Ölene kadar aynı yerde mi çalışayım

Çok yeni fakat mesleğimin basında kendime artı katan bi yer değilse vakit kaybı olarak değerlendiriyorum. Aslında çok şey öğrendim burada. Piyasayı da öğrendim. Hangi işi neresi düzgün yapar konusunda bile bilgi sahibi oldum. Fakat uzun zamandır artık işlerin angarya olarak rutine bindiğini farkettim. Ve daha fazla gelişme olmayacağına kanaat getirdim
Bence 5 ay çok kısa bir süre. Öğrendiğinizi zannediyor olabilirsiniz.
Ama biryandan da başvuru yapın.

Sizi korkunç bir gerçekle tanıştırmak istiyorum. Hayatınız boyunca büyüyemeyeceksiniz çünkü aileniz, ailelerimiz buna asla fırsat vermiyor. Kendi kararlarını veren, ayaklarının üzerinde duran çocuklar aslında istemiyorlar. Çünkü hiç bir şey yapmadan edindikleri ebeveynlik ilişkisinin, hayatları boyu onlara; çocuklarına hükmetme ve yönetme hakkı verdiğini düşünüyorlar. Yaş almak ile de, yani sırf sizden daha önce doğdulsr diye, daha çok bildiklerini daha bilge oldukların ve sizin için en iyi kararları vereceklerini düşünüyorlar. Bir gün kendi kararlarınızı verebildiğinizi kabul etmek demek , sanki " artık sana ihtiyacım yok " demek gibi algılanıyor, oysa onlar hayatları boyu " en akıllı, en bilge, en çok düşünen ve en iyi kararları veren, her zaman fikrine ve desteğine ihtiyaç duyulan " konumunda olmak isterler. Herkes böyle mi evet değil, ama epeyce fazlamızın aile yapısı aynen böyle.

Size kendi hayatınızı kazanma savaşında başarılar.

Ahh ah.. :KK43: Çok güzel yazmışsınız.

Maalesef ailelerimize bu konularda laf anlatmak çok güç oluyor.
Konu sahibi kendi iç sesinizi dinlemeye çalışın derim her zaman. İnşallah gönlünüze göre bir işiniz olur, başarılar dilerim.

Yuzlerce basvurudan iki tanesine kabul edilmeniz normal. Piyasa cok sorunlu su siralar ve bu kis cok zor gececek. Cogu kisi issiz kalacak. Siz de yeni mezunsunuz.
Tum ozellikleriniz olmasi gerektigi gibi zaten. Simdi sirada ilk isinizde gereken sure kadar calismis olmak. Seneye bu zamanlar tekrar is aradiginizda asla sorun yasamayacaksiniz. Ben tekstil muhendisiyim,iki iyi firmada calistim,bir tane de kucuk yerde calistim ,toplam tecrubem 8,5 yil.

Mulakata cagrildiginizda ingilizce mulakat yapabilecek durumdaysaniz bu da onemli bir nokta aklima gelmisken. Ya da onunuze temsili bir APQP formu gelebilir doldurmaniz istenebilir. Bunlar sizin halledemeyeceginiz seyler degil bence. Sadece sabira ihtiyaciniz var, 1-2 yil tecrubeniz varsa alacaginiz en az maas 6-7 bin lira. Bu da baslangic icin iyi bence.
Çok ama çok teşekkür ederim. Inşallah biraz daha sabredip daha iyi bir iş imkanını değerlendireceğim. Söyledikleriniz çok önemli ve değerliydi benim için ♡

Bence 5 ay çok kısa bir süre. Öğrendiğinizi zannediyor olabilirsiniz.
Ama biryandan da başvuru yapın.
Yani başlangıca göre müthiş bi aşama kaydettim. Fakat artık duraklama dönemine girdim. Is çok ama çok yoğun ama yaptıklarım artık birbirini tekrar etmeye başladı. Bu da beni isten ayrılma fikrine yöneltti

Bu devirde iş bulmuşsun şartlarınımı beğenmiyorsun kardeşim 1 buçuk senedir iş arıyorum ailemden utanıyorum artık haline şükür et işine sarıl bende 25 yaşındayım ne kadar çok şikayet ediyorsun iş yok iş insanlar işsiz kusura bakmayın ama gerçek bu

Bu sene elektrik elektronik mühendisliğinden mezun oldum ve 5 aydır işssizim . Köreldiğimi hissediyorum . Antalyada yaşıyorum ve burada piyasa çok kötü. Hiçbir sekilde geri dönüş alamıyorum. Bu benim psikolojimi çok kötü etkilemiş durumda . Daha iyi yerlere girebilmek , birşeyler yaptığımı, öğrendiğimi söyleyebilmek amacıyla az maaşa iş öğrenebilme peşindeyim açıkçası. Neredeyse beni işe alın para istemiyorum diyecek moddayım . Sana tavsiyem o dediğin yerde işini garantilemeden sakın işinden çıkma .

Abartısız söylüyorum orada çalışan 3 mühendisin günlük yaptığı işten daha fazla çalışıyorum. Ama aldığım maaş 1900+agi+mesai. Ve o kadar yoğunum ki başka işler öğrenemiyorum. 1 aydır stabil bir şekilde geçiyor gunlerim. Ofisteki çırak bile benden daha çok dinlenecek vakite sahip. Ama benim lavaboya gitmeyi unuttuğum günler oluyor yoğunluktan.
Maksimum performans minumum ücret alıyorum. Bu da isten sogumama sebep oluyor
Evet mühendise göre maaşınız düşükmüş bizde de mevcut mühendis ordan biliyorum.daha iyisi varken tabiki değerlendirin emek hırsızlığı bu yapılan.

Bu sene elektrik elektronik mühendisliğinden mezun oldum ve 5 aydır işssizim . Köreldiğimi hissediyorum . Antalyada yaşıyorum ve burada piyasa çok kötü. Hiçbir sekilde geri dönüş alamıyorum. Bu benim psikolojimi çok kötü etkilemiş durumda . Daha iyi yerlere girebilmek , birşeyler yaptığımı, öğrendiğimi söyleyebilmek amacıyla az maaşa iş öğrenebilme peşindeyim açıkçası. Neredeyse beni işe alın para istemiyorum diyecek moddayım . Sana tavsiyem o dediğin yerde işini garantilemeden sakın işinden çıkma .
Benim kardeşimde uğraşiyor o durumda şu an siz ne yaptiniz yerleşebildiniz mi acaba

Back
X