Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim görümcem de hemşire benimle kendini yarıstırırdı bir ara..
Herkes sevdiği mesleği yapsa keske kimsenin gözü kimse de kalmaz

Atanmışlar, hak elde etmişler. Napsınlar pardon?

saglikcisiniz galiba.
Sağlık sektöründen dem vurmaya gelince mangalda kül birakmazsiniz ama konu eğitim ve öğretmenler olunca oldukça rahat konuşuyorsunuz. Hastaneye gelen hastalara karşı azami güvenlik önlemi alırsınız. Ama okulda cocuklar, sırf gicikligina birbirlerinin yüzüne ve sinifin ortasına hapsiriyorlar. Kovid varken nasıl olacak bu durum?
Konu ise gidip gitmemek değil ki! Bu büyük bir risk tüm toplum icin, yani sadece öğretmenleri bağlamıyor. Mevcudu 70'e varan sınıflar var. Bir nevi topluma girecek bomba gibi olacak o öğrenciler.
Sizden bagimsiz olarak söylüyorum, madem öğretmenlik çok kolay (ki bir istatistiki veriye gore dünyanın en stresli birinci mesleği öğretmenlik, ikincisi polislikmis) o halde isteyen gidip okusun, eğtim fakültesi orada...

Aylarca küçük bebeği olup çalışanlar var. Sağlık çalışanlarınındüşünün direkt covid hastalarına bakıyorlar 4 aylık bebeğini annesine babasına bırakıp covid hastası bakan arkadaşlarım oldu. Onlar nasıl yapıyorsa siz de öyle yaparsınız maske tedbir ne gerekirse alırsınız arkadaşın tüm gün maske ve tulumla çalışıp eve pestili çıkmış şekilde geliyordu buna alışmak lazım

Evet aglamadim kimseye gidip sikayet etmedim neden diye. Birgun dinlenip ertesi gun nöbetime gittim calismak benim zoruma gitmiyor. Ben isimi sadece is olarak gormuyorum ben isime asik biriyim ve kotu yanlarinida kabullendim

Mesela Nasıl bir dikkat edilebilir ? 7 yaşındaki bir öğrenci sosyal mesafe konusunda ne gibi önlemler alır sizce ?
Herkesi belirli yerlere oturtun, sürekli uyarılarda bulunun; çocuklar gerizekalı değil gayet de anlayabiliyorlar dediklerinizi. Öğretmenliği de biz öğretmeyelim burdan, nasıl öğreteceğinizi daha iyi biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Esiniz de siz de okul acilinca ucretsiz izin alip okula gitmeyebilirsiniz.boylece risk minimuma iner

Öğretmenlere de maske tulum verilse keske madem açıldığında...
Ama minnak çocukları nasıl maske takma konusunda steril olma konusunda hep aynı istikamette tutulacagını da yazar mısınız?!

Ilkokul icin bakan hibrit egitim sistemini onerdi zaten sizin bahsettiginiz gibi.
zaten acilirsa egitim boyle olucak

Biz bilmiyorduk tabi uyarıda bulunmayı,mükemmel öneriler cidden,küçük çocuklarla hiç bir arada bulunmamışsınız çok belli

Öğretmenlere de maske tulum verilse keske madem açıldığında...
Ama minnak çocukları nasıl maske takma konusunda steril olma konusunda hep aynı istikamette tutulacagını da yazar mısınız?!
Açılacağını zannetmiyorum zaten.kimse de göndermez çocuğunu.

Maskelerin fiyati dustu ffp2 3m marka maskenin tanesini 8 liraya aldim. Cerrahi maskeye gore Uzun sureli kullanilabilir. Bir de siperlik alirsiniz dikkat ederseniz bulasmaz. Zaten damlacik yoluyla bulasiyor bu virus. Siperlik bire bir.

Insanlarin kendini egitmesi gerek. Ben agzima, burnuma, gozume dokunmuyorum mesela. Oyle bir yerlesmis ki beynime gece uykuda dokunsam uyaniyorum. Maske+siperlik+alkol uclusu ile Onlem alindigi takdirde bulasacagini dusunmuyorum. Boyle karamsar olmayin lutfen.

Biz bilmiyorduk tabi uyarıda bulunmayı,mükemmel öneriler cidden,küçük çocuklarla hiç bir arada bulunmamışsınız çok belli
Çok biliyorsunuz siz. Öğrencilerinize de uzaktan ahkam kesip bilmişlik taslamıyorsunuzdur umarım; çocuklarımız kimlere emanet.

Tatilde parkta ölmüyorlar merak etmeyin okuldada ölmezler insallah
Okul, Park gbi değil... Parka bilincsiz aile çocukları çıkıyor ama okula bilinçli bilinçsiz hepsi gidecek ve acık hava ile kapalı ortam bir değil...
Birde adı üstünde çocuk bunlar daha ya yavrucaklara maske ve steril olma konusunda inanın uzun süre tutamazsınız.
Nitekim kendi hastalarınzıdsn da bilirsiniz kcoa koca insanlar hala uymuyor kurallara...
Sağlık ocagı da hemsire hanım diuor ki kan alırken yakınlar dısarıda beklesin adam inadına içeri giriyor. Barkodu yanlıs kan a yapıştırmısşar burda önceki sefer emin olmak için bekliyorum dedi. Cahil br değil iki değil. Bir de bu adam bilerek yapıyır i. Çocuklar masum.

Atanmışlar, hak elde etmişler. Napsınlar pardon?
Ogrencilerinin akademik duzeylerini iyilestirmeyi dusunebilirler mesela?
Okullar acilmasin demek kolay. Ya da online egitim eba dan izlesin demek kolay. Hangisi bu zaman kadar bu pandemi surecinde ben ogrencime yararli oldum mu diye dusundu? ki 1. Sinifa mesela online olarak ne ogretebilirsiniz? ders uzaktan olsa icleri nasil rahat edicek?
Kolej ogretmenleri bile daha cok calisti devlttekilerden.
ogretmenin atanmisi degil, ozveriyle hala bir seyler ogretme cabasinda olani makbuldur.

Çok biliyorsunuz siz. Öğrencilerinize de uzaktan ahkam kesip bilmişlik taslamıyorsunuzdur umarım; çocuklarımız kimlere emanet.
Çocuğunuzun öğretmenini beğenmiyorsanız kendiniz evde eğitim verebilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…