Ölene kadar aynı yerde mi çalışayım

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Merhaba
Sinirlerim bozuk yazıp rahatlamak istedim. Mühendisim. 5 ay önce ilk iş yerime girdim. Evime araçla 10 dk mesafede.
Çalışma şartlarım çok ağır. 7 mühendis çalışıyoruz benim iş yüküm 3 mühendisin yaptığı işe bedel. Departmanım giriş kalite mühendisliği. Gelen parçaların ölçümü analizi sayımı ve sisteme girişinden sorumluyum fakat bazen abartısız söylüyorum 60 kalem iş geliyor.
Diğer mühendisler ofiste iken ben dışarıdayım ve ana giriş kapısının tam karşısında dışarıda masam. Yanı kışın en soğuk yer orası olacak ve ben donacağım.
Isimden pek memnun değilim ve herkes gibi daha iyi bir yerde çalışmak istiyorum. Kariyer sitelerinde başvuruyorum. Evime 45 dakika 1 saat uzaklıktaki büyük bir akü firmasının sahibi eniştemin kuzeninin arkadaşı. Ve mühendis ilanı var. Başvurdum ve ablamla eniştemden rica ettim. İş görüşmesi ayarlamaları için.
Annem babam karşı çıktılar. Yeni girdin, dur bekle, akü firmasında kurşun vardır, evine yakın vs. Vs.
Evime yakın diye neden daha iyi bi iş imkanını kaçırayım? Neden daha iyi bir yere geçmeyeyim? Neden engel olmaya çalışıyorlar
Bugün ablama tekrar yazdım. Konuştunuz mu diye. Yok daha dedi zaten babam istemiyor uzak diye dedi. Tamam o zaman unut gitsin ben hallederim dedim.
25 yaşındayım. Kendi kişisel tercihlerimi yapamayacak mıyım ? Neden destek yerine köstek oluyorlar ? Neden daha iyi bir yere geçmeme karşı çıkıyorlar

yol biter elbet. ama iş yerindeki huzur memnuniyet daha önemli.
Is yerinde satın almacı ile anlaşamıyorum. Dinamiğimiz tutmuyor. Kotu niyetli ve fitne biri. Zaten onunla yaşadığım problemlerden sonra iyice soğudum. Işimi iyi yapmaya gayret ediyorum ve buna rağmen bu kadın her boş anını beni patronlara şikayet etmekle geçiriyor.
Gün de 10 saat çalışıyorum ve 2 saat mesaiye kalıyorum ekstra olarak. Aldığım maaş 2400 ü geçmiyor. 1 ayda 5 hafta çalışarak bu parayı alıyorum. Neden daha rahat ve daha kurumsal bi firmada çalışmayayım ki ? Bunu ailem anlamıyor.

Baban calissin bir gun senin yerine de gorsun.
Abartısız söylüyorum orada çalışan 3 mühendisin günlük yaptığı işten daha fazla çalışıyorum. Ama aldığım maaş 1900+agi+mesai. Ve o kadar yoğunum ki başka işler öğrenemiyorum. 1 aydır stabil bir şekilde geçiyor gunlerim. Ofisteki çırak bile benden daha çok dinlenecek vakite sahip. Ama benim lavaboya gitmeyi unuttuğum günler oluyor yoğunluktan.
Maksimum performans minumum ücret alıyorum. Bu da isten sogumama sebep oluyor

Onlar bir şey yapmıyor. Fikirlerini sormasaydın direkt ne istiyorsan onu yapsaydın. Koca kadınsın onay mı bekliyorsun?

O işyerinde mutlu olacağınızı nereden biliyorsunuz ? İlk iş mi bilmiyorum ama biraz piyasada pişseniz daha iyi olmaz mı ?
Benim için iş öğrenmek önemli olan. Ama benim burada günümün yarısı parça saymakla geçiyor. Parca saymak benim isim değil çırak verin yanıma diyorum onu da yapmıyorlar. Kendime yeni birşey katamıyorum. Ben genç yaşımda pişmek için zaten farklı bi alana yönelmek istiyorum. Kurumsal bi firmada çalışmak istiyorum.

Biraz sabretme şansınız varsa iyi olur en azından bir 5 6 ay daha en azından Cv nize ekleyeceğiniz deneyime sahip olurdunuz. Ama işyerindeki huzur yoldan daha önemli. Anne babalar nedense işten ayrılmaya kötü bakıyorlar sabırsız diye görüyorlar herhalde.

Ailene ne ya?
İlk seferde heveslilerdir, benim gibi gir çik gir çık artık onlar da umursamaz :)))
Benim çalışma alanım çok geniş. Bi boya fabrikasında da çalışabilirim otomobil parçası üreten bi fabrikada da dokumhanede de... Ben hangisinde kendimi bulabileceğimi bulmak için denemek istiyorum farklı şeyler. Bu riskleri şimdi alamaz isem evlenince ileride nasıl alayım. Ama saygı duymuyorlar.

Biraz sabretme şansınız varsa iyi olur en azından bir 5 6 ay daha en azından Cv nize ekleyeceğiniz deneyime sahip olurdunuz. Ama işyerindeki huzur yoldan daha önemli. Anne babalar nedense işten ayrılmaya kötü bakıyorlar sabırsız diye görüyorlar herhalde.
Çok yoruluyorum diyorum başka yerde yorulmayacak misin diyorlar. Ben bundan daha fazla yoğun olabilecek bir iş olduğunu düşünmüyorum. Samimi söylüyorum ki böyle.
Dışarıdan gelen parçaların gruplandırılması,sayılması, analizi, ölçümü, boya kaplama kontrolü,hassas çapların ölçümü, hazır gelen malzemelerin kontrolü sayılması hesaplamaları vs vs..
Is yükü olarak o kadar ağır ki. Yetişemiyorum. Hiç oturmadan çalışıyorum. Ama yine de yetişemiyorum.

Benim için iş öğrenmek önemli olan. Ama benim burada günümün yarısı parça saymakla geçiyor. Parca saymak benim isim değil çırak verin yanıma diyorum onu da yapmıyorlar. Kendime yeni birşey katamıyorum. Ben genç yaşımda pişmek için zaten farklı bi alana yönelmek istiyorum. Kurumsal bi firmada çalışmak istiyorum.

Yanlış anlama beni ama o işin olup olmayacağı bile belli değil .Yani sizin gibi teknik İşler yapan insanların kurumsal firmalardan önce biraz piyasada kalması,piyasayı öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum .İlk etapta yüksek maaşla hiç bir işyeri başlatmiyor ki kardeşim de mühendis benzer süreçten gecti bizde o süreci yaşadık resmen 4 sene sonunda kurumsal bir firmaya geçiş yapabildi ,öncesinde çok yoruldu çok çalıştı az kazandı ama sonu güzel oldu :) inşallah senin içinde öyle olur hakkında hayırlısı

Bence gidin ve kendiniz o firmayla görüşün. Bu kadar çalışmaya ve iş yüküne aldıgınız maaş düşük. İlk fırsatta gidin yüz yüze görüşün.
Is yerinde en düşük mühendis maaşı benim fakat yaptığım iş 3 mühendisin işine bedel. Ve ben kışın orada donarım. Samimi söylüyorum. Daha şimdiden çok soğuk ve kapı araç geldikçe açılacak. Ben herşeyi düşündüm de gitmek istiyorum. Ama ailem ben zora gelemiyorum olarak görüyor. Ben 5 aydır zora gelerek çalışıyorum zaten

Back
X