her ölüm erken ölüm ölümlüyüz benimde aklımdan geçiyor hep annem ölecek eşime birşey olacak bende önce diye ödüm kopuyoray bu kadar olur canım ya.
biraz önce abdullah gül ün kayınpederinin vefat haberini izliyordum. ve inan aynı dakikalarda ben de aynı şeyleri düşünüyordum şuanda. 76 yaşındaymış ve hemen benim de malum senin düşündüklerin aklıma geldi. rabbim gecinden versin hayırlı ölümler versin hepimize ama insan cidden korkuyor hem sevdikleri hem kendi için.
inan içimden az önce böyle bir konu açmak geldi . şok oldum aynı şeyi düşünmemize
sen yok ol zati...Olum yenecek bir sey degildir.
Tadilamaz.
Olum yok olmak demektir.
bende halamla benden 7 yaş büyüktü o yaz buluşacaktık yurt dışındaydı eşinin borçları nedeniyle intihar etmiş bir patavatsız arkadaşımın mesajıyla öğrendim ...otobüs yolculuğu yapıyordım ünvden istanbula dönüyordum ...yalan diye bağarmışım sonra ölüsünü görmeye gidemedim babaannemler kızdı lar bu sene yüzleştim 10 sene geçti mezarına gittim...anneni kaybedince dunyan degiisyor surunuyorsun ama ölmüyorsun dayaniyorsun
dayanmasanda yapoacak bisey yok
anne yada babasi olunce birine bisey oldugunu duydunmu sen hiç
ben nisanliyken kay bettim annemi,tuttuugm evin bos halini gordu bide esimi
baskada simdiki hayatimdan hç bisey goremedi
çocuklarimda onu bilmediler , adini resmini biliyolar
yapacak bisey yok ecel gelince hersey bahane ölüme
ZAllah uzun versin butun anne babalara evlatlara herkese
bide vakitli ölüm versin ..
bak iste vakitsiz ölüm daha bi yaraliyor insanibende halamla benden 7 yaş büyüktü o yaz buluşacaktık yurt dışındaydı eşinin borçları nedeniyle intihar etmiş bir patavatsız arkadaşımın mesajıyla öğrendim ...otobüs yolculuğu yapıyordım ünvden istanbula dönüyordum ...yalan diye bağarmışım sonra ölüsünü görmeye gidemedim babaannemler kızdı lar bu sene yüzleştim 10 sene geçti mezarına gittim...
birde bir arkadaşım cehennemlik olur dedi çok sinirlendim
oysakii dünyanın en iyi insanıydı allah rağmen eylesin...ölüm en gerçek acı...allah dayanma gücü versn
işte insanlar başına yarın ne geleceğini bilmeden konuşuyor insanın içinde her acımda daha bir içime çörekleniyor ...bak iste vakitsiz ölüm daha bi yaraliyor insani
benim annem 42 yasindaydi
60 yasinda birinin ölDügünü duyunca , aklima annem geliyor 18 sene daha yasasa daha ne isterdimki diyorum
esim saçmaladigimi dusunuyor dogruda olabilir tabii mantikli dusunuyorum diye bi iddam yok
kimin cennetlik cehenemmik olacagini sadece Allah bilir ..
Allah rahmet eylesin ölmü$lerimize
İçimdekileri sen dile getirmiş gibisin... Neden yaşıyoruz ve neden öleceğiz... Neden böyle bu yaşam, nasıl böyle olabilir diye kafayı yedim sayılır... Binlerce cevapsız soruBuaralar olum korkusu var bende cok kotuyum en cokda allah gecinden versin annem babam konusunda ben buyuuorum cocugum buyuyor diye sevinemiyorum cunku aklima annemle babam geliyo , peki onlar ,biz buyudukce onlarin zamani doluyormu allahim cok uzuluyorum yardim et bazen hayal kuruyorum kizim buyucek dugunu olcak cocugu olcak ins diye .peki anne babam bunlari gorebilecekmi? Toprak olucaz bigun inanabiliyormusunuz? Sevdiklerimiz,,,,aslinda hepimiz yasayan olu gibiyiz gibi geliyor bana cunku hepimiz birgun cenaze olucaz , hayata kendini cok kaptirinca insan bunlari alaya bile vurabiliyor kendinin birgun cenaze olucani hic dusunmuyor ,ya dogrusu dusunmemek tabi ama ben en cok da anne babami dusubuyorum engel olamiyorum bu dusunceye hep dua ediyorum rabbim uzun omur ver onlara diye , biriyle konusurken onun ölmüş goruntusunu goruyorum sanki herkezi o sekilde aklimdan muhakkak geciruyorum bana biseyler deyin nolur hic iyi degilim ve iyiki varsin kk ,,bir derdim var a slk konu aciyorum lutfen alaya almasiin kimse , bana iyi geliyor buraya icimi dokmek,
Neden acıkıyoruz ve neden sürekli acıkmak, tuvalete gitmek gibi şeyler zorunlu gibi sorularla geçiyor bazı günlerim ve bunları düşünmek çok iğrenç. Ölmekten korktuğum için ağladığım günler vardı... BunalıyorumÖlüm güzel şey.
Belli bir yaştan sonra insanın umduğu da bir şey. Sağlık gidiyor, gençlik gidiyor, hayat zorlaşıyor, ihtiyaçları göremiyorsun, e daha yaşayıp ne olacak?
O yüzden hep derim, uzun ömür isterken 2 kere dusunmek lazım
Sağlıklı ve uzun ömür.
Takıntı hale getirecek bir şey yok, hayatin doğal seyri aynı zamanda. Yemeyi, içmeyi, uyumayi, tuvalete gitmeyi takıntı haline getiriyor musunuz? Hayır. Bunların üzerine düşünüyor musunuz? Hayır. E ölümden ne istiyorsunuz?
Evet, çüreyeceğiz.Ya ben kötu bişe demiyorum ölumu ama sadece tuhaf gelio bigun çürüyeceğiz we bunu ençk da annem babam içn dusunup uzuluyrm inanamıyorum
Buaralar olum korkusu var bende cok kotuyum en cokda allah gecinden versin annem babam konusunda ben buyuuorum cocugum buyuyor diye sevinemiyorum cunku aklima annemle babam geliyo , peki onlar ,biz buyudukce onlarin zamani doluyormu allahim cok uzuluyorum yardim et bazen hayal kuruyorum kizim buyucek dugunu olcak cocugu olcak ins diye .peki anne babam bunlari gorebilecekmi? Toprak olucaz bigun inanabiliyormusunuz? Sevdiklerimiz,,,,aslinda hepimiz yasayan olu gibiyiz gibi geliyor bana cunku hepimiz birgun cenaze olucaz , hayata kendini cok kaptirinca insan bunlari alaya bile vurabiliyor kendinin birgun cenaze olucani hic dusunmuyor ,ya dogrusu dusunmemek tabi ama ben en cok da anne babami dusubuyorum engel olamiyorum bu dusunceye hep dua ediyorum rabbim uzun omur ver onlara diye , biriyle konusurken onun ölmüş goruntusunu goruyorum sanki herkezi o sekilde aklimdan muhakkak geciruyorum bana biseyler deyin nolur hic iyi degilim ve iyiki varsin kk ,,bir derdim var a slk konu aciyorum lutfen alaya almasiin kimse , bana iyi geliyor buraya icimi dokmek,
şimdi çoğu insan , doğa, düzen, tevekkül , mukadderat demiştir yada dicektir. ama gelin görün bunlar gerçekten varda neden bizlerin bu olayı karşılama şekli böyle çünkü psikolojik rahatsızlık bu anksiyete bozukluğu, ben 19 yıldır böyleyim, dönem dönem tedavi görüyorum, yani üzüleceğiniz bir şey değil hayatı kendinize zorlaştırmadan ortalığı griye boyamadan kontrol altına alın derim. . tıp ve dualarla yoluna girecektir.Buaralar olum korkusu var bende cok kotuyum en cokda allah gecinden versin annem babam konusunda ben buyuuorum cocugum buyuyor diye sevinemiyorum cunku aklima annemle babam geliyo , peki onlar ,biz buyudukce onlarin zamani doluyormu allahim cok uzuluyorum yardim et bazen hayal kuruyorum kizim buyucek dugunu olcak cocugu olcak ins diye .peki anne babam bunlari gorebilecekmi? Toprak olucaz bigun inanabiliyormusunuz? Sevdiklerimiz,,,,aslinda hepimiz yasayan olu gibiyiz gibi geliyor bana cunku hepimiz birgun cenaze olucaz , hayata kendini cok kaptirinca insan bunlari alaya bile vurabiliyor kendinin birgun cenaze olucani hic dusunmuyor ,ya dogrusu dusunmemek tabi ama ben en cok da anne babami dusubuyorum engel olamiyorum bu dusunceye hep dua ediyorum rabbim uzun omur ver onlara diye , biriyle konusurken onun ölmüş goruntusunu goruyorum sanki herkezi o sekilde aklimdan muhakkak geciruyorum bana biseyler deyin nolur hic iyi degilim ve iyiki varsin kk ,,bir derdim var a slk konu aciyorum lutfen alaya almasiin kimse , bana iyi geliyor buraya icimi dokmek,
Bende6bazen böyle olurum. Niye çabalıyoruz bukadar. Oku kariyer6için uğraş ev bark sahibi olmak için ve belki yarın olucez. Ölümü unutmamak gerekir ama surekli böyle dusunmek insanı herseyden uzaklaştırır. En iyisi yarın olecekmis gibi maneviyata uzun yıllar yasayacakmis gibi dünya işlerine kafa yormanin dengesini kurabilmek.Buaralar olum korkusu var bende cok kotuyum en cokda allah gecinden versin annem babam konusunda ben buyuuorum cocugum buyuyor diye sevinemiyorum cunku aklima annemle babam geliyo , peki onlar ,biz buyudukce onlarin zamani doluyormu allahim cok uzuluyorum yardim et bazen hayal kuruyorum kizim buyucek dugunu olcak cocugu olcak ins diye .peki anne babam bunlari gorebilecekmi? Toprak olucaz bigun inanabiliyormusunuz? Sevdiklerimiz,,,,aslinda hepimiz yasayan olu gibiyiz gibi geliyor bana cunku hepimiz birgun cenaze olucaz , hayata kendini cok kaptirinca insan bunlari alaya bile vurabiliyor kendinin birgun cenaze olucani hic dusunmuyor ,ya dogrusu dusunmemek tabi ama ben en cok da anne babami dusubuyorum engel olamiyorum bu dusunceye hep dua ediyorum rabbim uzun omur ver onlara diye , biriyle konusurken onun ölmüş goruntusunu goruyorum sanki herkezi o sekilde aklimdan muhakkak geciruyorum bana biseyler deyin nolur hic iyi degilim ve iyiki varsin kk ,,bir derdim var a slk konu aciyorum lutfen alaya almasiin kimse , bana iyi geliyor buraya icimi dokmek,
Olum yenecek bir sey degildir.
Tadilamaz.
Olum yok olmak demektir.
Bana emir vermeyin.Sen yok olacağını düşünebilirsiniz şekerim ama biz yok olmayacagimizi biliyoruz
Ayrıca inançlarımıza bizim için kutsal olan şeylere saygı duysan iyi olur!!!! Çünkü o senin benim cümlelerimiz diil Allahın cümleleri ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?