Elbette
Oncelikle cvleri incelerken okulu kac senede bitirdigine bakardim. 4 senelik okulu 8senede bitireni hic cagirmadim.
Mutlaka bir yabanci dili iyi bilmesi tercih sebebimdi
Ilk isyerinde ne kadar sure calistigi cok onemli. Ideal sure 1-1,5 yildir.
Stajini nerede yaptigina dikkat ederim. Kucuk firmalarda yapilanlar genelde naylon stajdir,isveren bunu biliyor. Fabrika ortamini ogrenciyken tanimis olmasi cok buyuk arti
Alaninizla ilgili ISO belgeniz varsa,belgeniz olmasa da en azindan bilginiz varsa bu cok onemli
Sigara kullanan birini asla ofis calisani olarak ise almak istemezdim. Cunku odada beraber calistigi insanlari rahatsiz edebiliyor
Bu kriterler 1-0 da degil 2-0 onde basliyorlar. Gorusmeye cagirdigimda zaten yuzune baktigimda kisinin firma icin iyi olup olmadigina karar verebiliyordum. Kadin-erkek bir arada calissinlar diye tum departmanin tek cinsten olusmasina izin vermiyordum. Akliniza gelen baska sorulariniz olursa memnuniyetle cevaplarim.
Ozel sektoru biliyorsunuz,her muhendis mutlaka ilk yillar surunur,zorluk yasar. Ama sonrasi maddi manevi cok iyidir. Bursa gibi bir yerde calistim ben,burada maaslar iyiydi,belki bir istanbul olamaz ama yine de ortalamanin uzerinde. Son calistigim yerde 60bin lira alan muhendis vardi. Adam 20 yillik tecrube sahibi. Kimsenin alamayacagi paralari alanlar muhendislerdir kesinlikle. Sakin gidip de kamuya bulasma hatasina dusmeyin. Sadece sabir,sadece.