Ölecegimizi bile bile nasil yasiyoruz:( :(

her ölüm erken ölüm ölümlüyüz benimde aklımdan geçiyor hep annem ölecek eşime birşey olacak bende önce diye ödüm kopuyor

28 yaşımda annemi kaybettim. 1,5 sene oldu. bütün kemiklerim kırıldı, öyle bir acı. korkmak yerine güzel hatıralar biriktir, olabildiğin kadar yanında ol. mutlu et, çok mutlu et. pişmanlık, en ölümcül kanserdir. korkmak yerine yaşa çünkü hiç ummadığın anda çekip gidebiliyor insanoğlu. hayat dediğin birgün.

her Mecnun'un bir Leyla'sı vardır. benim Leyla'mdı annem..

Allah yaşatmasın.

anneni kaybedince dunyan degiisyor surunuyorsun ama ölmüyorsun dayaniyorsun
dayanmasanda yapoacak bisey yok
anne yada babasi olunce birine bisey oldugunu duydunmu sen hiç
ben nisanliyken kay bettim annemi,tuttuugm evin bos halini gordu bide esimi
baskada simdiki hayatimdan hç bisey goremedi

çocuklarimda onu bilmediler , adini resmini biliyolar
yapacak bisey yok ecel gelince hersey bahane ölüme

ZAllah uzun versin butun anne babalara evlatlara herkese
bide vakitli ölüm versin ..

bir söz var çok sevdiğim,"ölümden niye korkacağım ki ; ben varken o yok,o geldiğinde ben olmayacağım....

bende halamla benden 7 yaş büyüktü o yaz buluşacaktık yurt dışındaydı eşinin borçları nedeniyle intihar etmiş bir patavatsız arkadaşımın mesajıyla öğrendim ...otobüs yolculuğu yapıyordım ünvden istanbula dönüyordum ...yalan diye bağarmışım sonra ölüsünü görmeye gidemedim babaannemler kızdı lar bu sene yüzleştim 10 sene geçti mezarına gittim...
birde bir arkadaşım cehennemlik olur dedi çok sinirlendim
oysakii dünyanın en iyi insanıydı allah rağmen eylesin...ölüm en gerçek acı...allah dayanma gücü versn

bak iste vakitsiz ölüm daha bi yaraliyor insani
benim annem 42 yasindaydi
60 yasinda birinin ölDügünü duyunca , aklima annem geliyor 18 sene daha yasasa daha ne isterdimki diyorum
esim saçmaladigimi dusunuyor dogruda olabilir tabii mantikli dusunuyorum diye bi iddam yok

kimin cennetlik cehenemmik olacagini sadece Allah bilir ..
Allah rahmet eylesin ölmü$lerimize

işte insanlar başına yarın ne geleceğini bilmeden konuşuyor insanın içinde her acımda daha bir içime çörekleniyor ...

19 yasında kaybettim Babamı ve şimdi bana öyle geliyor ki ben ona hiç doyamamisim, bir yanım eksik hep çünkü o bana sağ kolum derdi..
Sevdiklerimizin kıymetini bilelim sevgimizi gosterelim arkadaslar bir saniye sonramizin garantisi yok..

İçimdekileri sen dile getirmiş gibisin... Neden yaşıyoruz ve neden öleceğiz... Neden böyle bu yaşam, nasıl böyle olabilir diye kafayı yedim sayılır... Binlerce cevapsız soru

Neden acıkıyoruz ve neden sürekli acıkmak, tuvalete gitmek gibi şeyler zorunlu gibi sorularla geçiyor bazı günlerim ve bunları düşünmek çok iğrenç. Ölmekten korktuğum için ağladığım günler vardı... Bunalıyorum

Ya ben kötu bişe demiyorum ölumu ama sadece tuhaf gelio bigun çürüyeceğiz we bunu ençk da annem babam içn dusunup uzuluyrm inanamıyorum
Evet, çüreyeceğiz.
Eğer dini inancınız varsa zaten ölüm bir son değil, bir başlangıç olarak kabul edilir. Ebedi huzura kavuşmadan önce açmanız gereken son kapı, geçmeniz gereken son sınav.
Eğer yoksa da ki çürüme kelimesinden olmadığını varsayıyorum. (Şurayı düzelteyim, inançlı biriymişsiniz, ilk mesajı tam okumamışım)
Hayatın döngüsü bu şekilde.
Nasıl ki bizden önceki canlılar ölüp bize yaşamamız için gerekli elementleri sağladılarsa biz de hayatın döngüsüne karışacağız. Ve bir şekilde varlığımızı bu hayatta sürdürmeye devam edeceğiz.
Görmeyeceğiz, duymayacağız, gülmeyeceğiz ama parçalarımız toprağa karışacak ve belki bir bitkiye gübre olacak. O bitki çürüyecek ve biz bir şekilde yeniden bir canlıya hayat vereceğiz.
Bir şekilde varlığımız devam edecek.
Bütün bunlardan daha da önemlisi.
Hayatta bizden bir iz bırakmak. Evsiz bir çocuğa uzattığımız elimizle, bağışladığımız organlarımızla, yaptığımız iyiliklerle, hayatta iz bırakmak yani sadece çürüyüp gitmemek, güzelce çürüyüp gitmek, bizim elimizde.
Vasiyetimdir, öldüğüm gün, dikebildikleri kadar ağaç diksinler istiyorum, organlarımı da bağışlasınlar. Benden çıkanlar, başkalarının işine yarasın, hiçbir faydam dokunmadıysa bile hayata çocuklara oksijen, kalbi delik birine kalp olayım istiyorum.
Bu tarz sorgulamalar, hayatın bazı aşamalarında normaldir. Sakin kafayla düşünmek, dertleri çözer, içinizi ferahlatır.

Bu biraz da hayata bakışımızla ilgili. Yani sonsuza kadar dünyada kalmak için gönderilmedik ölüm bizi ait olduğumuz yere taşıyacak bir vasıta olacak. Ancak sizi çok iyi anlıyorum. Bu konuyu bu kadar kafanıza takmanız normal değil. uzman desteği almanız gerekebilir. İhmal etmeyin.

Bu korkuları bende yaşadım. Ama ben ölmekten değil aklım basıma gelene kadar işlediğim gunahlardan korktum.insan ne tuhaf ki hiç olmeyecekmis gibi yaşıyor ve her insan hayatının bir döneminde bence bu farkındalığı yaşıyor. Benm inancm yüce Rabbim her insana hayatının bir döneminde ölümü hatırlatıyor ve ondan yanlislarindan dönmesini bekliyor.bunu ciddiye alıp Dönersen ne mutlu sana.benim sana tavsiyem zaman hızlı geçiyor doğru en güzeli rabbine sığın. Geçmiş günahların affı için bol bol ibadet et.bol bol Rabbimizi zikredelim.farkindaysan imanı kuvvetli,ibadetlerini hakkiyla yerine getiren kimse ölümden korkmaz.neden çünkü bu hayatın mukafatini cennette alacaklarını biliyorlar. Rabbimizi affettim dediği kullarindan olmak ümidiyle.

Olum o kadar da kotu bir sey degildir belki de. Sadece boyut degistirecegiz. Bu kapidan cikip baska bir kapiya girecegiz. Oyle dusun. Hep sufiler der ki asil simdi oluyuz. Olunce dirilecegiz. Bebekler de anne karnindayken korkarlar, dogmak istemezler. Insan cok garip, dogar bu sefer de olmek istemez. Oysa bebekken anne karnindayken de baska boyuttaydik. Boyut degistirip dunyaya geldik. Yine boyut degistirecegiz. Korkmana gerek yok.

şimdi çoğu insan , doğa, düzen, tevekkül , mukadderat demiştir yada dicektir. ama gelin görün bunlar gerçekten varda neden bizlerin bu olayı karşılama şekli böyle çünkü psikolojik rahatsızlık bu anksiyete bozukluğu, ben 19 yıldır böyleyim, dönem dönem tedavi görüyorum, yani üzüleceğiniz bir şey değil hayatı kendinize zorlaştırmadan ortalığı griye boyamadan kontrol altına alın derim. . tıp ve dualarla yoluna girecektir.

Bende6bazen böyle olurum. Niye çabalıyoruz bukadar. Oku kariyer6için uğraş ev bark sahibi olmak için ve belki yarın olucez. Ölümü unutmamak gerekir ama surekli böyle dusunmek insanı herseyden uzaklaştırır. En iyisi yarın olecekmis gibi maneviyata uzun yıllar yasayacakmis gibi dünya işlerine kafa yormanin dengesini kurabilmek.

Olum yenecek bir sey degildir.
Tadilamaz.
Olum yok olmak demektir.

Sen yok olacağını düşünebilirsiniz şekerim ama biz yok olmayacagimizi biliyoruz
Ayrıca inançlarımıza bizim için kutsal olan şeylere saygı duysan iyi olur!!!! Çünkü o senin benim cümlelerimiz diil Allahın cümleleri ....

Bana emir vermeyin.
Asagilayici kibirli uslubunuz sadece polemik yaratiyor, kurallara uyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…