Okulu bırakmak istiyorum

kaderkrkmazz

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
13
0
16
25
Merhaba kızlar, bu yıl üniversite kazandım. İzmir’e geldim okuduğum bölüm beni çok zorluyor ve 4 aydır hep tek başıma takılıyorum kaldı ki tek başıma olduğum için derslere bile girişim gelmiyor herkes gruplaşmış durumda kyk yurdunda kalıyorum ve oda 6 kişilik onlarda kendi aralarında arkadaşlar son seneleri ilk senelerinden beri aynı odadalarmış odada sürekli bir kavga gerilim oluyor. Bölüm beni çok zorluyor ve yalnız olmak da öyle. Daha doğrusu yakın olduğum bir kız vardı sınıftan fakat hiçbir sebep yokken aramayı sormayı kesip sınıfta grup halinde kızlarla takılmaya başladı. Ben de tek başına dersten verim alamıyorum çünkü sınıfta bir tek ben tekim. Aklımda yatay geçiş yaparak hem okulu hem de bölümü değiştirmek var fakat cesaretim yok ama biliyorum ki 4 yıl böyle geçmez 1 aydır derslere girmiyorum bu durumlardan dolayı. Yatay geçiş de dönem arası olmuyormuş sene sonunu beklemek gerekiyormuş ama diğer dönemi bitirmem çok zor bu durumda o kadar bunaldım ki size anlatamam her gün ağlıyorum her gün. Sizce bölümü 2.dönem dondurup seneye başka bir şehirde başka bir bölüm okumalı mıyım? İşin içinden çıkamıyorum lütfen yardım edin

Ne okuyorsunuz? Bölümü işe yaramaz, ya da dersleri kapasitenizden zor görüyorsanız anlarım. Ama sadece arkadaş yüzünden okul değiştirmek hayatının saçmalığı olur.

Yalnızlıktan size kalan boş vakti avantaja çevirin. Dil veya 2. bir dal yaparak kendinizi daha donanımlı bir hale getirin

Bölüm bana hitap eden bir bölüm fakat beklentimi karşılamadı daha çok erken diyebilirsiniz fakat çok ağır geliyor dersler daha 1.sınıftan çok yüklendiler ve yalnız kalmaktan her zaman çok korkup nefret etmişimdir cidden ben böyle bir yazı okusam saçmalama arkadaş yüzünden okul mu bırakılır derdim cidden fakat insan yaşayınca anlıyor

İnanın o kadar çok deniyorum ki olmuyor aksine tüm sınıf burnu havada ben çok sıcakkanlıyım

işte bende onu diyorum senınde burnun havada olacak ,
dene bunu bak onlar gelecek senın yanına ,

karşılaştıgında sıcak bir gülümseme yap konuşmasanda güzel bir gülümseme herşeyi çözer

Saçmalama oku bence benim abla senin gibiydi ilk başladıgın da hatta onu hiç konuşmuyor diye suriyeli sanmış sınıf takiler sonradan gerçek dostları oldu üniversitede şuan 3. Sınıf ve arkadaşları gerçekten çok kaliteli insanlar çok sıkılıyorsan ben izmirli bi arkadaşım var konişim seninle arada görüşür bende gelecem izmire görüşürüz yeni insanlar tanırsın en azından ( kızım ama ben yanlış anlama yanlış anlaşılmak istemeö)

Yatay geçiş yaptım, ki bölümümden de arkadaşlarımdan da memnundum ama başka sebepler vardı. İnan bana gittiğin yerde daha kötü olursun. Herkes arkadaş ortamını kurmuş oluyor. Ben yine arkadaş edindim ama ilk okulumdaki kadar ait hissetmiyorum bölüme ve sınıfa. Sadece uyarmak istedim.

Bence bölüm değiştirmek yerine boş zamanlarda lise mezunu için KPSS sınavı kursları oluyor. Onlara hazırlanıp atansanız okurken de rahat edersiniz.
Sonra da bölümünüzden atanırsınız yeniden.

Yaparsam sene sonu yapılıyormuş zaten ve farklı bir bölüm olduğu için seneye 1.sınıftan başlamış olacağım..

Ağır gelen ne ki? Diğer sosyal bölümlerde çok farklı olamayacaktır.

Ben her ders sınıf değiştirilen bir sistem de okudum, o yüzden kimse ile yeterince kaynaşma fırsatım olmuyordu. Ama bölümü sevdiğim çok severek okudum. Inan 4 yıl çok hızlı geçiyor, he okul bitsin canım ciğerim dediğin arkadaşlardan kimse kalmıyor zaten.

Ağır gelen ne ki? Diğer sosyal bölümlerde çok farklı olamayacaktır.

Ben her ders sınıf değiştirilen bir sistem de okudum, o yüzden kimse ile yeterince kaynaşma fırsatım olmuyordu. Ama bölümü sevdiğim çok severek okudum. Inan 4 yıl çok hızlı geçiyor, he okul bitsin canım ciğerim dediğin arkadaşlardan kimse kalmıyor zaten.

Ayrıca ben İzmirliyim, çok güzel bir şehir ve insanı da iyidir. Şehrin genel olarak huzurlu ve kabul edici bir atmosferi var. Belki henüz adapte olamamışsınızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…