Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
MEB'in internet altyapı sorununu öğretmene nasıl bağladın bunu da mi biz yaptık :)
1 öğrenci bile olsa ders işledik, velilerin çoğu sadece laf yapıyor, o kadar öğrenci varken canlı derse katılan 2-3 öğrenci
Ne kadar duyarlı çocuğun eğitimini önemseyen velilerimiz var, çok şükür (!)

Bence laf anlatmaya calismayalim cunku kendi bildikleri gibi anliyolar neymis onlari cekemiyomusuz neymis ailem virus bi sadece kendilerine var baska meslek grubuna yok cunku onlar baska kimse ile temas etmiyolar bu donemde su kadar yazilan sayfadan sonra anlasilan ( okullar acilsin isimin basina geciyim diye dusunenleri ayri tutuyorum)digerleri sadece kendini dusunen bencil insanlar

Neyle geçineceğiz peki okullar daha da uzun süre kapanırsa ? Buna bi çözümünüz var mı ? Eşim de ben de öğretmeniz başka ne iş yapabiliriz ? İstifa mı edelim ?

Ben normal dönemden bahsediyorum çok isteyen var o yaz döneminde maaş alamamayi artık heryer açıldı okullarda kapalı kalamaz eğitim iclserinde en önemlisi

Siz bunun kararını veremezsiniz öncelikle. Elbette veli olarak talepleriniz olur haklısınız da ben de görevim gereği yapabileceğim bir şeyse yaparım. Ama siz benim patronum değilsiniz. İşimi nasış ve ne kadar yapacağıma karar veremezsiniz, bununla ilgili anket doldurmanız da çok doğru olmaz.
Veliler ve öğretmenler uzlaşı içinde beraber çalışırsa çocuğa faydası olur. Bana talebini nazikçe ileten veli de öğrencim de başım üstüne Elimden geleni yaparım ama kalkıp da bu üslupla bana gelen, talebini kabaca ifade eden bir veliye yardımcı olamam. Ki dediğim hibi gece birlere kadar soru çözdüm öğrencilerim için. Not vermek yerine çocuğunuz online derse katılmıyorsa öğretmen çekemedi derse demek yerine siz sokabilirdiniz. Keza benim iki yeğenimin ikisi de online derslere annelerinin disipliniyle girdi. Sadece bir öğretmen mucize yaratamaz, evdeki ilgili anne baba, ilgili öğrenci de gerekli.

Neyle geçineceğiz peki okullar daha da uzun süre kapanırsa ? Buna bi çözümünüz var mı ? Eşim de ben de öğretmeniz başka ne iş yapabiliriz ? İstifa mı edelim ?
Okullar kapalı kalırsa ya da kapatilirsa maaşlarinizi alacaksınız tabii cogu arkadaşın ve benim yazdıgimiz açılmasın diye direten ve acilinca gitmek istemeyen güruh icin.

benim babam eşim öğretmen. Puanımda bütün öğretmenliklere yetiyordu, ama seçmedim . Ama pişmanım var ya , sağlıkçı olarak pandeminin başından beri risk altındayız , burda ne kadar çok korkuyorlarmış insanlar hala çalışacaklar diye. Tabi öğrencisi için korkan öğretmen de çok vardır da , okuduğum kadarıyla çoğu kişi kendisi ve ailesi için tedirgin. Kardeşimin eşi aylardır çocuklarını doğru dürüst göremiyor , hep korona hastası bakıyor . Buradaki Esas konu , konu sahibinin bencilliği , yine öğretmen kıskançlığı olarak algılanmış

Neden böyle bir algiya giriyor arkadaşlar hiç anlamıyorum. Oysa ki onlarca kişi anlarlar olayın kıskançlık olmadığını diye anlatıyoruz ama yok konu artık okusaydin banane yağğ ya geliyor illa

Size de not verilsin eksilerdesiniz.o beğenmediğiniz öğretmenlere de cocugunuzu teslim etmeyin madem.tek yaptiginiz saldırmak.bilip bilmeden bos konusmak.unutmayin iyi ogretmen olmak kadar iyi bir veli olmak da mühim hatta daha mühim .zira sizin zihniyetin yetiştirdiği cocuklari öğretmenlerin topluma iyi birer insan olarak kazandirmasi oldukca zor oluyor..kendinize ediyorsunuz sadece farkinda değilsiniz

Neden böyle bir algiya giriyor arkadaşlar hiç anlamıyorum. Oysa ki onlarca kişi anlarlar olayın kıskançlık olmadığını diye anlatıyoruz ama yok konu artık okusaydin banane yağğ ya geliyor illa
Ama çocuklar süper taşıyıcı , herkese iyice yayarlar diye ben de çok korkuyorum ve okulların açılmasını istemiyorum..Bir sürü meslektaşım bu uğurda can verdi daha kötü olacak diye çok tedirginim

Eğitim temelde ailede başlar. Anne babanın adam edemediği çocuğun faturasını öğretmene çıkaran çok insan var. Keşke anne babalık da değerlendirilebilseydi de hatalar ortaya çıksaydı. Ama olur mu o klasik laf çıkar ağızdan “ kimse benim anneliğimi sorgulayamaz”
İyi ki öğretmen değilim, öğretmene cidden saygı kalmamış.

Cunku islerine gelmiyo anlamak istedikleri gibi anliyolar ben kirk kusur sayfadan sunu anladim maasim yatsin ama okula gitmeyim

Cunku islerine gelmiyo anlamak istedikleri gibi anliyolar ben kirk kusur sayfadan sunu anladim maasim yatsin ama okula gitmeyim
Ben de kırk küsür sayfadan şunu anladım: evet evden çalışmak şu pandemi döneminde en doğrusu ama banane yeağğ benim canım yok mu ben yandıysam herkes yansın.

eleştirecek onca sey var ama herkes akli sira gücünün yettigine.bu toplumda doktorluk öğretmenlik kutsal meslekler olarak sayılır, deger görürdü. Ne ara böyle bir toplum olduk gercekten üzücü.ben hayatimda durup dururken hicbir meslek grubunu elestirmedim.sadece isini iyi yapmayan kisi varsa onu elestirdim.hicbir meslek grubuna bilip bilmeden saldirganca atip tutmadim.elestirip yerlere vurulacak cokca insan var hele ki bazi meslek gruplarinda.ama burada bunlar hakkinda konusmak son derece yanlis bir tutum olur.ama her yerde oldugu gibi toplumumuz asil sesi cikmasi gereken konularda susup,herkesin itibarsizlastigi ve de gücünün yettigi kesimlere karsi bos bos konusuyor.anlasilmayan su ki ogretmen veli bir bütündür öyle olmalıdır.ama bunu algilayamayan beyinler kendi cocuklarini yakıyorlar haberleri yok.sirf ego tatmini bilemedim.

Devlet okulunda anaokulu öğretmeniyim. Uzaktan eğitimi 4 yaş grubu öğrencilerimle karne gününe kadar yaptım. İçim rahat. Yatarak maaş almadım. Hiçbir velim aksini söyleyemez. Eğitime katılmayan öğrencilerim oldu. Ben katılanlarla elimden geleni yaptım. Okullar açılsın istiyorum. Hastalık geçmeyecek belli ki. Bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Evde yaşlı anne ve babam var. Okul dönüşü kendimi banyoya atarım ve onlara çok sokulmam artık. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bence bu konuda önerileri konuşmak daha yararlı olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…