Olayları çok mu büyütüyorum ?

oğlunu evlendirmiş iyi güzel yapmışta 20 günlü gelinin evinede zırt pırt gidilmezki ya

onlar öyle düşünse zaten o lafı söylemezler onlara anlatamazsın ki bunu işte bu da tam olarak kuşak farkı oluyo biz onlar gibi düşünmüyoruz yarın öbürgün bizim gelinlerimiz damatlarımız da bizim gibi düşünmeyecek. Hepimize düşen gelin-kaynana,damat-kayınpeder ne olursan ol kim olursan ol karşındakinin hayatına saygı göstermek yanlış mı düşünüyorum?:68: :68:

sadece ilk iki sayfayı okudum ama öncelikle şunu söylemem lazım kusura bakmayın ama herşeyden önce birisi sizi evinize bıraktığında gelin bir kahve içelim ya da çay içelim yordum sizi denilmesi gerekmez mi biz öyle yapıyoruz da eşimle teşekkür ediyoruz ve eğer arkadaşlar ya da yakınlar gelirse çay kahve ikram ediyoruz öyle uğurluyoruz saat kaç olursa olsun günlerden ne olursa olsun karşıdaki zaten geç saat ve işgünüyse yok gelmeyelim vs. diyor hani bu da aslında bir çeşit kültürdür o bakımdan

zatn kayınvalideniz mesafe isteidğinizi anlamış ve ona göre davranıyor neden olarak yeni evliliğinizi belirtmesine gerek yok

kaldı ki burada suçlu varsa eşiniz size danışmadan kayınvalidenize gel bizde kal dememesi gerekir evet o ev onun da evi o da onun annesi ama herşeyden önce o ev ikinizin ve birlikte karar vermeniz lazım böyle şeylere

bence siz kayınvalidenize kızacağınıza eşinizle konuşun yeni evliyiz sonra her zaman gelir giderler ama bir süre başbaşa kalalım ben annem gelmek istediğinde biraz başbaşa kalalım yeniyiz dedim bir daha sormadı hem aynı şehirdeyken kalma istemiyorum der baştan kuralınızı koyarsanız bir daha böyle sinir harbi yaşamanız gerekmez

az sabır az diyalog biraz da empati lütfen evlilikte bunlar çok önemlidir

daha yorumları okurken dayanamadım cevap yazmak istedim. bu düşündüklerin ergenliğe yeni girmiş bir genç kızınkine benziyor. tepkilerin de.kaynana okumamış olabilir ama belli ki iyi niyetli.
ben de yeni evliyim. daha 1 aylıkken babam geldi sınavları vardı. bizde kaldı. arkasından kaynanam kayınbabam ve kaynım 1 hafta onlar kaldı. derken tekrar babam, benimkiler. sonra eltim falan...korkma,1-2 saatlik oturmayla evliliğine zarar veremezler. hem yatılı kalsalar nolur? ana ata 4tür demişler.hizmet etmekten gurur duyduk ikimiz de evimize de bereket geldi onlar ne zman gelseler.
sen onlara saygı göstereceksin ki eşin de seninkilere göstersin. bunu karşılık beklemeden, insaniyet namı adına na yapman lazım üstelik. yarın bir gün sen de yaşlanacaksın ve herkes ettiğini bulacak. senin nasıl gelinlerin,damatların olacak acaba? onlar da belki 2 üni bitirip amerikada doktora yapmış olacaklar ve sen onlara kör cahil geleceksin.
herşeyin bir karşılığı var. buna göre davran. kapitone için kaynananlar adına çok üzüldüm.kadın iyilik yapmak istemiş.evime karışamazsınız lafı da ne demek?
allah razı olsun, benin kaynanam mutfağım, salonum, yatak odama kadar kapitone dikti.salonumda görünen yerleri kaldırdım ve şu an kafama göre kullanıyorum. vitrinimin içini kendi istediği gibi dizdi.hatta eşim kızdı anne benim eşyalarımı niye kaldırdın diye. ben de eşime kızdım yazık değil mi kadın iyilik yapıyor o gidince biz kendi zevkimize göre ayarlarız diye. ne oldu evim mi yıkıldı? bilakis hem onu sevindirdim hem de ben mutlu oldum.
bu kafayla evliliğin fazla yürümez. dikaktli ol

kendi anneniz eylülde geleceği için gayet memnunsunuz.ama eşinizin annesi 5 dk eve çıkacak diye kaba ve cahil.ama pardon o anne değil kaynana....
bir de annenizi hemen o akşam arayıp çağırmanız ve annenizin temmuzda bari geleyim demesi ve sizin kayınvalidenize gelmeyin demeniz çok kibar kaçmış...

baştan tavrımı koydum demişsiniz
bu ne demektir anlamı nedir? tavır neden konulur?
aile olmak karı koca olmak değil sadece
eşinizin annesini sevmek gibi bi zorunluluğunuz yok
fakat yaptığınız davranış çok düşünceli bir davranış değil
saygı her zaman aileleri ayakta tutan bir değerdir
eşinizin annesi diye saygı duymuyorsanız yaşına saygı gösterin,
bugün beni evime komşum bıraksa gel bir kahve içelim derim...
daha yeni evlisiniz ve siz eşinizin ailesine baştan tavrımı koydum ohhh yaklaşımındasınız.
kültür seviyesini beğenmediğiniz kişi sizin eşinizi yetiştirmiş kişidir

tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar

arkadaşım senin eşin o evden çıkmadımı? eşin bunları okusa çok üzülürdü.siz eşinizin ailesini küçümsüyorsunuz.Ne var yerde yiyorlarsa? önemli olan insanlık değilmi? ama çin lokantalarında yerde yemek modernlik oluyor.unutmayın eşinizde bir zamanlar yerde yiyordu yemeğini....kendi ailenizle eşinizin ailesini kıyaslamanız kibarlığınızdanmı? eşiniz ailesinin izlerini taşıyordur..

kızlar konu sahibinin yerinde yeller esiyor.Annesini çağırmıştı ya annesi geldi herhalde.
birde şu izdivaç programlarına yeni kriterler eklenmeli; kaynanaların kitap okuması ve anafikrini yazmaları, evlerinde yemek masası varmı resimli kanıtı ,cahil ve kabamısınız sorusuna gelinim evine buyur etmezse gıkım çıkmaz demeleri rica olunur. hiç büyütmüyorsun arkadaşım.....

ozaman davetede gitmesin çalışıyo diye işine gelince geziliyo ama kendi evine gelince çalışıyorum hem nezaketen zaten davet edilir karşıdaki kabul etmez

davete niye gitmeyecekmis ki calisiyor diye evden disari cikmayacak degil...disari ciktigi icin birilerini evine kabul etmek gibi bir sey de dusunmek mantiksiz bence...
konu sahibini evine biraktiklari icin de karsidaki insanlari caya davet etmek gibi bir seye ne gerek var onu da anlamadim saat 10 olmus ne cayi...ayrica davetten geliniyor evli evli koylu koyune dagilir o saatten sonra...
ertesi gun ise gidecek birinin evine saat 10da gidilmez, gidilmek istenirse de yarin ise gidecegim ayrica daha evde islerim var denir ve geri cevrilir...

davete niye gitmeyecekmis ki calisiyor diye evden disari cikmayacak degil...disari ciktigi icin birilerini evine kabul etmek gibi bir sey de dusunmek mantiksiz bence...
konu sahibini evine biraktiklari icin de karsidaki insanlari caya davet etmek gibi bir seye ne gerek var onu da anlamadim saat 10 olmus ne cayi...ayrica davetten geliniyor evli evli koylu koyune dagilir o saatten sonra...
ertesi gun ise gidecek birinin evine saat 10da gidilmez, gidilmek istenirse de yarin ise gidecegim ayrica daha evde islerim var denir ve geri cevrilir...

kadin yatiya kalalim dememis saten ne war saat 10 olmussa bi bardak cay icip kalkacakti herhalde hewes etmistir kadin bide oglunun ewi ayni durumda annesi olsaydi ayni tepkiyi verirmiydi acaba,yok yerde yemek yiyorlar yok kitap yok ilkokul mezunu onemli olan insanlik...kaynanasi iyi kadinmis sesini cikarmamis baskasi olsa boyle sessiz kalmazdi gorende 2 gunluk ewli sanir 20 gun olmus...:37:

birde kadin sanki hergun evindeymis gibi bahsediliyor kadin bi kere soylemis ondada agzinin payini almis yazik :20:

kadin yatiya kalalim dememis saten ne war saat 10 olmussa bi bardak cay icip kalkacakti herhalde hewes etmistir kadin bide oglunun ewi ayni durumda annesi olsaydi ayni tepkiyi verirmiydi acaba,yok yerde yemek yiyorlar yok kitap yok ilkokul mezunu onemli olan insanlik...kaynanasi iyi kadinmis sesini cikarmamis baskasi olsa boyle sessiz kalmazdi gorende 2 gunluk ewli sanir 20 gun olmus...:37:

bu sizin dusunceniz...ben evime o saatte cok gerekmedikce insan kabul etmem...konu sahibinin bu tavrini da normal buluyorum...
eger annesi olsaydi bir cay koyardi eve gidince, sonra uzerine pijamalarini giyer hem utu yapar hem annesiyle karsilikli muhabbet ederdi ve annesini agirlamis olurdu...
ama erkek ailesi daha farkli...
daha ozen gerektiriyor, malum etmeyince laf olabiliyor...o saatte kim ugrasacak cayla bilmem neyle, ustelik ertesi gun isyerinde bir ton yorulacak bari biraksinlar uykusunu alsin...

yerde yemek yemelerine ve sahip olduklari kulture laf etmesini ben de dogru bulmuyorum, onceki mesajlarimi okursaniz anlarsiniz...
kibirli olmak yanlis bir sey, ayrica gunah ta...

ilk yukarı çıkalım dediğinde verdiğiniz cevap bi garip olmuş.10 da gelmişsiniz bide çalışıyormuşsunuz.aslında düşünmeliydi.çıkması gereksiz olurdu ama demiş bi kere.nasıl reddedebildinizki.ne bileyim ben kim olursa olsun çok önemli bir işim olsa da o an reddedemem.sen galiba bunu aranızda mesafe olsun çokiçli dışlı olmayalım diye yapıyorsun ama yanlış taktik.fazla gidip gelme yeter.ayrıca bi yerden beraber gelirken buyrun bize çıkalım falan denilir ya vedalaşırken,sen demeyince galiba kayınvalden bilerek öyle demiş.kalma konusuna gelince aynı şehirdeyaşıyorsunuz ne gerek varki kalmaya zaten.

bu sizin dusunceniz...ben evime o saatte cok gerekmedikce insan kabul etmem...konu sahibinin bu tavrini da normal buluyorum...
eger annesi olsaydi bir cay koyardi eve gidince, sonra uzerine pijamalarini giyer hem utu yapar hem annesiyle karsilikli muhabbet ederdi ve annesini agirlamis olurdu...
daha ozen gerektiriyor, malum etmeyince laf olabiliyor...o saatte kim ugrasacak cayla bilmem neyle, ustelik ertesi gun isyerinde bir ton yorulacak bari biraksinlar uykusunu alsin...

yerde yemek yemelerine ve sahip olduklari kulture laf etmesini ben de dogru bulmuyorum, onceki mesajlarimi okursaniz anlarsiniz...

annesine gelince gel bir çay içelim denirde kaynanasına mı denmiyor bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum.Hayır ben de kaynanamı sevmem bir kaşık suda boğsam doymam ama bu tavır çok yanlış resmen küçümsüyor eşinin ailesini. evlenmeden önce bilmiyormuydu. ben anlamıyorum bu kabul edemeyişleri çok mu zor herkesin birbirine anlayış göstermesi saat 10 değil gecenin 1i bile olsa o insan söylemeden gelin bir kahvede bende içelim denir yani nezaketen denir. Arkadaş kendi ailesinin kültüründen bahsetmiş eşinin ailesini cahil yerine koymuş ama bence asıl cahil kendisi hanfendi çok kibar yerde yemek yiyemiyo. ama evine geleyim diyen misafiri kapıdan kovuyo gerçekten çook kültürlüymüşsünüz

annesine gelince gel bir çay içelim denirde kaynanasına mı denmiyor bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum.Hayır ben de kaynanamı sevmem bir kaşık suda boğsam doymam ama bu tavır çok yanlış resmen küçümsüyor eşinin ailesini. evlenmeden önce bilmiyormuydu. ben anlamıyorum bu kabul edemeyişleri çok mu zor herkesin birbirine anlayış göstermesi saat 10 değil gecenin 1i bile olsa o insan söylemeden gelin bir kahvede bende içelim denir yani nezaketen denir. Arkadaş kendi ailesinin kültüründen bahsetmiş eşinin ailesini cahil yerine koymuş ama bence asıl cahil kendisi hanfendi çok kibar yerde yemek yiyemiyo. ama evine geleyim diyen misafiri kapıdan kovuyo gerçekten çook kültürlüymüşsünüz

annesine denir cunku anne asla kaynana gibi degildir...
mesela ornek bereyim, cay yanina bir sey bekler, kiz getirip 2-3 biskuvi koysa cay yanina bu nasil hizmet diye laf olur...bunu yapmayanlar yok iyi bildiginiz gibi...o yuzden kaynana anneden cok cok farklidir...
insanlarin dusuncelerini neden tekrar tekrar tartisiyorsunuz anlamiyorum...herkese teker teker mesaj yazmaktan sikildim, bir kere de insanlarin dusuncelerine saygi gosterin ve kendi yorumunuzu alintisiz yazin gecin...
ben boyle dusunuyorum, evet saatin 10unda kimseyle cay falan icemem size gore garip gelebilir ama bence gayet yerinde bir istek...daha erken saatler cuvala girmedi, baska zaman iciversinler caylarini...
konu sahibi de kaynanasini kovmamis, sitemkar sekilde yarin ise gidecegim utum var islerim var falan deyip mazeretini belirtmis...
baska bir gun cagiriverir caya ne olacak yani neden bunu herkes sorun ediyor bilmiyorum...dusuncesizlik kaynanada, ayrica gecenin 10unda cay icmesin uykusu kacar gece zor uyur :27:
kibirle baska insanlari kucumsemesi yanlis tabii ki ama bu da kendi dusuncesi konu sahibinin, ne diyelim...yorumunuzu yapin gecin bu kadar kafa yormaniza gerek yok, zira konu sahibi ortaliklarda yok zaten...

Son düzenleme:

ewet benim dusuncem...ayni seyleri kaynanasinin yanindada yapabilir artik oda onun annesidir yani zaten o saate oturmaya giden kadincagizda fazla bisey beklemez gelininden yani alti ustu bir cay icecekti kadin ne kadar cok laf olmus duysa kahrolur kadincagiz...is yerine yorulacak annesi gelince yorulmicakmi bacak bacak ustune atip oturmicak ya onada hizmet edecek...kaynanalarin adi cikmis dokuza yarin bigun sizde kaynana olacaksiniz hadi bakalim...:nazar:

size katiliyorummmm...yuzde yuz :46::46::46::46::46:

Son düzenleyen: Moderatör:
annesine denir cunku anne asla kaynana gibi degildir...
mesela ornek bereyim, cay yanina bir sey bekler, kiz getirip 2-3 biskuvi koysa cay yanina bu nasil hizmet diye laf olur...bunu yapmayanlar yok iyi bildiginiz gibi...o yuzden kaynana anneden cok cok farklidir...
insanlarin dusuncelerini neden tekrar tekrar tartisiyorsunuz anlamiyorum...herkese teker teker mesaj yazmaktan sikildim, bir kere de insanlarin dusuncelerine saygi gosterin ve kendi yorumunuzu alintisiz yazin gecin...
ben boyle dusunuyorum, evet saatin 10unda kimseyle cay falan icemem size gore garip gelebilir ama bence gayet yerinde bir istek...daha erken saatler cuvala girmedi, baska zaman iciversinler caylarini...
konu sahibi de kaynanasini kovmamis, sitemkar sekilde yarin ise gidecegim utum var islerim var falan deyip mazeretini belirtmis...
baska bir gun cagiriverir caya ne olacak yani neden bunu herkes sorun ediyor bilmiyorum...dusuncesizlik kaynanada, ayrica gecenin 10unda cay icmesin uykusu kacar gece zor uyur :27:
kibirle baska insanlari kucumsemesi yanlis tabii ki ama bu da kendi dusuncesi konu sahibinin, ne diyelim...yorumunuzu yapin gecin bu kadar kafa yormaniza gerek yok, zira konu sahibi ortaliklarda yok zaten...

hic bi misafir kapidan geri cevrilmez...hele birde yeni gelin daha basindan kendini kaynanasindan sogutmus ilerisi ne olur ALLAH bilir...kimseyede gelmeyin isim var denmez saygi diye birsey kalmamis artik:31:

Ben kayınvalide olduğu için değilde genel olarak akşam bir yerden dönülüyorsa gidilip oturulmanın saçma olduğunu düşünüyorum.Dışarı çıkıp,insanlarla muhattap olmak zaten yorucu oluyor eve dönünce soyunup dökünüp rahatlamak istiyorsun.Ancak daha çok yenisiniz ve böyle bir teklife böyle bir yanıt vermeniz normal zamanlardan çok daha dikkat çekicidir.Dediğim gibi ben kayınvalide değil genel olarak hoşlanmam ve kimseye de o şekilde gitmem ama evime gelmek isteyene de yok demem.

İkinci durumda kızılması gereken kişi eşinizin.Kayınvalideniz gayet anlayışlı bir tutum sergilemiş bana kalırsa.Geçen söylediğinizi anlamış ve ona göre davranmış.Çok takılmayın hayatınızı siz zor düşürmüş olursunuz.​

Bukadar yorum yapilmis ve coguda dogru yorumlar..
Yazmayayim yazmayayim dedim ama kendimi tutamadim..
Okumakla ,filim yada kitap tartismakla insan olunmuyor malesef..
Cahillik insanlari kendinden daha asagida gormekdir..
Ben ne elbiseler gordum icinde insan yok ..
Ben ne insanlar gordum uzerinde elbiseyok..

Insanlarin disi degil ici onemli arkadasim..

Tamam bir anda adapte olmak cok zor buna katiliyorum , ama sana tavsiyem: sende ye kurkum ye misali olma ,asil kulturlu olmak insanlari anlamaya calismak ve oldugu gibi kabullenmektir..

Bu devirde okudum ,ben avrupa egitimi gordum, soyleyim boyleyim demek moda olmus ..
Ictenlik kalmamis, sahtelik moda olmus ,gosteris olmazsa olmaz,herkezde maske, kerkezde yalandan samimiyet ..
Simdi boylesi daha mi makbul ne???
Dogal olmak, oldugun gibi olmak meger nekadarda kotu birseymis ..
Iste boyle taslarlar insani sirf sen koylusun ,cahilsin okumamissin diye...

Biraz sert oldu sanirim yorumum ama lutfen kisisel algilamayin sozum tum boyle dusunenlere..

hic bi misafir kapidan geri cevrilmez...hele birde yeni gelin daha basindan kendini kaynanasindan sogutmus ilerisi ne olur ALLAH bilir...kimseyede gelmeyin isim var denmez saygi diye birsey kalmamis artik:31:

lutfen alinti yapmaya devam edip uzatmayin artik...
siz suan misafirlige kabul edemem islerim var diyemezsiniz baskasi der...
fikirler ve davranislar her zaman ayni olmak zorunda degil...
size gore saygisizlik olabilir ama baskalarina gore olmayabilir...

Back
X