Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi mecburiyetten çalışamadığımız aylarda paramız ödenmese tüm öğretmenler nasıl geçinecek peki? Dört ay maaş alamadığım bir durumda neden ben istifa etmeyeyim?? Öyle bir durumda öğretmensiz kalırsınız. Kimse kalmaz aylarca aç kalacağı bir işte. O zaman yavrularınız nasıl okula gidecek peki?

Konuyu da buraya çekmek
Ben Şok

Rica edecegim son mesajlardan insan alintilamayin o uye ile gecmis yorumlarim ve konu başı yorumlarimi okuyun tekrar tekrar anlatmak istemiyorum yeter yani. O zaman için kimse aldığınız oaraya bir sey demiyor anlamıyor musunuz????

Egitimli kesime dusman olmak benim de gozlemledigim bi konu.cok dogru bence tespitler her meslekte isini iyi yapmayanlar var malesef.ama yorumlar oyle minvaldeki sanki ogretmenler pandemiye sebep oldu,okullari kapatti.ya hu idari izinliyken tum memurlar maaslarini aldilar.thy de de ucus olmadi ama maaslarini aldilar onlara da saydirin diye soylemiyorum memurun durumu bu.bizlere de ozel sektorde keske boyle imkanlar saglansa.normal olan bu.

Adli tatilde de devlette görevli hakim savcı ve avukatlar çalışmıyor, milletvekilleri de iki ay maaş alır ama çalışmaz onlara da bir şey söylenmiyor.
Gerçekten hayret ediyorum.

O dört ay maaş aalamayan çok fazla öğretmen var ve iş için sıraya giriyorlar 4 ay maaş almamaya razı hepsi

Arkadaşlar tartışmanın mantığı yok açılacak dediyse devlet büyükleri açılacak. Artık meraminizi yetkili yerlere mi anlatsaniz? Bizi ikna etsenizde sonuç değişmeyecek çünkü bizim elimizde değil.
Sizde bence daha olumsuz bakmaktansa alışmaya çalışın. Diğer ise gidenleri görerek herkes hasta olmuyor diye düşünün yoksa böyle devam ederse bazı arkadaşlar zaten psikolojik olarak is goremeyecek hale gelecek gibi duruyor. Yazıktır yapmayin kendinize.
Gönül ister herkes evden çalışsın, virüs yayilmasin. Homeoffice candir ama napalim . Metanetli olun bence artık.
Not: rica ederim artık bazı arkadaşlar imrenildiklerini düşünmekten vazgecsinler. Herkes öğretmen olmayı istemek zorunda değil. Lütfen öğretmen olmayip baska is tercih etmis insanlara oku ol demeyin.

O dört ay maaş aalamayan çok fazla öğretmen var ve iş için sıraya giriyorlar 4 ay maaş almamaya razı hepsi
Ücretli öğretmenler dahi maaş aldı üstelik maaş sıkıntıları yaşayan temizlik personeline servis hosteslerine öğretmenler ve idare olarak para topladık.
Bir çok okulun bunu yapmaya çalıştığını biliyorum.
Eğer maaş alamayan öğretmen varsa büyük ihtimalle özel okuldadır ve maaşını verecek kurum devlet değildir.
Hesap sorması gereken kişiler başkadır.

Adli tatilde de devlette görevli hakim savcı ve avukatlar çalışmıyor, milletvekilleri de iki ay maaş alır ama çalışmaz onlara da bir şey söylenmiyor.
Gerçekten hayret ediyorum.
Her meslegin getirisi farkli.ha bence ulke calisarak kurtulur keske biz bu kadar ulkece zor durumdayken herkes calissa.uretse.ama biz Almanlar gibi degiliz.biraz arap kulturu var toplumda.herkes degilse de cogu rahatlik pesinde.bence calismaliyiz toplumca.normal donemlerde tabi ki.bu benim fikrim.
Lakin bizde , cok magdurun az magduru suclama kulturu de var.kendisini magdur edeni suclamaz,o niye daha az magdur edildi diye sorgular?ben niye magdur edildim,o niye magdur edildi az da olsa demezler.ben bu beyin yapindan ilallah ettim.sanirim duzelmez de.sizler ogretmen olarak bari elinizde ogretin cocuklara.magdurlarsa magduriyet sebebini arasinlar.daha az magduru kiskanmasinlar

Öğretmenliği elinle ittiysen işe gitmeden maaşı da elinle iteceksin o zaman siz başladıysanız biz başmadık oldu mu, bunu hazmedip, işe dönmek en iyisi. Evet okul açılacak ama çok şükür elinle ittiğin öğretmenliğin ekmeğini aylarca yedim, aklımı seveyim
Vakalar artacak diğer ülkelerde olduğu gibi, tekrar kapanacak yalnız. Kötü haber büyük ihtimal maaşlarımızı yine alacağız.
Çok üzülmeyin, devlet büyüklerini arayıp öğretmenlere maaş vermeyin nolur, elimle ittim çok pişmanım diye ağlarsınız artık, kolay gelsin :))

Neden sinirleniyorsunuz gerçekleri duyunca had bildirmek de görev tanımınızda yer alıyor sanırım. Siz emek vermiş olabilirsiniz ama maalesef tüm meslektaşlarınız için geçerli değil bu durum. Biz veliler olarak tabiki çocuklarımızın eğitimi için sizlerden talepte bulunacağız ve ne demek bilmediğiniz meslek biz veliler mesleğinize en yakın insanlarız. Dedim ya milli eğitim bir anket yapsın ve biz değerlendirelim bir kere de o zaman mesleğini hakkı ile yapan ve yapamayan ortaya çıkacaktır.

Vallahi geceden beri anlatmaya çalışıyorum, meslek aşkı bu olsa gerek. İşimi hakkıyla yaptığımı bir kere daha anladım bir öğrenci bile anlamasa için rahat etmiyor yok ama çocuğa laf anlatmak cahile anlatmaktan daha kolaymış, tecrübe edindim yine.

Yorumlar efsane komik, insanlar keşke Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi de olmasa. En çok sağlıkçılara güldüm , okul açılsa vakalar sebebiyle en büyük sıkıntıyı çekecek sizsiniz. Okul açıldı kapandı, öğretmenlere yine maaş ödeyecek devlet. Sizler izin kullanmadan uğraşacaksınız, şu konuya verdiğiniz tepkiyi bayramda kısıtlama olmamasına tatile çıkıp ortalığı halaya çevirenlere de verseydiniz ya. Konu sahibi keşke meslek belirtmeden iş yerim açılıyor deseydi, evden çalışmaya devam edenler gibi olmak istemiş. Ne var bunda, imkanı olsa herkes ister . Bana deseler hadi git evden çalış, koşa koşa giderim, hele ki bu süreçte. Her zamanki gibi bizler de evden çalışma imkanına sahip olalım yok da biz gidiyoruz o da gitsin mantığı var. Bu aynı benim maaşım az onun da az olsun mantığı. Kuyunun dibine çekmeye çalışalım daima kimse kuyudan çıkalım hep beraber diye çabalamasın.

Bu yorumu okurken gözlerim kanadı. Benim öğretmenlikle derdim hiç olmadı ve hep destekliyordum ben üslubu görünce burada tam tersi baktım. Mesajinizi bir daha okuyun Allah aşkına karşımda ellerini vura vura catla yapmadginiz kaldi ya şaka gibi

Kesinlikle aynı dusuncedeyiz

Niye, her yer! ile okulları bir tutan sensin, her yer açıldıysa okul da açılsın diyen de sensin. Bak o ülkede her yer açık ama okullar kapalı. Haydi düşün biraz neden? Bence yapabilirsin..:)
Bacım sal beni artık. O son mesajindan sonra ben sana cevap vermem. Bu son

Bütün memurlar için anket yapılsın, pandemi döneminde evde oturup maaşını alan diğer memurlar da dahil, masabaşında oturup benim maaşımın iki katını alan memurlar da dahil. Hepsi dört dörtlük iş mi yapıyorlar? Anketse herkese yapılsın. Masasında uyuyakalan memuru uyandırıp iş yaptırıyoruz, sınıfta uyumak bir yana o sandalyeye oturmak bile lüks birinci sınıfta. Bir kaç ay dinlendik diye, nedir bu anket sevdası? Keşke veli anketi olsa da sorumsuz velileri oylasak biz de. Altını ıslak gönderen var amaan öğretmen sınıfta yedek pantolonla değiştirir diye, bunları da ankete katmayı unutmayın olur mu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…