Okumak istemek..

__ysmn__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
265
1
0
İstanbul
Şuan ağlamakdan yazamıyorum bile. kayıt günüm yarından sonra bitiyor ve benim elimden gelen hiç birşey yok babam sağolsun demekden baska ..Okutmamayı tercih ediyor param yok okumazsın diyip işin içinden cıkmayı..ve çok istediğim bölümü %25 burslu okuyacağım üsttelik dışarda okusam ödeyeceğim paradan daha az ama asla diyip bağırmakdan baska birşey yapmıyor. üzgünüm ve çok kötüyüm ayaklarına kapandım.. ve sonuç aynı bir sene daha gitti ve asla affetmeyeceğim onu asla ...

Son düzenleme:
özel üniversite mi kazandın %25 burslu yoksa dışarıdan mı bu bursu alacaksın? anlayamadım tam

:2: Şuan ki ruh halinizi çok iyi tahmin edebiliyorum.. Ne söylesek kafi gelmez ki..

Belki denemişsinizdir ama bir büyük yok mu devreye girecek ? Amca, dayı, anne v.s

Keşke zaman olsaydı başkanlığa dilekçe yazardınız. Onlar devreye girerdi v.s

Sanıyorum özel okul yazmışsınız tercihlerinizde...

Bunu tercihlerinize yazarken ailenizle maddi durumunuzun el verip vermemesini konuşmadınız mı daha önce?

Maddi durumlar önceden konuşulup;karşılanacağına kesin kanaat getirildiği taktirde o şekilde tercih yapılmalıydı...:26:

Özel üniv yeni okul 3 yıllık zaten evet ama vakıf üniversitesi ailemin durumu iyi annemde orayı istiyordu babam önceden pek ses cıkarmıyordu ama milletin dolduruşuna geldi baskalarının lafına çok bakar

Herkes girdi ağlayarak herkezi aradım paran yoksa biz verelim dediler onuda kabul etmedi ödemem ben diye.

Kusura bakma canım ama ben brz babana hak verdim tamam okumak cok önemli ama özel ünv brz fazla olmuyormu? Bende zor sartlarda okudum ama ailemden asla böyle bir talepte bulunamazdım.. Bu yıl daha dikkatli calısıp, 2. öğretim ailenle aynı sehir gibi secenekleri tercih edip hem okuyup hem çalısabilirsin.. Bu arada kayıt tarihleri yarın bitiyor ama hepsinin günü bellidir, fakültelere göre ayrılmıstır, sansın coktan yanmıs olabilir bosuna üzme kendini..

keske devlet universitesi yazmıs olsaydın. buarada uzaga mı gidecektin eger gonderselerdi ?
belki baban uzaga gitmenden yana değildi genelde annelerin babaların cevresindeki insanlar sehir dısında tek basına okuyan kızlar hakkında ileri geri konusuyorlar
normal olarak doldurusa gelip beyni yıkanmısta olabilir. keske hersey bambaska olabilseydi senin için... peki okutmayıp ne yapmayı dusunuyorlar ki calısacak mısın ?

asla haksızlık yaptığımı düşünmüyorum ki devlette inanın aynı para ikisinin bütceside dediğim gibi daha az masraflı ve evime çok yakın o yüzden zaten tercih ettim. ek bir masraf cıkarmadım çok ekonomik ve iş imkanı olduğundan seçtim.devlette kendi bölümümde kaç saatlik uzaklıkda ve daha çok masraf:/

özel değilde devlet üniversitesi olsaymış hak verirdim sizede..
bir özel üniversitede %25 az bir miktar..
heryerden masraf çıkıcaktır..Baban durumumuz yok diyorsa yoktur heralde..
sonuçta hayır okutmak istemiyorum seni otur dememiş durumumuz yok demiş.
Sende daha fazla çalış güzel bir üniversiteyi kazan.
sanırım 4 yıllık kazanmışsındır?özel yazdığına göre? e o puanla 2 yıllığa bile giremiycene göre özel yazdın demek.seneye kaldı demektir.
Allah yardımcın olsun.

aksine uzağa gitmemi istedi babam tek başıma üsttelik ben tek yapamıcak biriyim. gerekirse burada çalışırım okurum dedim onada karşı. milletin lafına çok bakar o yüzden böyle oldu. yok annecim okumasan kurslara ehliyete yazılırsın gezersin fln. diyor ben kendi paramı kazanamadıktan sonra emek harcayamadıktan sonra hiç birşey yapmak istemiyorum.

durumumuz yok değil bunu belirtmiştim gayet iyi durumumuz:)

Seni benden daha iyi anlayan olamaz sanırım...
Bende babamın saçma sapan inadından dolayı 2 yıl geç kaldım okula.
Ne bir dershaneye gönderdi ne de işe.
3. girişimde yine kazandım göndermedi. en sonunda babamı küçümsediler okumak isteyen kızın hayatına engel oluyorsun diye. Öyle gönderdi.
Ben babamı sevmiyorum bu açık ve net.
Şimdi benim başarımla orda burda gururlanıyor ve bu beni hiç mutlu etmiyor.
2 yıllık devlet üniversitesi mezunuyum. İlk girişimde 2 yıllık oluyor diye gitmedim. seneye dershaneye gider fakülte kazanırım dedim. öğretmenlik istiyordum çünkü. dershaneye izin vermedi. o yıl evde hazırlandım kazandım ve yine göndermedi. durumumuzda çok çok iyiydi. babam paralarını saya saya bitiremezdi ciddi söylüyorum. yılmadım tekrar girerim dedim ama çalışacak kaynağımı bile almadı. sınava bikaç ay kala test kitapları aldım çözdüm. 250 puan aldım ea dan 2 yıllık biyer geldi gittim okudum.
babamın çok tuhaf düşünceleri var hiç bir zaman da anlayamayacağım.
çok şükür şimdi kendime güvenemiyorum. kpss için kurs istedim yine yok dedi. aldım kitaplarımı başlayacağım çalışmaya.
çünkü oturup isyan etmekle elime bişiy geçmedi. daha fazla onun kaprislerinin bedelini ödemek istemiyorum.
bu yıl aöf den fakülteye devam edeceğim aynı zamanda sınav hazırlığı.
sınavı kazanıp kendi hayatımı kuracağım biliyorum.
sende benim gibi çalışmak ekmeğini kazanmak istiyosun.
bunun için ısrar et çabala beklemen gerekyrsa bekle.
tekrar hazırlan sınava özelde okuma derim ben. (bence ama)
kararlarına sonuna kadar saygımız sonsuz. çünkü %25 burs işini görmez bi sürü gider çıkarıyorlar babanda laf söyler.
bu sene hazırlan sınava tekrar olmadı kpss hazırlan ama mutlaka biyerlerden başla.
aynı zamanda ücretsiz kurslara git ben kayıt oldum. 2.5 ay sonra da bi iş bulur çalışırsın .
yani diyeceğim o ki hiç bizaman tüm kapılar kapanmaz...
yolun açık olsun

Dışarıda okumak özelde okumak kadar masraflı...

Mantıklı düşünüyorsun canım, sen babana deki; bana 1 yıl vermeni istiyorum, kaydımı yaptıralım eğer kaldıramazsak devam etmek için ısrar etmem, ama bu şansımı zor elde ettim ve sen desteklemezsen ellerimden kayıp gidecek. bana destek ol en azından bir yıl okuyayım. Burs buluruz, bir şekilde halledebiliriz ama kapıları kapatma babacığım de.

Ne kadar harç ücretin?

Son düzenleme:
Peki birşey soracağım, seçtiğin bölüm önlisans mı?

3 yıl dediğin hazırlıkla birlikte 3 yıl sanıyorum?

Eğer önlisans içinse bu çaba ; babanın ellerini öpmek isterim ..
Sen çok haksızsın ..

Eğer lisans içinse : nerden olursa olsun bir şekilde borç para bulur kaydımı yaptırırdım ..
Zaman herşeyin ilacı babanda başarılı oldugunu görünce değişirdi ..

Özeller şimdi sanıldıgı kadar yuksek mebla olmayabılıyor ( bölum farkı var )
Birde üniv. okurken çalışarak kendi ihtıyaçlarını gayet ıyı karşılayabılırsın ..
Boylelıkle aılenede yuk olmazsın ..

Ben olsaydım : ( eğer lisans ise )
hemen yardım alır bıyerlerden borç alır kaydımı yaptırıırdım..

Benım babamda kayıt paramı vermıyordu ( okumamı ıstemıyordu )
Arkadaşımdan borç almıştım ben sonra babam benım kızım üniv. okuyor diye gururlanıp mıllete soylemeye baslamıstı..
İnsanlar cok tuhaf olabılıyor yanı :))

bende kendimçalışıp okumayı düşünüyordum liseyi yeni bitirdim güverte bölümünden mezunum ve bölümümü her zaman okumak istemişimdir ama bu sene bir bunalım geçirdim pek istemedim yapamam diye düşündüm o kadar zorluk emek çektikten sonra lojistik ve dış ticaret okumak istedim ve o bölüme kayıt hakkı kazandım. babamda sanırım pek istemedi bölümü ve okulu bu sene dersaneye yazılırım inş.

bu söylediklerinin aynısını zaten söyledim ayağına kapandım herkez araya girdi ama yok demekden baska birşey yapmıyor

bende devlette bi okul kazandında baban okumana izin vermiyo sandım.%25 özel okul için çok az bi indirm miktarı baban bunu ödeyemeyeceğini söylüyosa böyle bi konuda blöf yapıcak hali yok.hem okuma dememiş özel okul parasını ödeyemeyeceğini söylemiş.bence devlet üniversitesinde bi bölüm kazanabilseydin şartları zorlar gönderirdi.hem tercih yaparken babana neden danışmadın parayı vericek o bence bundan sonra biraz daha akıllı hareket et

Özel üniversite maddi yönden baya zorlayabilir.Benim abim devlet üniversitesi kazandı.4 yıllık.Devlet yurduna başvurduk yurt çıkmadı.Yüksek aylıkla özel yurt bulduk.Kayıt parası ve harcını hiç saymıyorum.Üstüne kıyafeti nevresimi valizi ohooo.Keşke tercih yaparken bunları göz önünde bulundurabilseydiniz.
Umarım babanız inadından vazgeçer ve okulunuza kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…