Kişi tercihlerinden sorumlu elbet. Fakat sürekli keşke şöyle yapsaydım, keşke böyle olmasaydı vs tarzı geçmişe saplanmak da şeytanın vesvesesi. Her işte vardır bir hayır. Tabi bu sal çayıra mevlam kayıra yaşamak değil. En doğruyu seçmeye her daim çalışmalı insantam bir dert mi bilemem ama derdim bu. geçmişte seçtiğim yanlış kişiler(hem arkadaşlık hem sevgili) acaba başka şekilde davransaydım farklı kişilerle olsaydım daha mı iyi olurdu diyorum. bakınca o seçmediğim yoldakiler hep mutlu görünüyor. Sizce olan her sey en hayırlısıyla mı oluyor? Yoksa bu kadar hata yapmasak daha mı mutlu olurduk?
Mutlak ve muallak kader hakkinda bilginiz var mi? Yasadiklarimizin hepsi kesinlikle kader diyebilir miyiz? Allah karsimiza 10 kisiyi cikarir, bu 10 kisinin 5i iyi, 5i kotudur diyelim. Onun secimlerini bize birakir. Mutlak kader karsimiza cikan 10 kisidir... Yasanan her kotu seyi kadere baglamayalim bence. Secimlerimize biz karar veriyoruz. Akli basinda duzgun secimler yaparsak bu dusuncelerde de olmayiz.İnançlıysanız sizin için yazılmış olanı yaşıyorsunuz. İnançsızsanız kendi seçimlerinizi yaşıyorsunuz. İkisinde de pişman olacak geriye bakacak bir durum yok.
tam bir dert mi bilemem ama derdim bu. geçmişte seçtiğim yanlış kişiler(hem arkadaşlık hem sevgili) acaba başka şekilde davransaydım farklı kişilerle olsaydım daha mı iyi olurdu diyorum. bakınca o seçmediğim yoldakiler hep mutlu görünüyor. Sizce olan her sey en hayırlısıyla mı oluyor? Yoksa bu kadar hata yapmasak daha mı mutlu olurduk?
Mutlak ve muallak kader hakkinda bilginiz var mi? Yasadiklarimizin hepsi kesinlikle kader diyebilir miyiz? Allah karsimiza 10 kisiyi cikarir, bu 10 kisinin 5i iyi, 5i kotudur diyelim. Onun secimlerini bize birakir. Mutlak kader karsimiza cikan 10 kisidir... Yasanan her kotu seyi kadere baglamayalim bence. Secimlerimize biz karar veriyoruz. Akli basinda duzgun secimler yaparsak bu dusuncelerde de olmayiz.
Dini fetva vermedim ben zaten. Inancliysaniz kader, inancsizsaniz kendi seciminiz tarzindaki yorumunuz da dini yorum oyleyse. Size ogretecek degilim. Burasi da yeri degil zaten. Gerekli kitaplardan yada netten arastirabilirsiniz.Bilgim yok, bilgi almak da istemiyorum. Dini yorum da yasak zaten.
Dini fetva vermedim ben zaten. Inancliysaniz kader, inancsizsaniz kendi seciminiz tarzindaki yorumunuz da dini yorum oyleyse. Size ogretecek degilim. Burasi da yeri degil zaten. Gerekli kitaplardan yada netten arastirabilirsiniz.
çok doğruBugünkü aklım olsaydı dün yaptıklarımı yapmazdım. Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım bugünkü aklım olmazdı."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?