okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dört sene kykda kaldım. Mutfak da yok. Çoğunda tuvalet ve duş ortak kullanım. Aile hayatına asla uygun değil. Tamamen geçici durumlar için uygun. Yemekhanede ne verirlerse onu yersin. Çocuklarına bi sahanda yumurta yapamazsın mesela. Kapılarda kilit yok, hiçbir mahremiyet yok.

Ya hanımefendi acaba düşünebiliyor musunuz?
Şuan oradakilerle beraber zarar görmeyen, o illerde ikamet etmeyen çocuklarında psikolojisi mi bozulsun istiyorsunuz?
Okullar açılmasın tamam, zaten deprem nedeniyle psikolojileri bozulan çocukları iyice eve tıkalım, kökten kafayı sıyırsınlar.
Depremzedeler içinde kykdan daha iyi bir çözüm bulunmalı, bu net. Bu devletin dünya kadar polis, öğretmen, jandarmaevi var. Tutturmuşlar bi kyk gidiyor, başımıza taş yağsa hadi çocuklar evinize gidin bize kyk lazım diyecekler.
Kaldı ki bir aile kykda nasıl yaşayacak? Normal ev ortamına alışmış bir aile nasıl kykya ayak uyduracak, milletin psikolojisini daha da bozacaklar.
25 yaşında bir ergen olarak ben düşünebiliyorsam devlet haydi haydi düşünür.

Mune tartışma çıkıyor rica etsem konumu kapatabilir misin

Kes laf kalabalığı yapma yeter ,
Çok iğrenç bir üslubunuz var. Esas siz kendiniz gibi düşünmeyene dayanamıyorsunuz. Ben sizi ilk kez alıntıladım, üye ismine bile bakmadan herkese kabadayılık taslıyorsunuz, fakat ben ezebileceğiniz biri değilim uyarıyorum ona göre.

İnsanlar hala soğuk ile savaşıyor 6 gündür dus alamadılar hastalar tedavi alamıyor tam olarak ne istiyorsunuz?
Sizce ben gariban vatandasimi mi elestiriyorum? Bunu mu anladiniz? Ben istiyorum ki bir daha kimse bu duruma dusmesin. Bunun icin de gereken fedakarligi bugun evet bugunden tezi yok herkes yapacak. Alismissiniz sadece ani kurtaralim iki aglayalim nasilsa her sey hallolur. Olmuyor iste olmuyor. Acimayi birakip cikar yol bulmak lazim diyorum. Bu insanalar sadece acinmayi mi hak ediyor? Kusura bakmayin ama siz aglanip dovunmenin yeterli oldugunu dusunebilirsiniz ben dahasini dahasini dahasini istiyorum.

Hıhı öyle , sen söyleyince şimdi hemen vicdanımı sorgulama ıhtıyacı hissettim .
Söylediklerinizin hiçbirine katılmıyorum

Çok şey var söylemek istediğim ama söyleyemiyorum...Kurtuluş Savaşı'nda Kütahya-Eskişehir savaşı kaybedilmiştir.Maarif (eğitim)Kongresinin ertelenmesi talep edilir. M.Kemal hayır asıl şimdi toplanmalıyız dercesine eğitimi kalkındırmak için kongre düzenler. Yaşananlar özellikle çocuklar için çokkkkk zor. Evet. Ama ilk gözden çıkarılan eğitim olmamalı olmamalı olmamalı...

kabadayılık ve ben tamam abla

Ya sen ne kadar saçma sapan konuşuyorsun. Kendin işe siyaset karıştırıyorsun.
Kaç tane yorum yapıldı sana, bir tanesine verecek cevabın yok. Anca at gözlüklerinle milletin sinirini bozuyorsun. Toz ol şuradan.

Hıhı öyle , sen söyleyince şimdi hemen vicdanımı sorgulama ıhtıyacı hissettim .
Söylediklerinizin hiçbirine katılmıyorum
Söylem değil bunlar katılasın, gerçekler. Benim dememle olmadı. Yaşandı. Fikir sunmadığıma göre katılıp katılmama durumun zaten olamaz.

Ayrıca gerçekten her ülke problemi ya da salgında ilk akla KYK'ların gelmesi çok kaygılandırıyor. Olmamalı ya. Çocuklar zaten pandemi sürecinde maalesef çok yıprandılar. Gerçekten yok mu başka yolu?!
Hepsinin ailesi destekleyici ebeyenler sanılıyor. Çok eminim bilgisayar başından kalkıp ev işi yapan çocuk bakan babasının işine yardıma giden binlerce genç olacak. O evde yokmuş gibi dersleri önemli değilmiş gibi devam eden altin günleri, misafir davetleri olacak. Odasını ninesiyle dedesiyle paylaşanlar var.

Bunlar deprem acılarından büyük değil tabii ki. Ama niye yoksayalım? Bu çocuklar yoksayıldıkça sevgisiz hissediyor.

Siyaset yapmak için yazmıyorum ama İmamoğlu ve Mansur Yavaş kameralar önünde görünür olduklari, siyaset tarzlarini gösterdikleri ilk zamanlar öyle sevgi dolu yaklaştilar ki. Ben hüngür hüngür agladım, bizi kimse sevmiyormuş, ilk kez biri bizi düşünüyor seviyor gibi hissettim diye. Belki samimi değillerdir bilemem. Sadece hislerimi söylüyorum. Bu çocukları kaybetmemeliyiz. Onlar umutlarini yitirmemeliler. Bizden vazgeçmişler dememeliler.

O bölgede okul açılsın diyen olmamıştır sanırım
Ama üniversiteyi kapatmak çözüm mü? Kyk dışında yer yok mu

Sen ne kadar zavallı, ne kadar ezik bir insansın. Allah rızası için para verelim sus, milletin sinirleriyle oynama.
Üsluba baksana Olivia. Bir alışmış herkese siz, sizin gibiler diyerek üstten bakmaya, ayrıştırmaya. Provokasyonun kralını kendi yapıyor, haberi yok. Ya da var, bile isteye ortalığı karıştırıyor. Çok başarılı çok!

Ne kadar saldırgan bir tavrın var.

Etrafındaki herkese bol bol sabır diliyorum.

Bu konuda bile insanları bölüyorsun.

Senin faydandan çok zararın dokunur insanlara. Tavrın kaliteni gösterir

Zavallı ezik sensin , sen kimsin ya sen hayırdır ? Sen nasıl benımle böyle konuşabilirsin, bunun hesabını vereceksin bekle gör
Güle güle. Sen millete nasıl kes diyorsan bende sana istediğimi söylerim. Oldu sen istediğini söyle, sonra millet cevap verince hesabını vereceksin de.
Bakalım orada da halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme/aşağılama suçunu da işlediğini söyleyebilecek misin?
Sen kimsin asıl sen? Siz dediğiniz kimlersiniz bizi nelerle tehdit ediyorsunuz?
O kadar insanın canı gitmiş, malı mülkü ailesi gitmiş sen hala gelip burada saçma sapan konuşuyorsun.

O ayrı birsey ama ben çocuğum evde sıkıldı yorumları goruyorum bütün ailesini kaybetmiş bir öğretmen varmış gibi düşünün
24 yıl önce de aynı şeyler konuşuluyordu hala öyle
Bir sürü şey var tartışılacak
şu an iş gücüne çare yok kimsenin tartışmadigi başka konularda var ama hersey sekteye uğrayacak ben bunu söylüyorum etki alanı çok fazla

Forum üyeliğimden beri sizin fikirlerinizi ve sizi hakikaten çok yakın hissediyorum kendime. Noktası virgülüne kadar haklısınız. Aynı endişeleri taşıyoruz maalesef...Ben bir öğretmenim. Ne kadar çok gence dil döktüğümü bilemezsiniz ülkeden gitme fikirlerini akıllarından atmaları için.Ben bugün kendi çabamı sorguluyorum ve çok üzülüyorum. Turizm, ekonomi,gövde gösterisi hep eğitimin önünde. Tıp öğrencisi 2 buçuk sene online eğitim aldı ne bekleyeceğiz ki?Binlercesi var bu örneğin. Biz eğitimde enkaz altındayız ve sesimizi duyan yok..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…