Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devlet öğretmenleri öyle değil mi ama?? Özel öğretmenleri can cekisirken devlettekiler yata yata maaş alıyor. Bence adalet lazım bu ülkeye, ek derse kadar maaş alıyor devlettekiler el insaf!!!! Ozeldeki arkadaşım eşiyle tehlikede kız ne yapsın ?
 
Kimse kimseye vicdan dersi verecek kadar mükemmel değil.Kimse kimseye saldırmıyor,yorum yazarken üsluba dikkat edelim
Emin misiniz kimsenin kimseye saldırmadığından. Ben üslupsuzluk yaptığımı düşünmüyorum kırdıysam pardon.
 
Benim babam fabrikada calisiyor bir suru kisi pozitif cikti ama adam gidiyor yinede ise esim asker 20 kisi bir askeri araca toplaşıp goreve gidiyorlar bu ornekler alir basini gider boyle virus cikti okullar tatil oldu daha ne istiyorlar anlamadım
 
Konu fazla pirpirikli ama bazi yorumlar daha sacma...ogretmenler in calismamasi degil mesele
Okullar acilinca virus daha cok yayilir mi yaslilara ulasir mi sorun bu.ogretmenler de calissin okul acilsin diyenler var saka gibiogretmenler okul acilmadan calissin egitimi okuldan kamerayla yapsinlar ama okul acilmasin desek tamam diyecekler neredeyse.
Sahsi fikrim kişin gidisata bakilsin yayilma cok degilse acilsin derim.acip kapatmaktansa gec acip kapatilmasin derim.ama bilim insanlari verecek karari.yani insallah onlar veriyordur
 
Ben ozeldeyim biz donusumlu olarak gidiyoruz. Hicbir akadasimiz da devlettekiler gibi boyle bir sey demedi. Tamam bizim yas grubumuuz buyuk uzaktan egitiim verebiliriz ama icimiz rahat degil onlinedan verim alabiliyorlar mi diye? Hepimiz hala ozveriyle calisiyoruz ve calisacagiz biz napalim o zaman? Devletteki egitimciler gibi degliz diye aglayip universiteleri mi actirmayalim?
 
Son düzenleme:
Hayir degil. Hicbirimiz yata yata maas almadik. Evdeki zoom ve devaminda eba mesaim okuldakiyle nerdeyse ayniydi. Ayrica watsapp tan sinif grubumla devamli iletisim halindeydim. Devlettekileri asagi cekmek yerine ozeldekilerin sartlarinin iyilesmesi icin konusun iyi niyetliyseniz.
 
Okullar açılacaksa sınıf mevcutlarını yarıya indirme , 3 gün bir grup- 3 gün diğer grup şeklinde altı gün okula gitme vb. bir sürü plan var . Ödev vermediniz diye ya da elinizi yüzünüzü sürerek kontrol etmediniz diye kimse kızmaz şu dönemde, mesafe kuralı nasıl uygulanamıyor ona şaşırıyorum sıraların arasında gezmezsiniz(Zaten öğrencilerle sarılmak vs. doğru değil hicbir zaman için) , kapılar pencereler açık tutulur, yalnız kendi kaleminizi kullanırsınız, el yıkarsınız .Yani kısaca biraz daha fazla iş düşecek. Ha öğrencilere gelince gerekirse on kere uyarılır, aileler tembihler ama zaten okullar tatil edildiğinden beri gece 12 lere kadar eve girmiyorlar hep birlikteler o kısmıda aileler düşünsün. Bir de öğrenciler farklı, okul farklı deniyor sürekli ,gerçekten laftan , uyarıdan anlamayacak sadece anasınıfı Bir de ilkokul onun dışında bir şekilde anlatılabiliyor. En azından denenmesi gerekiyor tedbirlerle çünkü herkes her şeyi serbestçe yaptığı sürece o zaman eğitimi tamamen rafa kaldıracağız. Ha bir de uzaktan şunu yaptık bunu yaptık savunması var inanın onu yapan en fazla öğretmenlerin yüzde 20 sidir. Evde internetim yok diye online ders yapmayanlar vardı , ya hu sen öğretmensin tak maaşın yatıyor her ay yapamıyor musun bir internet paketi .
 
Öğretmenler olarak okulda sizlere emanet değiller mi; düzenli olarak el yıkamaya gönderin, yapmaları gerekeni söyleyin, gerekirse dezenfektan elinizde bekleyin. Benim müşterim yok bu arada yanlış yazmışsınız.
 
Standart calisma saatinin üstünde calisan insanlar emin olun sizin kadar ağlamıyordur. Bayram zamani 62 saat araliksiz nobet tuttum ben. Sizce kim daha cok yoruluyor
 
Standart calisma saatinin üstünde calisan insanlar emin olun sizin kadar ağlamıyordur. Bayram zamani 62 saat araliksiz nobet tuttum ben. Sizce kim daha cok yoruluyor
Aglamak gibi amiyane tabirler kullandiginiz icin size uzun uzadiya cevap vermekle enerji harcayamayacagim.
 
Öğretmenlerin tatiline, maaşına takan kitlenin de bariz kıskandığını düşünüyorum. Evet yaz tatilleri var ama o tatiller öğrencilerden kaynaklı. Öğretmenler okul kapanınca seminerlere giderler, okul açılmadan bir hafta önce de seminerleri başlar. Yazın ders olsa verim alınmaz, baharda bile öğrenciler gevşemeye başlıyor zaten. Kaldı ki yaz tatili azaltıldı diye biliyorum. Öğretmenlik çok rahat geliyorsa o mesleği seçseydiniz, o insanlar çocuk bakıcısı değil siz evde çocuktan sıkıldınız diye riske atmak istemeyebilirler. Otuz kırk kişilik sınıflarda saatler boyu kapalı kalacaklar ve yakın temas kuracaklar. Maske taksınlar diyenler şaka yapıyor olmalı, maskeyle mi ders anlatacaklar? Havasız sınıflarda ne kadar takabilirler? Öğretmen taksa bile öğrenciler düzenli olarak maske falan takmaz okul bahçelerinden maske toplar hademeler artık. Okul ortamını plajlarla kıyaslayanlar da hayatında hiç okula gitmemiş insanlar sanırım.
 
Bende eşimde Öğretmeniz. Ben sınıf öğretmeniyim bu sene 1 sınıf alacağım mevcut 50 55 arası
Uzaktan eğitimle çocuklar okuma yazmaya geçemezler herseyin basi tabiki Saglik ama bu kadar uzun ara çocukları mahvetti.kontrollu günlük 10 kışlık gruplarla okulların açılması geleceğimiz için daha faydalı. Bunalayım ne kadar sürecek belli değil
Benim iki çocuğum var 2 ve 4 yaşında. Eğer cok tedirginseniz ücretsiz izin hakkınız var iki yıl onu kullanıp ailenizi evlerine gönderin zor bir süreç umarım herkes icin hayırlısı olur
 
Benim anlamadığım özelde birçok ,özellikle birçok diyorum tek sektör değil, sektörde çalışan arkadaşım işlerini evden yürütüyorlar ve maaşlarında da herhangi bir düşüş yok. Evet gayet de evdeler hmoffc tarzı. Fakat niyeyse özel sektörde çalışan arkadaşlarımın yaptığı gibi işini uzaktan devam ettiren öğretmen arkadaşlarıma akla hayale gelmeyecek hakaretler ediliyor. Aynı haklar öğretmene tanındığında öğretmen yerin dibine sokuluyor, yatıyor oluyor, tatilde oluyor. Neden yahu.

Eğitimin yüzyüze mi uzaktan mı olacağı daha belli değil ve son ana kadar bekleyecekler bu kararı vermek için. Eğitimin içinde olanlar sınıfların, okulların durumlarını biliyor. Deprem olduğunda fobisi bile olsa öğrencilerini bir dakika yalnız bırakmayan bu insanlar yüzyüze eğitime karar verilirse görevini layıkıyla yapar zaten. Mevzu bu virüs döneminde biraz gerçekçi olmak bence. Gerçekleri konuşmak, önlemleri, önlemlerin yeterliliğini konuşmak.
 
Benim öğrenci kardeşim var hanımefendi hangi uzaktan egitimden bahsediyorsunuz siz ? Tv de yayinlanan degildir insallah . BiZim aldigimiz baska bir egitim olmadi zira. Suan da yasina gore yetersiz bir egitim aldı
Eba uygulamasından her öğretmen kendi branşına uygun olarak ders anlatıyor.Tabi isteyen öğrenci derse katılıyor.Sizin kardeşiniz katılmamış o zaman
 
Umarım okulların açılma kaosu yasanmaz.
Okulların açılması demek milyonlarca öğrencinin, velinin, servisin, toplu taşım kullanımının bi anda artması demek.
Bu da korona yı daha çok kitleye yayacaktır eminim. Ben de öğretmenim kesinlikle açılmasını istemiyorm. Açıksa da Kendi kızımı da anaokuluna göndermeyeceğim.
Amerika da bir çok eyalette dersler online yapılacak kararı alındı.
Bir çok ülke de buna dahil...
Süreci bilinçli yöneten bri ülke değiliz bence halk olarak...
Okulların açılmasına hazır olduğumuzu düşünmüyorum.
Çevremde bir çok veli var ki çocuklarını kesinlikle okula göndermek istemiyor. Rapor ayarlama bir yolunu bulma peşindeler.
Umarım en mantıklısı en sağlıklısı en hayırlısı olur. Eğitimin telafisi olur ama kaybedilen canların telafisi mümkün değil.. Kendi adıma kuzucuklarımdan birisine bir sey olsa mahvolurum. Çünkü bu süreci çok güzel yöneten kuzularım ve aileleri var. Bir o kadar da vurdum duymaz olanlar var ve olacak..bunlar yüzünden heba olsunlar istemiyorum.
 
Standart calisma saatinin üstünde calisan insanlar emin olun sizin kadar ağlamıyordur. Bayram zamani 62 saat araliksiz nobet tuttum ben. Sizce kim daha cok yoruluyor
Hiç ağlamadınız gerçekten. Hemşirelerin öğretmen düşmanlığı ne olacak acaba Öğretmenleri genelliyorsunuz da aile hekimliklerinde bir odaya toplaşıp mesai saatleri içinde kısır partisi yapan boş boş odada oturup kahkahalar atıp zahmet edip hastayla ilgilenmeyen meslektaşlarınıza kin güdün biraz da. Onlar da çok yoruluyordur eminim. Ki konu yorulmamız değil aslında ama neyse. Her meselekte çalışan çalışmayan insanlar var neden düşmanlık yapıyorsunuz anlamadım. Neyse ki öğrencilerimiz kıymetimizi biliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…