Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi siz önce yazılanları doğru okuyun. Ben hemşire ya da sağlıkçı değilim. Üniversiteyi kazanırken de kendi alanımda derece ile kazandım ve mezun olurken derece ile mezun oldum. Kpss a ile derece yaparak bir kamu kurumuna atandım ve yaklaşık 6 yıldır da idareciyim. İsteseydim öğretmen de olurdum ve mezun olduğum alan itibari ile öğretmen de olabilirim hala. Bu kıyaslamayı da ben yapmadım siz böyle bir kıyaslamada yanlış bir kamuoyu oluşturduğunuz için ben de gayrıihtiyari meslek icabı düzeltmek istedim.

Ahahahahaha okey Okul açılmasın da, gerçekten kendi puanlarınızı yüksek mi sanıyorsunuz? Kolunu sallayan öğretmen olabiliyor :) hemşirelik için özel okullara daha cok rağbet var. Puanım cok yüksekti öğretmenlikler bir yana mühendis vs olabiliyordum. Kpssden de 93 puanla atandım. Puanım sizden fazla konuşabilirim heralde ahahahaha güldürdünüz gerçekten.
Tenzih ederek söylüyorum ama %50lik bir kısım herkesi öğretmen olmak istemiş ama olamadığı için geceleri ağlıyor zannediyor.

Yalnızca Türkiye değil, bütün dünya normale dönüyor. Kimsenin çalışmadığı bir ortamda ekonomiden söz edemezsiniz. Şu anda büyük ülkelerden çalışmanın yasak olduğu, işlerin, okulların durduğu, sokağa çıkma yasağı olduğu bir ülke yok.

ve evet, herkesin çalışırken, konu sahibinin bakış açısı bencilce. Önlemini almaya çalışır. Doktor olan tanıdıklarımın bile evlerinde bebekleri var, önlem alabiliyor, eve girince kimseye dokunmadan önce hijyenini sağlayabiliyorsa, bir öğretmen de bunu yapabilir.

En başta düğünlere izin verilmese avmler çocuk parkları açılmasaydı böyle olmazdı. Kızımdan yana problem yok benden daha dikkatli diyebilirim ama her çocuk böyle değil. Kızım okula gitmek çok istiyor. Ve gitmezse bakıcıya gidecek ve ben bakıcıya gitsin istemiyorum. Özel nedenlerden dolayı. Neyse bende korkuyorum ama bu virüs bitmeyecek onu da biliyorum. Herkes tatilde avm de gezerken bitecek gibi değil.

Almanya 2 eyalette okullar acilir acilmaz ogrencilerde vaka gorulunce kapatti.
Bizimkiler su anda Almanyanin ve Cinin modelini inceliyormus.Nasil yapariz nasil ederiz diye.3-4 model uzerinde duruluyor.Bölgesel acmayabilirler vakanin yogun oldugu yerlerde.Istanbul,Ankara acilmayabilir benim tahminim ama sadece tahmin.Dersler yari yariya dusurulecek.Bu kesin.Sadece temel dersler icin gelinecek okula.Ilkokulda turkce,matematik,hayat bilgisi,fen daha muallakta olan ingilizce...Yari uzaktan yari eba uzerinden olacak ta deniyor ki bu bence en yogun olarak uzerinde durduklari.
Milletin açin baskisina ve tabi bir de ozel okullarin muslugu kesilmesine kayitsiz kalamayip okullar acilacak ve kisa sure icinde kapatilacak.Maksat bakin actik densin.Sayın bakan toplumu sorumluluk almaya davet ediyor ama boş.Bizim insanimiz hazirandan beri almadigi sorumlulugu okullar aciliýor diye mi alacak.

Yüzde yüz katılıyorum.
Çoğu kişi uzaktan eğitim olacaksa ben çocuğu buradan alıp devlet okuluna vereceğim dediği için bir an önce okul açılsın istiyorlar.

İyi,sizin de işiniz bakan ''okul açılacak'' dediği anda okulda bulunmak,seçerken bunu bilmiyor muydunuz ?

Eğitim online da oluyor demiş bir de.Çocuklar verim alıyor mu,istekli oluyorlar mı sorgulayan yok.Biz söyleyip geçelim alan alsın bilgiyi.Ne güzel dünya ya.

Para içinde yüzüyor kısmına ise ancak gülüyorum.Nerede para içinde yüzüyorlar,bir kısmı evine gidip ayaklarını bile uzatamıyor rahat rahat,''motivasyonları bu'' diye de kendinizi kandırıyorsunuz.

Son düzenleme:
Yüzde yüz katılıyorum.
Çoğu kişi uzaktan eğitim olacaksa ben çocuğu buradan alıp devlet okuluna vereceğim dediği için bir an önce okul açılsın istiyorlar.

Ayni turizmcilerin haziranda yaptigi baskı gibi ozel okul sahipleri de okullar acilsin diye baskı yapiyor.Acilip acilmayacagi belli degil yegenim icin temmuz ortasinda odemeyi istemisler bile okul yonetimi.Bizimkiler de elleri mahkum bir ust sinif icin yaptilar odemeyi.

Bir öğretmen olarak kesinlikle size katılıyorum ve asla uzaktan egitimi desteklemiyorum

Bizde ödemeye temmuzda başladık. Eğer online dönerlerse alıp devlet okuluna vereceğim, çünkü neden o kadar para ödeyeyim. Kaldı ki 6 yaşında çocuğa evde kim bakıp uzaktan eğitimini destekleyecek. Anne- baba çalışıyoruz. Kurumsal bir okula gidiyor , çok büyük radikal bir karar alınmazsa tam gün eskisi gibi devam edeceğiz denildi, sınıf mevcudu zaten azdı,okulu covid önemlerine göre düzenlemişler. Yaşayıp göreceğiz ama online dönerlerse mecburen gideceklerden biri benim hem okul taksidi hem de okul sürecinde bakıcı ücreti ödeyemem.

Yalnız şöyle bir durum var; eğitim süreklilik gerektirir evet ama eğer bir öğrenciye yada bir öğretmene virüs bulaşırsa da iki hafta karantina, iyileşme süreci vs. derken süreç zaten sekteye uğrayacak. Çözüm var aslında; hizmetli sayısı arttırılır. Okullardaki tuvalet oranı arttırılır. Okullar her gün dezenfekte edilir. Sınıflardaki öğrenci sayısı 10 a düşürülür. Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Gerçekten çok zor bir durum. Allah herkese güç versin ne diyeyim.

Tanıdığım bir çok kişi bu sene çocuğunu özele okula göndermeyecek.
Çoğu veli özellikle büyük şehirlerde devlet okulları yarım gün özel okullar ise tüm gün etüt saatiyle birlikte saat 5'e kadar orada oluyorlar diye özel okullara gönderiyor.

Okulların belli bir dönem açılıp yeniden kapanacağını düşünüyorum öyle olmasa bile özel okulun her sınıfta 10-12 kişi sayısıyla yetineceğini pek düşünmüyorum.
Ha okul koşulları olarak daha fazla dezenfektan, daha fazla temizlik görevlisi daha iyi fiziki şartlar olabilir ama yapabilecekleri devlet okulundan çok farklı olmayacak bence

3 hafta sonra okullar açılacak denildi ancak ne tip önlemler alındığı belirsiz. Eğitimciler ve öğrenciler akıbetini bilmiyor. Bence asıl sorun bu.
Şahsi fikrime gelince açık öğretim tabanlı bir eğitim en mantıklısı. Sınavlarda öğrenciler okula gelsinler.virüs kontrol altına alındığında tamamen normal eğitim sistemine geçilsin.
Hibrit modelde de bulaş olayı artacaktır ve mevcudu yüksek okullar çok zorlanacak.
Veliler de bu süreçte çocuklarını günde bir iki saat ders çalıştırabilirler birebir çok faydası olur. Zaten ilkokul müfredatları çok ağır değil. Orta ve lise için ise internetten çok faydalı kanallar var.
Çocuklar kuralları anlar uygular diyen arkadaşlara gülüyorum gerçekten. Öğrenciler tenefüslerde okul tuvaletlerinde oyun amaçlı yere sıvı sabunu döküp kaydığı için sabun almayan idareciler gördü bu gözler.

Ya ne garip insanlar var.20 yillik ogretmen 5000 lira maas aliyor.hakettiginden kat kat az.ama samar oglani gibi gelen vuruyor giden vuruyor.tatilinden tut da herseye,soylenmedik laf kalmiyor.ordan konusmasi kolay..bu meslegin zorluklarini yasayan bilir.kimse atip tutmasin yeter artik.resmen ogretmenlerin herseyi batıyor.ne soyleseler suc.okulllar acilmasin derken yan gelip yatalim derdinde degil kimse..olaya genis bakilmiyor.evet her meslek corona acisindan riskli ama öğretmenlik en risklisi.bunun en büyük sebebi bir oda içerisinde sayica cok ve yakin durmak durumunda kalan cocuk,ve ya ergen grubu insanların ayni ortamda riski artirmasi.bu cocuklar toplu tasima araclarindaki doluluk oranini da artiracak.okullar acildiktan sonraki en riskli ortam okullar olacak.diger ortamlar risksiz diyen yok.burada ogretmenler coronanin yayilmasi acisindan korkuyor.sadece kendini mi düşünüyor bu kin sactiginiz ogretmen milleti..o cocuklardan biri hasta olsa hapsirsa öksürse olay bitti.bir grip salgini baslayinca en cok okul ve siniflarda yayiliyor.neden acaba?en tehlikeli ortam oldugu icin hastaligin yayilimi acisindan korkuyor insan hepsi bu..ogretmenler soz konusu olunca neden hemen herseyde, kirip dökücü, laf sokucu yorumlarla yaklaşıyor insanlar?ya biraz el insaf, mantik..bu ogretmen düşmanı insanlarin çocuklarını onlara emanet etmesi de hakikaten düşündürücü..yazik cok yazik.tiksiniyorum artik yeter ya..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…