Olan her şey en hayırlısıyla mı oluyor sizce?

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
tam bir dert mi bilemem ama derdim bu. geçmişte seçtiğim yanlış kişiler(hem arkadaşlık hem sevgili) acaba başka şekilde davransaydım farklı kişilerle olsaydım daha mı iyi olurdu diyorum. bakınca o seçmediğim yoldakiler hep mutlu görünüyor. Sizce olan her sey en hayırlısıyla mı oluyor? Yoksa bu kadar hata yapmasak daha mı mutlu olurduk?

Neo: Umduğumuz gibi olmadı.
Morpheus: Kahinin başka bir şey söylemediğinden emin misin?
Neo: Evet.
Trinity: Belki yanlış bir şey yaptık.
Neo: Belki bir şey yapmadık.
Morpheus: Hayır olması gerekenler oldu. Başka türlü zaten olamazdı.
Neo: Nerden biliyorsun?
Morpheus: Çünkü hala hayattayız.

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık...
Üzdü
Güzelmiş :)
Insan hata yaparak doğruyu bulur. Böyle düşünmeyin. O olmasaydı daha iyi olurdu diyorsunuz ancak daha kötü de olabilirdi belki. Bunlardan ders almak önemli diye düşünüyorum.
Evet haklısınız :)

Hayır, yani hayatımızda her şey bizim için en doğrusudur diye bir şey yok. Ama hayatta yaptığımız her hata da bizi değiştirip olgunlaştırıyor. Bu lafı bir yerde okumuştum, kime ait hatırlamıyorum ama sizin durumunuza cuk oturuyor.

"Bugünkü aklım olsaydı dün yaptıklarımı yapmazdım. Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım bugünkü aklım olmazdı."

Hata varsa ortada cıkardıgın derse baglı mutlulugun
Hata mı bilmiyorum aslında tam olarak. Sadece farklı şekilde davransaydım ve genelde hep iki kişi arasında kaldım. Diğer kişileri seçseydim diye kafamda deli sorular...

Bugünkü aklım bi işe yaramıyor:/

Bazen insan bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor.Şimdiki aklım olsa diye bir söz varya işte o hep tecrübe edilince söyleniyor.Yani dün yaşadıklarımız olmasaydı bugünki aklımızda olmazdı.

Hayat bu yapacak bir şey yok, o zaman size doğru gelen oymuş onu seçmişsiniz, o yoldan gitmişsiniz. Önemli olan geçmişten ders alıp geleceği ona göre yönlendirebilmek.

Yaşadığım her şey birer tecrübe benim için o yüzden hayatımda keşkelere yer vermiyorum. Yaşanması gerekiyormuş ve yaşandı diyip ders çıkarıyorum.

Bunu ben de cok dusunuyorum. Onca deger verdigim arkadaslarim bir kalem de harcadi. Ne bileyim ask nasip olmadi diyorum ama belki de ben cesur davramadim. Ama dusundukce batiyor insan en guzeli dusunmemek galiba yapacak bir sey yok gecmis geri gelmiyor

Bazen insan bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor.Şimdiki aklım olsa diye bir söz varya işte o hep tecrübe edilince söyleniyor.Yani dün yaşadıklarımız olmasaydı bugünki aklımızda olmazdı.

İnançlıysanız sizin için yazılmış olanı yaşıyorsunuz. İnançsızsanız kendi seçimlerinizi yaşıyorsunuz. İkisinde de pişman olacak geriye bakacak bir durum yok.

Hayat bu yapacak bir şey yok, o zaman size doğru gelen oymuş onu seçmişsiniz, o yoldan gitmişsiniz. Önemli olan geçmişten ders alıp geleceği ona göre yönlendirebilmek.
Evet haklısınız hepiniz. Bu saatten sonra geçmişi düşünmenin de faydası olmadığını biliyorum ama belki burdan bi teselli bulurum ya da bakış açılarınız bana bir şey katar diyerek konuyu açma gereksinimi duydum. Yorumlarınız için teşekkürler

Yaşadığım her şey birer tecrübe benim için o yüzden hayatımda keşkelere yer vermiyorum. Yaşanması gerekiyormuş ve yaşandı diyip ders çıkarıyorum.
Ben de hep öyle derdim. Hiç keşkem yok derdim hatta ama son bir haftadır sorguluyorum.
Bende aynı şekilde. Yanlış kişilere değer verdim yanlış şeylere vaktimi harcadım ve çok korkakça davranmışım bunu fark ediyorum. Özellikle aşk konusunda çok çekimsermişim.
Hayat dogrusuyla yanlisiyla bir butundur. Onemli olansa alinan derslerdir
İnşallah alınan dersler bir işe yarar :)

Çabalasanızda bazı şeyleri değiştiremezsiniz.
Olması gereken olmuştur.
Lütfen bukadar detaya takılmayın.
Hayat çok kısa ,detaylarda boğulmaya değmez.

Bugunku akilla gecmisin kritigini yapmak dogru degil.

Isabetli bir karar veya degil, o zaman A'yi B'ye tercih etmissiniz. O zamanki akliniz B'den degil, A'dan yanaymis demek ki. Boyle istemissiniz yani. Kararinizdan oturu mutlu oldunuz veya olmadiniz, pisman oldunuz veya olmadiniz. Her neyse... Hepsi yasandi ve bitti bir daha yasanmamak uzere.

Varsayimlar uzerinden gecmise kafa yormanin hicbir manasi yok. Tamamen enerji kaybi.

Enerjinizi gecmisten edindiklerinizle bugune harcayin ki gelecek guzel olsun.

Çabalasanızda bazı şeyleri değiştiremezsiniz.
Olması gereken olmuştur.
Lütfen bukadar detaya takılmayın.
Hayat çok kısa ,detaylarda boğulmaya değmez.
Haklısınız teşekkürler :)
Teşekkür ederim inşallah <3
güzelmiş sarsıcı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…