normalde kreşe giderdi bu sene ne yazık ki gönderemeyeceğiz, annem bakacak. Annem de 67 yaşında risk grubunda ama yapacak bir şey yok.
Ki lise öğretmeni olduğum halde çocukların temasta dikkatsiz olacağından eminim. Maskeyi dahi takmamak delikanlılık bazı gençler arasında. Bir de aylardır görüşmediler iyice iç içe girecekler.
Veliler için de risk, toplu taşıma kullanan tüm çalışan kesim için de risk daha da büyüyecek ne yazık ki. İç içe o çocuklar toplu taşımada sizlere de temas edecek.
Ek ödeme aldığımızı söyleyenler, maaş aldığımızı söyleyenler hep var ve olacak. Ama yine de söylemekte fayda var, düz memur arkadaşım da o süreçte işe gitmeden para aldı. Biz hatta online ders verirken onlar evde durdu. Ama herkesin dilinde biz varız. Ek ödeme de hali hazırda maaşımız bir uzmanlığı yaptığımız halde düz memur ücreti aldığımız için mağfur olmayalım diye verildi. Neticede kış döneminde ödemelerimizi ekderse göre ayarlıyoruz. Bizim de ev geçindirmemiz lazım. Artı ek ders verildiği aylarda haftada üç gün ders verdik eşim de ben de. Sınava kadar her gün onlarca soru yolladı öğrenciler onları çözdük. Sanıldığı gibi yatmadık yani.
Gerçekten en değerli varlığını emanet ettiğiniz meslek grubuna bu kadar nefret kusmanız hiç normal değil
Ben düz memurum evden çalıştım. Çalışmayanda var. Bütün öğretmenler çalışmadı ayrıca. En azından bizim okul öncesi öğretmenimiz çalışmadı. Nefret kusmuyorum ama konu sahibi çok itici. Sadece kendi ailesini düşünüyor öğrencileri değil. Konu izinde yatılması değil. İzin bitmesin maaşım yatsın diyen konu sahibi. Çok korkuyorsa ücretsiz izin hakkıda var yani ama buna da yanaşmıyor maaştan omak istemiyor çünkü.Karı koca öğretmeniz dört yaşında oğlumuz var.
Bizim ülkede yapılabilir bir şey değil maalesef.Yurttaslik ve hepimizin elimizi tasin altina koymasi konusundaki dusuncelerinize o kadar katiliyorum ki... Benim yasadigim ulke ekonomik acidan oldukca stabil olmasina ragmen COVID sebebiyle ufak zararlar gordu. Ancak en basindan beri dedikleri 'Hepimiz bu isin icindeyiz. Hepimiz ustumuze duseni yapacagiz ama hicbirimiz yalniz olmayacagiz'. Gercekten de oyle oldu. Nisan ayinda haber verildi, agustos ayinda her calisanin konumuna gore %5 ile baslayan ve konum arttikca artacak sekilde maas kesintisi yapilacak ve ortak bir fona aktarilacak. Mesela benim esim ust duzey yonetici oldugu icin bu ay maas almiyor. Bu toplanan ortak fon issiz kalanlara ve kapanmaya yuz tutmus kucuk isletmelere gelir saglayacak. Boylece herkes herkese destek olmus olacak. Kimse de itiraz etmedi, seve seve destegimizi saglayacagiz. Burada da konu ogretmenler, okul, maas falan degil aslinda. Firsat esitsizligi dediginiz gibi. Ama olayin ozu cok farkli noktalara cekilmis her ogretmenli konuda oldugu gibi.
Evden çalışıp işe gitmeden neden ücret aldınız? Hani öğretmenlerin ek dersleri yatmasın demişsiniz ya merak ettim. Konu sahibi ücretsiz izin alsa bile eşi öğretmen yani sıkıntı bitmiyor ücretsiz izinle.Ben düz memurum evden çalıştım. Çalışmayanda var. Bütün öğretmenler çalışmadı ayrıca. En azından bizim okul öncesi öğretmenimiz çalışmadı. Nefret kusmuyorum ama konu sahibi çok itici. Sadece kendi ailesini düşünüyor öğrencileri değil. Konu izinde yatılması değil. İzin bitmesin maaşım yatsın diyen konu sahibi. Çok korkuyorsa ücretsiz izin hakkıda var yani ama buna da yanaşmıyor maaştan omak istemiyor çünkü.
Konu sahibi nezdinde demiyorum ben.Ben düz memurum evden çalıştım. Çalışmayanda var. Bütün öğretmenler çalışmadı ayrıca. En azından bizim okul öncesi öğretmenimiz çalışmadı. Nefret kusmuyorum ama konu sahibi çok itici. Sadece kendi ailesini düşünüyor öğrencileri değil. Konu izinde yatılması değil. İzin bitmesin maaşım yatsın diyen konu sahibi. Çok korkuyorsa ücretsiz izin hakkıda var yani ama buna da yanaşmıyor maaştan omak istemiyor çünkü.
Ben bu ayrıma kahroluyorum gerçekten. Ülkemizin rezaleti adeta. Özel okul öğretmenlerinin nasıl bir performansla ,özveri ve donanımla çalıştığını gördükçe çok üzülüyorum. Birde üzerine devlet öğretmenlerinin haklarına sahip olmamaları daha da acı. Evet genelde açılmasını istemeyen yine devlette çalışan öğretmenler malesef. Bu süreçte bir çok kişi görev sahasını terk etmedi. Çocuklar risk fakat önce devletin bazı önlemleri alması lazım. Yani okul açılmasın demek çözüm değil. Kaldı ki tüm turzim merkezleri açıkken okul açmama ironisi komik oluyor. Bu korona belası sadece okulun açılmaması ile kontrole alınamaz. Eski sıkı tedbirlerle birlikte uzun bir süreç gerek. Bu da ciddi bir ekonomik çöküntüdür. Bilemiyorum her türlü çıkmaz sokakOzel okulda öğretmenim öncelikle okullarin acilmasini bekliyorum cunku calisip maas almam gerek tipki mecbur kalan diger calisanlar gibi suanda ogretmenler disinda butun meslek gruplari bu tehlikeli donemde calisiyor kadrolu olsaydim belki istemezdim maasim yatacak diye ama mecburen evimi gecindirmek icin calismam gerek ve korunmamda gerek tipki diger meslekler gibi
Ben yatmasın demedim. Konuyu anlamak istediğiniz anlıyorsunuz direk bir savunma moduna geçip algılamak istediğiniz gibi algılamayın. Ben idari izin bitince neden bitiyor çoluğun çocuğum var demeden gittim. Konu sahibi gitmek istemiyor ama. Evden de çalışmıyor ayrıca. İşe giden arkadaşlarım hafta da iki gün giderken haftada 6 gün gece yarılarına kadar ve evde küçük kızım paçama yapışıp ağlerken çalıştım ben. Siz konuyu öğretmen düşmanlığına getiriyorsunuz direk. Konu sahibi çok korkuyorsa ücretsiz izin alabilecek birisi ama yapmıyor bunu? Çünkü maaştan da olmak istemiyor. Bende bunun için dedim o lafı. Ek ödemeleri kesilirse koşa koşa gelir diye. Siz istediğiniz gibi algılayabilirsiniz tabi. Beni ben biliyorum sizin bilmenize gerek yokEvden çalışıp işe gitmeden neden ücret aldınız? Hani öğretmenlerin ek dersleri yatmasın demişsiniz ya merak ettim. Konu sahibi ücretsiz izin alsa bile eşi öğretmen yani sıkıntı bitmiyor ücretsiz izinle.
Keşke sadece konu sahibine laf söyleseniz o zaman öğretmenlerin maaşını dert edene kadarBende konu sahibine hayran kaldım. Gitsin ücretsiz izin alsın neden dert etti bu kadar???
Ben bişey yapmalı demedim. Öğretmenler uzaktan çalıştı dediğiniz için herkes çalışmadı dedim. Neyse konu o değil. Konu sahibi çok şımarık ve bencil geldi bana. Ben ona kızdım. Yoksa maaş alınamazsa geçinilmeyeceğini biliyorum. Kaldı ki evde olduğum 6 hafta da bakıcımız çalışmadığı halde maaşını tam veren biriyim.sonuçta onunda ödemeleri var. Ama şunu da ekliyim. Okullar kapandı. Benim iznim iptal edildi ve ben anaokuluna giden çocuğumada bakıcı parası vermeye başladım. Şimdi birinci sınıf olacak kızım ne yapacam uzaktan eğitim olursa diye kara kara düşünüyorum. Annem 8 saat uzakta. Gelir misin uzaktan eğitim olursa dedim ama net cevap alamadım. İşe gidip çocuğa uzaktan okuma yazma nasıl öğretecem ben. Konu sahibi ailesi dışında bunlarıda düşünse bir öğretmen olarak bu kadar tepki almazdıKonu sahibi nezdinde demiyorum ben.
Ama bu tip konularda hemen yattınız paranız kesilsin. Maaş almayın. Ek ders ücreti denmesine sinirleniyorum.
Benim normalde aldığım ekders ücreti yatırılmadı. Herkeste öyle bir algı var. Ama yok öyle bir şey. Sadece normalde kış döneminde girdiğimiz fazla derslerin ücreti ödendi. Yani okul açık olsaydı gireceğimiz ücretleri ödediler. O da normal de ekders ücretimizin üçte biri gibi miktardı.
Anaokulu öğretmeni nasıl bir online ders verebilirdi bilmiyorum. Küçük çocukları ekrana koyamayacağınıza göre, bunda öğretmenin suçu ne anlayamadım. Ama çocuklara yardım edebileceğimiz bir durumda her öğretmen yardım edecektir.
Yani bizim de dışımızda süreçte kapandı işyerimiz, süreç boyunca bize maaş ödenmese çoluk çocuk sefil olsak zevklenecek insanlar var.
Ama sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz.Bazıları için öğretmen=maaş, tatil, ek ders...
Hanımefendi 1 yaşında çocuğum var dediniz bu kadar sıkıntı oluyorsa siz de ücretsiz izin alsaydınız vardı böyle bir hakkınız. Siz de maaş için gitmişsiniz sonuçtaBen yatmasın demedim. Konuyu anlamak istediğiniz anlıyorsunuz direk bir savunma moduna geçip algılamak istediğiniz gibi algılamayın. Ben idari izin bitince neden bitiyor çoluğun çocuğum var demeden gittim. Konu sahibi gitmek istemiyor ama. Evden de çalışmıyor ayrıca. İşe giden arkadaşlarım hafta da iki gün giderken haftada 6 gün gece yarılarına kadar ve evde küçük kızım paçama yapışıp ağlerken çalıştım ben. Siz konuyu öğretmen düşmanlığına getiriyorsunuz direk. Konu sahibi çok korkuyorsa ücretsiz izin alabilecek birisi ama yapmıyor bunu? Çünkü maaştan da olmak istemiyor. Bende bunun için dedim o lafı. Ek ödemeleri kesilirse koşa koşa gelir diye. Siz istediğiniz gibi algılayabilirsiniz tabi. Beni ben biliyorum sizin bilmenize gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?