Olan her şey en hayırlısıyla mı oluyor sizce?

Her şey bizim için en iyi olanı, en hayırlısı filan diye düşünmüyorum. Ölümcül hasta olmanın güzel tarafını göremem şahsen, ya da 5-6 yaşlarında tecavüze uğrayan birine "Senin için hayırlı olan buymuş" diyebilirseniz buyurun deyin.

Her yaşanan, sizi şimdiye taşıyan, şimdiki sizi yaratan şeyler, sadece bu kadar.

Benim hayatımda ne kadar üzülüp ağladığım şey varsa bir süre sonra iyi ki öyle olmuş dedirtti...ama hala yaşarken üzülüp ağladıklarım var sonrafan çok şükür diyeceğimi bile bile

Herşeyin hayırlı olanının başımıza geldiğine inanırım. Bazen hayr istediklerimizin olmaması, bunun yerine istemediklerimizin olması, musibetlerle ve kötülüklerle karşılaşmamız, çokça hatalar yapmamızdır. Hayır=mutluluk ve rahatlık, şer=olumsuzluklar diye bişeye inanmıyorum. Evrende herşey bi denge içinde.

ben pek kaderci değilim ama bazı şeyler de bariz bile bile lades dememek lazım.

yanlış biriyle olmak istemem yanlış olduğunu anladığım an dönerim o yoldan. bildiğim doğru yoldan ayrılmam
kim mutlu kin mutsuz bilemezsiniz dışardan

Anlatmak ister misiniz yaşadıklarınızı? bana da güzel bir örnek olur

Kimi seçersen seç, aklın hep seçemediğinde kalır..
Seçimin sonu kötü biterse kalıyor daha çok...
Ahh keşke 2. Olsa
Öyle gerçekten. Ben de dua ederken hayırlısını etmeye dikkat ederim

Çok güzel yazmışsınız ikiniz de. Benim daha çok bu dönem cidden her seyde bir ders mi var? Gibi sorgulayıslara girdiğim bi dönem oldu.
Evet ben de bu sıralar bunu çok sorguluyorum.
Yoo degil.. hayir zannettiklerimizde ser, ser zannettiklerimizde hayir olabilir..
Keske bilebilsek
Yaşadığımız hersey hayırlı olansa yasamanin ne anlamı var ki? Öyle olsa yan gelir yatar yola devam derdik. Bence bazen hayatımızi mahvedebiliyoruz ders alıp yola devam etmekten başka çare yok.
Öyle sanırım...
Tevekkül ediyoruz

Eğer en hayırlısını istemişseniz, evet hakkınızda en hayırlısı olmuştur. Ancak bazen hayır şer sûretinde gelebilir.
İnşallah öyledir
Eğer en hayırlısını istemişseniz, evet hakkınızda en hayırlısı olmuştur. Ancak bazen hayır şer sûretinde gelebilir.

Kabullenmek zor geliyor sanırım bana.

birsey olmadi diye üzulmeyin ya hayirsizdir.. yada daha hayirlisi cikicaktir..

belki gecmisde olanlar sizin icin hayirsiz olucakti bunu bilemeyiz zaten insan ilerde neyin iy neyin kötü oldugunu bilse ona gore yasar hayatini..
Öyle olur inşallah
İnşallah benim de öyle olur. Tercih etmediğim mantıksız gelen insanların mutlu olduğunu görünce acaba sorun bakış açımda mı diye düşünüyorum ya da onları tercih etsem ben de mutlu olabilir miydim vs vs
Evet bunları ben de düşünüyorum. Her şey bir ders o olayı çektiysen öğrenmen gereken bir ders vardır deniyor ancak dediğiniz gibi ağır şeyleri yaşayanların yaşamayanlardan fazla öğrenmesi gereken ne olabilir ki
Benim hayatımda ne kadar üzülüp ağladığım şey varsa bir süre sonra iyi ki öyle olmuş dedirtti...ama hala yaşarken üzülüp ağladıklarım var sonrafan çok şükür diyeceğimi bile bile
Benim de genelde o oldu ama ilk kez arkadaşık ve ask iliskilerim ard arda kötü gidiyor o yüzden sorgulamaya geçtim sanırım
Evet doğru diyorsunuz
Benim biraz da bunu yapmamın etkisi de var. Tamamen tek bu olay değil tabi ki ama lisede hoşlandığım biri vardı mesela. Son sınıfta açılmıştı ve ben onun davranışlarından huylarından dolayı mantıklı bulmamış ve reddetmiştim. Simdi yine aynı liseden baska bir kızla senelerdir sevgili. İçlerini bilemem ama dışardan mutlu görünüyorlar hatta beraber yurtdışına yerleşeceklermiş. Benim de hep hayalim evlenceğim kişiyle yurtdışına taşınmaktı. Mesela reddetmeseydim nasıl olurdu diye bu da aklıma gelmişti.

Evet ben her şeyin en hayırlısını eninde sonunda bir insanı bulduğunu düşünüyorum. Ayrıca hayatta acı çekmek çok normal bir şey,en hayırlı olanlar da sanırım büyük acılardan sonra geliyor.

Evet genelde hep en büyük yükselişlerin dibe vurduktan sonra geldiği deniyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…