Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önlemlere sosyal mesafeye uymayan sadece öğrenciler değil toplumumuz çok bilinçsiz maalesef. Bu gözler polikliniğe gelip maske takmayan hastaya maskeni takar mısın diyen doktora takmıyorum al öksürüyorum da tükürüyorum da hapşırıyorum da eşşek gibi bakacaksın sen de sitem diyen hastaları gördü. Okullar açılırsa Öğrencileri öğretmenler pandemi konusunda sosyal mesafe konusunda eğitneli bence fırsat bu fırsat çocuklar öğretmenleri tarafından eğitilirse hem kendileri daha dikkatli olur hem de ailelerini uyarırdılar diye düşünüyorum ama bu şekilde ama biz çalışamayız riskli çocuğumuz var diyip kaçıp yan gelip yatmaya devam etmek isteyen öğretmenleri gerçekten anlamıyorum nereye kadar yatacaksınız

Evde süt dökmüş kedi gibi oturan çocukların çoğu okulda yaşıtlarını görünce kudurmaya başlıyor. Çoluk çocuk coronadan kırılırsa anca o zaman anlarsınız.

Emin olun bilinçli aileler azınlıkta suan. Bir suru ogretmen tatilde fildir fildir geziyor. Burada cocuklarin iyiligi icin konusanlara lafim yok benim ama sizde goruyorsunuz çoğu kisi kendini düşünüyor. Bizde madem oyle biz insan degilmiyiz diye tepki veriyoruz. Ogretmen dusmanida degilim bugün bir meslegim varsa canım ogretmenlerim sayesindedir anne karninda gelmedim sonucta bu zamana. Umarim anlamissinizdir beni bende ogrencilerin egitim durumu konusunda endiseliyim

Ya bu konu çok çetrefilli bir konu. Sağlık çalışanlarına bakıyorum tabir-i caizse kelle koltukta çalışıyorlar. Birçoğunun da küçük çocuğu var. Ben zaten severdim sağlıkçıları şimdi de helal olsun diyorum hepsine. Öte yandan işin öğrenci boyutu var. O küçük çocuklar o kadar uzun süre nasıl maske ile oturacak? Sürekli maske ile ders anlatılır mı? Anlatılırsa ders anlaşılır mı? Özellikle yabancı dil öğretmenlerine Allah kolaylık versin. Hadi açılmadı okullar çocukların bir senesi kayıp. Hani derler ya aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Tam o haldeyiz. Ayrıca da okulları açan her ülke geri kapatıyor. Bu bilgi de burada dursun. Herkes kendince haklı bu konuda

Öğretmenlere de maske tulum verilse keske madem açıldığında...
Ama minnak çocukları nasıl maske takma konusunda steril olma konusunda hep aynı istikamette tutulacagını da yazar mısınız?!
Ben sağlık personeliyim bize verilen maske ve tulum hep yetersiz kaldı ben dahil bir çok k kişi maskenin kara borsa olduğu zamanlarda dahil binlerce lira dökerek kendi paramızla maske tulum siperlik aldık hala da almaya devam ediyoruz kendi sağlımız için siz de elinizi biraz cebinize atabilirsiniz. Ayrıca çocukları eğitmek sizin göreviniz pandemi konusunda nasıl davranılması konusunda öğrencilerinizi eğitmelisiniz

Sizin gibi öğretmenlerden bahsediyorum. Hala ahkam kesmekle uğraşıyorsunuz, bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın.
Öğretmenlik yapmıyorum ama yapsaydımda sizin yorumlarınızı ciddiye alacak değilim

Sağlıkçılar çalışıyor evet ama hasta insanları iyileştirmek için yani coronaya olumlu yönde katkısı oluyor bu olayın. Öğretmen ve öğrenci ilişkisinde maalesef iki tarafta mağdur olabilir. Yok yere herkes kapmış olacak hastalığı ve sonuç olarak olan yine sağlıkçılara olacak kendi topuklarına sıkıyorlar.

Okulların açılmasını bende istemiyorum çocuklar laftan anlamaz dinlemez tenefüs olur hepsi iç içe sonra evlerine gidecekler iki katına çıkar virüs kesinlikle. Ama genellemek istemiyorum ama öğretmenlerin derdi bu değil evde yaşlı anne baba var bebek var... insanlar bu şartlarda aylardır çalışmak zorundalar zaten. Keşke sadece benim benim demek yerine çocukların toplumun genelini düşünerek bunu isteseler...

Zaten bence bu yüzden tepki çekiyor. Ben de çok severim öğretmenleri ve çatır çatır da savunurum. Konu sahibi için yada işin ciddiyetini bilen öğretmenler için konuşmuyorum ama benim anladığım insanlar gezen ama sonra okullar açılmasın diyenlere tepki gösteriyor.

Genelleme yapmayın lütfen... Bende devlette öğretmenim Eba üzerinden canlı derslere girdim ben çocuklara sorular gönderdm.. Tek tek çözdüm onları. Gerekirse wp den destek bağlantısı yaptım. Rehber öğretmeni olduğum sınıfı normal zamanda gbi koçluğu u yaptım. Gebeliğimin en basları idi kustum agrım vardı düşük ihtimalin vardı bunlara ragmen kalktım 2 saat üst üste çocuklarıma ders anlattım. Ve bu haftanın çoğu zaman her günü oldu... Normalde annem bakar kızıma kimsem yoktu bir de kendi çocugumu gönlünü yapa yapa baktım.bazen onu yalnız basına odada bıraktım o şekilde yaptım. Yüz yüze eğitimde en azından işin bitiyor eve gelip dinleniyrosun. Fişini çekiyorsun az da olsa hayatın. Hafta da kaç saat ise o oluyor dersin. Burda öyle olmadı tüm gün istedikleri saate ders koydular ben 21 de de 22dee de ders anlattım... Kesinlikle kabul yüz yüze gbi olmuyor. Onları çok özledim. Ama sağlıkları benim için her seyden daha önemli.
Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Yine olacaksa yine yaparım. Çünkü mesleğimi ve öğrencilerimi çok seviyorum.
Herkesi bir kefeye lütfen koymayın he rmeslek alanında ne yazık ki hakkı ile işini yapmayan çok var.

Bu da doğru bir bakış açısı. Hastahaneler dolarsa ne olacak mesela?

Sakin olun arkadaşlar biz istemiyoruz diye okul açılmayacak değil Okul açılırsa diye endişeleniyoruz herkes gibi. Açılırsa zaten gidip görevimizi yaparız. Öğretmenlere yan gelip yatıyor diyenleri bir gün sınıf ortamına davet ediyorum ayrıca rica ediyorum siz de yatın Ayrıca öğretmen düşmanları lütfen siz çocuklarınıza evde matematik, fizik filan öğretin. Eminim bizden çok daha iyi yaparsınız.

Sizi çok iyi anladım

Dunki sayi yanlis hatirlamiyorsam 1184 olmustu
Okullarmi acildi yooo
Genclerde para yok zaten cogu sahil cekirdek kola takiliyor
Bir cogunun ailesi kalabalik ortama izin vermiyor calismiyorlar ki kalabalik sirket ortamlarina vs girsinler

Konunun okulla bir alakasi yok
Sokaga cikma yasagi vardi onlara hic cikmadilar heryer kapaliydi sayilarda geri cekis oldumu hayir gun be gun artti

Sorun ogrenciler degil bilincsiz yetiskinlerde
Ben cogunun yaptirimlara yetiskinlerden daha cok uyacagini dusunuyorum
Zaten Allah korusun sayilar bu hizla devam edersede yine evden egitim sistemine mecbur gecis yaparlar

Bugun bu halde olmamizin nedeni hicbir keyfinden taviz vermeyen yetiskinler ilkokul ortaokul cocuklarimi doldurdu plajlari mesela

Durum ortada ulkenin kepengini kapatip gidemeyecegimize gore tedbir bizden takdir Allahtan diye max korunma ile devam edecegiz ilk gunden beri otobus vs kullanarak ise giden ozel sektor calisanlari ne yapsin?
Herkes kendine ailesine risk grubuna gore kendi karantinasini kendi olusturacak
Sizde cok endiseliyseniz izindeymissiniz zaten uzatir bebeginize kendiniz bakarak anne babadan uzak durup onlari koruma altina almaya devam edebilirsiniz

Asi bulunana kadar dunya boyle sirf bizlik birsey yok

Evet oyle bende burada yeri geldi ogretmenleri savundum diye ban yedim bazilari olaylari yanlis anlamaya meyilli

Önlem alın önlem alın diyorlar da....
Benim oğlum 6 yaşında bu yıl 1. Sınıfa başlayacak. Ben elbette dikkat ederim (eğer gönderirsem) maske, siperlik , dezenfekt....
Başka bir öğrenci velisi dikkat etmezse ne olacak ? Benim aldığım önlemlerin bi anlamı da kalmayacak....

Birde şöyle bir durum var küçük yaş gruplarına bir çok şeyler oyunlarla öğretiliyor ve illaki temas oluyor. Yeri gelecek öğretmenimiz kalem tutmayı gösterecek , yeri gelecek harf yazmayı...Temas kaçınılmaz.
Büyük sınıflar biraz bilinçli olabilir fakat ana sınıfı ve ilkokullar sosyal mesafeye dikkat edebileceğini zannetmiyorum...

Yahu ben ücret acısından bakmadım hiç olaya tamamen yanlıs anlamışsınız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…