Olayı ben mi kişisel algılıyorum yoksa gerçekten bu kaba bir davranış mı ?

dertlifasulye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2025
4
8
1
31
Çok samimi olmadığım bir arkadaşımı evime davet ettim. Bir markanın hazır pizzası üzerine konuşmuştuk. Gel ben de deneyelim istersen dedim. Ardından kendimde tatlı hazırladım. Küçük ikramlar kahve vs derken gün bitti. Ardından mesaj atmış bana. “Ayy senden sonra midem çok kötü oldu, hep karıştırırım ama ilk defa böyle oluyorum, hala bir şey yiyemedim. Sende bir şey var mı ?” Bu bana biraz kaba geldi ve kırıldım. Çok samimi değiliz sanırım o yüzden yakın arkadaşım olsa farklı tepki verebilirdim. Birde daha çok sohbet amaçlı bir buluşmaydı, fakat yeni gelin sunumu tarzında bir şey mi bekledi bilmiyorum. İşte “Evine gittiğim arkadaş kahve yaptıysa ikram olarak ben de kahve yapacağım artık sadece” sonra başka bir konuda “Sen bana gelirsen ben sana gün tabağı hazır edeyim.” tarzında cümleleri oldu. Ben de benim için yediğim içtiğimden ziyade sohbet daha değerli aslında, oturur bir Türk kahvesi içeriz yeter tarzında konuşmuştum. Anladığım bu konuya önem veriyor. Fakat önem verirken bu cümleyi böyle kurabilmesi kaba değil mi ? Bilmiyorum rahatsız hissettim. Siz ne düşünüyorsunuz, kişisel algılamamak mı lazım ? Ardından mesaj attım kafama taktım ne dokundu acaba, iyi misin ? diye. Düşünmen yeter yazmış açıklama yok yine. Size yapılsa nasıl tepki verirdiniz ? İnsanlık hali mi yoksa söylememek kibarlık mı olurdu

Valla bana da cok kaba ve edepsizce geldi, davet edilmissin, onune yemek de konmus ye yemegini yap sohbetini cik git ... bence hic kisisel algilama, ultra kaba bir insan. Bana misafirlikte biraz kek mek, bir kahve guzelce de muhabbet olsun yeter. Insanlar boyle fesat tipler yuzunden komsuluga dostluga korkar oldu. Bir daha gorusmezdim ben olsam

Gerçekten artık iki kere düşünür oldum. Bir de mesajlara dönüş yapmama huyu var. Aynı şekilde yapmaya başladım fakat böyle iletişim kurmadan arkadaşlık zaten kurulamaz. Küçük hesaplar yaptırıyorlar insanlara. Acaba demeden iletişimi kesmek en sağlıklısı. Artık bu deneyimlerden sosyal anksiyetem başlayacak diye korkuyorum fakat insanlar çok rahatça konuşabiliyor kırar mıyım diye düşünmüyorlar.

Midem kötü oldu kisminda bir sey yok, size de dokundu mu diye sormak istemis olabilir ama geri kalani çok çiğ. Restorana gelmiyor, sohbete muhabbete geliyor. Kahve tatli gayet de yeterli. Gereksiz bir insanmis, cok abes bir davranis. Kafanıza takmayin, erkenden gormus oldunuz.

Kişisel algılamayın bir daha yapmazsınız

O cümlesine ben de o an çok şaşırdım. O yüzden kendi fikrimi belirttim hatta. Hayal kırıklığı oldu. Sadece o bunu söyledi şu böyle davrandı derken çok mu yalnızlaşıyoruz, bu yüzden alttan almaya çabalıyorum aslında.

Pizza yediyseniz pizza mı dokundu demeye getirdi acaba ama pizza yememişsiniz sanırım?

ben bu saçma sapan insanlar yüzünden dışarıda gördüklerimle kısa sohbetler edip bitiriyorum olayı,eve kahveye çaya çağıranlar oluyor iyi kötü demeden reddediyorum çünkü illaki saçma sapan muhabbet döndüren dedikodu eden yeni gelin sunumlarına özenen,eve didik didik etmeye gelen insanlar karşıma çıkacak ve ben bir kez daha nefret edeceğim kendi ruh sağlığım için uzak duruyorum tavsiye ederim :)

Bana gelirken ne yediysen o dokunmuştur aşkoooo ben gayet iyiyim der bir daha da bir şey sormazdım. En gıcık olduğum sevimsiz insan tipi. Takmayın kafanıza

Zehirlendiyse doktor ne yedin diyecektir nesi kaba?

Kabalık sana midesini kötü olduğunu söylemesini çok saçma buldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…