Olayları çok mu büyütüyorum ?

Yorum yapan arkadaşlar gerekli şeyleri söylemiş zaten ama yinede yazamadan edemedim.
Yaşınız,tecrübeniz,yaşanmışlıklarınız ne bilmiyorum ama 20 günlük evlilik için çok gereksiz bir tavır bu takındığınız.
Evlilik hayatı gerçekten çok başka bişey,hani öyle''kurallarımı koydum,çizgimi çektim,alanıma girme''tarzında
planlı bir sistem değil yani.
Tabi ki herkes ister beklentileri doğrultusunda insanlarla karşılaşmak;
ama hayat malesef her istenileni verecek kadar bonkör değil.
Olmasın da zaten.Bırak farklı renkler de olsun hayatında.
Çocuğunun hem anne tarafından alabileceği bir entellektüel birikimi olsun,
hem de baba tarafından örf,adet,ananelere yatkınlığı.
Yadırgama o insanları,Onlar senin hayatını paylaştığın,sevdiğin adamı dünyaya getiren,
yetiştirip,büyütüp seni bulmasını sağlayan insanlar!!!
Sadece bu bile senin onları anlamanı ve saygı duymanı gerektiren çok kıymetli bir neden!!!
Bu nedeni hiç aklından çıkarma!
En sinirli olduğun anlarda bile hep aklında''bana hiç bir şey ifade etmeselerde,evimde bir iğneleri bile olmasada,
sevdiğim adamın annesi,doğacak çocuklarımın ailesi oldukları için tahammül sınırlarımı genişletmem gerek''diye düşün.
Sana''sınırlarını gevşek bırak aşsınlar,alanınıza girsinler,kaynaşın,sevgi yumağı olun''demiyorum.
Sadece biraz daha hoşgörülü ve toleranslı ol diyorum.
Hariçten de gazel okumuyorum,benim ailemle eşimin ailesi arasında da farklılıklar var.
Yaşam tazlarımız,hayat görüşlerimiz,olaylara bakışımız,muhabbetlerimiz,düzenlerimiz başka başka...
Ama aynı olmak zorunda değil ki!Kim nasıl mutluysa öyle yaşasın derim hep!
Bana,evime,düzenime,şahsıma rahatsız edici,art niyetli bir müdahalede bulunmadıkları sürece kimseyi kırmam.
Tamam çalışıyorsun,evinin işlerini yetiştirmek de zorlanıyorsundur.
Ama empati yapıyorum da aynı şartlar altında o durumda kalsam;
''sana çıkmıyormuyuz''diyen eşimin annesinede o cevabı veremem.
Aslında kimseye diyemem.Gerçekten istemesem ve teklif etmesem bile,
bu bana dile getirildiğinde''kusura bakmayın geç oldu sizi tutmayım diye teklif etmedim,çıkalım tabi bi yorgunluk kahvesi içeriz''
der kendimi o durumdan kurtarırdım.Hele ki o aileye yeni dahil olmuşsam yanlış tanınmaktan,burnu havada görünmekten çekinirdim.
Hiç birimiz İngiliz kraliyet ailesinden gelmiyoruz sonuçta,
misafir olduğum evde yerde sofra kurulduysa yerde yerim,
Onların düzeni o ise bana iştirak etmek düşer.Senin evinde ki düzen senin tercihin onlarda ona uymak durumunda.
Çok uzattım ama işin özü şu aslında;
elilikler de eşler birbirlerinin ailelerine tolerans göstermedikleri,hoşgörüyle yaklaşmadıkları zaman en büyük sorunların başladığı andır!!!
Eğer eşinin annesi sizin evinize gelmek istiyorsa bu durumda zaman mevhumun olmaksızın kabul etmelisin.
Bu kadar opsiyonu hakettiklerini düşünüyorum.Hı bunu alışkanlık haline getirirse o zaman o akşam ki tutumunu gösterirsin.
Ama 20 günlük evlilik ve birbirinize alışma sürecinde iken çok yanlış anlaşılabilir,haklıyken haksız durumlara düşebilirsin.

ben diger arkadaslara katilmiyorum...
calisan bir insanin saatin 10unda evine misafir almak istememesi kadar dogal bir sey yoktur...
bunun dusunulmesi gerekirdi...
ki zaten ev sahibi davet etmemis, kayinvalide buna ragmen kendi kendini davet ettiriyorsa bu da kaba bir hareket...
siz 20 gunluk evliyken esinizin annesini yatiya kalmasini soylemesi de yanlis bana gore...
ama bu yapilan hatalardan dolayi sizin de bu dusuncesiz insanlar gibi davranmaniz gerekmez...
anneniz biraz daha sabretsin...3-4 hafta sonra gelsin sizi gormeye...

annen 2-3 ay sonra 6 ay sonra gelsin diyen arkadaslarin yazilarini da agzim acik okudum...
yeni gelinin uzerinden boyle el ayak cekilmemeli bence...
aileler gidip kizlarini kontrol etmeli, ne var ne yok...huzurlu mu mutlu mu bir bakmali...
yeni evlenildi diye aileden bu kadar uzak kalmak cok mantiksiz, annem yeni evlendim diye 5-6 ay benim evime gelip kalamayacaksa hic evlenmem daha iyi...
ozaman davetede gitmesin çalışıyo diye işine gelince geziliyo ama kendi evine gelince çalışıyorum hem nezaketen zaten davet edilir karşıdaki kabul etmez

arkadas konuyu neden actın acaba? yorumları begenmedin diye konunudamı unuttun sinir oluyorum boylelerine ya

kızlar başka bir şehire evlendim daha 20 günlük evliyim ama 3ay önce geldim iş değişikliği için.ailelerimiz arasında çok kültür farkı var yaşam tarzlarımızda çok farklı kayınvalidem de çok düşüncesiz ve cahil bir kadın ondan mesafeme koydum ki çalışmam benim için çok büyük avantaj sürekli görüşemiyoruz bir hafta sonu sadece gittiğimdede 2,3 saat oturup kalkıyorum ,daha evliliğim 15.günüydü bir davete gitmiştik hep birlikte eşim yoktu akşam dönüşte beni eve bırkatılar pazar günüydü saat 10 olmuş ve sabah erken kalkıp işe gidicem o gün gezmeye gititğim içinde çamaşır ve ütülerimi geceye bırakmıştım,ben arabadan indim evime çıkıcam herkeze iyi akşamalr dedim kayınvalidem eeeee sana çıkmıcakmıyız dedi,ben de hiç düşünmeden kusura bakmayın evde işim çamaşır ütüm var ,yarın sabahta işe gidcemdedim tavrımı koydum,ayıp olmuştur belki ama kendisi düşünmesii lazımdı,sonraki hafta sonu yani bu pazar günüde genede bir davete gittik dönüşte eşim annesine dediki anne istersen bizde kal ve biz daha 20 günlük yeni evliyiz ben o an çok bozuldum birşey demedim kayınvalidemde siz sabah işe gideceksiniz dedi ben bunu değilde daha yeni evlisiniz ne işiniz var benim ilerde tabiki gelirim demesini beklerdim , benim ailem rahatsız olmayalım diye akşamları tel açmıyorlar,annem gelmek isityor ama eylül olsun daha yenisiniz diye düşünürken kayınvalidem düşünmüyor bende hemen eve gititğim gibi annemi aradım ve geliyorsun dedim demekki evliliğimiz bu pozisyona gelmiş hemen geliyorsun dedim annemde gene olmaz ayıp olur dedim temmuzda olsun bari dedi ama gerçekten çokmu büyütüyorum çok sinir oldum
abartmaktan öte ayıp etmişsiniz bence belki davet etsen gelin buyrun ne demek desen belki kaynanan yardım ederdi ütüne bir kahve ikram edip yollardın. Sen ilk önce iyiliğini yap eğer iş seni kullanmaya hor görmeye gelirse o zaman koy tavrını daha 20 günlükken böyle yaparsan yarın öbürgün beni oğlumun evine bile koymadın der niye laf veriyosun ağzına hem de gerçekten ayıp etmişsin bence kayınvalidenizin eşinize yarın işe gitceksiniz demesi size bir sitem olabilir. ama açıkcası haksız da değil bence bir günlük uykusuzluktan bişey olmaz.Sen en başta böyle yaparsan eşin bir seni tutar iki seni tutar üçüncüde anam der bak demedi deme kadını resmen kapıdan kovmuş gibi olmuş

kızlar kusura bakmayın işte dünden beri yoğunum ondan kimi yorumalrınızı okuyabildim kiminizinkini okuyamadım ama bazıları beni burnu havada aşağılayan bir kişi olarak görmüş birşey demiyorum ben o konuda kendimi biliyorum belki kendimi ifade edememiş olabilirim ondan saygı duyuyorum düşüncelerinize, ama kiminizden çok güzel beni kendime getiren yorumlar okudum çok teşekkürler en azından hatamı gördüm daha dikkatli olmaya çalışırım, birde kimi ailen en az 6 ay gelmesinler acaba ailesinden 1200 km den uzak ve tek başınamı yaşıyorlar bunuda merak ettim ki ben burda kendi kendime mücadele veriyorum eşimen bir şikayetim yok çok şükür ama arkadaşımdan evlenmeden önce bir laf duymuştum çok doğruymuş oda başka şehire evliydi çünkü sürekli onun ailesi sürekli onun arkadaşları içinden onlara hizmet etmek yada görüşmek gelmicek demişti ki ben 3aydır burdayım çabuk pes ettim sanırım bu konuda,ben sadece ailesinden ve arkadaşlarından uzak biri olarak dertleşmek istemiştim ama çok aşağılanmışım üzüldüm

bu arada hergün davetlere gezmeye gitmeye biliyorsun demiş bir arkadaş inan eşimin zoruyla ve ağlaya ağlaya gidiyorum bunuda bilmeden yorum yapmışsınız eyvallah ben pek açık olamamış olabilirim

20 günlük evlisiniz çok erken bence en bir ay söyle başbaşa vakit geçirseydiniz
sen kibarca uyarmışsın bence iyide olmuş kim ne derse desin başta herşeye he he
deyince ondan sonra ipler tamamen kopuyor düşünülmesi gerek bunun yaşlılıkla cahilikle alakası yok
20 günlük evli bir insanın evinde kalınmaz eşinle bu durumu konuştunmu peki
senin hatan şurda hemen anneleri arayıp gelin demeniz olmuş

20 günlük evlisiniz çok erken bence en bir ay söyle başbaşa vakit geçirseydiniz
sen kibarca uyarmışsın bence iyide olmuş kim ne derse desin başta herşeye he he
deyince ondan sonra ipler tamamen kopuyor düşünülmesi gerek bunun yaşlılıkla cahilikle alakası yok
20 günlük evli bir insanın evinde kalınmaz eşinle bu durumu konuştunmu peki
senin hatan şurda hemen anneleri arayıp gelin demeniz olmuş

canım kayınvalidesinden benim kadar çeken insanlar sayılıdır burda belki daha kötü durumda olanlar bile vardır ama inan bence herşeyden önce sen küçüksün önce sen saygını yap sevgini göster baktın karşılıgını göremiyorsun o zaman hop dedik orda kal dersin. :45: :45: Ben senin için söyledim ağzına laf vermiş oldun şimdi kayınvalidenle en ufak probleminde eşine bir bahanesi var söyleyecek lafı var. Bence tavrını biraz yumuşat hatta onları bir akşam yemeğe çağır güler yüz hoş sohbet laf arasında da alışamadım ailemden ayrı kalmaya fevriyim bu ara diyip olayı düzeltmeye çalış bahanesi kalmasın yarın öbürgün bir sorununuz olursa. :82: bence beyaz bulut arkadaşım biraz tek taraflı bakmış olaya kaynana demez mi bak oğlumu evlendirdim oğlumun evine koymuyo gelin diye. ne gerek var laf vermeye uyanık olsun eşiyle arasını bozacak hiçbirşeye mahal vermesin bence.

Son düzenleme:
kızlar kusura bakmayın işte dünden beri yoğunum ondan kimi yorumalrınızı okuyabildim kiminizinkini okuyamadım ama bazıları beni burnu havada aşağılayan bir kişi olarak görmüş birşey demiyorum ben o konuda kendimi biliyorum belki kendimi ifade edememiş olabilirim ondan saygı duyuyorum düşüncelerinize, ama kiminizden çok güzel beni kendime getiren yorumlar okudum çok teşekkürler en azından hatamı gördüm daha dikkatli olmaya çalışırım, birde kimi ailen en az 6 ay gelmesinler acaba ailesinden 1200 km den uzak ve tek başınamı yaşıyorlar bunuda merak ettim ki ben burda kendi kendime mücadele veriyorum eşimen bir şikayetim yok çok şükür ama arkadaşımdan evlenmeden önce bir laf duymuştum çok doğruymuş oda başka şehire evliydi çünkü sürekli onun ailesi sürekli onun arkadaşları içinden onlara hizmet etmek yada görüşmek gelmicek demişti ki ben 3aydır burdayım çabuk pes ettim sanırım bu konuda,ben sadece ailesinden ve arkadaşlarından uzak biri olarak dertleşmek istemiştim ama çok aşağılanmışım üzüldüm

bu arada hergün davetlere gezmeye gitmeye biliyorsun demiş bir arkadaş inan eşimin zoruyla ve ağlaya ağlaya gidiyorum bunuda bilmeden yorum yapmışsınız eyvallah ben pek açık olamamış olabilirim

6 ay diyen benim ben balayından döndükten 2 gün sonra eşim bırakıp gitti iş nedeniyle 1000 km uzakta 10 15 gün yanlız kaldıgım oldu hatta daha fazla ama hemen daha ne olduğumu evimi anlamadan annemleri çağırmadım inan daha zor şartlarda yaşadım biraz sabır ve biraz hoşgörü yeter sana

daha çok yenisiniz bence de bi süre başbaşa bırakmalı ilk zamanlar herşey yeni ev yatayında biri var şehir de yenş sanırım zor oluyor
bi de aynı şehirdeyken yatmaya fln gerek yok bence şimdiden alışırsa sonra canın daha çok sıkılır yine de çok büyütmeye gerek yok bu aşamada
zaten her istediğini rahatça söyleyebiliyorsun anladığım kadarıyla
ne kaynanalar var burnundan fitil fitil getirir tek bir lafını

canım kayınvalidesinden benim kadar çeken insanlar sayılıdır burda belki daha kötü durumda olanlar bile vardır ama inan bence herşeyden önce sen küçüksün önce sen saygını yap sevgini göster baktın karşılıgını göremiyorsun o zaman hop dedik orda kal dersin. :45: :45: Ben senin için söyledim ağzına laf vermiş oldun şimdi kayınvalidenle en ufak probleminde eşine bir bahanesi var söyleyecek lafı var. Bence tavrını biraz yumuşat hatta onları bir akşam yemeğe çağır güler yüz hoş sohbet laf arasında da alışamadım ailemden ayrı kalmaya fevriyim bu ara diyip olayı düzeltmeye çalış bahanesi kalmasın yarın öbürgün bir sorununuz olursa. :82: bence beyaz bulut arkadaşım biraz tek taraflı bakmış olaya kaynana demez mi bak oğlumu evlendirdim oğlumun evine koymuyo gelin diye. ne gerek var laf vermeye uyanık olsun eşiyle arasını bozacak hiçbirşeye mahal vermesin bence.

oğlunu evlendirmiş iyi güzel yapmışta 20 günlü gelinin evinede zırt pırt gidilmezki ya

ya bi bayan vardı burda,
sürekli eşinin ailesini kötüler,kültür farkıda kültür farkı diyip kafa ütülerdi..
banlanmıştı geçen hafta..
konuşma tarzınız bana onu hatırlattı.
sanırım boğaziçinde lisans,kembriçtede master yaptınız..
bu ne hava cnm
:52::52::52:

ay canım sen şu sürekli banlanıp yeni isimle dönen kadını diyorsun ya:)bu da onun konusu olmasın:)

haklısın bence canım ama sende sinsi ol canım cicim diyerek hallet işini sert konuşursan böyle tepki alırsın. "bende yukarı gelin diye düşünmüştüm anne ama o kadar çamaşır ütü işi varki ..."falan gibi yumuşak söyle kendini acındır. yoksa sosyetik kendini beğenmiş gelin olduğunu düşünüp oğlunu doldurur demedi deme. buradaki arkadaşlarda hep kaynananı savunmuşlar ya bi tanıştır kaynananı bakalım ne kadar tahammül edebiliyo buradakiler...

örneğin benim kayınvalidem biraz öğrenmeye başladı artık eskisi gibi değil ama yine devam ediyor her görüştüğü konuştuğu kişinin arkasından konuşur. herkesi kötüler. herkesin eksiğini arar. cahil desen cahil değil ama sürekli dedikoduya ha evet diye dahil olmak beni boğuyor dahil olmasam gerçekten elleriyle boğar mesela daha fazla tahammül edemez oluyorum ben. sonra sık sık gelip bizde kalırdı sabah yatağını toplamaz. ben akşam işten 8 buçukta gelirim bi yemek bile yapıvermez üstelik biz dışarda yedik derdi. hatta bu haftasonu yine geliyo .bunlara herşeye sabrettim sabrediyorum. a rkamdan konuşuyo herkese beni çekiştiriyor sabrediyorum. işsiz kaldım "olsun oğlum sana bakar" demedi gelin hala iş bulamadı diye her gittiği yerde anlattı. arkadaşları akrabaları beni her gördüklerinde iş bulamadınmı diye soruyordu. üstelik kendisinden 5 kuruş istemediğimiz halde. kaynanalarla geçinmek çok zor bence. aramızda şanslı iyi kaynanalara düşmüş olanlar bizi anlayamazlar.

haklısın bence canım ama sende sinsi ol canım cicim diyerek hallet işini sert konuşursan böyle tepki alırsın. "bende yukarı gelin diye düşünmüştüm anne ama o kadar çamaşır ütü işi varki ..."falan gibi yumuşak söyle kendini acındır. yoksa sosyetik kendini beğenmiş gelin olduğunu düşünüp oğlunu doldurur demedi deme. buradaki arkadaşlarda hep kaynananı savunmuşlar ya bi tanıştır kaynananı bakalım ne kadar tahammül edebiliyo buradakiler...

örneğin benim kayınvalidem biraz öğrenmeye başladı artık eskisi gibi değil ama yine devam ediyor her görüştüğü konuştuğu kişinin arkasından konuşur. herkesi kötüler. herkesin eksiğini arar. cahil desen cahil değil ama sürekli dedikoduya ha evet diye dahil olmak beni boğuyor dahil olmasam gerçekten elleriyle boğar mesela daha fazla tahammül edemez oluyorum ben. sonra sık sık gelip bizde kalırdı sabah yatağını toplamaz. ben akşam işten 8 buçukta gelirim bi yemek bile yapıvermez üstelik biz dışarda yedik derdi. hatta bu haftasonu yine geliyo .bunlara herşeye sabrettim sabrediyorum. a rkamdan konuşuyo herkese beni çekiştiriyor sabrediyorum. işsiz kaldım "olsun oğlum sana bakar" demedi gelin hala iş bulamadı diye her gittiği yerde anlattı. arkadaşları akrabaları beni her gördüklerinde iş bulamadınmı diye soruyordu. üstelik kendisinden 5 kuruş istemediğimiz halde. kaynanalarla geçinmek çok zor bence. aramızda şanslı iyi kaynanalara düşmüş olanlar bizi anlayamazlar.

işte sinsi olamıyorum malesef bir sıkıntım var oturup konuşma taraftarıyım he kayınvalidemle aslında saygı konusunda sorun yok o bana geldiği zaman rahat eder bende ona gititğim zaman hizmetimi yaparım güzel güzel oturu kalkarız ama kendilerinde çalışan bayan olmadığı için düşünemeyebilir bu sefer benim düşündürmem lazım tabikide ne kaynanalar vardır fitil fitil getiren şükür okadar değil, bu arada ben gelin geldiğim evde 3aydır eşimden önce oturyordum annemle birlikte zaten evlendikten sonra annem gitti eve alışamam gibi bir durumum yok annemleri aradığımda zaten onlar olmaz bayramda siz gelin ilk önce ama sonra biz geliriz dedi ama inan öyle olmuyor onun ailesi benim evime yenie vliyken rahatlıkla girip çıkabiliyor kalabiliyorsa kusura bakma benim ailemde gelebilir eşimle henüz bu konuyu konuşmadım neden anneni çağırdın diyemedim annesidir çağıracak tabi ama çok erkendi bişeyde diyemedim ,gelip kalsaydı ozaman belki derdim sıkıntımı

ayyy kızlar birde şu var akşam şok oldumm resmen gerçi konu dışında ama kayınvalidemle ilgili:)

bana eltilerim hep benim çok şanslı olduğumu söylerlerdi bende hani belki altında bişey vardır diye pek umursamazdım ama anladım kki gerçektende öylemiş çünkü çok şükür herşeyimizi kendimiz yaptık eşim ve ben başkasına muhtaç değildik kayınvalidemim durumu yokmu var ama çok pinti biridir hiç masraf olmasın ister bendede perdeleri neden pahalı almışım yok neden kiralık gelinlik düşünmüyormuşum gibi laflar etmişti ama kendisi söylemekle kalmıştı ve inanın1 bileizk takamdılar ne nişanda ne düğünde bende eşimden illa altın diye tuturmadım evimizi çok güzel düzmüştü herşeyimizi yapmıştı ama benim küçük eltim benden 1yaş küçük ama 5 yıldır evli akşam tuhafiyeden birşey lazım oldu eltimle gititk tuhafiye eskici dükkanı gibiydi 2.el takım elbiseler elbiseler hatta gelinlikler vardı eltim dediki bak bu benim gelinliğim nasıl yani dedim burdan kiraladık dedi benim ağzım açık kaldı ve kayınvalidemim ona yaptığını duyunca dahada şok oldum eltim evlenirken en büyük eltimizin gelinliğini al kayınvalidem götür bunu giycen demiş tabi aile olmaz demiş kayınvalidem ısrar etmiş ailesi kabul etmemiş gene bu seferde tuhafiyeden kiralanmış şokk oldum resmen insan bu kadarmı olur düşünün kayınvalideniz geliyor eltiniizn gelinliğini getiriyor size düğünde bunu giyicen kabul etmeyincede tuhafiyeden gelinlik kiralıyor....

eltine yaptığı şey çok üzücü;
belli ki çok kültürlü olmamanın yanında düşüncesizler de aynı zamanda;
kendisi de bayan olan muhtemelen hayalleri hevesleri olan bir kadının başka bir kadının duygularını bu kadar yok saymasını anlayamıyorum.

bu arada eğer arkadaşların bahsettiği gibi cambridge'de master yapan kişiyseniz şunu söyleyebilirim:
evet yurt dışı insanın ufkunu açıyor; iyi okullarda okumak bğyğk yerlerde çalışmak ister istemez yaşam standardını ve çevreni değiştiriyor;
ama bu bizimle aynı şartlara sahip olmayan insanlarla aramızda bir kot farkı olduğu anlamına gelmemeli;
bugün sen okumamış diye ilkokul mezunu kayınvalidene laf edersen o da gelir sana düzgün yemek yapamıyorsun diye laf eder; herkesin hayattaki fonksiyonu farklı;

beni mkayınvalidem evliliğimizin ilk sabahı yani gerdek gecesinin sabahı 7'de bizi aramış :)
ne akla hizmet aradı ne sorcaktı bilmiyorum ama çok acayip gelmişti
ama telefonlarımız kapalıydı oralı olmadık üstünde durmadık eşim kibarca konuştu sanırım
şimdi bize genelde çağrı atar müsait miyiz değil miyiz diye
kalp kırmadan çözebileceğine inanıyorum bu sıkıntıları; onları küçük görmeyesin sakın

eltine yaptığı şey çok üzücü;
belli ki çok kültürlü olmamanın yanında düşüncesizler de aynı zamanda;
kendisi de bayan olan muhtemelen hayalleri hevesleri olan bir kadının başka bir kadının duygularını bu kadar yok saymasını anlayamıyorum.

Bu arada eğer arkadaşların bahsettiği gibi cambridge'de master yapan kişiyseniz şunu söyleyebilirim:
Evet yurt dışı insanın ufkunu açıyor; iyi okullarda okumak bğyğk yerlerde çalışmak ister istemez yaşam standardını ve çevreni değiştiriyor;
ama bu bizimle aynı şartlara sahip olmayan insanlarla aramızda bir kot farkı olduğu anlamına gelmemeli;
bugün sen okumamış diye ilkokul mezunu kayınvalidene laf edersen o da gelir sana düzgün yemek yapamıyorsun diye laf eder; herkesin hayattaki fonksiyonu farklı;

beni mkayınvalidem evliliğimizin ilk sabahı yani gerdek gecesinin sabahı 7'de bizi aramış :)
ne akla hizmet aradı ne sorcaktı bilmiyorum ama çok acayip gelmişti
ama telefonlarımız kapalıydı oralı olmadık üstünde durmadık eşim kibarca konuştu sanırım
şimdi bize genelde çağrı atar müsait miyiz değil miyiz diye
kalp kırmadan çözebileceğine inanıyorum bu sıkıntıları; onları küçük görmeyesin sakın

şunu söyleyim arkadaşlar kendi kendilerine benim yerime yazmış ben yurt dışında falan okumadım onalrı küçük gördüğümde yok ayrıca görseydim evlenmezdim ama benim kızdığım nokta düşüncesiz davranmaları ama şunu analdım ki ben iyiki baştan bu şekilde davranmışım ondan bana karşı biraz daha ılımlılar ki ben inanıyorum dahada olucak ama şunun altını çizerek söylüyorum tekrar ben kimseyi küçük görmüyorum tamam gerçekten yaşam farklırımız farklı ama dediğim gibi gidip saygıda kusur etmiyorum sadece düşünmesi gerekn şeyelrde kendielrine cvp veriyorum bunları söyelrkende gayet sakin onlarla konuşmaya çalışıyorum ama burdaki arkadaşlar yok çok katı olma etme demişler ben burada kendimi ifade edemediğimden birşey demiyorum ama inanın o konuda içim rahat kendimi biliyorum bu arada gerdek gecesinin ertesi gün banada gelirlerdi yada tel açarlardı ama ben bu konudada baştan tavrımı koyup onlara belli etmiştim zaten yoksa bana o gece kullanmam için görümcem beyaz havlu verdi güzel bir şekilde bunu kabul edmiceğimi söyledim ama dediğim gibi herşeyi buraya yazamıyorum ve kendimi ifade edemiyorum ondan yanlış anlaşılıyorum

Bu arada eltime yapılana çok üzüldüm kayınvalidemle ilgili bu tarz şeyelr duymuştum ama eltime yapılan beni çok etkiledi gerçekten o eltim kayınvalidemle altlı üstlü oturyor ve sürekli bulaşık yıkar eder ben gititğimde zorla elinen alır yıkaırm ama bir gün birşeye şahit oldum eltimin çeyizinde bulaşık mak yok almamış durumlarıda pek yok zaten kayınvalidem o pintilikle zaten almaz ancak biz hediye olarak alırsak, neyse birgün bulaşık yıkarken eltim elinden zorla aldım sen otur ne olur dedim ordan kayınvalidem ne dedi dersiniz eee çeyiiznde bulaşık mak getirmeyen evde bulaşık makinesi gibi çalışır ay ben bile çok kötü oldum o an dedim ne yapsın durumu olmadıktan sonra alamayabilir bunuda bu şekilde dillendirmek tuhafıma gitti dedim eltimde bozuldu zaten normalde çok tarlı güler yüzlüdür somurtup oturdu

ayyy kızlar birde şu var akşam şok oldumm resmen gerçi konu dışında ama kayınvalidemle ilgili:)

bana eltilerim hep benim çok şanslı olduğumu söylerlerdi bende hani belki altında bişey vardır diye pek umursamazdım ama anladım kki gerçektende öylemiş çünkü çok şükür herşeyimizi kendimiz yaptık eşim ve ben başkasına muhtaç değildik kayınvalidemim durumu yokmu var ama çok pinti biridir hiç masraf olmasın ister bendede perdeleri neden pahalı almışım yok neden kiralık gelinlik düşünmüyormuşum gibi laflar etmişti ama kendisi söylemekle kalmıştı ve inanın1 bileizk takamdılar ne nişanda ne düğünde bende eşimden illa altın diye tuturmadım evimizi çok güzel düzmüştü herşeyimizi yapmıştı ama benim küçük eltim benden 1yaş küçük ama 5 yıldır evli akşam tuhafiyeden birşey lazım oldu eltimle gititk tuhafiye eskici dükkanı gibiydi 2.el takım elbiseler elbiseler hatta gelinlikler vardı eltim dediki bak bu benim gelinliğim nasıl yani dedim burdan kiraladık dedi benim ağzım açık kaldı ve kayınvalidemim ona yaptığını duyunca dahada şok oldum eltim evlenirken en büyük eltimizin gelinliğini al kayınvalidem götür bunu giycen demiş tabi aile olmaz demiş kayınvalidem ısrar etmiş ailesi kabul etmemiş gene bu seferde tuhafiyeden kiralanmış şokk oldum resmen insan bu kadarmı olur düşünün kayınvalideniz geliyor eltiniizn gelinliğini getiriyor size düğünde bunu giyicen kabul etmeyincede tuhafiyeden gelinlik kiralıyor....

birincisi burda genelleme yapılırsa hemen hemen hiç kimse kayınvalidesnden memnun değildir.. ki kayınvalidesinden hz etmeyenler bie burda olumsuz bir şekilde seni eleştiriyorsa bir düşünmen lazım ben konuyu yazarken nerde kendimi yanlış lanse ettim diye .. mesela ben ilk iki yazını okumasam bu ve bundan sonrakileri okusam çok daha farklı düşünürüm.. sen birazda kayınvalidenleri nasıl tanıtacağını bilmediğin için yemek yeme tarzı yada okumamışlıklarından bahsettğin için biz garipsdik..çünkü keşke her geliin derdi sadece eşinin ailesnin masada yemek yiyememe yada kitap konusunda yada okul konusunda cahil olmaları olsa keşke....

bunun için herkez çıkıştı sana ... yoksa ona bakarsan benm eşimde tek başına yaptı herşeyi ve onlardaherşeyi eşimden yedi....benm için ve ailem için olan cahil adı altında değerlendireceğim bir yönleri var oda seviyesizliklerini ortaya çıkardı..takı merasiminde eşimin kardeşleri eşimin verdiği parayı ve çeyrekler sadece eşime takmalarıydı .
bizde öyle erkek tarafı erkeğe kız tarafı kıza takmaz ... gelenekler aynı bu arada.ve ayıplarınıda en güzel bi akrabmz hem bana hem eşime bişeyler takarak belirtti konuşmadan.. ve biz düğünü izlediğimzde ben bunu dile getrdm dolaylı ve eşime söledim sizinki görgüzlüğün daniskası diye..konuşamadı ....ve o tüm takılar ne oldu sadece 1 aylık borçlarımzı karşıladı ve ben eşime borca verelim dedim. ve belkide bi çoğu onlara gitti..bence böyle bişey anlatsaydın kimse siper almazdı sana...

ama ilk patlamayı durduk yere sen yapmışsın gibi anlatnca ve üstüne okumamayışlaırndan dem vurunca herkez tabiki seni yanlış anlar...

he şimdi gerçek yüzlü kayınvalidene gelnce şansın varmış çalşyrmuşsun yoksa seninde çeneni kapar o gelinliklerinden birinide sana alırlarmış...herşeyde onlar karar verecekmiş....

kayınvalidenlerin ufku az dar görünüyor tatlım;
eltilerine dişini geçirebiliyor ki lafından geri durmuyor baksana;
sen mesafeni korumana bak ama olayları çok büyütüp kendine sıkıntı yapma;
kendi kendine başedebilecek kadar olgunsan eşine bu tarz şeyleri şikayet eder gibi yansıtma
bak benim bir konum var eşimin ailesindeki hijyen problemiyle alakalı
birgün olsun gitmicem demedim eşimi karşıma almadım
gerçi ben eşimin ailesini seviyorum yeğenlerini özlüyorum o açıdan kendi ailem gibiler ve rahatım
ama ne kadar haksız olurlarsa olsun kimse kendi ailesine laf söyletmez
daha çok yenisiniz bu hataya sakın düşme
mesela annen bi hata yapsa sen de farkında olsan eşin eşin laf söyleyince hemen anneni savunmak istersin; aynı şey onun için de geçerli
eşinle aranı iyi tut iletişimini sıkı tut sıkıntın olursa güzelce anlatırsın şikayet etmeden gitmem gelmem demeden ve savaşa dönüştürmeden

kayınvalidenlerin ufku az dar görünüyor tatlım;
eltilerine dişini geçirebiliyor ki lafından geri durmuyor baksana;
sen mesafeni korumana bak ama olayları çok büyütüp kendine sıkıntı yapma;
kendi kendine başedebilecek kadar olgunsan eşine bu tarz şeyleri şikayet eder gibi yansıtma
bak benim bir konum var eşimin ailesindeki hijyen problemiyle alakalı
birgün olsun gitmicem demedim eşimi karşıma almadım
gerçi ben eşimin ailesini seviyorum yeğenlerini özlüyorum o açıdan kendi ailem gibiler ve rahatım
ama ne kadar haksız olurlarsa olsun kimse kendi ailesine laf söyletmez
daha çok yenisiniz bu hataya sakın düşme
mesela annen bi hata yapsa sen de farkında olsan eşin eşin laf söyleyince hemen anneni savunmak istersin; aynı şey onun için de geçerli
eşinle aranı iyi tut iletişimini sıkı tut sıkıntın olursa güzelce anlatırsın şikayet etmeden gitmem gelmem demeden ve savaşa dönüştürmeden

yok canım işte eşime anlatamıyorum aileme anlatamıyorum buraya döküyrum içime aslında eşim süper biridir bana tam dersi ailesi arasında çokta dedikodu olduğu için kimeye bişeyini anlatma ailede bir sıkıntın mı var gel bana anlat diyo bende sizin dediğiniz gibi anlatmama yansıtmama taraftarayım ki annesine giderken hayır gitmeyelim hiç bir zaman demedim ki kendimden fedakarlık edip gidiyorum mesala cmtsileri normalde çalışmıyorum ama aksi gibi yaz sezonu işler yoğun evlendiğimden beri cmtsileri çalışıyorum mesala bu cmtsi kayınvalidemde misafir var ben cmtsi erkenden kalkıp evin işini yapıp oraya gidip rahat rahat oturmayı düşünüyordum kesin ama cmtsi işe geliceğimden evimden işimden fedakarlık edicem pazarda onalrla oluruz bi yere gidilir yada bize gelinir pazarda işimi halledemem kızlar resmen ev işlerimi halledemiyorum yeni gelin diye sürekli davet beni yoruyor sabretmeye çalışıyorum ilerde böyle olmaz sanırım

Back
X