- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Yok canım acmayacaklari o kadar belli ki! İki hafta önce LGS tercihi için bile rehberlik öğretmeni ile veli-ogrenciyi yüzyüze getirmeyi kapalı ortamda göze alamadı bakanlık ...online yaptırdı tercihleri...üstelik bayram gibi herkesin heryere ziyarete gittigi bir dönem de olmamıştı henüzBen de ogretmenim. Bir kere ogretmenin maskeyle ders anlatmasi imkansiz. Ikincisi kapali sinif ortaminda virusun bulasmama imkani yok.
Ama devlet saldi bence. Ekonomi batti batiyor, sürü bagisikligi olsun yakalanan yakalansin kendine koruyabilen korusun diyorlar
Ücretli öğretmenlerden bahsediyorsunuz sanırım, evet aldılar.Pandemi döneminde sözleşmeli öğretmenler maaşlarını alabildi mi bilenler var mı ?
Keske sizin gibi vicdanli insanlar olsa her yerde.ogretmene saygının sevginin kalmadigi hatta kin güdüldügü bir ortamda ,cocuklarini o nefret ettikleri insanlarin eline birakmak zorunda olduklari,kendileri bas edemezken evden gitsin de bir rahat edeyim derken,bir baskasinin sirf meslegi bu diye,bu zihniyetle yetistirdikleri cocuklarinin yaptigi eziyetleri,saygısızliklari cekmek zorundayimis gibi muamele etmeleri..oysa ki hersey ailede basliyor.bu sekilde yetistirilen cocuklari egitmekte zorlaniyoruz biz..öğretmene destek olan velinin cocugu iyi yerlere geliyor,düzgün bir insan oluyor.hersey elbirligiyle ve anlayisla ama yok.kin toplumunun geldigi nokta ve samar oglunu ogretmenlerden onlarca fedakarliga rağmen hep daha fazlasini istemek ve onu yaralamaya calismak..ondan sonra da vay efendim egitim niye bu durumda??Öncelikle öğretmen değilim ev hanımıyım. Burada öğretmenlere karşı yapılan ağır yorumları görünce kimse evladının mükemmel bir eğitim almasını beklemesin. Daha öğretmenlik mesleğine saygı yok tek dertleri yatarak maaş almaları(?) bu da hasetlikten başka şeyden değil.
Birde amann öğrencileri düşünmüyor kendini düşünuyor diyenler eminim her zaman öncelikli düşündükleri başkaları, başkalarının çocukları olmuştur(?) o kadar fedakar cefakar insanlardır.
Herşey bu kadar normalleşmişıen açılsın okullarda ne olacağı varsa olsun ne kadar yayılıyorsa yayılsın. Bilinçli bir aile zaten bu ortamda göndermez okula, diğerleride göndersin çocuklarını okula kafalarını dinlesinler(!) rahat rahat bilim öğrenme aşkı ile yanan çocuklar aydınlansın.
Herkes kendinin ne kadar amaa ne kadar zor şartlarda çalıştığından bahsetmiş. Malesef ülke olarak en büyük eksikliğimiz çekememezlik. Kimsenin bizden daha iyi durumda olmasına tahammül edemememiz.
Dediğim gibi herşey serbest bıraklaın ne oluyorsa olsun artık
Not: eşim sağlık çalışanı bu pandemide aylarca çocuklarına yaklaşamadı. Burada olup da ahkam kesen ancak sosyal hayatında gayet her yere girip çıkan arkadaşlara seslenilir.
Not.: kardeşim sınıf öğretmeni uzaktan eğitimde sabahdan akşama kadar öğrencilerine testler, denemeler, ders anlatım videoları attı. 40 küsür öğrenciden süreklilik sağlayan geri dönüş yapan 13 öğrenciydi. Neden??? Çünkü hergün takip edecek, ettirecek veli yoktu.
Yani demem o ki herkes kendi işine baksın.
Hicbirsey bilmeden neyi atip tutuyorsunuz?garipsiniz ve de haksiz.calistigim okulda her ogretmene her hafta online uzaktan egitim gorevi verildi.bilin bakalim ne oldu?derslere 2 ya da 3 ogrenci geldi ve ya hiç ogrenci gelmedi...bu ogretmenin ya da idarenin sucu mu?gelsin diye 1 saat basinda beklendi,haberler verildi.asil kendinizi sorgulayin ve iftira atmayinOkullar açılsa da zaten hiç bir öğrenci gitmeyecek düşüncesi doğru değil. Oğlum özel okulda 3.sınıfa geçti. 17 ağustosta telafi eğitimi başlayacak ve velilerimizin tamamı çocuklarının telafi eğitimine katılacaklarını bildirdi. Velilerimizin içinde çocuk doktoru, hemşire v.s ler de var. Öğretmenimiz uzaktan eğitimde büyük emek verse de çok verimli olmadı. Devletteki öğretmenler uzaktan eğitim devam etsin diyor da 10 öğretmenden belki 1 tanesi online eğitim verdi. Devlete çocuğunu gönderen arkadaşlarımın çoğu okul kapandığından beri öğretmenimizin sesini bile duymadık diyorlar. Whatsap tan ödev göndermenin online eğitim olduğunu sanıyor birçok öğretmenimiz. Kusura bakmasınlar ama bir çok devlet çalışanı öğretmenimiz tam da öğrencilerin onlara en çok ihtiyaç duyduğu dönemde geri çekilerek sınıfta kaldı. Aslında milli eğitim bir anket çalışması yapsa bu seferde biz veliler pandemi döneminde öğretmenlerimizin çalışmalarına not versek acı gerçek ortaya çıkacaktır.
Ozel okullar icin acarlarndiye dusunuyorum bende.acmazlarsa pek cok ozel okul ciddi zarar eder.bence acilirYok canım acmayacaklari o kadar belli ki! İki hafta önce LGS tercihi için bile rehberlik öğretmeni ile veli-ogrenciyi yüzyüze getirmeyi kapalı ortamda göze alamadı bakanlık ...online yaptırdı tercihleri...üstelik bayram gibi herkesin heryere ziyarete gittigi bir dönem de olmamıştı henüz
Demekki öğrencileri online derse çekemediniz. Ödev verecektiniz o ödevleri kontrol edip not verecektiniz yanlışların bunlar düzelt geri gönder ödevini diyecektiniz online sınavlar yapacaktınız yani aktif olacaktınız ki öğrenci derse katılım sağlasın. Özel okullar nasıl sağladı peki online derslere tam sınıf kadroları ile katılımı demekki gerçekten okul idareniz ve öğretmenler isteseydi emek verseydi katılımı arttırabilidiiniz biz derse çağardık öğrenciler gelmedi deyip geri çekilmeniz mi gerekiyordu.Hicbirsey bilmeden neyi atip tutuyorsunuz?garipsiniz ve de haksiz.calistigim okulda her ogretmene her hafta online uzaktan egitim gorevi verildi.bilin bakalim ne oldu?derslere 2 ya da 3 ogrenci geldi ve ya hiç ogrenci gelmedi...bu ogretmenin ya da idarenin sucu mu?gelsin diye 1 saat basinda beklendi,haberler verildi.asil kendinizi sorgulayin ve iftira atmayin
Hiç aklıma gelmemişti benim.Demekki öğrencileri online derse çekemediniz. Ödev verecektiniz o ödevleri kontrol edip not verecektiniz yanlışların bunlar düzelt geri gönder ödevini diyecektiniz online sınavlar yapacaktınız yani aktif olacaktınız ki öğrenci derse katılım sağlasın. Özel okullar nasıl sağladı peki online derslere tam sınıf kadroları ile katılımı demekki gerçekten okul idareniz ve öğretmenler isteseydi emek verseydi katılımı arttırabilidiiniz biz derse çağardık öğrenciler gelmedi deyip geri çekilmeniz mi gerekiyordu.
Yazin tamam da kisin cam da acilmayacak vallahi cok zor ogretmenlerin de ogrencilerin de isi zor.su hastalik bitseydiÖğretmen arkadaşlara da enfekte olmamaları adına tavsiyem;
- maske 3 saate bir değiştrn
-siperlik
-fısfısolacak şekilde kolanya (her yüzeye dokunduğunuzda ellerinize bolcasıkın eşim aylardır bu şekilde korundu inşalllah)
-öğretmen masasına belli mesafaye çizgi çekin çocukları yaklaştırmayın
-çocuklarada yaklaşacaksınız mutlaka öğrenciye maskesni taktırın
- kapı cam pencere açık oldun sınıfta devamlı bir hava sirkülasyonu olsun.
- eve gider gitmezde kimseyi kendinize yaklaştırmadan üst baş çıkarıp her yerinizi sabunların mümkünse duş alın.
-eve dokunduğunuz yerleride silin.
- ne olur ne olmaz çocuğunuzu öpmeyin nefesnizi vermeyin.
-anne babanızada yaklaşmayın uzak durun(anlamayanlar için sevdiğinin ölmesine sebep olmak kimse istemez hele anne baba ise ve yaşlıysa)
Hanımefendi, öğrencilerimle whatsapp gruplarında anlaşıp gün kararlaştırıyorum, çocukların pek çoğu gelmiyor. Ne yapabilirim pardon da? Gelen üç öğrenci olsa bile ben dersimi işliyorum. Sınava girene kadar her gün hiç abartısız yüz soru çözdüm. Bana fotoğraf attılar açıkladım. Daha ne yapabilirim?Demekki öğrencileri online derse çekemediniz. Ödev verecektiniz o ödevleri kontrol edip not verecektiniz yanlışların bunlar düzelt geri gönder ödevini diyecektiniz online sınavlar yapacaktınız yani aktif olacaktınız ki öğrenci derse katılım sağlasın. Özel okullar nasıl sağladı peki online derslere tam sınıf kadroları ile katılımı demekki gerçekten okul idareniz ve öğretmenler isteseydi emek verseydi katılımı arttırabilidiiniz biz derse çağardık öğrenciler gelmedi deyip geri çekilmeniz mi gerekiyordu.
Ben isini iyi yapmayan öğretmenler var demedim göster dediğimiYa siz ne kadar dert etmişsiniz, çok üzüldüm sizin adınıza ben. Eşitlik de eşitlik. Kreşler açılmış neden okul açılmıyormuş, kim kimle eşit olsun istiyorsunuz? O zaman ben de futbolcu maaşı almak isteyim, niye onun işi daha mı zor? Bu kadar eşitlik diye ağlıyorsanız dünyaya bir bakın, her şey için eşitlik isteyin, eleştirin. Ne kadar dokunmuş size anlamıyorum cidden, merak etmeyin elbet açılacak okullar bir gün, korkmayın ömür boyu evde oturmayacağız elbette, eşitlik sağlanacak. Her şey eşit olmak zorunda değil demedim, kreşlerle okulların eşitliğini istemişsiniz, illa eşit şekilde eşit zamanlarda açılmak zorunda mı dedim.hemen acıtasyon yaparak her şey nasıl eşit olmak zorunda değil diyorsunuz. Bu mu motivasyonunuzu aldı götürdü sizin? Motivasyonunuz çocukların okula gitmemesiyle, öğretmenlerin gitmeden para almasıyla düşüyorsa siz çalışmayın nolur!
Yok derste anlatır giderim ama vicdanım elvermez demişim..yahu siz dediniz biz ne öğretmenler gördük, ders anlatmayan vs. Senin dört dörtlük yaptığın ne malum işini? Kime göre neye göre?
ya inşallah açılır şu okullar, sizin de uykularınız kaçmaz bu kadar. Vallahi ne yoruldum ya, çocuğa anlatsan anlamıştı.
Bir nebze içiniz rahatlasın diye yazıyorum, eşim işten çıkarıldı, kiradayız, borç ödüyoruz. Benim de maaşımı keserlerse müjdeyi veririm size. Ama eşim bana dönüp neden seni çıkartmadılar diye sızlanmıyor çünkü ben kpss çalışırken o İstanbul’u geziyormuş.
bu arada benim öğretmenliğim çalıştığım ilçede bilinir, en kalabalık mevcut benim sınıfımdır her zaman. Bunu söyletmek zorunda bırakıyorsunuz, saçma sapan yok masama otururum demişim vs..örnek verdim anlıyor musunuz?
Ayrıca hiç bir şey için geç değil, biraz sıkın dişinizi evde boş boş oturmayın, kpss çalışıp, özel şirketten kurtulun.
Gerçekten bu son zamanlarda dikkatimi çekiyor. Sadece eğitimcilere de değil, doktora da böyleydiler. Uzun muayene etse oda kapısını kapatıp bi saat açmıyor muhabbet ediyorlar, kısa muayene etse bakmadı bile derlerdi, doktora şiddet normalleştirilirdi hatta şimdi de öğretmenlere başladı.Öğretmen arkadaşlar,
Mesleki deformasyon yaşıyorsunuz.
Lütfen anlatmayı bırakın, sinir olduğunuzla kalacaksınız.
Yıllardır sistematik olarak yerleştirilen bu nefreti sizin sözlerinizin bitireceğini düşünmek çok iyimser bir tutum.
Zira tartışmalar anlamaya yönelik değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?