Nerden geliyor bunlar aklınıza anlamıyorum ciddenKızlar merhaba, nişanlıyım yaza evlilik planlıyoruz. Evimizi tuttuk eşyalarımızı aldık düğün salonuyla anlaştık. Tüm masrafları nişanlım ve ben yapmak istedik kimseden beklentimiz yoktu durumumuz da iyi borçsuz hallediyoruz herşeyi. Nişanlımın anne babası emekli çok fazla maaşları yok, birikimimiz yok ama istersen kredi çekelim demişler ve biz bunu istemedik okuttunuz biz kendimize yeteriz artık dedik.
Nişanlımın birikimi benden daha fazla olduğu için masrafların çoğunluğunu o karşıladı. Benim ailem ev taşınırken yanımda olduğu için ufak tefek masrafların bir kısmını karşıladı. Buraya kadar olan kısmı ayrıntı sorabilirsiniz diye yazdım.
Sorum şu ki evlenirken hiçbir şey istemeyen kızların daha sonra kıymetsiz olmasıyla ilgili şeyler okuyorum. İkisi de çok iyi insanlar aramız çok iyi böyle bir durumu hiç beklemiyorum ama burdan öğrendiğim kadarıyla evlilikten sonra herkes değişiyor.
Bir erkek kardeşi var. O evlenirken aileye masraf yaptırırsa (ki hiç umrumda olmaz) gerçekten kıymetsiz önemsenmeyen saygı duyulmayan biri mi olurum sizce?
Simdiden bunu aklınızdan geçiriyorsunuz karşılaştırma yapiyorsunuz evet muhtemelen öyle hissedeceksiniz
Algıda seçicilik sanırım bu tür yazıları gördüğüm için evet aklımdan geçiyor.
Eee zaten çoğunu nisanliniz hallediyormus. Bir şey istememiş mi oluyorsunuz o zaman.
Aklı basında bir yorumÇok ilginç bir düşünce
Benim annem de evlenirken bir çöp istememiş. Koltuk takımı bile olmadan evlenmişler. Ki annemin babası yeni model çıktıkça araba yenileyen , bulunduğu çevreye göre zengin bir adammış. Babamın tarafı da, oğlu genç yaşta büyük şehre gelen sonra aramayı sormayı kesen bir aile.
Sonuç olarak kimseye eyvallah demeden, düğün vs yapmadan evlenmişler. Kadın otuz yıldır prenses gibi yaşıyor. Her istediği alınmaya çalışıyor, saygı sevgi görüyor. Kocasıyla arkadaş gibi.
Bazı yorumlarda eltilerini elbet kıskanırsin falan denmiş ama benim anneme çeyrek bile takılmamış koca tarafindan. Babamın diğer kardeşlerine köy yerinde düğün yapılmış,adet gereği takı vs de takılmış. Asla bunların bir gün olsun lafı geçmedi bizim evde. Ben dogmadan once gecmis mıdır?
Eminim ki geçmemiştir:) annem de babam da böyle şeylere takılacak insan değiller.
Aynı hesapla o düğününde ağırlığınca altın takılanlar kaynana kaynatayla aynı bahçede ,aynı köyde kendi hayatları olmadan yasayip geçirdiler yıllarını. Bence hiçbir altın,hiçbir mobilya insanın kocasıyla kapıyı kapatıp başbaşa kalacağı bir hayattan daha önemli değildir. Dikkat ederseniz aileden veya eş ailesinden en çok yakınan insanlar hep bu tarz takıya tokaya,ele birşey kitlemeye meraklı insanlar.
Kk'da kaç konu okudum hatırlamıyorum ama şöyle bir şey var. Evin tüm mobilyasıni eşin ailesine kirleyenler kaynananın o evi kendi evi sanmasindan, misafirlerini onun evine cagirmasindan yakiniyorlar.
Aslında etkiye tepki olayı. Ne kadar masraf yaparlarsa,kredi yükünün altına gidrerlerse orayı o kadar kendi evi zannediyorlar.
Bence yürüdüğün yol güzel
Aklını bulandirma,böyle devam et
merhaba, çok alakasız olacak belki, cevap vermezseniz anlarım. ben de sizinle aynı görüşteyim ve evlenecek yaşa gelecek kişilerin hayat birleştirirken yapacakları masrafları kendilerinin üstlenmeleri gerektiğini düşünüyorum. ancak bu işlere el atmadan önce insana güven verecek birikim nedir emin değilim. sizler ne kadar birikimleriniz varken evlenmeye adım attınız acaba? benim şimdilik evlenmek gibi bir niyetim de yok ama ayda maaşımın yarısından çoğunu ayırır biriktiririm, spesifik bir amaç olmaksızın. bu konuda insana kendini hazır hissettiren birikim nedir merak ettim.
sorunuz içinse, sizin için kredi çekmeyi öneren bir aileden ilerde art niyetli bir yaklaşım beklemezdim ben.
Yardımcı olmak isterim tabiki.Ne kadar gerekir emin değilim benim 50 bin nişanlımın 200 bin birikimi var ben 5 yıldır nişanlım 10 yıldır çalışıyor kenardaki paraya dokunmadan alışveriş yapmaya çalışıyoruz
Kızlar merhaba, nişanlıyım yaza evlilik planlıyoruz. Evimizi tuttuk eşyalarımızı aldık düğün salonuyla anlaştık. Tüm masrafları nişanlım ve ben yapmak istedik kimseden beklentimiz yoktu durumumuz da iyi borçsuz hallediyoruz herşeyi. Nişanlımın anne babası emekli çok fazla maaşları yok, birikimimiz yok ama istersen kredi çekelim demişler ve biz bunu istemedik okuttunuz biz kendimize yeteriz artık dedik.
Nişanlımın birikimi benden daha fazla olduğu için masrafların çoğunluğunu o karşıladı. Benim ailem ev taşınırken yanımda olduğu için ufak tefek masrafların bir kısmını karşıladı. Buraya kadar olan kısmı ayrıntı sorabilirsiniz diye yazdım.
Sorum şu ki evlenirken hiçbir şey istemeyen kızların daha sonra kıymetsiz olmasıyla ilgili şeyler okuyorum. İkisi de çok iyi insanlar aramız çok iyi böyle bir durumu hiç beklemiyorum ama burdan öğrendiğim kadarıyla evlilikten sonra herkes değişiyor.
Bir erkek kardeşi var. O evlenirken aileye masraf yaptırırsa (ki hiç umrumda olmaz) gerçekten kıymetsiz önemsenmeyen saygı duyulmayan biri mi olurum sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?