Ölene kadar aynı yerde mi çalışayım

Allah Allah millet eskiden aynı dabrikada 40 yıl işçi olarak çalışırmış.Onların iş yku nasıldı acaba.Bence şimdiki nesil dayanıksız,çuruk bir şey.Başka yerde de aynı olyrsunuz siz.Sabırlı değilsiniz.
Suskun kalışınızdan ben de oyle tahmin etmistim zaten. Insanlara çürük damgası vurursanız onlarda size sorar siz kimsiniz diye ?

Hangimiz kolay şartlarda çalıştı ki ve hangimiz tek kişilik iş yapıyoruz ben de bunu sordum şimdi kendime?

Merhaba
Sinirlerim bozuk yazıp rahatlamak istedim. Mühendisim. 5 ay önce ilk iş yerime girdim. Evime araçla 10 dk mesafede.
Çalışma şartlarım çok ağır. 7 mühendis çalışıyoruz benim iş yüküm 3 mühendisin yaptığı işe bedel. Departmanım giriş kalite mühendisliği. Gelen parçaların ölçümü analizi sayımı ve sisteme girişinden sorumluyum fakat bazen abartısız söylüyorum 60 kalem iş geliyor.
Diğer mühendisler ofiste iken ben dışarıdayım ve ana giriş kapısının tam karşısında dışarıda masam. Yanı kışın en soğuk yer orası olacak ve ben donacağım.
Isimden pek memnun değilim ve herkes gibi daha iyi bir yerde çalışmak istiyorum. Kariyer sitelerinde başvuruyorum. Evime 45 dakika 1 saat uzaklıktaki büyük bir akü firmasının sahibi eniştemin kuzeninin arkadaşı. Ve mühendis ilanı var. Başvurdum ve ablamla eniştemden rica ettim. İş görüşmesi ayarlamaları için.
Annem babam karşı çıktılar. Yeni girdin, dur bekle, akü firmasında kurşun vardır, evine yakın vs. Vs.
Evime yakın diye neden daha iyi bi iş imkanını kaçırayım? Neden daha iyi bir yere geçmeyeyim? Neden engel olmaya çalışıyorlar
Bugün ablama tekrar yazdım. Konuştunuz mu diye. Yok daha dedi zaten babam istemiyor uzak diye dedi. Tamam o zaman unut gitsin ben hallederim dedim.
25 yaşındayım. Kendi kişisel tercihlerimi yapamayacak mıyım ? Neden destek yerine köstek oluyorlar ? Neden daha iyi bir yere geçmeme karşı çıkıyorlar
bildiğini oku derim
böyle durumlarda ben ters yapıyorum anneme babama bırak hata yapacaksam da kendi hatam sen karışma diyorum

normalde bana göre yakın yerde ilk işe giriş yapılmış ise
biraz daha pişmesi için 6 ay en azından çalışmasından yanayım
ama siz orada resmen ezikleniyorsunuz üzüldüm

kesinlikle okumuşsun etmişsin kendi kariyer planını başkasına bırakma sakın
elinden geleni yap
görüşmeye git
iş bakınmaya devam et
biraz olsun huzurun olsa yoğunluğa adapte olup yaklaşık 6 ay ya da 1 yıl çalıştıktan sonra iş değiştir derdim ama sizde huzurda yok, huzur olmayınca insanın psikolojisi bozuluyor uzaklaşın ilk fırsatta

Şu zamanda mühendisken iş bulmuşsun sizinkiler dert aramasın bence. 2. işi istiyorsanız ailenizi karıştıramyın.
Belki onlar şunu diyordur 5 aydır çalışıyorsun en azından 6 ay ya da 1 sene yap, cv ne yazarken bi faydası olsun, 5 ayın çöpe gitmesin diye düşünüyordur belki ama sen daha iyi bilirsin. Daha iyi iş varsa şu zamanda ablana da ısrar et yardımcı olsun. Gurur murur zamanı değil, babamı karıştırmayı ayarlayın diyin.

10 yıldır aynı yerdeyim sanırım emekli olana kadar çalışıcam. Ama ben memnunum işyerimden patronlarımdan.. Eğer olmasaydım emin ol 5 dk durmazdım.. Kimene kimeneeeee..

Hangimiz kolay şartlarda çalıştı ki ve hangimiz tek kişilik iş yapıyoruz ben de bunu sordum şimdi kendime?
Biz 7 mühendis çalışıyoruz. 3ünun iş yükünden belki daha fazla iş yüküm. Hatta eminim buna. Bu nedenle bi eşitlik göremediğim için motivasyonum yok. Yanı ben tek kişilik iş yapan ve rahat olan insanlar ile aynı ortamdayım

10 yıldır aynı yerdeyim sanırım emekli olana kadar çalışıcam. Ama ben memnunum işyerimden patronlarımdan.. Eğer olmasaydım emin ol 5 dk durmazdım.. Kimene kimeneeeee..
Çok yorucu. Yanı ben öğrenci iken avmlerde satış danışmanlığı da yaptım,gece 2ye kadar bulaşık yikadigim da oldu. Bunların hiç birinde serzeniş etmedim. Ama şimdi inanın bunlardan daha çok yoruluyorum. Ve sadece fiziksel değil. Hata yapma lüksünüz yok. Sürekli sayısal değerler ile uğraşıyorsunuz aynı zamanda da fiziksel olarak çalışıyorsunuz.

Şu zamanda mühendisken iş bulmuşsun sizinkiler dert aramasın bence. 2. işi istiyorsanız ailenizi karıştıramyın.
Belki onlar şunu diyordur 5 aydır çalışıyorsun en azından 6 ay ya da 1 sene yap, cv ne yazarken bi faydası olsun, 5 ayın çöpe gitmesin diye düşünüyordur belki ama sen daha iyi bilirsin. Daha iyi iş varsa şu zamanda ablana da ısrar et yardımcı olsun. Gurur murur zamanı değil, babamı karıştırmayı ayarlayın diyin.
Bencede öyle. Minimum 1 sene kalacaksın ki o işi iyi öğrenebilesin. Ama ben parça saymakla gruplandirmakla geçiriyorum vaktimin yarısını. Hal böyle olunca da yeni birşey katamıyorum kendime. Bu sebeple artık yeter diyorum. Yoksa aynı tempoyu 5 aydır sağlıyorum

Selam,muhendislerin ise alimindan sorumlu olarak calistim 8 sene. Soyle ki,her ne ozelliginiz olursa olsun ,kim olursaniz olun ilk isinden 5ay sonra ayrilan muhendis guven vermez. Uzgunum. Calisma kosullari cogu kisi icin iyi degil ama emeksiz yemek olmuyor. Kendim de ilk isimden asla memnun degildim ama gelecegim icin ayrilmadim 4,5 sene calistim. Sonrasinda istedigim yerde istedigim maasa ise girdim. Tavsiyem en az 1 yil sabretmeniz

Allah kolaylık versin. Yanı acıdım halinize. Kamu ya girmeye uğraşsanız. Bir yıl sınava hazırlanıp. Ne bilim omur boyu böyle yorucu çalışmaktansa. Tabi ozel de de ihtiyaç var. Ama iste özelde emeğinin karşılığını alamıyorsun. Yolunuz bahtınız açık olsun

Bencede öyle. Minimum 1 sene kalacaksın ki o işi iyi öğrenebilesin. Ama ben parça saymakla gruplandirmakla geçiriyorum vaktimin yarısını. Hal böyle olunca da yeni birşey katamıyorum kendime. Bu sebeple artık yeter diyorum. Yoksa aynı tempoyu 5 aydır sağlıyorum
Siz görüşmeye gidin, orası olmazsa işten çıkmadan başka yerlerle görüşün. Çıkar bi kapı inşallah. Ama size bi şey katmayan işte devam etmeyin.

Allah kolaylık versin. Yanı acıdım halinize. Kamu ya girmeye uğraşsanız. Bir yıl sınava hazırlanıp. Ne bilim omur boyu böyle yorucu çalışmaktansa. Tabi ozel de de ihtiyaç var. Ama iste özelde emeğinin karşılığını alamıyorsun. Yolunuz bahtınız açık olsun
Kamu çok zor. Atamalar da çok az. Özelde iyi bir yere gelmek için çok çaba sarfetmek gerekiyor. Bir-kac sene bile yeterli gelmeyebilir bunun için. Vaktim var tabiki fakat gelişeceğime inandığım bir yerde olmalı bu. Amin çok teşekkür ederim

Selam,muhendislerin ise alimindan sorumlu olarak calistim 8 sene. Soyle ki,her ne ozelliginiz olursa olsun ,kim olursaniz olun ilk isinden 5ay sonra ayrilan muhendis guven vermez. Uzgunum. Calisma kosullari cogu kisi icin iyi degil ama emeksiz yemek olmuyor. Kendim de ilk isimden asla memnun degildim ama gelecegim icin ayrilmadim 4,5 sene calistim. Sonrasinda istedigim yerde istedigim maasa ise girdim. Tavsiyem en az 1 yil sabretmeniz
Tam adamına rast geldim desenize :)
Dediklerinizine katılıyorum. Istikrarsiz biri gibi görünmek istemem bende zaten.
Peki size birkaç birşey sorsam ?
Mesela ne gibi kriterleriniz oluyordu ?
Is görüşmesine çağırmak için etkilendiginiz noktalar nelerdi ?
Veya hangi kriterlere sahip insanlar biraz daha şanslı oluyorlardı ?

Tam adamına rast geldim desenize :)
Dediklerinizine katılıyorum. Istikrarsiz biri gibi görünmek istemem bende zaten.
Peki size birkaç birşey sorsam ?
Mesela ne gibi kriterleriniz oluyordu ?
Is görüşmesine çağırmak için etkilendiginiz noktalar nelerdi ?
Veya hangi kriterlere sahip insanlar biraz daha şanslı oluyorlardı ?
Elbette
Oncelikle cvleri incelerken okulu kac senede bitirdigine bakardim. 4 senelik okulu 8senede bitireni hic cagirmadim.

Mutlaka bir yabanci dili iyi bilmesi tercih sebebimdi

Ilk isyerinde ne kadar sure calistigi cok onemli. Ideal sure 1-1,5 yildir.

Stajini nerede yaptigina dikkat ederim. Kucuk firmalarda yapilanlar genelde naylon stajdir,isveren bunu biliyor. Fabrika ortamini ogrenciyken tanimis olmasi cok buyuk arti

Alaninizla ilgili ISO belgeniz varsa,belgeniz olmasa da en azindan bilginiz varsa bu cok onemli

Sigara kullanan birini asla ofis calisani olarak ise almak istemezdim. Cunku odada beraber calistigi insanlari rahatsiz edebiliyor

Bu kriterler 1-0 da degil 2-0 onde basliyorlar. Gorusmeye cagirdigimda zaten yuzune baktigimda kisinin firma icin iyi olup olmadigina karar verebiliyordum. Kadin-erkek bir arada calissinlar diye tum departmanin tek cinsten olusmasina izin vermiyordum. Akliniza gelen baska sorulariniz olursa memnuniyetle cevaplarim.

Ozel sektoru biliyorsunuz,her muhendis mutlaka ilk yillar surunur,zorluk yasar. Ama sonrasi maddi manevi cok iyidir. Bursa gibi bir yerde calistim ben,burada maaslar iyiydi,belki bir istanbul olamaz ama yine de ortalamanin uzerinde. Son calistigim yerde 60bin lira alan muhendis vardi. Adam 20 yillik tecrube sahibi. Kimsenin alamayacagi paralari alanlar muhendislerdir kesinlikle. Sakin gidip de kamuya bulasma hatasina dusmeyin. Sadece sabir,sadece.

Ablan da neden Baba'nın etkisinde kalmış ki ...

Ama daha işe başlayalı 5 ay olmuş çok yeni değil mi

Elbette
Oncelikle cvleri incelerken okulu kac senede bitirdigine bakardim. 4 senelik okulu 8senede bitireni hic cagirmadim.

Mutlaka bir yabanci dili iyi bilmesi tercih sebebimdi

Ilk isyerinde ne kadar sure calistigi cok onemli. Ideal sure 1-1,5 yildir.

Stajini nerede yaptigina dikkat ederim. Kucuk firmalarda yapilanlar genelde naylon stajdir,isveren bunu biliyor. Fabrika ortamini ogrenciyken tanimis olmasi cok buyuk arti

Alaninizla ilgili ISO belgeniz varsa,belgeniz olmasa da en azindan bilginiz varsa bu cok onemli

Sigara kullanan birini asla ofis calisani olarak ise almak istemezdim. Cunku odada beraber calistigi insanlari rahatsiz edebiliyor

Bu kriterler 1-0 da degil 2-0 onde basliyorlar. Gorusmeye cagirdigimda zaten yuzune baktigimda kisinin firma icin iyi olup olmadigina karar verebiliyordum. Kadin-erkek bir arada calissinlar diye tum departmanin tek cinsten olusmasina izin vermiyordum. Akliniza gelen baska sorulariniz olursa memnuniyetle cevaplarim.

Ozel sektoru biliyorsunuz,her muhendis mutlaka ilk yillar surunur,zorluk yasar. Ama sonrasi maddi manevi cok iyidir. Bursa gibi bir yerde calistim ben,burada maaslar iyiydi,belki bir istanbul olamaz ama yine de ortalamanin uzerinde. Son calistigim yerde 60bin lira alan muhendis vardi. Adam 20 yillik tecrube sahibi. Kimsenin alamayacagi paralari alanlar muhendislerdir kesinlikle. Sakin gidip de kamuya bulasma hatasina dusmeyin. Sadece sabir,sadece.

Okulumu sadece yarim dönem 1 ders yüzünden uzattım,ortalamam ise fena değil 2.85 idi.
Ingilizcem iyi seviyede.
Otomotiv sektöründe geçerli olan IATF 16949 sertifikam ve bunun yanı sıra PPAP gibi sertifikalarım da var.
Stajımın birini küçük bi işletmede elim yüzüm yağ içinde yaptım,diğerini ise bi kamu kurumunda tüm gün boş boş durarak yaptım.
Azimli,hırslı ve istekliyim. Yüzlerce başvuru yaptım fakat sadece 2 yer iş görüşmesi için çağırdı. Ikisinde de ise kabul edildim.
Benim sorunum iş görüşmesi kısmına gelememek.
Iş görüşmelerinde heyecan yapmıyorum aksine çenem düşüyor. Kendimi ifade etmekte de bi sorun yaşamıyorum. Özgüvenim de sağlam. Fakat o iş görüşmesi kısmına gelemiyorum. Bu nedenle sordum size. Hani vurucu bir kısmı var mıdır bu işin diye.

Ablan da neden Baba'nın etkisinde kalmış ki ...

Ama daha işe başlayalı 5 ay olmuş çok yeni değil mi
Çok yeni fakat mesleğimin basında kendime artı katan bi yer değilse vakit kaybı olarak değerlendiriyorum. Aslında çok şey öğrendim burada. Piyasayı da öğrendim. Hangi işi neresi düzgün yapar konusunda bile bilgi sahibi oldum. Fakat uzun zamandır artık işlerin angarya olarak rutine bindiğini farkettim. Ve daha fazla gelişme olmayacağına kanaat getirdim

Okulumu sadece yarim dönem 1 ders yüzünden uzattım,ortalamam ise fena değil 2.85 idi.
Ingilizcem iyi seviyede.
Otomotiv sektöründe geçerli olan IATF 16949 sertifikam ve bunun yanı sıra PPAP gibi sertifikalarım da var.
Stajımın birini küçük bi işletmede elim yüzüm yağ içinde yaptım,diğerini ise bi kamu kurumunda tüm gün boş boş durarak yaptım.
Azimli,hırslı ve istekliyim. Yüzlerce başvuru yaptım fakat sadece 2 yer iş görüşmesi için çağırdı. Ikisinde de ise kabul edildim.
Benim sorunum iş görüşmesi kısmına gelememek.
Iş görüşmelerinde heyecan yapmıyorum aksine çenem düşüyor. Kendimi ifade etmekte de bi sorun yaşamıyorum. Özgüvenim de sağlam. Fakat o iş görüşmesi kısmına gelemiyorum. Bu nedenle sordum size. Hani vurucu bir kısmı var mıdır bu işin diye.
Yuzlerce basvurudan iki tanesine kabul edilmeniz normal. Piyasa cok sorunlu su siralar ve bu kis cok zor gececek. Cogu kisi issiz kalacak. Siz de yeni mezunsunuz.
Tum ozellikleriniz olmasi gerektigi gibi zaten. Simdi sirada ilk isinizde gereken sure kadar calismis olmak. Seneye bu zamanlar tekrar is aradiginizda asla sorun yasamayacaksiniz. Ben tekstil muhendisiyim,iki iyi firmada calistim,bir tane de kucuk yerde calistim ,toplam tecrubem 8,5 yil.

Mulakata cagrildiginizda ingilizce mulakat yapabilecek durumdaysaniz bu da onemli bir nokta aklima gelmisken. Ya da onunuze temsili bir APQP formu gelebilir doldurmaniz istenebilir. Bunlar sizin halledemeyeceginiz seyler degil bence. Sadece sabira ihtiyaciniz var, 1-2 yil tecrubeniz varsa alacaginiz en az maas 6-7 bin lira. Bu da baslangic icin iyi bence.

Back
X