- 14 Eylül 2014
- 21.142
- 101.722
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Oğlum ilkokul birinci sınıf yaşında olsa ben zaten göndermezdim. Bu sene açılsa bile kapanacak özellikle sonbaharda. Özellikle birinci sınıf bu kadar önemliyken ben bütünlüğü bozmazdım. Ki çevremde de çoğunluk ceza öderim bu sene başlatmam diyor.Ben bişey yapmalı demedim. Öğretmenler uzaktan çalıştı dediğiniz için herkes çalışmadı dedim. Neyse konu o değil. Konu sahibi çok şımarık ve bencil geldi bana. Ben ona kızdım. Yoksa maaş alınamazsa geçinilmeyeceğini biliyorum. Kaldı ki evde olduğum 6 hafta da bakıcımız çalışmadığı halde maaşını tam veren biriyim.sonuçta onunda ödemeleri var. Ama şunu da ekliyim. Okullar kapandı. Benim iznim iptal edildi ve ben anaokuluna giden çocuğumada bakıcı parası vermeye başladım. Şimdi birinci sınıf olacak kızım ne yapacam uzaktan eğitim olursa diye kara kara düşünüyorum. Annem 8 saat uzakta. Gelir misin uzaktan eğitim olursa dedim ama net cevap alamadım. İşe gidip çocuğa uzaktan okuma yazma nasıl öğretecem ben. Konu sahibi ailesi dışında bunlarıda düşünse bir öğretmen olarak bu kadar tepki almazdı
Ben gitmicem diye ağlamadım konu sahibi gibi. Neyse siz nasıl algılamak istiyorsanız algılayın iyi Günler.Hanımefendi 1 yaşında çocuğum var dediniz bu kadar sıkıntı oluyorsa siz de ücretsiz izin alsaydınız vardı böyle bir hakkınız. Siz de maaş için gitmişsiniz sonuçta
Bakin o zaman bi cok kamu kurumu evden islerini yaptilar yada haftada belirli gunlerde gidip geldiler virus biraz normale donunce ise baslanilmasi gereken bir yazi geldiginde kimse benim ailem benim cocugum demeden is basi yaptilar ama ben okullar acilirsa gideriz diyenler haric acilmasin benim ailem benim cocugum ben ben ben diyen ogretmenlere diyorum neden sizin herkesden ne farkiniz var herkesin bi ailesi var okullar acilirsa sizlerde gidip isinizin basinda olacaksiniz niye sadece kendileri onemli saniyorlar boyle giderse virus bitmeyecek ama bizlerde onunla yasamayi ogrenmeliyiz
Okullarda virüsün yayılması çok daha kolay, oradakiler çocuk. Yetişkinler bile zaman zaman kendini korumakta yetersiz kaldı ki çocuklar.. O yüzden endişelenmesi normal.
eğitim sektörünün bizzat içinden biri olarak söylüyorum ki devlette çalışan öğretmenlerin bir çoğu uzaktan eğitim falan yapmadı. Özel okullardaki öğretmenler 9 5 arası full uzaktan eğitim aralıksız yaptı hem de yarı maaşa. Yakın arkadaşım haziranda okul açılma durumunda okuldaki tüm öğretmenlerin rapor alarak gitmeyeceğinden bahsediyordu. düşünün gerçekten şımarıkça bir tavır ve öğretmen kavramından uzak. Kaldı ki devletteki hocalar girmedikleri ek derslerin dahi ücreti yatarken buna ses çıkarmadı. Yani bu ülkede çok ciddi çifte standartlar ve mağduriyetler var. Bu süreçte böyle bir yakınma yapmadan önce etrafa bakmak gerekiyorduBen bişey yapmalı demedim. Öğretmenler uzaktan çalıştı dediğiniz için herkes çalışmadı dedim. Neyse konu o değil. Konu sahibi çok şımarık ve bencil geldi bana. Ben ona kızdım. Yoksa maaş alınamazsa geçinilmeyeceğini biliyorum. Kaldı ki evde olduğum 6 hafta da bakıcımız çalışmadığı halde maaşını tam veren biriyim.sonuçta onunda ödemeleri var. Ama şunu da ekliyim. Okullar kapandı. Benim iznim iptal edildi ve ben anaokuluna giden çocuğumada bakıcı parası vermeye başladım. Şimdi birinci sınıf olacak kızım ne yapacam uzaktan eğitim olursa diye kara kara düşünüyorum. Annem 8 saat uzakta. Gelir misin uzaktan eğitim olursa dedim ama net cevap alamadım. İşe gidip çocuğa uzaktan okuma yazma nasıl öğretecem ben. Konu sahibi ailesi dışında bunlarıda düşünse bir öğretmen olarak bu kadar tepki almazdı
Öğretmenler neredeyse asgari ücret alıp, sağlıkçılar para içinde yüzüyor derken asıl siz şaka mısınız? Kamu ödemelerinin yapıldığı birimde yöneticiyim ve tüm kamu personelinin maaş, ücret, ek ders, fazla mesai gibi unsurlarını görüyorum. Öğretmenlerin %90'ı bir hemşireden fazla alıyor. Haftalık çalışma süreleri ve çalışma ortamlarını saymıyorum bile. Çünkü neredeyse bir öğretmenin çalışma süresinin iki katı çalışarak. Sağlıkçı dan kastınız doktorlarsa, doktorların öğrenim ve çalışma hayatındaki zorlukları düşününce aldıkları ücreti kıyaslamak daha da fena.Sağlık çalışanlarıyla öğretmenleri karşılaştırmak çok saçma öğretmenler 3 kuruşa çalışıyor neredeyse asgari ücrete yakın .
ve öğretmenlik mesleğini seçerken virüsle kontamine olmak gerekeceğini düşünmemiştir hiçbiri. Sağlıkçılar para içinde yüzüyor en azından virüste çalışmak için bir motivasyonları var. Parayı da geç sağlıkçıların işi bu zaten. Mikrop ,virüs vs meslek seçerken seçmeseydiniz şaka mısınız ?
öğretmenin görevi eğitim vermek çocuk bakıcılığı değil.
Amaç eğitimse eğitim online da oluyor siz kendinize bakıcı arıyorsunuz bu kadar basit.
Yo gayet yaptık ama canlı derse katılanı zor bulduk.eğitm sektörünün bizzat içinden biri olarak söylüyorum ki devlette çalışan öğretmenlerin bir çoğu uzaktan eğitim falan yapmadı. Özel okullardaki öğretmenler 9 5 arası full uzaktan eğitim aralıksız yaptı hem de yarı maaşa. Yakın arkadaşım haziranda okul açılma durumunda okuldaki tüm öğretmenlerin rapor alarak gitmeyeceğinden bahsediyordu. düşünün gerçekten şımarıkça bir tavır ve öğretmen kavramından uzak. Kaldı ki devletteki hocalar girmedikleri ek derslerin dahi ücreti yatarken buna ses çıkarmadı. Yani bu ülkede çok ciddi çifte standartlar ve mağduriyetler var. Bu süreçte böyle bir yakınma yapmadan önce etrafa bakmak gerekiyordu
gerçekten şaka gibi devletteki öğretmenlerin size basamak basamak ne aldığını yazabilirim. Maaşlar 3 asgari maaşa denk gelen var. Arkadaş sanırım özel okul öğretmenleri ile karıştırdı. Kaldı ki dediğiniz doğru devletteki hocalar uzaktan eğitim falan yapmadı EBA takip yönlendirmesi, sınıfçılar hafta 1 zoom buna uzaktan denirse. Uzaktan eğitim yapanlar ders ders özel okullar oldu. Genelde medyaya yansıyan yine özel okul öğretmenleri oldu. Ama hiç birinin sesi çıkmıyor. Yine en çok mağduriyet devlette çalışan öğretmenlerde. pes doğrusuÖğretmenler neredeyse asgari ücret alıp, sağlıkçılar para içinde yüzüyor derken asıl siz şaka mısınız? Kamu ödemelerinin yapıldığı birimde yöneticiyim ve tüm kamu personelinin maaş, ücret, ek ders, fazla mesai gibi unsurlarını görüyorum. Öğretmenlerin %90'ı bir hemşireden fazla alıyor. Haftalık çalışma süreleri ve çalışma ortamlarını saymıyorum bile. Çünkü neredeyse bir öğretmenin çalışma süresinin iki katı çalışarak. Sağlıkçı dan kastınız doktorlarsa, doktorların öğrenim ve çalışma hayatındaki zorlukları düşününce aldıkları ücreti kıyaslamak daha da fena.
Ayrıca devlet okullarında gerçekten uzak eğitim yapıldı mı? Bir veli olarak haftada 1-2 saat canlı bağlantı ile ve bu bağlantının yarısı da bağlanamadım ses gelmiyor gibi teknolojik sorunlarla geçince çocuğumu sırf uzaktan eğitim seçeneğini daha iyi yürüten özel okula yazdırdım.
Ayrıca bir öğretmen olarak maddi ve sosyal yetersizlikler nedeni ile bir çok öğrencinin uzaktan eğitim sürecine dahil olamayacağını sizin çok daha iyi bilmeniz gerek. Tek istediğimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın güzel bir öğretim hayatının olması. Artık eğitim kısmını geçtim. Sizin tabirinizle eğitim sanırım çocuk bakıcılığı oluyor sanırım.
Ben ebayı tam bilmiyorum ama bakıcımızın Kızı elinden geldiğince girmeye çalıştı ama sürekli bağlantı kopmalarından bağlanamamaktan şikayet ediyordu. Ve herkesin evinde de internet bağlantılı bilgisayar yoktur sanırım. Bizde yoktu en azından :) ben evden çalışmaya başlayınca eşim bilgisayarcı olduğu için iş yerinden emaneten getirmişti.Yo gayet yaptık ama canlı derse katılanı zor bulduk.
İki üç veli hariç ciddiye alıp ebaya giren olmadı.
Watsup gruplarında öğretmen engelleyen bir dünya veli oldu.
Ama bizde para verince ancak kıymete biniyor ancak
Özel okul öğretmenleri senelerdir kötü şartlardan uzun çalışma saatlerinden şikayetçiler ama patrondan hak isteme konusuna gelince hiç ortada yoklar.
Sanki onlara paralarını patronları değil kadrolu çalışan öğretmenler veriyormuş gibi konuşuyorlar.
Herkes gayet hakkını arıyor merak etmeyin Burada sıkıntı bir meslek sektöründe hem de devlettekinin 3 katı performans gösterirken alınan maaaşlar ama yine mağdur edebiyatı yapan girmedikleri ek dersleri dahi alırken sesi çıkmayan devlet öğretmenleri. Yani devletteki hocaların tavrına her meslek grubundan ses çıkıyorsa bir dönüp bakma lazım. ya da şükredip oturmak. Ülke ekonomisi felaket haldeyken mağdur edebiyatı malesef realist olmuyor . veriler ortada çünküYo gayet yaptık ama canlı derse katılanı zor bulduk.
İki üç veli hariç ciddiye alıp ebaya giren olmadı.
Watsup gruplarında öğretmen engelleyen bir dünya veli oldu.
Ama bizde para verince ancak kıymete biniyor.
Özel okul öğretmenleri senelerdir kötü şartlardan uzun çalışma saatlerinden şikayetçiler ama patrondan hak isteme konusuna gelince hiç ortada yoklar.
Sanki onlara paralarını patronları değil kadrolu çalışan öğretmenler veriyormuş gibi konuşuyorlar.
Öğretmenler neredeyse asgari ücret alıp, sağlıkçılar para içinde yüzüyor derken asıl siz şaka mısınız? Kamu ödemelerinin yapıldığı birimde yöneticiyim ve tüm kamu personelinin maaş, ücret, ek ders, fazla mesai gibi unsurlarını görüyorum. Öğretmenlerin %90'ı bir hemşireden fazla alıyor. Haftalık çalışma süreleri ve çalışma ortamlarını saymıyorum bile. Çünkü neredeyse bir öğretmenin çalışma süresinin iki katı çalışarak. Sağlıkçı dan kastınız doktorlarsa, doktorların öğrenim ve çalışma hayatındaki zorlukları düşününce aldıkları ücreti kıyaslamak daha da fena.
Ayrıca devlet okullarında gerçekten uzak eğitim yapıldı mı? Bir veli olarak haftada 1-2 saat canlı bağlantı ile ve bu bağlantının yarısı da bağlanamadım ses gelmiyor gibi teknolojik sorunlarla geçince çocuğumu sırf uzaktan eğitim seçeneğini daha iyi yürüten özel okula yazdırdım.
Ayrıca bir öğretmen olarak maddi ve sosyal yetersizlikler nedeni ile bir çok öğrencinin uzaktan eğitim sürecine dahil olamayacağını sizin çok daha iyi bilmeniz gerek. Tek istediğimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın güzel bir öğretim hayatının olması. Artık eğitim kısmını geçtim. Sizin tabirinizle eğitim sanırım çocuk bakıcılığı oluyor sanırım.
İlk ay çok sorunluydu ama ikinci aydan itibaren daha rahat giriliyordu ebayaBen ebayı tam bilmiyorum ama bakıcımızın Kızı elinden geldiğince girmeye çalıştı ama sürekli bağlantı kopmalarından bağlanamamaktan şikayet ediyordu. Ve herkesin evinde de internet bağlantılı bilgisayar yoktur sanırım. Bizde yoktu en azından :) ben evden çalışmaya başlayınca eşim bilgisayarcı olduğu için iş yerinden emaneten getirmişti.
Ben batıda bir devlet okulunda öğretmenim, eşimde Devletin nitelikli okulunda öğretmen, İkimizin de çevresindeki tüm öğretmenler derse girdiler. Ekders ücreti de ders sayısı arttıkça artıyor bir zahmet artsın zareneğitim sektörünün bizzat içinden biri olarak söylüyorum ki devlette çalışan öğretmenlerin bir çoğu uzaktan eğitim falan yapmadı. Özel okullardaki öğretmenler 9 5 arası full uzaktan eğitim aralıksız yaptı hem de yarı maaşa. Yakın arkadaşım haziranda okul açılma durumunda okuldaki tüm öğretmenlerin rapor alarak gitmeyeceğinden bahsediyordu. düşünün gerçekten şımarıkça bir tavır ve öğretmen kavramından uzak. Kaldı ki devletteki hocalar girmedikleri ek derslerin dahi ücreti yatarken buna ses çıkarmadı. Yani bu ülkede çok ciddi çifte standartlar ve mağduriyetler var. Bu süreçte böyle bir yakınma yapmadan önce etrafa bakmak gerekiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?