• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulumdan ayrilmak istemiyorum

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba herkese. Bu yil ise girdim ogretmenlik ilk baslar cok zorluk ceksemde alistim cocuklarimi sevdim. Onlarda beni sevdi hersey duzene giriyordu. Okul bana 1 bucuk saat uzaklikda. Dun beni cagirdilar subeden. Benim okulumu degismek istiyorlarmis. Teklif ettiler evimize de cok yakin. 30 dakikalik mesafe. Nisanlimin evi okula daha uzak 2 saat ara. Ama simdi teklif ettiklerine gidersem 1 saat falan oluyor. Annem etrafimdakilar boyle firsat nerden bulacaksin git o okula dediler. Bugun gittim ve aglayarak girdim eve. Kendimi zor tuttum yolda. Yeni okul yeni cocuklar. Sanki uykuda gibiydim. Benim sinifta 33 cocuk var burda 23. Okul buyuk herkes cok iyi ama ilk basladigim ilk gordugum okul cocuklar olmuyor iste. Bana bu okulda kalirsam onumun acik oldugunu soylediler. Ben calistigim yer daha kucuk kasaba gibi biryer okulda oyle. Nisanlimda israrla git yeni okula diyor. Oraya alisacaksin yol yakin, cocuk az bunlar onemli diyor. Velimle konustum cocuk bizi dinliyormus nasil agladi bende kendimi tutamadim. Meger ne cok sevmisim onlari. Simdi ne yapacagimi bilemiyorum. Akil danismak istedim yeni, guzel, buyuk, bana yakin olan okul mu, kucuk ve uzak olan okul mu? Cok zor olacak buraya alismak benim icin:KK12::110:

Merhaba herkese. Bu yil ise girdim ogretmenlik ilk baslar cok zorluk ceksemde alistim cocuklarimi sevdim. Onlarda beni sevdi hersey duzene giriyordu. Okul bana 1 bucuk saat uzaklikda. Dun beni cagirdilar subeden. Benim okulumu degismek istiyorlarmis. Teklif ettiler evimize de cok yakin. 30 dakikalik mesafe. Nisanlimin evi okula daha uzak 2 saat ara. Ama simdi teklif ettiklerine gidersem 1 saat falan oluyor. Annem etrafimdakilar boyle firsat nerden bulacaksin git o okula dediler. Bugun gittim ve aglayarak girdim eve. Kendimi zor tuttum yolda. Yeni okul yeni cocuklar. Sanki uykuda gibiydim. Benim sinifta 33 cocuk var burda 23. Okul buyuk herkes cok iyi ama ilk basladigim ilk gordugum okul cocuklar olmuyor iste. Bana bu okulda kalirsam onumun acik oldugunu soylediler. Ben calistigim yer daha kucuk kasaba gibi biryer okulda oyle. Nisanlimda israrla git yeni okula diyor. Oraya alisacaksin yol yakin, cocuk az bunlar onemli diyor. Velimle konustum cocuk bizi dinliyormus nasil agladi bende kendimi tutamadim. Meger ne cok sevmisim onlari. Simdi ne yapacagimi bilemiyorum. Akil danismak istedim yeni, guzel, buyuk, bana yakin olan okul mu, kucuk ve uzak olan okul mu? Cok zor olacak buraya alismak benim icin:KK12::110:

sen gitmesen de o çocuklar mezun olup gidecek bir kaç seneye
farkındasın değil mi?

Tabi ki yeni okul
Oradakilerde çocuk alışırsın onları da seversin
Kalıpta çocukları nüfusunuza almıyorsunuz ya
Biri gidecek biri gelecek biri mezun olacak bu işler böyle
Ne tek öğretmen sizsiniz ne tek öğrenci onlar
Yol yakın çocuk az kariyer olarak önü açık daha ne olsun

Ziyaretlerine gidersiniz . ilkbaslarda boyle hissedersiniz sonra alisirsiniz.. Sonucta vakit herseyden onemli bu zmanda.

alışırsınız orda verimli olmak zor uzun bir yol hergün bence yeni işinize başlayın ordaki çocuklar umarım magdur olmaz..

Tabi ki arada bağ oluyor alışkanlık oluyor ama o çocuklar da ilerde mezun olmak istemiyorum mu dicekler yoo.
Alışamam alışamam dedikçe daha zor gelir.
Kalmak istiyorsanız da kendiniz bilirsiniz, 3-4 seneye onlar gidecek zaten.

Veliler ariyor cocuklar agliyormus gitmeyecegiz okula diyorlarmis. Gidip mudurle konusacagiz sizi geri getirsinler diyorlar. Bende kararin bende oldugunu soylemedim zaten. Dusunsenize dun hicbirsey yokmus gibi okula gittim ve boyle teklif geldi bugun bu okuldayim. Cocuklar ve benim icin cok zor bir durum.

Cok duygusal bakiyorsunuz olaya? Seni su okuldan alip su okula verelim gibi bir teklif olduguna gore ucretli ogretmen misiniz?

Ucretli ogretmenseniz zaten normunuz bos gorunur ve her atama doneminde bir kadrolu ogretmen gelme ihtimali var. Yerinize kadrolu verilince ne yapacaksiniz?

Bende ogretmenin ve atama istedim dun ogrencilerim sordu hocamikinci donemde siz olacaksiniz degil mi diye birsey diyemedim nasip dedim. Icimde benimde bir burukluk oldu ama bu kadar duygusala baglamayin derim. Daha nice ogrenciler gelip gececek.

eski günlerimi hatırladım ya ilkokul öğretmemiz gitmişti ne ağlamıştık , yerıne beter bi adam gelmişti , bence gitmeyin :(

ayrılıklara, her an düzeninin değişebileceğine alış yani yapacak bir şey yok malesef.. çok sahiplenmemek lazım hiçbir şeyi

Bence sen alışkanlıklarından kolay vazgeçemeyen bir insansın bu yüzden istemiyorsun.
Yoksa ne kadar seversen sev öğrencilerini okulunu en sonunda ayrılacaksınız önemli olan herkes kendi için doğru kararlar almalı. Biraz esnek ol. Yeni okuluna başla derim.

İlkokulda abartısız 4 hoca değiştirmiştim hiç de ağlayıp sızlanacak bir durum değil. Giderseniz kolay unuturlar duygusal olmamalısınız bence

sorman bıle hata çantanı topla ve gıt..

Sizin için hangisi iyiyse oraya gidin.
Çocuk bunlar ağlayacaklar, üzülecekler, söylenecekler bir süre sonra yeni öğretmenlerine de alışacaklar.
Siz de yeni öğrencilerinize alışacaksınız.

Back
X