- 29 Kasım 2007
- 8.325
- 36
- 163
Nereden buluyorum.. Bi'şey çekiyo da ne..? :roflol:
Şimdilik iyi gidiyor kitap.. Bakalım başlık açma duygusunu oluşturacak mı bende..
Merakla bekliyorum.. E-e o zaman burada vakit kaybedeceğime doğru kitabın sayfalarına.. Ne duruyorum?
Tabii ki de... Hadi bakayım bir an evvel git, bitir ve yorum yap... Sana bu yakışır... yerimseniben
Malcolm Gladwell yazarı hatta dün düşünmeden düşünmenin gücü kitabınıda sipariş ettim yarın gelecek.
Kıvılcım Anı, daha çok insanlar üzerine bi inceleme kitabı gibi yani kişisel gelişim kitapları gibi değil, öyle yap böyle yap diye bir tavsiye kitabıda değil.
new york da metrolarda suç oranlarının aşırı yüksek olduğu bi dönemde aniden suç oranları keskin bir düşüş yaşamış herkez bu düşüşün değişik boyutlarını araştırıp bi tez öne sürmüş. Ama asıl düşüş nedeni çok basit bişey yeni bi emniyet müdürü atanmış ve metrolarda asla asla grafitiye izin vermemiş. Sırf grafitiyi ve temizliği sağlayarak suç oranında keskin bi düşüş yaşatmış yani. Normalde bi emniyet müdüründen önce cinayetleri, gasp olaylarını çeteleri engellemesi beklenir değil mi? ama adam oralara hiç takılmamış kafayı grafitiye takmış grafiti bi kıvılcım anı yaratmış yani.
kitapta değişik insanlardan, karakter diye birşey olmadığından, insanlar üzerinede deneylerden oluşuyo
bi de hapishane neden kötüdür diye bi deney var o da ilginçti. sıradan denekleri gardiyanlar ve mahkumlar olarak ayırıyolar, bunlar normal insan, ama zamanla deney yeri savaş alanına dönüyo, insanlar kendi var olduğunu sandıkları kimliklerden çıkıyorlar. Çünkü o ortamın havasına bürünüyorlar. İnsan psikolojisinde sadece o anda bile çevre ve ortamın en önemli şey olduğunu anlatıyor. yani karakterinin misyonun vizyonun bi önemi yok çevre ve o anki ortam karşısında.
Sosyal salgınlardan ve bu salgınların neden olduğunu anlatıyor.
ve bi oğlum olduğu için en çok dikkatimi çeken şey çocukların yaşadığı çevrenin bulundukları durumların aileden kat ve kat önemli olduğu gibi bi iddasıda var, eskiden tam aksi fikri savunurdum yani aile daha öenmli herşeyden derdim ama kitaptan sonra fikrim değişti.
okumam iyidir ama anlatma ve yazma konusjnda yeteneksizim kusura bakma
kaydirigubbakcemile3a.s.
İnsanlara karşı farklı bi bakış açısı yaratabilir, bi 70 sayfa kaldı, o sayfalardada neden takıntılarımız var gibi bi konuya değiniyo sanırım. Ve herkezin sevebileceği ve sıkılmadan okuyabileceği bi kitap değil açıkcası, bu tip konulara ilgi duyuyor olmak lazım, bi nevi insan belgeseli gibi bbc nin var ya :)
Ellerine sağlık canım gerçekten çok detaylı anlatmışsın ve benim de çok ilgimi çekti... Ben de bu tarz kitapları beğeniyle okuyorum... Bir kenara notumu aldım, elimdeki okuma listemdeki kitaplardan sıra gelince okuyacağım... Şeniz