- 14 Eylül 2014
- 21.138
- 101.660
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Hanımefendi mecburiyetten çalışamadığımız aylarda paramız ödenmese tüm öğretmenler nasıl geçinecek peki? Dört ay maaş alamadığım bir durumda neden ben istifa etmeyeyim?? Öyle bir durumda öğretmensiz kalırsınız. Kimse kalmaz aylarca aç kalacağı bir işte. O zaman yavrularınız nasıl okula gidecek peki?Ben isini iyi yapmayan öğretmenler var demedim göster dediğimi
sen dedin ben anlatır çıkarım bende var evet öyle yapan ama şikayet ederim görsem dedim.
eşitlik para olarak hicbir işte olmaz.
Ama çalışmayana da para vermek olmaz artık.
Bende işe gittim virus varken tanıdıklarim da gidiyor farkınız yoook, o konuda esit olacagiz. Eger gitmeyen varsa artık onlarda diğer isler gibi maas almamali.
Bir kural varsa herkes uyacak.
Kpss çalışmanız beni hiç ilgilendirmiyor ki bananeben öğretmenlik istemedim hiçbir zaman. Neden kiskanildiginizi düşünüyorsunuz.
Ben istemedim yoksa puanlarım yeterliydi. Ama istemedim anlatabiliyor muyum? Herkes istemek zorunda mi ben elimle ittim umrumda da değil.
Öğretmenlik değil benim ok yönüm
Siz manavda olsaniz ben açılması gerektiğini düşünüyorsam , devlet artık acacagiz diyorsa aynı yorumları yapardım
Herkesin ana babasi işe gidiyor diyoruz risk aynı diye hiç takmiyorsun dediğimi.
Aşının adı geçmiyor aşıyı bekleyelm diyorsun hangi meslek grubu beklemiş siz bekleyeceksiniz?
Gördük iste uzaktan egitim olmuyor o sebeple açılmalı. Bende daha geç açılmasını düşünüyordum ama sizin ve bazı buradaki üyelerin yorumu üzerine fikrim tamamen değişti.
Esiniz çalışmıyormus isten cikarmislar e tek risk sizin okula gitmeniz olacak tabi. Anliyoruz ama biz aylardir boyleyiz. Alışırsın....
Demedigim seyleri demis gösteriyorsun çok ayıp bence yapma
Konuyu da buraya çekmekEki Görüntüle 2672975
1sadekahve bakın eşitlik diye bağırıyorsunuz, buradaki eşitlik için de uğraşmalısınız. Evet sizin dediğin gibi öğretmenler eşitlik ister, ben de öğrencilerim için bu eşitlikten istiyorum, benim öğrencilerimin hayatı, buradakiler kadar değerli değil mi??? Yoksa hala ben çalışmıyorum sen de çalışmıyorsun ama ben para almıyorum sen alıyorsun eşitliği mi tartışmalıyız? Ki biz evden çalışıyoruz! Çoğu meslek grubunun yaptığı gibi.
Rica edecegim son mesajlardan insan alintilamayin o uye ile gecmis yorumlarim ve konu başı yorumlarimi okuyun tekrar tekrar anlatmak istemiyorum yeter yani. O zaman için kimse aldığınız oaraya bir sey demiyor anlamıyor musunuz????Hanımefendi mecburiyetten çalışamadığımız aylarda paramız ödenmese tüm öğretmenler nasıl geçinecek peki? Dört ay maaş alamadığım bir durumda neden ben istifa etmeyeyim?? Öyle bir durumda öğretmensiz kalırsınız. Kimse kalmaz aylarca aç kalacağı bir işte. O zaman yavrularınız nasıl okula gidecek peki?
Egitimli kesime dusman olmak benim de gozlemledigim bi konu.cok dogru bence tespitlerGerçekten bu son zamanlarda dikkatimi çekiyor. Sadece eğitimcilere de değil, doktora da böyleydiler. Uzun muayene etse oda kapısını kapatıp bi saat açmıyor muhabbet ediyorlar, kısa muayene etse bakmadı bile derlerdi, doktora şiddet normalleştirilirdi hatta şimdi de öğretmenlere başladı.
Eğitimli kesime düşman bir ülke olduk.
Öğretmenler nesli eğiten, bir ülkeyi eğiten, meslek sahibi olmaları için emek veren, vizyon vermeye çalışan emekçilerdir. Bu kadar olmaz. Sistematil bir karalama, aşağılama hali sürekli.
Bu şekilde itibarsızlaştırmaya devam edilirse yakın bir tarihte kimse eğitim fakültesini tercih etmeyecek. O zaman isteksizce okuyan, umursamaz öğretmenleri olduğunda görecekler de geç kalacaklar.
Yazıklar olsun ya.
Adli tatilde de devlette görevli hakim savcı ve avukatlar çalışmıyor, milletvekilleri de iki ay maaş alır ama çalışmaz onlara da bir şey söylenmiyor.Egitimli kesime dusman olmak benim de gozlemledigim bi konu.cok dogru bence tespitlerher meslekte isini iyi yapmayanlar var malesef.ama yorumlar oyle minvaldeki sanki ogretmenler pandemiye sebep oldu,okullari kapatti.ya hu idari izinliyken tum memurlar maaslarini aldilar.thy de de ucus olmadi ama maaslarini aldilar onlara da saydirin diye soylemiyorum memurun durumu bu.bizlere de ozel sektorde keske boyle imkanlar saglansa.normal olan bu.
O dört ay maaş aalamayan çok fazla öğretmen var ve iş için sıraya giriyorlar 4 ay maaş almamaya razı hepsiHanımefendi mecburiyetten çalışamadığımız aylarda paramız ödenmese tüm öğretmenler nasıl geçinecek peki? Dört ay maaş alamadığım bir durumda neden ben istifa etmeyeyim?? Öyle bir durumda öğretmensiz kalırsınız. Kimse kalmaz aylarca aç kalacağı bir işte. O zaman yavrularınız nasıl okula gidecek peki?
Ücretli öğretmenler dahi maaş aldı üstelik maaş sıkıntıları yaşayan temizlik personeline servis hosteslerine öğretmenler ve idare olarak para topladık.O dört ay maaş aalamayan çok fazla öğretmen var ve iş için sıraya giriyorlar 4 ay maaş almamaya razı hepsi
Her meslegin getirisi farkli.ha bence ulke calisarak kurtulur keske biz bu kadar ulkece zor durumdayken herkes calissa.uretse.ama biz Almanlar gibi degiliz.biraz arap kulturu var toplumda.herkes degilse de cogu rahatlik pesinde.bence calismaliyiz toplumca.normal donemlerde tabi ki.bu benim fikrim.Adli tatilde de devlette görevli hakim savcı ve avukatlar çalışmıyor, milletvekilleri de iki ay maaş alır ama çalışmaz onlara da bir şey söylenmiyor.
Gerçekten hayret ediyorum.
Öğretmenliği elinle ittiysen işe gitmeden maaşı da elinle iteceksin o zamanBen isini iyi yapmayan öğretmenler var demedim göster dediğimi
sen dedin ben anlatır çıkarım bende var evet öyle yapan ama şikayet ederim görsem dedim.
eşitlik para olarak hicbir işte olmaz.
Ama çalışmayana da para vermek olmaz artık.
Bende işe gittim virus varken tanıdıklarim da gidiyor farkınız yoook, o konuda esit olacagiz. Eger gitmeyen varsa artık onlarda diğer isler gibi maas almamali.
Bir kural varsa herkes uyacak.
Kpss çalışmanız beni hiç ilgilendirmiyor ki bananeben öğretmenlik istemedim hiçbir zaman. Neden kiskanildiginizi düşünüyorsunuz.
Ben istemedim yoksa puanlarım yeterliydi. Ama istemedim anlatabiliyor muyum? Herkes istemek zorunda mi ben elimle ittim umrumda da değil.
Öğretmenlik değil benim ok yönüm
Siz manavda olsaniz ben açılması gerektiğini düşünüyorsam , devlet artık acacagiz diyorsa aynı yorumları yapardım
Herkesin ana babasi işe gidiyor diyoruz risk aynı diye hiç takmiyorsun dediğimi.
Aşının adı geçmiyor aşıyı bekleyelm diyorsun hangi meslek grubu beklemiş siz bekleyeceksiniz?
Gördük iste uzaktan egitim olmuyor o sebeple açılmalı. Bende daha geç açılmasını düşünüyordum ama sizin ve bazı buradaki üyelerin yorumu üzerine fikrim tamamen değişti.
Esiniz çalışmıyormus isten cikarmislar e tek risk sizin okula gitmeniz olacak tabi. Anliyoruz ama biz aylardir boyleyiz. Alışırsın....
Demedigim seyleri demis gösteriyorsun çok ayıp bence yapma
Neden sinirleniyorsunuz gerçekleri duyunca had bildirmek de görev tanımınızda yer alıyor sanırım. Siz emek vermiş olabilirsiniz ama maalesef tüm meslektaşlarınız için geçerli değil bu durum. Biz veliler olarak tabiki çocuklarımızın eğitimi için sizlerden talepte bulunacağız ve ne demek bilmediğiniz meslek biz veliler mesleğinize en yakın insanlarız. Dedim ya milli eğitim bir anket yapsın ve biz değerlendirelim bir kere de o zaman mesleğini hakkı ile yapan ve yapamayan ortaya çıkacaktır.Hanımefendi, öğrencilerimle whatsapp gruplarında anlaşıp gün kararlaştırıyorum, çocukların pek çoğu gelmiyor. Ne yapabilirim pardon da? Gelen üç öğrenci olsa bile ben dersimi işliyorum. Sınava girene kadar her gün hiç abartısız yüz soru çözdüm. Bana fotoğraf attılar açıkladım. Daha ne yapabilirim?
Ne kadar çirkin mesleğiniz olmadığı bir konuda suçlayan bir üslupla akıl vermek.
Haddinizi bilin ya
Vallahi geceden beri anlatmaya çalışıyorum, meslek aşkı bu olsa gerek. İşimi hakkıyla yaptığımı bir kere daha anladımÖğretmen arkadaşlar,
Mesleki deformasyon yaşıyorsunuz.
Lütfen anlatmayı bırakın, sinir olduğunuzla kalacaksınız.
Yıllardır sistematik olarak yerleştirilen bu nefreti sizin sözlerinizin bitireceğini düşünmek çok iyimser bir tutum.
Zira tartışmalar anlamaya yönelik değil.
Niye, her yer! ile okulları bir tutan sensin, her yer açıldıysa okul da açılsın diyen de sensin. Bak o ülkede her yer açık ama okullar kapalı. Haydi düşün biraz neden? Bence yapabilirsin..:)Konuyu da buraya çekmek
Ben Şok
Bu yorumu okurken gözlerim kanadı. Benim öğretmenlikle derdim hiç olmadı ve hep destekliyordum ben üslubu görünce burada tam tersi baktım. Mesajinizi bir daha okuyun Allah aşkına karşımda ellerini vura vura catla yapmadginiz kaldi ya şaka gibiÖğretmenliği elinle ittiysen işe gitmeden maaşı da elinle iteceksin o zamansiz başladıysanız biz başmadık oldu mu, bunu hazmedip, işe dönmek en iyisi. Evet okul açılacak ama çok şükür elinle ittiğin öğretmenliğin ekmeğini aylarca yedim, aklımı seveyim
Vakalar artacak diğer ülkelerde olduğu gibi, tekrar kapanacak yalnız. Kötü haber büyük ihtimal maaşlarımızı yine alacağız.
Çok üzülmeyin, devlet büyüklerini arayıp öğretmenlere maaş vermeyin nolur, elimle ittim çok pişmanım diye ağlarsınız artık, kolay gelsin :))
Kesinlikle aynı dusuncedeyizSeni alıntılayarak yazdım ama yerdin vb demek için değil, topikteki genel gözlemimi ve daha önce sayısız defa müdahale etmek zorunda kaldığım konulardaki yorumlardan yola çıkarak yazdım, yanlış anlaşılma olduysa düzeltmek isterim:)
Meslek kıyaslaması yapmak istemiyorum, şu meslek zor, diğeri kolay demek haddim değil zira ev kadınıyım, oturduğum yerden aman falanca meslektekiler de amma abartıyor dersem küstahlık etmiş olurum, ben emek verilen tüm işlere saygı duyuyorum, bunu da laf olsun diye demiyorum, hepiniz emek veriyorsunuz, o yüzden ben su siparişi verdiğim telefonun diğer ucundaki kadına bile bir cümle içinde defalarca teşekkür eden biriyim, fırıncıya keza öyle, yeri geldi yasaklamalar sırasında arabalarla kapımıza kadar ekmek taşıdılar, marketi, pazarcısı, öğretmeni, doktoru, hemşiresi, işçisi yani kısaca çalışan insanların emeği kıymetli bence.
Okulların açılmasına gelince, eninde sonunda açılacak çünkü pandemi ne kadar devam edecek uzmanlar bile net bir şey diyemiyor, ben veliler açısından da öğretmenler açısından da bakınca, aylardır izole şekilde yaşayanları bir kenara koyarsam, izole yaşamayanların çoğunlukta olduğunu görüyorum, çocuklar her yerdeler, okul kapalı alan tamam ama açık alanlarda da dikkat edilmesi gerekirken inan dikkat eden sayısı çok çok az, hele bizim burada pandeminin başından beri millet bebeğini kaptığı gibi komşu komşu geziyordu, sokağa çıkmaları yasakken çocuklar sokaklardaydı, polis nöbeti tutan çocuklar görüyordum.
E hal böyleyken okula gitmelerini istememek çelişkili geliyor bana, bu çocuklar ev gezmelerine götürüldü kapalı alanlarda 20 kişi bir arada toplaştılar, okulda da olabilirler.
Öğretmenlere gelince, yanlış anladıysam lütfen öğretmen arkadaşlar düzeltsin, Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada çocukların ateşinin evde velilerce ölçüleceği, eğer hastaysa bunun idareye bildirilmesi gerektiği gibi bazı uygulamalar olacakmış, yani zaten eğitimde her konuda olması gereken Veli-Öğretmen işbirliği sağlanacak pandemide de, öğretmen kadar veli de sorumluluk alacak, okullar dezenfekte edilecek, maske takılması zorunlu olacak, bir de yanlış duymadıysam duyumdu zaten bu galiba, atıyorum öğrenciler günde 6 saat ders görüyorsa bunun hepsi okulda olmayacakmış, yine atıyorum 2 ders okuldaysa, 2 ders uzaktan eğitim olacak gibi söylentiler var, yani aslında okullar açılıp pandemiye göre düzenlenmiş sistemi görmeden bir şey demek de doğru değil gibi.
Maaş konusuna gelirsek, ben bu konuda bir şey diyemem taş olurum, evinde oturan mune maaş almasınlar diyor, bu benlik bir söylem olmaz, kanuni hakları neyse o olmalı, ki zaten bununla alakalı bir düzenleme olacaktır, bana laf söylemek düşmez.
Endişeler olması da doğal bana göre, pat diye bir anda okullar zorunlu olarak kapatıldı, öğretmenler çocuklar evlerden eğitime devam etmek zorunda kaldı, pandeminin başından beri çalışmak zorunda kalanlar da çok korktu, bize de idari izin versinler diyenler olmuştu, hatta sitede çok okudum bu tip yazılar ama hayatın içinde var olmaya devam edenler panik ve endişeleri var olmaya devam etse de bununla başa çıkmayı öğrendi, eve kapananlar korkularını atamadı.
Size bir örnek vereyim, ailemde 70 yaş üstü olup aylardır eve kapanmış insanlar var, sokağa çıkmaya korkuyorlar artık ve pandemi bitse de sokağa çıkabileceklerini sanmıyorum, alışverişini yapan insanlara dahi kapıyı açmıyorlar, 4-5 aydır hiç dışarı çıkmamış insanlarda travma oluştu, öğretmeniyle, yaşlısıyla, kronik hastasıyla, bana kalırsa bununla ilgili bir çalışma yapılmalı, ay sonu okullar açılacağından ilk etapta öğretmen-öğrenci-velilere psikolojik destek verilebilir mesela.
Sonra aylarda bir gün bile izne çıkamamış sağlık çalışanları, polislere böyle bir çalışma yapılabilir, bilemiyorum bir şekilde bu korkuyu yenmemiz gerekiyor.
Bacım sal beni artık. O son mesajindan sonra ben sana cevap vermem. Bu sonNiye, her yer! ile okulları bir tutan sensin, her yer açıldıysa okul da açılsın diyen de sensin. Bak o ülkede her yer açık ama okullar kapalı. Haydi düşün biraz neden? Bence yapabilirsin..:)
Bütün memurlar için anket yapılsın, pandemi döneminde evde oturup maaşını alan diğer memurlar da dahil, masabaşında oturup benim maaşımın iki katını alan memurlar da dahil. Hepsi dört dörtlük iş mi yapıyorlar? Anketse herkese yapılsın. Masasında uyuyakalan memuru uyandırıp iş yaptırıyoruz, sınıfta uyumak bir yana o sandalyeye oturmak bile lüks birinci sınıfta. Bir kaç ay dinlendik diye, nedir bu anket sevdası? Keşke veli anketi olsa da sorumsuz velileri oylasak biz de. Altını ıslak gönderen var amaan öğretmen sınıfta yedek pantolonla değiştirir diye, bunları da ankete katmayı unutmayın olur mu.Neden sinirleniyorsunuz gerçekleri duyunca had bildirmek de görev tanımınızda yer alıyor sanırım. Siz emek vermiş olabilirsiniz ama maalesef tüm meslektaşlarınız için geçerli değil bu durum. Biz veliler olarak tabiki çocuklarımızın eğitimi için sizlerden talepte bulunacağız ve ne demek bilmediğiniz meslek biz veliler mesleğinize en yakın insanlarız. Dedim ya milli eğitim bir anket yapsın ve biz değerlendirelim bir kere de o zaman mesleğini hakkı ile yapan ve yapamayan ortaya çıkacaktır.
Veremezsin ki, hepsinin cevabını aldın, verecek cevabının olması ilginç olurduBacım sal beni artık. O son mesajindan sonra ben sana cevap vermem. Bu son
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?