Okumak istemek..

sanırım anlatamıyorum okulun miktarı çok ucuz oradan mezun arkadaşlarımda var maddi durumumuzda yeterli göndermek istemeyeşnden böyle yaptı:)

ben uzakta okudum bu sene mezun oldum ama o 2 senenin nasıl gectigini bir ben bilirim birde Allah tamam bazı yonlerinden rahatlık yasadım ama uzaktaykende cok masraf oluyor evde kalıyorsan yemen içmen faturaların kiran derken özen universite parasına zaten geliyor ben 2 senede ihtiyac dısında yemin ederim tek bir özel zevkim için hiçbirsey harcamadım ama buna ragmen harcadıgım tutar özel universite ile denk geldi simdiki aklım olsaydı burslu evime yakın bir universitede okumayı tercih ederdim... dedigim gibi canım milletin dusuncelerine cok onem verince insanlar sonuclar boyle oluyor üzüldüm canım gercekten

Bende böyle düşündüm hemde evime yakındı ailem yanımda olur diye düşüncesiyle seçtim bir çok arkadaşımda senin dediklerini dedi ama gidemedim gitti bir senem:/

şimdi ne yapacaksın ? hersey bitmis değil bence umidini kesme ismek kursaları var bak 12 eylulde kayıtları baslıyor onların verdigi sertifika ile her yerde is bulma imkanına sahip oluyorsun kendine baska alternatifler elbette bulursun merak etme belkide hayırlısı boyleymiş içini rahatlat istersen canım kararı baban coktan vermis zaten yapacak birsey yok su durumda....

canım dersane düşünüyorum çalışıp kazanmak dersane git diyorlar. napıcamı hiç bilmiyorum bi kendime gelsem:/

öncelikle özel üniversite değil VAKIF üniversitesi diyerek başlayım
bazı arkadaşlar demişki e 2 yıllığı bile kazanamıyodun ondan yazdın o arkadaşlar lütfen bilkent koç yeditepe tobb gibi üniversitelerin puanlarına baksınlar sadece paranın yetmediğini anlarlar!
1 yıl kaybetmek mezun gezmek zordur ama sana tavsiyem bi bütçe çıkar dışarda okusan harcancak parayla kazandığın bölümde okusan harcancak parayı hesapla bunu babana gösterdiğinde hak verecektir hem ilerde notlarını yüksek tutup tam burslu olcağınıda belirt ve belirtmekle kalma gerçekten bunu yap
hala kabul etmediyse bu sene seni dersaneye göndercekse harcancak parayı göster

evet canım iki tane kuzenlerim bilketten mezunlar ve o kadar çalışmalarına rağmen kafayı yemek üzereler. dediğin gibi yaptım ama elden birşey geliyor sanırım bir sene dersane gidip hazırlanıcam:/

dersane parası azmı sanki yol masrafı haçlık kitaplar ve en önemlisi 1 sene dersaneye verceği parayı ona vermesini ve bursunu tam alacğını belirtsen
bide ilk girişinmiydi

ben anladım şimdi babanı bu senin ilk girişin diye yok diyo
eğer kaydın yapılmazsa dört elle çalışmaya başla belki tam burslu kazanırsın o zaman
vakıf üniversitesinde bursluysan çalışmak zorundasn burs kaybedeblrsn bunuda düşün
şu an bi senem gidiyo arkdşlrm üni de ben dersanedeym falan diye ağlama bak sakın yoksa bu senede ağlamakla geçer seneye denersin
inan 1 yıl çok uzun bi süre değil kafanı derse yorarsan bi bakmışsın bitmiş

2 yıllık bır bolum için vakıf üni. cok fazla ..
Bence devlet üni. bile fazla ...

Çunku : sonrasında onunuze Dgs denen illet cıkıyor ..
Artık Lisanslıların bile hukmu yokken onlisans okumak bide ozelde okumak hıc akıl işi değil
Üstelik daha ılk gırışınızmış..
Yaşınız genç , mantıklı olup babanıza hak vermenızı ve Dersane desteğiyle güzel bir fakulte kazanmanızı tavsıye edıyorum
Şimdiki aklım olsaydı ben asla önlisans okumazdım ..
Tekrar hazırlanırdım ..

Canım bende sana benzer bir durum yaşıyorum. Kıbrısta üniversite kazandım benim ki tam burslu fakülte. Ailemin desteği yok 5 kuruş vermeyiz diyorlar. Ama benim birikmiş param vardı, çalışıyordum zaten bir de yardım gördüm öğrencilere yardım eden birilerinden (allah razı olsun onlardan) kaydımı yaptırdım gizlice ailemin haberi yok, gizlice de gidicem. Oraya vardığımda söylicem. Ama benim okulum tam burslu yani o yüzden yardım veya burs bulabiliyorum. Senin %25 burs ise yardım bulman çok çok zor..

Sana tavsiyem yarın sabah, teyze dayı hala sana yardım ederim diyen kim varsa alayını ara durumu anlat. Bugün son de. Mutlaka birisi yardım edecektir. Eğer sence baban yardımı engellemeye kalkacak tipte biriyse (sonuçta sen bizden daha iyi bilirsin babanı) ona haber verme. Ama canım ya kayıt için bir sürü belge istiyorlar sen bunları parayı bulsan bile 1 günde halledebilecek misin?

Sana fazla suç bulamıyorum bu konuda sonuçta ailen sen tercih etmeden önce yeşil ışık yakmış gibi görünmüşler. Annen istemiş baban ses etmemiş. Eee o zaman? Annen ısrar etmedi mi peki babana kızı gönder diye?

En son aklıma bişi geliyor ama.. kimse kızmasın şimdi bana. Yarın sabahtan bir arkadaşının evine gidip ona aileni aratıp bileklerini kestiğini söyletebilirsin. Sonra hastaneye gidersiniz. Böyle bir yöntemde yapılabilir. Gerçekten bileğini kesmiceksin tabi. Kendine zarar verdiğini sandıklarında kararlarından vazgeçebilirler. Okumak için her yol mübah cnm.. Kızmasın bana kimse.

Benim konumda var başlığım "üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile" bu ara ne kadar çok üniversiteli gencin sorunu var ya

Son düzenleme:

canım herkesi araya soktum ama yapacak birşey kalmadı o dediğini yapamam anneme kıyamam ki güvenleri kalmaz hem bir sene çalışacağım ve gideceğim yapacak birşey yokmuş hakkımda hayırlısı buymuş senin adına çok sevindim bırakma okumayı nolursa olsun

canım yaşın daha çok genç konu okulun özel yada devlet okulu olması değil. durumu olan herkes tabiki yazabilir. biçok kişi olayın özünden kayıp devlet okulu olsaydı keşke falan demiş ama alakası yok. bence 1 sene daha hazırlan ve fakulteye git...

tam nedir ne değildir tabii ki bilemiyorum ama belki baban sende gördüğü birşeyden ötürü seni özel üniversiteye göndermek istemiyordur? imkanı olmasına rağmen...

belki ders çalışmadın yeterince, çalışıyor gibi göründün ama aslında hiç çaba sarfetmedin... o da bunun zaten okumaya niyeti yok bir de özel üniversiteye para akıtamam demiştir...

böyle bir durumu kardeşimin arkadaşı yaşadı oradan biliyorum. bütün sene sözüm ona çalışır gibi göründü, gezdi tozdu, evde internet başından kalkmadı. haliyle devleti kazanamadı. babası da seni özele göndermem. seneye tekrar gir devlet kazan dedi...

durumun iç yüzünü bilemiyoruz. sence sen yeterince verimli ve canla başla çalıştın mı sınava?

alakası yok aksine güverte mezunuyum ben araştırırsanız ne kadar zor bölüm olduğunu bilirsiniz herşeyi bilmek zorundaydım bu bölümü okurken. mesleğim gereğide yeterince bilgiyi aldığıma inanıyorum. sadece inadından ve istememesinden yollamadı. gezmeyi pek sevmem zaten.

Şimdi hiç yoktan öbür sene için puanın düşecek yaşadığın demoralize durumu da cabası . Üzüldüm ama ben de %5o burslu kazanmıştım yazmadım bile özelde okumak sadece okumakla bitmez çünkü . Herkes fazla fazla lüks olacak en basitinden . Normalde ben marka giyinirim ama özel üni.okuyan arkadaşlarımın giydikleri kullandıkları markaların adını dahi bilmedğim oluyor . ön lisans içinse bu çaba bana da yersiz geliyor .
Bu sene çok çok çalışırsan devlet üni.de istediğin bölümü kazanırsın . Şimdi seni okula yollasa da kafana kakacak sürekli . Üni.kazanırsın kendi çabanla söyleyecek sözü de olmaz

keşke tercih yapmadan babanla net olarak konuşsaydın. seneye dershaneye gidip sınava tekrar girsen bile puanın düşecek. benim anlamadığım dershane masrafı zaten birkaç bin lira tutacak. vakıf üniversitelerinde 2 yıllık bölümler ortalama 8bin civarı olduğuna göre %25 bursla 6bin kadar bişey ödemesi gerekecek babanın. çok aşırı bir fark olmayacak yani durumu kötü değilse.
ama dershaneye gidip seneye devlette 4yıllık bir bölüm kazanmak senin için de daha iyi olabilir. belki baban da böyledüşünüyodur. bunu bir fırsat olarak gör bence. bir sene kayıp çok önemli değil.

Arkadaşım naptın? Yapamadın değil mi kaydını? Bitti bugün kayıt süresi.. Ahh ahh gitti okul.. Bir baba için bu kadar olmamalıydı çocuğunun bir yıllık emeğini, hayallerini bir çırpıda silip atmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…