- Konu Sahibi mermaid2608
-
Hanımefendi siz önce yazılanları doğru okuyun. Ben hemşire ya da sağlıkçı değilim. Üniversiteyi kazanırken de kendi alanımda derece ile kazandım ve mezun olurken derece ile mezun oldum. Kpss a ile derece yaparak bir kamu kurumuna atandım ve yaklaşık 6 yıldır da idareciyim. İsteseydim öğretmen de olurdum ve mezun olduğum alan itibari ile öğretmen de olabilirim hala. Bu kıyaslamayı da ben yapmadım siz böyle bir kıyaslamada yanlış bir kamuoyu oluşturduğunuz için ben de gayrıihtiyari meslek icabı düzeltmek istedim.Hemşirelerin Çalışma koşulları öğretmenlerinkinden ağır diye Şu anda mızmızlanmanın manası ne ? Kendini öğretmenle karşılaştırmanın anlamı ne yani cidden ne alaka . Hemşire olurken düşüneceksiniz?
Ben şimdi öğretmenim diye acun da virüs varken ohhhh her gün ne kadar güzel diye acuna mi haset edeyim . Hemşireyle öğretmen ne alaka ?
Sizde ÖSS de hemşire değil de öğretmen olacak kadar fazla net yapsaydınız o zaman.
insanlar meslek seçerken çalışma koşullarına göre seçiyor benim bildiğim demek ki çoğu kişi neti kadar seçmiş ondan içinde kalmış bazı şeyler.
KPSS de de öğretmenlerin Atama puanları hemşirelerinKinden çok çok daha yüksek.
Madem çok rahat çok güzel sizde öğretmen olun? Yıllarca KPSS çalışıp atanıp 3 kuruşa çalışın. Elinizden alan yok girin sınava . Madem o kadar kolay ve dandik bir meslek buyurun.
ne kadar ekmek kadar köfte yapacak bişey yok.
yazık herkes kötü olsun herkes ezilsin istiyorsunuz.
kendiniz ölüyorsunuz diye herkes ölsün mantığı.
Size kim dedi hemşire olun diye ?
Neden kendinizi öğretmenlerle karşılaştırıyorsunuz.
Tamamen hazımsızlık bu kimse kusura bakmasın.
Burdaki çoğu insan öğretmenlere değer vermiyor çünkü kendilerine denk Hatta daha aşağıda görüyorlar beleş bakıcı ve çocuklarına köle sanıyorlar buna sebep olan da aldıkları para. Ne kadar para alırsan o kadar saygı görürsün bu memlekette.
Ahahahahaha okey Okul açılmasın da, gerçekten kendi puanlarınızı yüksek mi sanıyorsunuz? Kolunu sallayan öğretmen olabiliyor :) hemşirelik için özel okullara daha cok rağbet var. Puanım cok yüksekti öğretmenlikler bir yana mühendis vs olabiliyordum. Kpssden de 93 puanla atandım. Puanım sizden fazla konuşabilirim heralde ahahahaha güldürdünüz gerçekten.Hemşirelerin Çalışma koşulları öğretmenlerinkinden ağır diye Şu anda mızmızlanmanın manası ne ? Kendini öğretmenle karşılaştırmanın anlamı ne yani cidden ne alaka . Hemşire olurken düşüneceksiniz?
Ben şimdi öğretmenim diye acun da virüs varken ohhhh her gün ne kadar güzel diye acuna mi haset edeyim . Hemşireyle öğretmen ne alaka ?
Sizde ÖSS de hemşire değil de öğretmen olacak kadar fazla net yapsaydınız o zaman.
insanlar meslek seçerken çalışma koşullarına göre seçiyor benim bildiğim demek ki çoğu kişi neti kadar seçmiş ondan içinde kalmış bazı şeyler.
KPSS de de öğretmenlerin Atama puanları hemşirelerinKinden çok çok daha yüksek.
Madem çok rahat çok güzel sizde öğretmen olun? Yıllarca KPSS çalışıp atanıp 3 kuruşa çalışın. Elinizden alan yok girin sınava . Madem o kadar kolay ve dandik bir meslek buyurun.
ne kadar ekmek kadar köfte yapacak bişey yok.
yazık herkes kötü olsun herkes ezilsin istiyorsunuz.
kendiniz ölüyorsunuz diye herkes ölsün mantığı.
Size kim dedi hemşire olun diye ?
Neden kendinizi öğretmenlerle karşılaştırıyorsunuz.
Tamamen hazımsızlık bu kimse kusura bakmasın.
Burdaki çoğu insan öğretmenlere değer vermiyor çünkü kendilerine denk Hatta daha aşağıda görüyorlar beleş bakıcı ve çocuklarına köle sanıyorlar buna sebep olan da aldıkları para. Ne kadar para alırsan o kadar saygı görürsün bu memlekette.
Yalnızca Türkiye değil, bütün dünya normale dönüyor. Kimsenin çalışmadığı bir ortamda ekonomiden söz edemezsiniz. Şu anda büyük ülkelerden çalışmanın yasak olduğu, işlerin, okulların durduğu, sokağa çıkma yasağı olduğu bir ülke yok.Herkes ben çalışıyorum ,herkes çalışıyor , virüs varken sende çalışmalısın gibi şeyler yazmış.
ben öleyim sende öl mantığı.
böyle bi ortamda hiç kimsenin kontrolsüz koşullarda çalışmaması gerekir.
aslında kendisinin bu çalışmaması gerektiğinin farkında değil.
sorgulaması gereken buyken öğretmenler yatıyor moduna girmek nasıl bi kafa.
ekonomi neden kötü , neden bu kadar vaka varken yasak ilan edemiyoruz ? diye düşünmek yerine ay sende öl ben ölüyorum çünkü mantığı.
garip.
virüsle yaşamayı öğrenicez diyenler aylardır öğrenemediler sokaklara bi bakın.
En başta düğünlere izin verilmese avmler çocuk parkları açılmasaydı böyle olmazdı. Kızımdan yana problem yok benden daha dikkatli diyebilirim ama her çocuk böyle değil. Kızım okula gitmek çok istiyor. Ve gitmezse bakıcıya gidecek ve ben bakıcıya gitsin istemiyorum. Özel nedenlerden dolayı. Neyse bende korkuyorum ama bu virüs bitmeyecek onu da biliyorum. Herkes tatilde avm de gezerken bitecek gibi değil.Oğlum ilkokul birinci sınıf yaşında olsa ben zaten göndermezdim. Bu sene açılsa bile kapanacak özellikle sonbaharda. Özellikle birinci sınıf bu kadar önemliyken ben bütünlüğü bozmazdım. Ki çevremde de çoğunluk ceza öderim bu sene başlatmam diyor.
Evet zor. Ama okulların açılması her sektör çalışanı için riski arttıracak. Dediğim gibi bu çocuklar toplu taşımada size de temasta bulanacak. İşim ciddiyetinde değiller.
Keşke açılsa yoksa. Maaşlarımız yatıyor ama oldukça az yatıyor. Dolayısıyla açık olsa kazanacağımın yarısını kazanıyorum ben zaten. Öğretmenlerin konusu maddiyat değil emin olabilirsiniz bu nedenle. Salgını iyice büyüteceğini bildiğimiz için endişe ediyoruz
Yüzde yüz katılıyorum.Almanya 2 eyalette okullar acilir acilmaz ogrencilerde vaka gorulunce kapatti.
Bizimkiler su anda Almanyanin ve Cinin modelini inceliyormus.Nasil yapariz nasil ederiz diye.3-4 model uzerinde duruluyor.Bölgesel acmayabilirler vakanin yogun oldugu yerlerde.Istanbul,Ankara acilmayabilir benim tahminim ama sadece tahmin.Dersler yari yariya dusurulecek.Bu kesin.Sadece temel dersler icin gelinecek okula.Ilkokulda turkce,matematik,hayat bilgisi,fen daha muallakta olan ingilizce...Yari uzaktan yari eba uzerinden olacak ta deniyor ki bu bence en yogun olarak uzerinde durduklari.
Milletin açin baskisina ve tabi bir de ozel okullarin muslugu kesilmesine kayitsiz kalamayip okullar acilacak ve kisa sure icinde kapatilacak.Maksat bakin actik densin.Sayın bakan toplumu sorumluluk almaya davet ediyor ama boş.Bizim insanimiz hazirandan beri almadigi sorumlulugu okullar aciliýor diye mi alacak.
Sağlık çalışanlarıyla öğretmenleri karşılaştırmak çok saçma öğretmenler 3 kuruşa çalışıyor neredeyse asgari ücrete yakın .
ve öğretmenlik mesleğini seçerken virüsle kontamine olmak gerekeceğini düşünmemiştir hiçbiri. Sağlıkçılar para içinde yüzüyor en azından virüste çalışmak için bir motivasyonları var. Parayı da geç sağlıkçıların işi bu zaten. Mikrop ,virüs vs meslek seçerken seçmeseydiniz şaka mısınız ?
öğretmenin görevi eğitim vermek çocuk bakıcılığı değil.
Amaç eğitimse eğitim online da oluyor siz kendinize bakıcı arıyorsunuz bu kadar basit.
Yüzde yüz katılıyorum.
Çoğu kişi uzaktan eğitim olacaksa ben çocuğu buradan alıp devlet okuluna vereceğim dediği için bir an önce okul açılsın istiyorlar.
Bir öğretmen olarak kesinlikle size katılıyorum ve asla uzaktan egitimi desteklemiyorumAvm ler restorantlar acikken okullarin kapali olmasi sacma olur. Virüs ciktigindan beri donemi en rahat atlatanlar ogretmenler bence. Bu kadar calisan insan varken siz neden calismayasiniz. Zaten örgün egitimde bile dogru duzgun egitim yok uzaktan hic olmaz 3 milyon öğrencinin gelecegi soz konusu. Gerekirse avmler kapansin ama okullar acilsin
Bizde ödemeye temmuzda başladık. Eğer online dönerlerse alıp devlet okuluna vereceğim, çünkü neden o kadar para ödeyeyim. Kaldı ki 6 yaşında çocuğa evde kim bakıp uzaktan eğitimini destekleyecek. Anne- baba çalışıyoruz. Kurumsal bir okula gidiyor , çok büyük radikal bir karar alınmazsa tam gün eskisi gibi devam edeceğiz denildi, sınıf mevcudu zaten azdı,okulu covid önemlerine göre düzenlemişler. Yaşayıp göreceğiz ama online dönerlerse mecburen gideceklerden biri benim hem okul taksidi hem de okul sürecinde bakıcı ücreti ödeyemem.Ayni turizmcilerin haziranda yaptigi baskı gibi ozel okul sahipleri de okullar acilsin diye baskı yapiyor.Acilip acilmayacagi belli degil yegenim icin temmuz ortasinda odemeyi istemisler bile okul yonetimi.Bizimkiler de elleri mahkum bir ust sinif icin yaptilar odemeyi.
Hayır öğretmenler değil, sağlık çalışanları ve yaşlılar üzerinde kullanılacakRusya aşıya sağlık çalışanları ve öğretmenler üzerinde başlayacak. Neden acaba?
Yalnız şöyle bir durum var; eğitim süreklilik gerektirir evet ama eğer bir öğrenciye yada bir öğretmene virüs bulaşırsa da iki hafta karantina, iyileşme süreci vs. derken süreç zaten sekteye uğrayacak. Çözüm var aslında; hizmetli sayısı arttırılır. Okullardaki tuvalet oranı arttırılır. Okullar her gün dezenfekte edilir. Sınıflardaki öğrenci sayısı 10 a düşürülür. Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Gerçekten çok zor bir durum. Allah herkese güç versin ne diyeyim.Pandemi 2 yıl daha devam ederse çözüm önerileriniz neler peki öğretmen arkadaşlar? Hem olumsuz şeyleri söylüyorsunuz ama pandeminin ne kadar süreceği belli değil. E o zaman ne olacak? Seneye de açılmasın diyecek misiniz? Mini mini bebeler kreşe gitmek zorundayken hem de.
Sürdürülebilir bir durum değil okulları açmamak. Kademeli olur, tasnifli olur, artık bir şekilde dünyanın komple buna bir çözüm bulması gerekiyor.
Uzaktan eğitime katılım oranı ne kadar mesela? Bir çok öğrenci Emin’im bu eğitime ulaşamadı bile.
Okul olayı büyük bir sorun ve çözülmesi şart.
Tanıdığım bir çok kişi bu sene çocuğunu özele okula göndermeyecek.Bizde ödemeye temmuzda başladık. Eğer online dönerlerse alıp devlet okuluna vereceğim, çünkü neden o kadar para ödeyeyim. Kaldı ki 6 yaşında çocuğa evde kim bakıp uzaktan eğitimini destekleyecek. Anne- baba çalışıyoruz. Kurumsal bir okula gidiyor , çok büyük radikal bir karar alınmazsa tam gün eskisi gibi devam edeceğiz denildi, sınıf mevcudu zaten azdı,okulu covid önemlerine göre düzenlemişler. Yaşayıp göreceğiz ama online dönerlerse mecburen gideceklerden biri benim hem okul taksidi hem de okul sürecinde bakıcı ücreti ödeyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?