okulu dondurmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
var gidersem yapacağım şey bu olacak ama içimden gitmek hiiiç gelmiyor işte jfkfjlsjl
Ah canım benim. Şu an benim üni 2 ye geçerken ki halim karşımda sanki. Bende okulu bırakmak için çok ağlayarak aramıştım babamlafı. Ah onlar da ne üzüldüler o zaman haklarını nasıl ödeyeceksem.
Sana kocaman sarılıp geçecek bu günler demek isterdim

Kötü ortalamayla nasıl yatay geçiş oluyor ? Ben baya uzak kalmışım bu işlerden
ya bildiğim kadarıyla agno ile yatay geçişte ortalamaya bakıyorlardı myp ile yatay geçişte yani yks sıralamanın yettiği bir okula geçerken sıralaman etkili oluyor ama agno bunda etkili mi yoksa okuldan okula değişiyor mu bilmiyorum

Yatay geçiş süreci zor bir süreç. Olup olmayacağı da belli değil. Ben 4,5 sene önce myp ile yatay geçiş yapmıştım buna rağmen zorlandım. Bu süreci yaşayan biri olarak kolay olmadığını söyleyebilirim. Ben bölümden memnun olmadığım için mecburen değiştirmiştim sadece kyk yüzünden üniversite değiştirmek mantıklı değil. Bölüm de değiştirecek olsanız hak veririm ama kyk yüzünden böyle bir değişiklik kolay değil. Ben de kyk'da kaldım ilk yıllarda sıkıntı çektim ama sonradan alıştım. Şimdi kyk anılarını,arkadaşlıklarını özlüyorum. Okulu dondurmadan da yatay geçiş yapabilirsiniz. Okula devam edin bir yandan da üniversitelere başvurun olursa gidersiniz.

çok teşekkür ederim umarım geçer stresle dolup taştım aylardır ben de defalarca kez bıraksam mı tamamen diye bile düşündüm

bir de şöyle bir durum var okuduğum okul bu dönem o kadar alakasız dersler koymuş ki yatay geçiş yapsam saydıramayacağım bir sürü ders var alan dışı
Can sıkıcı ama sabredip, zorluklarla savaşın derim. İstemediğimiz ortamlar, insanlar her zaman karşımıza çıkacak. Yeri gelecek ayaklarınız geri gide gide işe gideceksiniz. Bunlara dert etmeden derslerinize odaklanın. Temel dersleri bir an önce verin ileride ayağınıza dolanır.

Myp ile yatay geçişte puana bakılıyor sıralamaya değil. Örneğin senin yks puanın 400 diyelim sen 400 ve altındaki okullara başvurabiliyorsun. En son giren öğrencinin puanı 401 olsa dahi başvuramazsın. Kendi yks puanına denk veya daha altındaki puanlarla öğrenci alan okullara başvurabilirsin.

Türk dili gibi ortak dersleri geçmeye çalış, yıl ve dönem kaybın olmasın.okulu dondurma.

ya yurtta kalmak yemekler falan bir raddeye kadar çekiliyor ama arkadaşlık ilişkileri insanlar tutmayınca tutmuyor bölümümü ne çok seviyorum ne sevmiyorum ama ilgimin olduğu kendimi geliştirebileceğim bir bölümken kykda yapmak istediğim tek şey yatmak bölümdeki arkadaşlarım bölümü bırakmak istiyor odamdan 2 kişi okulu donduracak/bırakıp gidecek çevremde adapte olup sevebilen kimse yok beni oraya bağlayan hiçbir şey yok ben bu seneyi bitirsem de muhtemelen yatay geçişle şu anki şehrime geçebilmemin garantisi yok ama en azından tercihim daha fazla olacak diye düşünüyorum

sıralama derken bunu da kastetmiştim

Yatay geçiş başvuruları genelde güz dönemi daha çok açılır. Her üniversite başvuru şartlarını açıklar. Kimisi online başvuru istiyor kimisi yüz yüze belgelerin teslim edilmesini istiyor. Bu kadar kararlıysanız bu dönem de devam edin. Yaz boyunca geçmek istediğiniz üniversitenin Web sitesini ve duyurular kısmını takip edin. Yazın başvurunuzu yapın kabul olursa da direkt kendi şehrinizde başlarsınız şu uyarıyı yapmak gerek aynı bölüm dahi olsa farklı üniversitelerin ders kredileri tutmayınca o dersleri tekrar alıyorsunuz. Bu üniversitede aldığınız dersleri yeni üniversitenizde tekrar almak zorunda kalabilirsiniz bu da en azından yarım dönem okulu uzatmak anlamına gelebilir.
Siz şu an okulu bıraksanız dahi çoğu okul bahar döneminden ziyade güz dönemi yatay geçişle daha çok öğrenci alıyor. Bu dönemi bitirip yazın başvuru yapın. Yoksa yoktan yere okulu dondurmuş olacaksınız. Ek olarak myp ile öğrenci alımı, kontenjan daha fazla agno ile alınan öğrenci sayısı daha az oluyor.

ya tartışır gibi sürekli savunmak istemem ama işten bile dönünce en azından eve gelip biraz kafa dinlemeye fırsat var. Benim derslerimin tam gün olduğu haftada 1 gün sadece. Diğer 3 gün yarım bir gün online. Full yurtta geçiyor zamanım. Çok zor geliyor

Derse yurtta katılmayın, kütüphaneye gidin, kafelere gidin. Canınızı sıkmak istemem ama hayattaki diğer aşamalar daha kolay olmayacak

biliyorum bahar dönemi için alım yok gitmek istediğim okulda zaten mecbur güze kadar bekleyeceğim. Saydıramayacağım bir sürü ders olacağına da eminim çünkü yukarıda dediğim gibi bu yıl alanım olarak sadece 1 dersim var örnek vermem gerekirse bölümüm işletmeden çok alakasız ama işletmeye giriş dersi göreceğim? Bilişim, mantık falan var ve aynı bölüm okuyan başka arkadaşım bunlardan sadece mantığı seçmeli olarak alabiliyordu kendi okulunda. Geçen dönem hukuğa giriş dersi gördüm yine bölümüm çok alakasızken..

Şu yorumu okuyunca ağlaya ağlaya ise gittiğim ve stresten uyuyamadigim günleri hatırladım.

Bir yöneticimiz vardı kocama bu kadar sabretseydim bosanmazdim derdi

Yani gerçek hayatla kiyaslamaz okul hayatı en kötüsü bile.. yani zorluklara alimaya burda başlıyorsunuz demek ki bence pes etmeyin hemen

Canım memnun degilsen kendini zorlama.Burdaki hanımların genelinin yaşı üniversite çağından ileri.O yüzden anlamamışlar durumu.Evet myp ile sıralaman,puanın tutuyorsa alttan dersinin kalmasının önemi olmadan geçiş yapabilirsin.Her sene mevcudun yüzde otuzu kadar kontenjan açmak zorundalar zaten.İçinde kalmasın belki sosyalleşecek başka yer bulabileceksen bu dönem de üniversitene git şansını dene fakat yapamazsan mutsuz olduğun yerde durma.Basarilar dilerimm

Sabret? 4-5 ay idare edemicek misin yani. Dondurupta okulu birakanlardan olma bence.. kendi sehrine almanin garantin yok. Idare et olmadi ortak bi evi kiralarsiniz güvendiginiz arkadaslarinizla kiralari esit sekilde bölüsürsüb veya esyali dairelere bak derim bütcen yetecek mi bilmiyorum esyali dairede güvendigin bi arkadasla kirayi esitlersin dedigim gibi.. kendi sehrine alman icin notlarin ortalamasi belirli bi üstü lazim

Bence merkezi puanla yatay geçiş yap çekilmez o kadar yıl derslerimde kötü diyorsun en fazla bir yılın gider.gençler neden bilinçsiz tercih yapıyorsunuz?yeterli maddi imkan yoksa aile yanında okumakta fayda var.

Ben de ilk sene yurt camından uzun uzun bakar yatay geçişi araştırırdım sonra sevmeye çalıştım çünkü aile yanı benim için daha parlak olmayacaktı. Rahat ederim diyorsan geçmeye çalış tabi.Yine de yurt yaşamının, hayatının sadece bir bölümünde var olacağını unutma. Yani o günler geçip gidecek. Başka bir yurda geçmeyi deneyebilirsin. Eve geçmeni tavsiye etmem.

Kötü ortalamayla nasıl yatay geçiş oluyor ? Ben baya uzak kalmışım bu işlerden
Myp ile geçişte üniversite ortalamasının bir önemi yok. Yks puanı yüksekse genelde yatay geçiş olumlu oluyor. Ben bölümü sevmeyince ilk haftada bırakıp sonraki sene myp ile hem bölüm hem üniversite değiştirmiştim. Üniversite puanı iyiyse ortalamanın pek bir önemi kalmıyor. Benim dediğim myp ile yatay geçişte geçerli. Agno ile yatay geçişte üniversite ortalaması çok önemlidir. Konu sahibi agno ile mi geçiş yapacak myp ile mi yapacak bilmiyorum ama myp ile geçiş daha kolay.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…