Okurken evlenen var mı

Peki düğün yapabildiniz mi ailelerin tepkileri ne oldu? Ev esyalari konusunda destek verdiler mi
Kına gecesini aılem yaptı. Ben okurken aynı zamanda çalışıyordum evlilik nedeniyle ayrıldım ve tazminat aldım onla bi takım esyalarımızı aldık eşime de il değiştirdiği için şirket harcırah ödedi onla takıları kendisi aldı. Düğün Salonu ve gelinlik vs eşimin ailesi karşıladı geriye kalan eşyaları kendimiz aldık 1 yıl içinde taksitlerle odedık. Aileler her şeyi bize bıraktığı için bi şey demediler.

Bilemiyorum ki canım. Bende uni öğrencisiyim sindi düşünüyorum zor olurdu heralde bi yandan dersler ev koca fln.. En iyisini sen bilirsin ama ben 3 sene nisanli kaldım ama çok yiprandim zaman uzadıkça. .evlilik bi yerde de gerekli sanırım. .Hakkında hayırlısı

Uni.deyken evlenmedim ama ozel sektor calisani icin is hayatinin okuldan cok daha zor oldugunun garantisini veririm. Calisan kadin nasil evleniyosa ondan daha kolaydir

O zaman daha da iyi bilirsiniz. Ise yeni girdi 2500 tl sanırım emin degilim. Henuz cok alamiyor tabi ama iddia ettiginiz gibi cok dusuk olup da söyleyememe durumu yok. Yeni mezunlara gore ortalamanin ustunu kastettim. Sehir izmir. Kira derdi olmayacak. Buyuk ihtimal sıkıntı yasariz diye düşünüyorum en buyuk derdim o zaten
Maaşı şu an düşük bence, 2 kişi zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum ama yapılmayacak şey değil. Bu sizin hayattan ne beklediğinizle de alakalı sonuçta. Dediğim gibi, ailelerin destek çıkmaması ihtimalini de göz önüne almanızda fayda var. Umarım kendiniz için doğru olan kararı verirsiniz.

Ne gerek var? Ne bu acele? Evlendin diyelim, evliliğinin iyi gideceği ne malum? Önce okulunu bitir işe gir, en azından okulunu bitir ki ayaklarının üzerinde durabileceğin güveneceğin diploman olsun. 20 yaşında millet üniversiteye gidiyor, hoppidi hoppidi gezip eğleniyor, evlenip sorumluluk almaya ne gerek var daha bu yaşta, tadını çıkar.

Ne gerek var?
Ben öğrenciyken bırakın evliliği, nişanlanmaya bile karşıyım. Hayatınızın en dolu dolu yaşayacağınız dönemi öğrencilik, tadını çıkartın. Bir işe girip ekmeğinizi kazanmaya başlamadan da evlilik gibi bir kararı vermeyin derim. Şuan size tozpembe gelen hayat mezun olduğunuzda bambaşka görünecek.

Okurken evlenmedim ama evliyken 2.üniversitemi okuyorum örgün olarak hemde iki çocukla:KK39: planlı yaşıyorum gayet güzel gidiyo... İstiyorsanız yaparsınız...:KK9:

Okurken evlenmedim ama evliyken 2.üniversitemi okuyorum örgün olarak hemde iki çocukla:KK39: planlı yaşıyorum gayet güzel gidiyo... İstiyorsanız yaparsınız...:KK9:

Sizi tebrik edip odullendirmek lazim ciddiyim iki çocukla orgun sekilde universite okumak hem de 2.sini yani resmen kendi isteginizle:KK19::KK19:

Ailen ne diyor bu duruma ? Üstelik bu yaşlarda fikirler çok çabuk değişiyor. Bugün düşündüğünü yarın düşünmeye bilirsin hayatının hatasını yapıp 2 gün sonra boşanabilirsin (Boşanmak kötü birşey olduğu için değil de bence yıpratıcı bir süreç herkes bence bi kez evlenmek ister. Biraz daha fikirlerin otursun. Allah yazdıysa nasibinse zaten olur annenin yaşadığı dönem ile bizimkisi bir değil.

Ailen ne diyor bu duruma ? Üstelik bu yaşlarda fikirler çok çabuk değişiyor. Bugün düşündüğünü yarın düşünmeye bilirsin hayatının hatasını yapıp 2 gün sonra boşanabilirsin (Boşanmak kötü birşey olduğu için değil de bence yıpratıcı bir süreç herkes bence bi kez evlenmek ister. Biraz daha fikirlerin otursun. Allah yazdıysa nasibinse zaten olur annenin yaşadığı dönem ile bizimkisi bir değil.

Annem zaten gec evlenmis 27 yasinda. Beni 38inde dogurmus. Ve evet dediklerinizde hakli oldugunuz yanlar var pisman olma riski var fikirlerim degisirse

Annem zaten gec evlenmis 27 yasinda. Beni 38inde dogurmus. Ve evet dediklerinizde hakli oldugunuz yanlar var pisman olma riski var fikirlerim degisirse
Canım benim babam alkol alıyor. Üzülüyorum haliyle eski erkek arkadaşımla evlilik hayali kuruyordum aynı senin gibi 95 doğumluyum ben. Şimdi ne oldu biliyor musun ayrıldık ben üniversite okuyorum erkek arkadaşım lise terk diye. Bugün de diyorum ki okulumu okuyacağım iyi yerlere geleceğim keşkem olmayacak. Kendi ayaklarının üzerinde durmasın bu yaşlarda galiba evlilik çok tatlı geliyor. Sen dik durmazsan kocanın da sana saygısı olmaz (Okuduğum kadarıyla hep bu yargıya vardım) Seven bekler sevginiz daha çok pekişir hem karşındakininden emin olursun. Zaten alnında yazıldıysa her şekilde olur ama önce şunu düşün sen o adamı hiç sevmediğini varsay yine onunla bir ömür geçirebilir misin ? Uyumlu musunuz gerçekten ? Sonra okuluna yoğunlaş geri de pişmanlılıklarımız bu yıllara ait özlemlerimiz kalmasın. Mutluluklar dilerim :)

Nasil ya :110: :p onerir misiniz peki? Tek gelirle gecinmek nasil oluyor aileleriniz nasil karsiladi dugun ev esyasi vs nasil oldu:KK64:

Ben aynı zamanda çalıştım da.Evi ve pek çok eşyayı onun ailesi aldı, biz borca girmedik.
Ailem hiç hoş karşılamadı evlenmemi hiç istemediler daha çok küçüksün dediler hep.ben 22'de evlendim şimdi 26yım ki sonradan anladım ki gerçekten çok acele etmişim gerçi ben gezmeye eğlenceye çok doymuştum tabi ama yine de erkenmiş.

Onun ailesi de bi an önce çocuk istiyodu okul varken 3 sene beklemek gerekecekti o yüzden pek istememişlerdi o sıra ama ara ara söylerler hala hadi çocuk ne zaman diye:) kayınpeder ölmeden torun görmek istiyo ama bilmiyo ki ben daha yüksek lisans yapcam :)

Bunun dışında aşırı yorucu oluyo sen ders çalışmak istiyosun sınavların var ama ev işleri, aile ziyaretleri ders dinlemiyor maalesef.

Şöyle önermem, ben ünvye girdikten sonra hayata bakış açım çok değişti.Eşimle evlendiğim zamandaki insan değilim, bambaşka biri oldum.Onu sevmekten vazgeçmedim ama şimdiki aklım olsa onla evlenmezdim. Ünv insanı çok değiştiriyor.

Ne gerek var?
Ben öğrenciyken bırakın evliliği, nişanlanmaya bile karşıyım. Hayatınızın en dolu dolu yaşayacağınız dönemi öğrencilik, tadını çıkartın. Bir işe girip ekmeğinizi kazanmaya başlamadan da evlilik gibi bir kararı vermeyin derim. Şuan size tozpembe gelen hayat mezun olduğunuzda bambaşka görünecek.
kesinlikleee :(

Sizi tebrik edip odullendirmek lazim ciddiyim iki çocukla orgun sekilde universite okumak hem de 2.sini yani resmen kendi isteginizle:KK19::KK19:
teşekkür ederim yolun sonu benim için bitiyor on gün sonra inşallah... Eş adayınız anlayışlıysa okumak zor değil... Ama yirmi yaşinda olsam tercih edermiydim dünyaya yeniden gelsem yine eşimi seçer yine eşime Aşik olurdum ama yinede 20yaşinda evlenmek olmazdı tercihim...

Back
X