Dört sene kykda kaldım. Mutfak da yok. Çoğunda tuvalet ve duş ortak kullanım. Aile hayatına asla uygun değil. Tamamen geçici durumlar için uygun. Yemekhanede ne verirlerse onu yersin. Çocuklarına bi sahanda yumurta yapamazsın mesela. Kapılarda kilit yok, hiçbir mahremiyet yok.Deprem Bölgesindeki üniversitelerde okuyan çocuklar için Farabi programi gibi bir şey yapılabilirdi. Aileler otellere yerleşirilebilirdi. Aile hayatlari da devam ederdi böylece. Kyk'da anneler kizlar bir arada, babalar oğlanlar bir arada mi olacak? Kapilarda kilit yok. Dolaplar miminum eşyaya göre tasarlanmış. Tv yok, temizlik ekipmanı yok, halı yok. Bunlar şimdi hayatî görünmeyebilir. Ama yaraların sarılması için gerekli hepsi.
Ya hanımefendi acaba düşünebiliyor musunuz?zaten 20 şubatta açılacak o bölgelerde 1 martta açılacak dahada uzatılmayacak denmiş. bu haftada anaokulları başlayacaktı sanırım eğitime karşı değilim. daha enkaz altınd olanlar varken hemen okullar açılsın diyenlere lafım.
Çok iğrenç bir üslubunuz var. Esas siz kendiniz gibi düşünmeyene dayanamıyorsunuz. Ben sizi ilk kez alıntıladım, üye ismine bile bakmadan herkese kabadayılık taslıyorsunuz, fakat ben ezebileceğiniz biri değilim uyarıyorum ona göre.Kes laf kalabalığı yapma yeter ,
Sizce ben gariban vatandasimi mi elestiriyorum? Bunu mu anladiniz? Ben istiyorum ki bir daha kimse bu duruma dusmesin. Bunun icin de gereken fedakarligi bugun evet bugunden tezi yok herkes yapacak. Alismissiniz sadece ani kurtaralim iki aglayalim nasilsa her sey hallolur. Olmuyor iste olmuyor. Acimayi birakip cikar yol bulmak lazim diyorum. Bu insanalar sadece acinmayi mi hak ediyor? Kusura bakmayin ama siz aglanip dovunmenin yeterli oldugunu dusunebilirsiniz ben dahasini dahasini dahasini istiyorum.İnsanlar hala soğuk ile savaşıyor 6 gündür dus alamadılar hastalar tedavi alamıyor tam olarak ne istiyorsunuz?
Hıhı öyle , sen söyleyince şimdi hemen vicdanımı sorgulama ıhtıyacı hissettim .Aynen öyle. Otellerde turist ağırlamak varken depremzede ağırlamazlar, bu sebeple kyk yurtlarına koymak istediler.
Aynı yöneticiler üç beş kuruş gelsin diye imar affı yaptı zamanında.
Onlar izin verdiği için saçma sapan binalar yapıldı ve yıkıldı zaten.
Bak o kadar senedir deprem vergisi topladılar ama depremin derdini yine öğrenciler yani halk çekiyor. Eğitim sistemi çekiyor.
Biraz araştırırsan o binaları çöken müteahhitlerin parti ile alakasını görürsün.
Çöken binaların açılışına katılan parti mensupları var.
Birileri ceplerini doldurmasaydı devlet maddi olarak zorlanamazdı emin ol.
20 senedir bu devletin başında olan kişi ben değilim. Üç ay önce gelmedi yönetime, 20 sene!!!
99 depreminin üzerinden kaç sene geçmiş, 2023'te olan deprem yüzünden onbinlerce insan bina enkazından ölüyorsa bunca yıl neden bişeyler düzelmedi diye sorarlar adama. Ben bu cümleleri kuruyorum diye provake etmiş oluyorsam ve sen bu gerçeklere rağmen hala onları savunuyorsan, ortada onbinlerce ölü varken kendi vicdanını sorgula. Bunlar kader planı diyen adama hak vermedim diye vicdansız oluyorsam tamam ben vicdansızım :)
Çok şey var söylemek istediğim ama söyleyemiyorum...Kurtuluş Savaşı'nda Kütahya-Eskişehir savaşı kaybedilmiştir.Maarif (eğitim)Kongresinin ertelenmesi talep edilir. M.Kemal hayır asıl şimdi toplanmalıyız dercesine eğitimi kalkındırmak için kongre düzenler. Yaşananlar özellikle çocuklar için çokkkkk zor. Evet. Ama ilk gözden çıkarılan eğitim olmamalı olmamalı olmamalı...Ben katılıyorum, öğrenci yurtları öğrenciler için; pandemisinde, depreminde kullanılmak için değil. Depremzedelere konut sorunu da başka insanları konutlarından atarak çözülemez asla. Akla gelen ilk çare öğrencileri atmak, öğretimi kesmek oluyorsa durum vahim. Ayrıca yukarda da yazılmış yurt zaten ailelere uygun bir yaşam biçimi değil, çğrenci hayatıyla aile hayatı çok farklı. Eşya koyacak dolap yok en basitinden, bebeği çocuğu olanların tonla eşyası oluyor yurt dolabı 2m3, nasıl sığdırcaklar eşyalarını.....saçmalık yani acilen düzgün bir çözüm bulunmalı.
kabadayılık ve benÇok iğrenç bir üslubunuz var. Esas siz kendiniz gibi düşünmeyene dayanamıyorsunuz. Ben sizi ilk kez alıntıladım, üye ismine bile bakmadan herkese kabadayılık taslıyorsunuz, fakat ben ezebileceğiniz biri değilim uyarıyorum ona göre.
Ya sen ne kadar saçma sapan konuşuyorsun. Kendin işe siyaset karıştırıyorsun.Sen gel kendine ! Hayırdır ya Beni görmüş sadece prokovafit , kendin gibi düşünmeyen birini görünce nasılda çıldırıyorsun !
Aynnnnen öyle , zamanı gelsin konuşun , bi yirmi yıl daha konuşmaya devam edeceksiniz , sadece konuşacaksınız . Sen ve senin gibiler .
Söylem değil bunlar katılasın, gerçekler. Benim dememle olmadı. Yaşandı. Fikir sunmadığıma göre katılıp katılmama durumun zaten olamaz.Hıhı öyle , sen söyleyince şimdi hemen vicdanımı sorgulama ıhtıyacı hissettim .
Söylediklerinizin hiçbirine katılmıyorum
Hepsinin ailesi destekleyici ebeyenler sanılıyor. Çok eminim bilgisayar başından kalkıp ev işi yapan çocuk bakan babasının işine yardıma giden binlerce genç olacak. O evde yokmuş gibi dersleri önemli değilmiş gibi devam eden altin günleri, misafir davetleri olacak. Odasını ninesiyle dedesiyle paylaşanlar var.Ayrıca gerçekten her ülke problemi ya da salgında ilk akla KYK'ların gelmesi çok kaygılandırıyor. Olmamalı ya. Çocuklar zaten pandemi sürecinde maalesef çok yıprandılar. Gerçekten yok mu başka yolu?!
Sen ne kadar zavallı, ne kadar ezik bir insansın. Allah rızası için para verelim sus, milletin sinirleriyle oynama.Kes laf kalabalığı yapma yeter ,
O bölgede okul açılsın diyen olmamıştır sanırıminsanlar tahliye derdinde o bölgede okul diyorsunuz cesetler kokmaya başladı maske takmaları gerekiyor hastalıklar yayılıyor. insanların can güvenliği yok acil güvenlik istiyor. cesetlerin kollarındaki bilezik için parçalamışlar. arabaları sallayıp heyelan oluyo sel oluyor diye gasp ediyorlarmış. nolur şuan ordaki insanlar yaşama derdinde sıcacık evlerimizde onlara ahkam kesmeyelim
Zavallı ezik sensin , sen kimsin ya sen hayırdır ? Sen nasıl benımle böyle konuşabilirsin, bunun hesabını vereceksin bekle görSen ne kadar zavallı, ne kadar ezik bir insansın. Allah rızası için para verelim sus, milletin sinirleriyle oynama.
Sen onun söylediklerine katılsan muhtemelen katılmana üzülür.Hıhı öyle , sen söyleyince şimdi hemen vicdanımı sorgulama ıhtıyacı hissettim .
Söylediklerinizin hiçbirine katılmıyorum
Üsluba baksana Olivia.Sen ne kadar zavallı, ne kadar ezik bir insansın. Allah rızası için para verelim sus, milletin sinirleriyle oynama.
Ne kadar saldırgan bir tavrın var.Sen gel kendine ! Hayırdır ya Beni görmüş sadece prokovafit , kendin gibi düşünmeyen birini görünce nasılda çıldırıyorsun !
Aynnnnen öyle , zamanı gelsin konuşun , bi yirmi yıl daha konuşmaya devam edeceksiniz , sadece konuşacaksınız . Sen ve senin gibiler .
Güle güle. Sen millete nasıl kes diyorsan bende sana istediğimi söylerim. Oldu sen istediğini söyle, sonra millet cevap verince hesabını vereceksin de.Zavallı ezik sensin , sen kimsin ya sen hayırdır ? Sen nasıl benımle böyle konuşabilirsin, bunun hesabını vereceksin bekle gör
Sizce ben gariban vatandasimi mi elestiriyorum? Bunu mu anladiniz? Ben istiyorum ki bir daha kimse bu duruma dusmesin. Bunun icin de gereken fedakarligi bugun evet bugunden tezi yok herkes yapacak. Alismissiniz sadece ani kurtaralim iki aglayalim nasilsa her sey hallolur. Olmuyor iste olmuyor. Acimayi birakip cikar yol bulmak lazim diyorum. Bu insanalar sadece acinmayi mi hak ediyor? Kusura bakmayin ama siz aglanip dovunmenin yeterli oldugunu dusunebilirsiniz ben dahasini dahasini dahasini istiyorum.
Forum üyeliğimden beri sizin fikirlerinizi ve sizi hakikaten çok yakın hissediyorum kendime. Noktası virgülüne kadar haklısınız. Aynı endişeleri taşıyoruz maalesef...Ben bir öğretmenim. Ne kadar çok gence dil döktüğümü bilemezsiniz ülkeden gitme fikirlerini akıllarından atmaları için.Ben bugün kendi çabamı sorguluyorum ve çok üzülüyorum. Turizm, ekonomi,gövde gösterisi hep eğitimin önünde. Tıp öğrencisi 2 buçuk sene online eğitim aldı ne bekleyeceğiz ki?Binlercesi var bu örneğin. Biz eğitimde enkaz altındayız ve sesimizi duyan yok..Hepsinin ailesi destekleyici ebeyenler sanılıyor. Çok eminim bilgisayar başından kalkıp ev işi yapan çocuk bakan babasının işine yardıma giden binlerce genç olacak. O evde yokmuş gibi dersleri önemli değilmiş gibi devam eden altin günleri, misafir davetleri olacak. Odasını ninesiyle dedesiyle paylaşanlar var.
Bunlar deprem acılarından büyük değil tabii ki. Ama niye yoksayalım? Bu çocuklar yoksayıldıkça sevgisiz hissediyor.
Siyaset yapmak için yazmıyorum ama İmamoğlu ve Mansur Yavaş kameralar önünde görünür olduklari, siyaset tarzlarini gösterdikleri ilk zamanlar öyle sevgi dolu yaklaştilar ki. Ben hüngür hüngür agladım, bizi kimse sevmiyormuş, ilk kez biri bizi düşünüyor seviyor gibi hissettim diye. Belki samimi değillerdir bilemem. Sadece hislerimi söylüyorum. Bu çocukları kaybetmemeliyiz. Onlar umutlarini yitirmemeliler. Bizden vazgeçmişler dememeliler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?