• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olayları çok mu büyütüyorum ?

konu sahibinin durumu benimkinin tam tersi imiş...acaba evlenince benim aileme de derler mi cahil, görgüsüz..Boşarım!! o adamı ben:9:..Gerçi ben ailemi eğittim artık masada ve ayrı tabaklarda yiyorlar, vs....:1::1::1: bi ara kendimi tam bir kibar feyzo gibi hissediyordum..Dışarda ne görsem evde uyguluyordum..her halleri güzeldi ama şimdi daha bir güzeller...bir tek kitap okutmayı başaramadım... insan her gün kendini geliştirmeli arkadaş:6::6: ailemi seviyorum...:69: ama işin ilginç tarafı kaynana adayımın kütüphanesi var..tahminim ilerde kitap muhabbetlerini bolca yapıcaz.. ilginç bir hayatım var galiba..

konu sahibinin durumu benimkinin tam tersi imiş...acaba evlenince benim aileme de derler mi cahil, görgüsüz..Boşarım!! o adamı ben:9:..Gerçi ben ailemi eğittim artık masada ve ayrı tabaklarda yiyorlar, vs....:1::1::1: bi ara kendimi tam bir kibar feyzo gibi hissediyordum..Dışarda ne görsem evde uyguluyordum..her halleri güzeldi ama şimdi daha bir güzeller...bir tek kitap okutmayı başaramadım... insan her gün kendini geliştirmeli arkadaş:6::6: ailemi seviyorum...:69: ama işin ilginç tarafı kaynana adayımın kütüphanesi var..tahminim ilerde kitap muhabbetlerini bolca yapıcaz.. ilginç bir hayatım var galiba..

çok tatlısınız :71: ilerde eşiniz bir erkek forumuna konu sahibesinin burda yaptığı gibi bir konu açmasın :)

Çok kültürlü olanlarda izlenimlerim soğuk,somurtkan,samimi değil ben iyi niyet ,insan sevgisi ararım herkes 9 aylık doğmuştur bence bunlar önemli

acaba senle aynı k.walideye mi sahibizi :))) çok densizmiş senin k.waliden.. ama seni ofisce kutluyoruz bence çok akılcı davranıyosun..
bi önerim olcak bence rahatsızlığını eşini bunaltmadan anlat..:47: kötüyüm ben kötüyümm :)) k.w.lere zarar veririm hasta ederim :)) :47::52::52::52::1:

Evt kültür farkı bayağı var gerçekten . . Kayınvalideniz anlayışlı hoş görülü siz aksine çok sertsiniz. . İster 20 günlük evli olun ister 2 günlük alt tarafı yukarı davet etmicekmisin demiş kadın . . Sizde yatıcağını belli eden herhangi bir cümle yok . .
Kadın alınmamış bir sonraki seferde eşinin teklini nazikçe reddetmiş . Siz yine aranızda kültür farkından olsa gerek yaptığını ayıplamış sölediğini begenmemişsiniz. . .
Bazı insanlara anlayışla yaklaştıkça daha fazlasını istiyorlar . . Abartmışsınız arkadaşım.
Herkesin yaşayış tarzı farklı, kimi yerde yer yemeğini kimi masada , kimi kitap tartışır konuşmalarında kimi yeni öğrendiği yemek tarifini ,kimseyi küçümsemeye hakkınız yok . .

siniflandirmayi yapan hep bol kulturlu insanlardir
tabii okumusla okumamis bir olmaz ama
yasanmis bir hayati var herkesin
gorduguyle yetinmek zorunda kalmis insaninlarin
hosgoruleri vardir
bunu sizin gibi ust siniflar nedense takdir etmiyorlar
cahil diye gordugumuz insanlar
olduklari gibi gorunup size sofralarini acmislar
iyi hos siz evlenmeden once
restorasyon kulturu almis alafranga takilip
birden kaka koylumu oldular?
tuh bu soktan nasil kurtulacaksiniz :(

Konu sahibinin üst sinif oldugunu da nerden cikardiniz, üstelik neye göre yapiliyor bu ayrimcilik.. Bazi kendini bilmezler kendilerini üst sinif olarak görebilir ama benim gözümde böylesi insanlar sadece sifirdir...

Bir arkadasimiz cok dogru bir tespitte bulunmus, evet bence de asil okumus cahillerden korkmak lazim..

Bence de çok abartmışsın, bunlarda hiçbir şey yok kadın hiçbir şey diyememiş zaten baksana, cahil demişsin onların suçu değil ki okumuş cahillerden korkacaksın.

kapıya kadar gelmiş insanı eve bi kahveye davet nezaket kuralıdır.sen teklifini sunarsın gelmek ya da gelmemek onun bileceği iştir. sen misafirdir evimde deyip hürmetini edersin. herhangi bir misafirde bile böyle olmalıdır.biz böyle gördük büyüdük en azından . hele bu kişi eşinin annesi ise...dört atanın hakkı birdir bizim kültürümüzde inancımızda. o evde annenin hakkı olduğu kadar eşinin annesinin de hakkı vardır. hem ben şu yeni evli muhabbetini hiç anlayamıyorum. yeni evlilikle ne ilgisi var yarım saatlik çay içmenin sanki yatak odasına mı davet edecektin çaya davet beklemişler altı üstü. tabi sen şimdi yeni evlisin gardını aldın kaynana ne de olsa adı şimdiden tavrını belirlicen kendince eve barka fazla yanaştırmıcaksın ne de olsa masayı bile kullanamayan insanlar !! ama işte kazın ayağı öyle olmuyo eşin bu durumdan razı gelmez. şimdi yeni evlisin naz niyaz yolunu bulursun belki eşin ses etmez ama ilerde bunlar eşini üzmeye başlar. o da senin ailene tavır alsa ne yaparsın. ben yerde yemek yiyen bi aileden geliyorum senin kitap film sever ailenle muhabbet edemiyorum kültürümüz farklı dese ne yapacaksın.kimseyi değişirmeye iğdiş etmeye çalışmamalı hayatta insanları olduğu gibi kabul edersen daha mutlu olursun.hayatı ideal şartlar altında düşünmemeli bence. ideal koca yok ideal kayanana yok ideal iş okul ana baba bacı yok. sadece gerçekler var bu hayatta . ve sen hayatı ideal şartlar altında düşünerek değil de bulunduğun halden hoşnut olarak mutlu olabilirsin bence.bazen eyvallah diyebilmeli . bu da böyle ama eyvallah .

tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar

napcak adamlar ogulları senle evlendi diye dışardan diploma alıp masadamı yemek yiyecekler... sen bikere evlenmişsin kocana bak ailede kültür farkı varmış falan bunu önceden düşünecektin annenlerle otur kitap tartış onlarla yemek nolur yanii çokmu elitsiniz bi begenmeme falan beğenmediğin kadının doğurup o ortamda yetiştirdiği çocuğu hayat arkadaşın seçiyosunnn

bence insan insan olsun üzüntünü paylaşan düştüğünde elini uzatan kalbi temiz insan olsuuuunn yoksa boşboş bilgi hamallığı yapanda okadar çokkiiiii

Konu sahibinin üst sinif oldugunu da nerden cikardiniz, üstelik neye göre yapiliyor bu ayrimcilik.. Bazi kendini bilmezler kendilerini üst sinif olarak görebilir ama benim gözümde böylesi insanlar sadece sifirdir...

Bir arkadasimiz cok dogru bir tespitte bulunmus, evet bence de asil okumus cahillerden korkmak lazim..

ust sinif olarak gormuyorum
konu sahibi kendini ust sinif diye lanse edecek durumda
ben kulturluyum onlar cahil koylu derse birisi
o insanin bilginliginden aydiginligindan okumuslugundaki anlamisligindan suphe ederim..
ne demek istedigim gayet iyi anladiginiz halde
alinti yapmaniz ilginc

öncelikle eşiniz için söylüyorum anasını çok seviyor ayrı kalamıyor ise niye evlendi asıl düşüncesiz olan kayınvaliniz değil eşiniz
anlamıyorum yani kadın yok demiş neden yok dediğinin ne önemi varki
saçma sapan noktalara takılıp huzursuzluk çıkarmanın hiç mi hiç anlamı yok
annenizi çağırmışınız iyide kime yapıyorsunuz kendinize
neden mi çünkü bu evlilik sizin ve zarar görecek olanda sizsiniz
madem sizde annenizi çok seviyordunuz evlenmeseydiniz annenizle yaşasaydınız bir ömür
lütfen biraz kendinizi ve evliliğinizi düşünün ve ona göre hareket edin
hem nasıl siz evliliğim yeni diye kayınvalidenizden rahatsız oluyorsanız eşinizde annenizden rahatsız olur

kızlar başka bir şehire evlendim daha 20 günlük evliyim ama 3ay önce geldim iş değişikliği için.ailelerimiz arasında çok kültür farkı var yaşam tarzlarımızda çok farklı kayınvalidem de çok düşüncesiz ve cahil bir kadın ondan mesafeme koydum ki çalışmam benim için çok büyük avantaj sürekli görüşemiyoruz bir hafta sonu sadece gittiğimdede 2,3 saat oturup kalkıyorum ,daha evliliğim 15.günüydü bir davete gitmiştik hep birlikte eşim yoktu akşam dönüşte beni eve bırkatılar pazar günüydü saat 10 olmuş ve sabah erken kalkıp işe gidicem o gün gezmeye gititğim içinde çamaşır ve ütülerimi geceye bırakmıştım,ben arabadan indim evime çıkıcam herkeze iyi akşamalr dedim kayınvalidem eeeee sana çıkmıcakmıyız dedi,ben de hiç düşünmeden kusura bakmayın evde işim çamaşır ütüm var ,yarın sabahta işe gidcemdedim tavrımı koydum,ayıp olmuştur belki ama kendisi düşünmesii lazımdı,sonraki hafta sonu yani bu pazar günüde genede bir davete gittik dönüşte eşim annesine dediki anne istersen bizde kal ve biz daha 20 günlük yeni evliyiz ben o an çok bozuldum birşey demedim kayınvalidemde siz sabah işe gideceksiniz dedi ben bunu değilde daha yeni evlisiniz ne işiniz var benim ilerde tabiki gelirim demesini beklerdim , benim ailem rahatsız olmayalım diye akşamları tel açmıyorlar,annem gelmek isityor ama eylül olsun daha yenisiniz diye düşünürken kayınvalidem düşünmüyor bende hemen eve gititğim gibi annemi aradım ve geliyorsun dedim demekki evliliğimiz bu pozisyona gelmiş hemen geliyorsun dedim annemde gene olmaz ayıp olur dedim temmuzda olsun bari dedi ama gerçekten çokmu büyütüyorum çok sinir oldum

burda tavır koyucak bi durum yok ki... neden böyle birşeye gerek duydun? kim olursa olsun denmez öyle bence
sonra kadın zaten ısrar etmemiş ikinci sefer için. hala neden sorun çıkarıyorsun ki? bizim evliliğimiz bu pozisyona glmş anne kalk gel ne demek allah aşkına? nesi var evliliğinizin? evlenip kaynanasıyla oturanları düşün
20 günlük evli olabilirsiniz ama bu eve kimseyi kabul etmemek için gecerli bi neden midir? kaynanan her gün gelmiyor ki... yani haddim değil ama günde 24 saat sevişmiyorsunuz her halde yeni evlisiniz diye.
bu kadar basit şeyler için kendini de üzme etrafındakileri de kırma :71::71:

tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar

bu yorumu yeni gördüm
insanları bu kadar küçümseyerek kendi seviyeni göstermişsin
evet ciddi bi fark var aranızda, acaba ne zaman onların seviyesine çıkacaksın.

ben k.validemle kitap tartıştığımı düşünemiyorum:66::66::66:

:1::1: hay yaşa.. hem kitap olmasımı lazım.. genel olarak bazı konularda eşimin ailesinden haz etmesemde sohbet ortamnda iyiyizdir. ve kayınvalidem az okuma bilir.. ama siyasetten diziden hayattan herşeyden tartışırz sohbet ederiz....össden kpssden.. hoştur konuşması allah var... iş kültür meselesi ise görümcemden bahsedeyim.
2üniversite bitirmiş ama sadece çalşmasına yarıyor.okadar.. ve ilk tanıştığmzda tek muhabbeti cahil olan insanlardan haz etmedğiydi.. ama afedersnz d.tüm kadar yerde ha güneşlendm ha yandım deyip deyip durdu ogün.. bu cahilin su görmüşlüğü değilde nedir... yemek yeriz kayvalidem geyirdiğinde annemde yapıyor oda annem gibi birde büyük yadırgamam çıkar ne yapsın kadın ağzını kapatır yada diğer tarafa döner geyirir...ayyy görgösüz demem asla..... ama geçen görümcemin bi geyirmesi vardı yemekten hemen sonra yer gök inledi ağzıma ağzıma geyirdi şoke oldum a sana 2 üni hemde 4-5 yıllık her ikiside bitirmiş bayan.. kültür akıyordu dudaklarından..:1::1::1::1:

mesela bir toplum içerisindede bir muhabbet olur biter o görümcem hep o olayda kalır ve tekrar o muhabetti açar da açar ayyyy gıııınaaaaa getirir yanii:33::33::33::33:
okumak tabiki önemli ama yeni nesilden beklemek doğru.. kadınlar gelmiş bilmem kaç yaşına okutmamış zamanında aileleri istemezlermydi benm annem hala der babama hakkımı helal etmiyorum beni okula göndermedi diye.. :59:
herkez konu sahibinin üstüne gitmiyor bence o kendi adına sorun sandığı şey çok geride sorun olan bu önyargısı o insanlara karşı... konu bence kültür cahillik değil ortada bir cana yakınlık kendinden gibi görmek ile kibir var .ikisi çakışıyor .işte.

Son düzenleme:
ya bi bayan vardı burda,
sürekli eşinin ailesini kötüler,kültür farkıda kültür farkı diyip kafa ütülerdi..
banlanmıştı geçen hafta..
konuşma tarzınız bana onu hatırlattı.
sanırım boğaziçinde lisans,kembriçtede master yaptınız..
bu ne hava cnm
:52::52::52:

yok canım. valla ben okuyunca ingiltere krallığından bir aile üyesi kk ye katıldı sandım..:1::1::1::1::1:

uyarılanız ınsanları fazlasıyla gerı cekmıs zaten..
yanı su yorumunuzu okumasam gecenın o vaktı neden yukarı gelme ıhtıyacı duyuyorlar dıyecektim
neden size gelsınler davet donusu dıyıp sizi haklı bulacaktım ama bu yorumunuz sizdekı hata payını cıkardı..

Keske sende okuma yazma bılmesende şu cehalet dolu cumlelerı yazamasan buraya.
anladık senın aılen ultra sosyetik ama esının aılesı senın klasına uymuyorlar.
ıyıde demezler mı bu adamı zorla mı nıkahına aldın zorla mı soyisimlerini tasıyosun????
Allahınızı seversenız kendınızı bılın bıraz hayretler ıcersınde kaldım yanı asagılamak dız boyu.
Dıger cumleye gelınce yerde yemek yedınız dızlerınız tutulduda ıncılerınız mı dokuldu
hergun gıtmıyosunuz bellı sızde hergun gıdıcek goz yok zati sabrediverin.
sizin kendinize es diye sectiginiz insanın ailesi onlar.
sevmek zorunda degilsiniz belkı ama asagılama luksune de sahip degilsiniz.

canım herşeyi açık açık yazmasa idin daha iyi olurdu senin için . yorumlardan gördüğün kadaryla.....
sen 1-2 nesil erken gelmişssin :68:

bence eşiniz düşüncesizlik yapmamış,
sizin yaşadığınız olayı kayınvalideniz eşinize anlatmış, acaba beni istemiyor mu diye.
eşiniz de büyük ihtimal öyle bir şey olmadığını söylemiştir ve kanıtlamak için sizin yanınızda davet etmiştir
daha önceki kabalığınızdan sonra da sizin de eşinize katılıp kayınvalidenizi evinize davet etmenizi beklemiştir
sizden bir teklif gelmeyince de size inceden laf dokundurmuş, yarın işiniz vardır diye.
kültür farkı çok demişsiniz, ama kayınvalideniz çok inceden sizi kırmadan niyetini belli etmiş, samimi olmak istiyor belli ki
üstelik gücendiği de çok belli, bence gönlünü alın, ve tavrınızı değiştirin,
o gece size davet etmeyecek misin dediğinde
annecim kusura bakmayın işlerim çok ütüm çamaşırım var, yarın da iş var ondan davet edemedim kusura bakmayın, ama gelin lütfen bir çay içelim siz de soluklanın deseydiniz zaten o "a tamam kızım başka zaman o zaman" derdi, eşinize de bi ara çıtlatırdınız yeni evli olduğunuz için bir müddet süreye ihtiyacınız olduğunu, o da annesine sizin fikriniz gibi değil de kendi fikri gibi bi süre genç çiftlere vakit vermesi gerektiğini uygun bir dille söylerdi böyle de bir durum olmazdı, istememenizi anlıyorum, ben de istemezdim sanırım ama tavrım kesinlikle çok daha farklı olurdu.

ben diger arkadaslara katilmiyorum...
calisan bir insanin saatin 10unda evine misafir almak istememesi kadar dogal bir sey yoktur...
bunun dusunulmesi gerekirdi...
ki zaten ev sahibi davet etmemis, kayinvalide buna ragmen kendi kendini davet ettiriyorsa bu da kaba bir hareket...
siz 20 gunluk evliyken esinizin annesini yatiya kalmasini soylemesi de yanlis bana gore...
ama bu yapilan hatalardan dolayi sizin de bu dusuncesiz insanlar gibi davranmaniz gerekmez...
anneniz biraz daha sabretsin...3-4 hafta sonra gelsin sizi gormeye...

annen 2-3 ay sonra 6 ay sonra gelsin diyen arkadaslarin yazilarini da agzim acik okudum...
yeni gelinin uzerinden boyle el ayak cekilmemeli bence...
aileler gidip kizlarini kontrol etmeli, ne var ne yok...huzurlu mu mutlu mu bir bakmali...
yeni evlenildi diye aileden bu kadar uzak kalmak cok mantiksiz, annem yeni evlendim diye 5-6 ay benim evime gelip kalamayacaksa hic evlenmem daha iyi...

Son düzenleme:

bu yazdiklariniz cok abarti geldi bana...
evime gelen misafir yerde yemek yemek istese ben kabul ederim, ne olcak yani ne var bunda anlamadim...
bu dusunceleriniz cok abarti gercekten...

Back
X