- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Bu gecenin en guzel yazisi olmus.Evet, çüreyeceğiz.
Eğer dini inancınız varsa zaten ölüm bir son değil, bir başlangıç olarak kabul edilir. Ebedi huzura kavuşmadan önce açmanız gereken son kapı, geçmeniz gereken son sınav.
Eğer yoksa da ki çürüme kelimesinden olmadığını varsayıyorum. (Şurayı düzelteyim, inançlı biriymişsiniz, ilk mesajı tam okumamışım)
Hayatın döngüsü bu şekilde.
Nasıl ki bizden önceki canlılar ölüp bize yaşamamız için gerekli elementleri sağladılarsa biz de hayatın döngüsüne karışacağız. Ve bir şekilde varlığımızı bu hayatta sürdürmeye devam edeceğiz.
Görmeyeceğiz, duymayacağız, gülmeyeceğiz ama parçalarımız toprağa karışacak ve belki bir bitkiye gübre olacak. O bitki çürüyecek ve biz bir şekilde yeniden bir canlıya hayat vereceğiz.
Bir şekilde varlığımız devam edecek.
Bütün bunlardan daha da önemlisi.
Hayatta bizden bir iz bırakmak. Evsiz bir çocuğa uzattığımız elimizle, bağışladığımız organlarımızla, yaptığımız iyiliklerle, hayatta iz bırakmak yani sadece çürüyüp gitmemek, güzelce çürüyüp gitmek, bizim elimizde.
Vasiyetimdir, öldüğüm gün, dikebildikleri kadar ağaç diksinler istiyorum, organlarımı da bağışlasınlar. Benden çıkanlar, başkalarının işine yarasın, hiçbir faydam dokunmadıysa bile hayata çocuklara oksijen, kalbi delik birine kalp olayım istiyorum.
Bu tarz sorgulamalar, hayatın bazı aşamalarında normaldir. Sakin kafayla düşünmek, dertleri çözer, içinizi ferahlatır.
Biraz saygılı olmayı ogrenebilirsen kimsenin emir vermesine gerek kalmaz zaten....Bana emir vermeyin.
Asagilayici kibirli uslubunuz sadece polemik yaratiyor, kurallara uyun.
Saygi beklemeden once herkese saygi duymayi ogrenmeniz gerekir. Hitap sekliniz cok fena.Biraz saygılı olmayı ogrenebilirsen kimsenin emir vermesine gerek kalmaz zaten....
tamam.TRILYONLARCA galaksiden sadece bir tanesindeyiz
Ustelik karanlik bosluk olan kismi madde olan kisminda KAT KAT buyuk.
Gerisini siz dusunun.
Gunes sistemimizin hic bir ayricaligi veya ozelligi yok.
Hic bir gunes otekinden hic bir insan da digerinden ustun degil.
Ogrendiklerinizi unutun cunku gercek olan tek sey uzayin sonsuzlugudur.
Aynı düşünceler bu aralar bendede var namaz kilacam kullanıyorum fırsat olmuyor . aslında fırsat yok bahane şeytan kandiriyor işte . gelip bana sen yorgunsun namaz kılma diyor . bende safoz gibi kaniyorum . Ahireti ve cehennem ateşini düşünen yokkBuaralar olum korkusu var bende cok kotuyum en cokda allah gecinden versin annem babam konusunda ben buyuuorum cocugum buyuyor diye sevinemiyorum cunku aklima annemle babam geliyo , peki onlar ,biz buyudukce onlarin zamani doluyormu allahim cok uzuluyorum yardim et bazen hayal kuruyorum kizim buyucek dugunu olcak cocugu olcak ins diye .peki anne babam bunlari gorebilecekmi? Toprak olucaz bigun inanabiliyormusunuz? Sevdiklerimiz,,,,aslinda hepimiz yasayan olu gibiyiz gibi geliyor bana cunku hepimiz birgun cenaze olucaz , hayata kendini cok kaptirinca insan bunlari alaya bile vurabiliyor kendinin birgun cenaze olucani hic dusunmuyor ,ya dogrusu dusunmemek tabi ama ben en cok da anne babami dusubuyorum engel olamiyorum bu dusunceye hep dua ediyorum rabbim uzun omur ver onlara diye , biriyle konusurken onun ölmüş goruntusunu goruyorum sanki herkezi o sekilde aklimdan muhakkak geciruyorum bana biseyler deyin nolur hic iyi degilim ve iyiki varsin kk ,,bir derdim var a slk konu aciyorum lutfen alaya almasiin kimse , bana iyi geliyor buraya icimi dokmek,
Güneş sistemine, uzayin boşluğuna nerden geldin anlamadım da..nerden geldin nereye gidiyorsun bi onu dusun derimTRILYONLARCA galaksiden sadece bir tanesindeyiz
Ustelik karanlik bosluk olan kismi madde olan kisminda KAT KAT buyuk.
Gerisini siz dusunun.
Gunes sistemimizin hic bir ayricaligi veya ozelligi yok.
Hic bir gunes otekinden hic bir insan da digerinden ustun degil.
Ogrendiklerinizi unutun cunku gercek olan tek sey uzayin sonsuzlugudur.
Güneş sistemine, uzayin boşluğuna nerden geldin anlamadım da..nerden geldin nereye gidiyorsun bi onu dusun derim
Güneş sisteminden haberim var çok şükür, resmine lüzum yoktu..ben toz olmadığını biliyorum, kimse değil herkes bir gün toz olacaksa yapılan kötülükler iyilikler ne olacak.. Misal ozgecanin katili ceza bulmayip, iyi insanlarla aynı sonu paylasacaksa senin fikirlerin asıl acımasız ve bencilce..benim rahatsız olduğum bu tatlım neyseki böyle olmadığını çok iyi biliyorum
Hangi evrende yasiyorsaniz orada kalacaksiniz efendim, evren sonsuza kadar tozunuzun tozunu ogutecek ve gerekirse yeniden kullanacak. Cunku hepimiz yeniden donusumu yapilan yildizlarin tozlarindan ibaretiz.
Benim bu durumla bir problemim yok ama bir grup insan bu dusunceden muthis rahatsiz olmaktadirlar.
Hangi evrende yasiyorsaniz orada kalacaksiniz efendim, evren sonsuza kadar tozunuzun tozunu ogutecek ve gerekirse yeniden kullanacak. Cunku hepimiz yeniden donusumu yapilan yildizlarin tozlarindan ibaretiz.
Benim bu durumla bir problemim yok ama bir grup insan bu dusunceden muthis rahatsiz olmaktadirlar.
Güneş sisteminden haberim var çok şükür, resmine lüzum yoktu..ben toz olmadığını biliyorum, kimse değil herkes bir gün toz olacaksa yapılan kötülükler iyilikler ne olacak.. Misal ozgecanin katili ceza bulmayip, iyi insanlarla aynı sonu paylasacaksa senin fikirlerin asıl acımasız ve bencilce..benim rahatsız olduğum bu tatlım neyseki böyle olmadığını çok iyi biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?