• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölen eşinizin yüzüne son kez bakar miydiniz?

biz bebeğimizi kaybettiğimizde eşim bakmak istemedi, ben de ısrarla bakmak istedim. eşim şimdi pişman niye son kez bakmadım diye :KK43: ben zaten bakmadan kesinlikle duramazdım.
Başınız sağolsun en zoru.. Allah tekrarını yasatmasin dayanma gücü versin size :(

ben babama bakmak istemedim. kardeşlerim bakmak istedi engel oldum. ben son anlarını gördüm maalesef e hep gözümde canlanıyor. bu tramvayı onlarda yaşsın istemedim açıkçası. gelgelelim arada pişman oluyorum keşke yoğun bakıma girseydim, keşke son kez baksaydım diye. o zaman o kablolarla ya da cansız görmek beni çok ürkütmüştü. bazen de iyi ki bakmamışım diyorum. bir değişik ruh hali yani.

Günaydın.
Yaşamadan bilinmez de ben bakardım diye düşünüyorum.
Allahım sabır versin,nur içinde yatsın inşallah.

1 buçuk ay önce eşimi kaybettim kızlar ben memlekette ailemin yanındaydım görüntülü konuştuk biraz mesajlastik her şey normaldi 15 dk sonra yemek yediği arkadaşı tarafından arabasında bıçaklanarak öldürülmüş sebebini hala bilmiyoruz:KK43: cenaze töreninden önce yüzünü göstermek istediler bakmak istemedim aklımda eski haliyle kalsın istedim daha doğrusu öldüğünü kabullenmek istemedim siz olsanız bakar miydiniz? Sonra son kez neden bakmadım diye pişman olur muyum ? Normalde çok hassas bir yapım var çok duygusalım başkasının derdine bile ağlarım ama bu olaydan sonra içim buz tuttu sanki.. olanlar başka birinin başına gelmiş gibi hissediyorum bu normal mi?
Başınız sağ olsun . Allah sabırlar versin . Hep söylenir Ölüye bakmayın en son o halini hatırlarsınız diye. Fakat ben rahmetli babamın yüzüne baktım .Bakmadan zaten kabullenmedim, pişman da olmadım . Keşke bakmış olsaydın , Fakat geçen geçmiş Allah sana evladın varsa evlatlarına sabırlar versin.

Babam annem 2 yıl arayla vefat ettiler babamı göremedim ama annemi morg da öpüp kokladim babam hep güzel hatırlıyorum ama annem son hali gözümde rüyalarım bile kabus oluyor keşke annemi de gormeseydim tüm bunlar olursun ben 15 yasindaydim aradan 7 yıl geçti evlendim ama hala psikolojik olarak çok kotuyum

Soğuk bedeni görmeyince kabullenmek,inanmak daha zor oluyor sanırım. Ben de babamı görememiştim cenazeye yetişemediğim için görme fırsatım olsa ben de görmek istemezdim,kaldıramazdım çünkü o yaşta. Kişiden kişiye değişebilecek bir durum bu.
Allah sabır,güç,kuvvet versin çok zor bi durum

1 buçuk ay önce eşimi kaybettim kızlar ben memlekette ailemin yanındaydım görüntülü konuştuk biraz mesajlastik her şey normaldi 15 dk sonra yemek yediği arkadaşı tarafından arabasında bıçaklanarak öldürülmüş sebebini hala bilmiyoruz:KK43: cenaze töreninden önce yüzünü göstermek istediler bakmak istemedim aklımda eski haliyle kalsın istedim daha doğrusu öldüğünü kabullenmek istemedim siz olsanız bakar miydiniz? Sonra son kez neden bakmadım diye pişman olur muyum ? Normalde çok hassas bir yapım var çok duygusalım başkasının derdine bile ağlarım ama bu olaydan sonra içim buz tuttu sanki.. olanlar başka birinin başına gelmiş gibi hissediyorum bu normal mi?

Başınız sağolsun. Çok zor bir durum bakmak istememeniz normal...

En iyisini yapmissin. Onu hep en iyi haliyle hatirlayacaksin. Son hali gozunun onunden gitmezdi. Basin sagolsun Allah rahmet eylesin.

Ben boşandığım eşimin yüzüne ewet son kez morg'da bakmıştım...
Pişman değilim...

Başınız sağ olsun . Allah sabırlar versin . Hep söylenir Ölüye bakmayın en son o halini hatırlarsınız diye. Fakat ben rahmetli babamın yüzüne baktım .Bakmadan zaten kabullenmedim, pişman da olmadım . Keşke bakmış olsaydın , Fakat geçen geçmiş Allah sana evladın varsa evlatlarına sabırlar versin.
Başınız sağolsun ben de kabullenemememin bakmamamla ilgisi olduğunu düşünüyorum mezar ziyaretinde mezar tasini öpüyorlar onu da yapamadım hem anlamsız geliyor hem de öptüğüm zaman kabul etmiş olmaktan korkuyorum

bizde son kez yuzune baktirir bir avuc toprak atirirlar uzerine ki insan en son gordugu sekilde hatirlar diye ve bir avuc toprak atmadan tesellisi dusmez diye yaptirirlar olumunu kabullenmek boyle daha kolay olurmus.
gormemeye nasil dayandiniz:KK43::KK42:
allah yardimciniz olsun basiniz saolsun

başınız sağolsun...

her iki durumun da telafisi olmadığı için, o yuzden bu soru hep zihninizde olacak.

ancak o an öyle istemişsiniz, ve öyle yapmışsınız... artık bunu sorgulamanın anlamı olmadığını düşünüyorum.

bunun yanı sıra bu soru cok goreceli. es var hayattayken bile gormek istemezsin, eş var ölünce bile beraber olmak istersin...

o yuzden bu kişisel sorudur. ancak bunun cevabını siz kendi icinizde verebilirsiniz...

sevgiler.

bizde son kez yuzune baktirir bir avuc toprak atirirlar uzerine ki insan en son gordugu sekilde hatirlar diye ve bir avuc toprak atmadan tesellisi dusmez diye yaptirirlar olumunu kabullenmek boyle daha kolay olurmus.
gormemeye nasil dayandiniz:KK43::KK42:
allah yardimciniz olsun basiniz saolsun
Sagolun görmemeye dayandım çünkü görsem hiç dayanamazdım:( gerçekten o zaman kabullenmek zorunda kalırdım orası doğru ama bakamadım işte.. olaydan 15 dk önce çekilen fotoğrafına bakmaya bile zor cesaret ettim Allah kimseye yasatmasin :(

Keşke ben de sevmiyor olsaydım kızgın olsaydım aldatmış olsaydı terk etmiş olsaydı böyle olmasaydı
Canim en azindan iyi anacagin bir esin vae.. bundan sonra biriyle hayatini birlestirirsin ve birlestirmezsin zmnla gorursun.. ama aldattigi zaman sana aci verdigi zamanda bazen olsun gebersin istiyorsun..nefret besliyosun.. biliyorum bunlar teselli degil ama... basin sagolsun, Rabbim dayanma gucu versin..

Canim en azindan iyi anacagin bir esin vae.. bundan sonra biriyle hayatini birlestirirsin ve birlestirmezsin zmnla gorursun.. ama aldattigi zaman sana aci verdigi zamanda bazen olsun gebersin istiyorsun..nefret besliyosun.. biliyorum bunlar teselli degil ama... basin sagolsun, Rabbim dayanma gucu versin..
Öyle gerçekten eşimin kuzeninin eşi hiçbir şey söylemeden kadını çocuğuyla bırakıp gitmiş o da ölseydi daha iyiydi en azından kızıma öyle söylerdim diyor her durum zor işte hepsi sınav bizim icin

Back
X