olay bana patladı

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
günaydın bdv

hakkınızı helal edin 2 güne bir konu açar oldum ama artık sabrım kalmadı, dayanacak gücüm kalmadı, takatim kalmadı...

konularımı özet geçip sonra da soruma geçeyim :) ben ve eşim, eş ailesiyle geçen bayram doğuya gidip orada tartışıp gelmiştik. devamında ben boşanma kararı almıştım ama eşim bırakmadı, bir şekilde ikna etti ve biz barıştık. barıştık ama tam bu sırada kp kalp krizi geçirdi ve 3 gün önce vefat etti.

hastayken buraya konu açtım ve çoğu kişi gitme, siz ayrılma kararı alırken sizi barıştırmak için uğraşmadılar dedi. bir çok defa eşime yanında olmak istiyorum desem de gelme biri burada bir şey derse canım daha çok sıkılır dedi yani ben orada istenmedim.

kp vefat etti ve ben yine gidemedim, eşim aynı şeyleri söyledi. annesi ve ablalarının birbirlerine destek olacağını ama benim orada yalnız olacağımı kendisinin de olmayacağını o yüzden beni öyle bir ateşe atmak istemediğini dile getirdi.
annem kp hastayken aradı kv yi açmadı geri dönüş yapmadı, kadın da seninle tartıştılar bizi de istemiyorlar ben üstüme düşeni yaptım gitmem, gittiğimde milletin için de beni kovarlarsa ne yaparım dedi ve gitmedi.
dün cenaze evine dayım eşi ve kuzenim gitmişler orada yengeme gelinlerce ve annesi gelmedi demişler, ortamı bilmiyorum nasıl dediler kim dedi..

geçen konumdan alıntı yaptım.

dün eşimden arabayı istedim, geldi beni aldı. anlatıyor yolda yengen geldiğinde 2-3 defa seni sormuş gelinlerce neden hizmet etmiyor demiş hatta bizimkilere aman bizi onlarla karıştırmayın biz zaten görüşmüyoruz demiş dedi. ben de sinirlendim baya annemi aradım nasıl benim hakkımda konuşuyor vs, annemde kuzeninle aran iyi ona sor annesi neden böyle bir şey yapmış dedi.

yahu allahtan ki çok sakin yazdım, ne yapıyorsun ne ediyorsun faslından sonra bir şey duyduğumu ve çok kırılıp üzüldüğümü söyleyip eşimin anlattıklarını söyledim. kuzenim de annem seni sormuş onlarda ne yüzle buraya geliyorsunuz demişler dedi
biz eşimle bunu konuşurken annem aradı eşin sana ablalarım yengenin üstüne gidip bilseydik sen gelinlercenin yengesisin sana hoşgeldin bile demezdik ne yüzle geldiniz bizim babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demiş bunu da anlattı mı dedi.

hanımlar ayrılmak istiyorum diyorum eşim bırakmıyor ama bu işin oluru ederi kalmadı. allahınız aşkına ben napayım ben bu yükü artık nasıl kaldırayım?

Bu aile başınıza bela, eşinizin bırakmaması güzel de böyle de olur mu aylardır aynı mevzular.
Ya sıvayacaksınız bıçak alıp manyak gibi dolaşacaksınız korkudan bulaşmayacaklar.

günaydın bdv

hakkınızı helal edin 2 güne bir konu açar oldum ama artık sabrım kalmadı, dayanacak gücüm kalmadı, takatim kalmadı...

dün eşimden arabayı istedim, geldi beni aldı. anlatıyor yolda yengen geldiğinde 2-3 defa seni sormuş gelinlerce neden hizmet etmiyor demiş hatta bizimkilere aman bizi onlarla karıştırmayın biz zaten görüşmüyoruz demiş dedi. ben de sinirlendim baya annemi aradım nasıl benim hakkımda konuşuyor vs, annemde kuzeninle aran iyi ona sor annesi neden böyle bir şey yapmış dedi.

yahu allahtan ki çok sakin yazdım, ne yapıyorsun ne ediyorsun faslından sonra bir şey duyduğumu ve çok kırılıp üzüldüğümü söyleyip eşimin anlattıklarını söyledim. kuzenim de annem seni sormuş onlarda ne yüzle buraya geliyorsunuz demişler dedi
biz eşimle bunu konuşurken annem aradı eşin sana ablalarım yengenin üstüne gidip bilseydik sen gelinlercenin yengesisin sana hoşgeldin bile demezdik ne yüzle geldiniz bizim babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demiş bunu da anlattı mı dedi.

hanımlar ayrılmak istiyorum diyorum eşim bırakmıyor ama bu işin oluru ederi kalmadı. allahınız aşkına ben napayım ben bu yükü artık nasıl kaldırayım?
Eş ailesi bi densizlik yapmış ama boşanmayla ne ilgisi var?

Bu aile başınıza bela, eşinizin bırakmaması güzel de böyle de olur mu aylardır aynı mevzular.
Ya sıvayacaksınız bıçak alıp manyak gibi dolaşacaksınız korkudan bulaşmayacaklar.

mesaj atasım geliyor sayıp sövesim var sinirlerim çok yıprandı. çevremde ki insanlar şokta nasıl bir aile diye.

ya görümcem aylar önce çok önemli bir ameliyat oldu adam o zaman kriz geçirmedi de şimdi mi oldu? veya tartışırken bir ben mi vardım? eşimde vardı kv de de vardı

mesaj atasım geliyor sayıp sövesim var sinirlerim çok yıprandı. çevremde ki insanlar şokta nasıl bir aile diye.

ya görümcem aylar önce çok önemli bir ameliyat oldu adam o zaman kriz geçirmedi de şimdi mi oldu? veya tartışırken bir ben mi vardım? eşimde vardı kv de de vardı

Kocayı alıp başka şehre taşınamazsınız değil mi?

valla olay çok karışık tam da anlayamadım
neden dayınızın ailesi gitmiş cenaze evine pek anlamadım
daynız çok mu samimi eşinizin ailesiyle?

gerçekten çok karışık, benim de gözler şiş uykusuzum, gerginim net anlatamadım.

eşimin ailesi için değil, eşimi sevdikleri için gittiler sonuçta dünürler. bilmiyorlardı bizim tartışmalı olduğumuzu. insanlık yapalım dediler ama karşımızda insan olmadığını farketmediler

günaydın bdv

Eşiniz ne demiş?
Benim kp de kalp krizinden vefat ettiğinde kv "began yüzünden oldu" demiş. Ben de ölürsem Began yüzünden olacak demiş.
O yüzden görüşmüyorum yıllardır.
Eşim de uzun bir süre iletişimi kesti.
Şu anda arada bir görüşüyorlar ama ben görüşmüyorum.

Sürekli boşanma lafını dile getirmeyin.
Ya boşanın ya da herkese haddini bildirin.

siz aynı şehirde yaşıyorsunuz eşinizin ailesiyle konum olarak yakın mısınız?
doğuya neden gitmiştiniz orada ne yüzünden tartıştınız
normalde eşinizle aranız nasıl?
bütün bu olaylar nerede başladı, kayınvalidelerin sizi sevmemesi?

Eşiniz ne demiş?
Benim kp de kalp krizinden vefat ettiğinde kv "began yüzünden oldu" demiş. Ben de ölürsem Began yüzünden olacak demiş.
O yüzden görüşmüyorum yıllardır.
Eşim de uzun bir süre iletişimi kesti.
Şu anda arada bir görüşüyorlar ama ben görüşmüyorum.

Sürekli boşanma lafını dile getirmeyin.
Ya boşanın ya da herkese haddini bildirin.

nasıl bildireyim began? ver bir akıl da onu yapayım. mesaj atıp mı saydırayım ben napayım? eşim konuşacağını söyledi. gidip gelinlerce yüzünden oldu demişsiniz o tartışmada bende vardım benim yüzümden de mi oldu diyeceğini sonrasında olayların şekilleneceğini söyledi. ben sinir hastası oldum ellerinde.

günaydın bdv

Her konunuzda ayrılın deniyor..
Neden hala eşinizi bahane ediyorsunuz?

Ayrılmak istemiyorsanız ya biraz uyumlu olacaksınız ya da her şey'e kulaklarınızı tıkayacaksiniź .

16-17 senedir aynı iş yerinde. çıkacağını sanmıyorum :KK43: bunu teklif ederim ama tam babası yeni vefat etmişken bırakamaz herhalde ailesini
O zaman rol keseceksiniz.
Üç maymunu oynayacaksınız.
En azından kocanız sizi seviyor, ayrılmak istemiyor.
Ayrılınca şahane bir hayat sizi beklemiyor.

nasıl bildireyim began? ver bir akıl da onu yapayım. mesaj atıp mı saydırayım ben napayım? eşim konuşacağını söyledi. gidip gelinlerce yüzünden oldu demişsiniz o tartışmada bende vardım benim yüzümden de mi oldu diyeceğini sonrasında olayların şekilleneceğini söyledi. ben sinir hastası oldum ellerinde.
Sövüp saymak mı istiyorsun, gerçekten yap.
İster telefonla, ister mesajla, ister evlerine git.
İçindeki her şeyi dök.
Adamların cenaze acısı olsa sen akıllarına bile gelmezdin.
O yüzden ay acıları taze diye düşünme.
Biraz da sen konuş.

siz aynı şehirde yaşıyorsunuz eşinizin ailesiyle konum olarak yakın mısınız?
doğuya neden gitmiştiniz orada ne yüzünden tartıştınız
normalde eşinizle aranız nasıl?
bütün bu olaylar nerede başladı, kayınvalidelerin sizi sevmemesi?

Anlatayım :) zaten en başından beri eşimin ailesi ile yıldızımız barışmadı. ablaları beni bir türlü kabullenemedi. en son kp memleketine gidelim dedik, şimdi onlar 5-6 yılda bir gidiyor ve otobüsle gittikleri için hiç bir yeri görmüyorlar. ben salakta hem onlar gezsin hem biz gezelim hemde aramız biraz düzelir diye düşündüm ve çıktık yola. daha çıkacağımız gün ben işten 1-2 saat geç çıktım diye kp eşime bir ton laf etmiş. bir ailenin evine gittik evin kızı sözde kv me keşke bir oğlun daha olsaydı onunla da ben evlenirdim demiş ve kv ertesi gün başka bir şehir de kahvaltı yaparken kv söyledi bende sinirlendim ama kıza saydırıyorum nasıl terbiyesizmiş falan diye kv oturdu ağladı kp sen ne hoşgörüsüz bir insansın demeye başladı bana. neyse ben orada konuyu kapattım. yine farklı bir şehir de bir yemek meşhurmuş bunları oraya götürdüm ama esnaf lokantasıymış kp milletin içinde başlarım sizin yapacağınız işe dedi neyse onu da kapattık. yol da araba kullanmama sürekli laf saydı şaka adı altında ona da sustum. memlekette bir dediklerini ikiletmedim her dediklerine tamam dedim en son köye gittik ve her yer böcek dolu. bakın benim de köyüm var ama böyle böcek yok. bi yerde adım attım bir sürü çekirge zıpladı ve ben artık arabadan inmem dedim biz orada eşimle tartıştık üstüne kv yine bana küstü ağladı saçma bir şekilde. en son kv ye öne sen bin anne dedim bana bağırdı kendin bin diye bende de olay koptu artık bıktım sizden dedim ve sonrası laf dalaşı....

diğer konumda yapmış olduğum açıklama.

düğünümde sorun çıkardılar kınamda sorun çıkardılar. her yerde sorun çıkardılar

biz eşimle çok mutluyuz, ailesi çomak sokmadığı sürece

Ben sizin önceki konularınızı da bildiğim için durumu çok iyi anladım.

Bu aile size asla rahat vermeyecek çok belli, ağzınızla kuş tutsanız bir şey diyorlar. Sizinle hiç alakası yok yaşlı adam kalp krizi geçirmiş, sizinle olan olayın üzerinden 3 ay geçmiş, suçu size atıyorlar. Bunlar yaşlı insanlar, yarın bir gün ölse gelince yüzünden öldü olacak, bütün mesuliyeti size atacaklar farkındasınızdır inşallah.

Sizi bırakmayan kocanızda hiç sizin arkanızda durmuyor eminim farkındasınızdır.

Eşiniz doğulu mu? Genelde o tür ailelerde yetişen erkekler ana baba haksız olsa da eş arkasında duramayabiliyor, gördüğü bir kültür var kolay kolay aşamayacaktır bu durumu.

Ben ayrılın demiyorum, kaç ay gittiniz evden, ayrılmak kolay olsa ayrılırdınız muhtemelen ama size hiç huzur vermeyecek bunlar çok belli, Allah yardımcınız olsun.

Back
X