Ölene kadar aynı yerde mi çalışayım

Şirketler zam konusunda oldukça kötüler, bu yılın piyasa gidişatı göz önünde bulundurulduğunda da birçok şirket aynı bahaneyi sunacak, işler kötü, kötüyüz bla bla bla... Aileni lütfen dinleme, senin hayatın bu, en doğrusu neyse onu yap. İş yerindeki psikolojini onlar yaşamıyor sen yaşıyorsun. Ocak ayına kadar beklesen peki? Hiç mi değişiklik olmaz?
Durduğum yer ana kapının karşısı ve orada kışı geçirmek çok zor olacak. Is bulamaz isem zaten burada bekleyeceğim ocağa kadar. Meslektaşlarınızı rahat rahat telefonla oynarken sizin hangi işi önceye alsam diye telaş icin de kosusturmaniz performansınızı inanın çok kötü yönde etkiliyor. Yardıma gelen arkadaşlar yarim saat durup com yoruldum diye gidiyorlar.

Kimseye birsey ikna etmek zorunda degilsiniz. Memnun degilseniz isten ayrilin. Bu sizin hayatiniz sizin mutlulugunuz. Evli olup dayak yeseydiniz de aileniz bosanma deseydi yine devam mi edecektiniz?
Suc islemiyorsunuz isten ayrilmakla. Neden birilerini ikna etmeye calisiyorsunuz ki? Hangi birimiz ilk girdigimiz iste omur boyu calisti ki?
Ikna etmeye çalışmıyorum ki. Duyduklari için yorum yaptılar. Yoksa ailemin sözünden çıkmayıp hayatımı onların istek ve arzularına göre yönlendirecek değilim. Ama bana zora gelemiyor gibi davranmalar çok sinir bozucu

Durduğum yer ana kapının karşısı ve orada kışı geçirmek çok zor olacak. Is bulamaz isem zaten burada bekleyeceğim ocağa kadar. Meslektaşlarınızı rahat rahat telefonla oynarken sizin hangi işi önceye alsam diye telaş icin de kosusturmaniz performansınızı inanın çok kötü yönde etkiliyor. Yardıma gelen arkadaşlar yarim saat durup com yoruldum diye gidiyorlar.

Benim eski ofisimdeki iş arkadaşlarım tüm gün yüksek sesle müzik dinler, saatlerce telefonla oynar ve iş yapmazdı, ki benim mesleğimde teslim tarihi çok net olan büyük projeler vardı. Deli gibi projemde çalışır, nefes almaz hatta tuvalete gitmeyi unuturdum yani anlayabiliyorum. Şartları iyileştirmelerini istesen çözüm olur mu peki? Kış aylarında burada olmaz, benim yerimi değiştirin desen. En azından iş bulana kadar rahat etsen?

Ikna etmeye çalışmıyorum ki. Duyduklari için yorum yaptılar. Yoksa ailemin sözünden çıkmayıp hayatımı onların istek ve arzularına göre yönlendirecek değilim. Ama bana zora gelemiyor gibi davranmalar çok sinir bozucu
Yasadiklarinizi sadece siz bilirsiniz. Birakin zora gelemiyor desinler. Siz mutlu olacaginiz iste calisin. Elbet bu dusunceleri degisecektir.

Benim eski ofisimdeki iş arkadaşlarım tüm gün yüksek sesle müzik dinler, saatlerce telefonla oynar ve iş yapmazdı, ki benim mesleğimde teslim tarihi çok net olan büyük projeler vardı. Deli gibi projemde çalışır, nefes almaz hatta tuvalete gitmeyi unuturdum yani anlayabiliyorum. Şartları iyileştirmelerini istesen çözüm olur mu peki? Kış aylarında burada olmaz, benim yerimi değiştirin desen. En azından iş bulana kadar rahat etsen?
Beni en iyi siz anlarsınız. Benimde iş arkadaşlarım böyle. Zaten bu performansımı çok etkiliyor. Benden daha fazla maaş alıp daha fazla dinleniyorlar

Beni en iyi siz anlarsınız. Benimde iş arkadaşlarım böyle. Zaten bu performansımı çok etkiliyor. Benden daha fazla maaş alıp daha fazla dinleniyorlar

Hiç kimsenin, senin seviyende olmayan hiç kimsenin, senin kadar emek vermeyen hiç kimsenin performansını ve kendine güvenini etkilemesine izin verme! Senin bu mesleği elde edene kadar verdiğin emeği onlar verdi mi? Senin bu işte çırpındığın kadar onlar çırpındı mı? Hayır, di mi? O zaman neden eziliyorsun onların işgüzarlığı altında. Kendini toparla, kendine güven, dimdik ol. İnsanlar karşılarındakini büyüledikçe maaşları da artar. Benim mesleğimin altın kuralıdır dilinin laf yapması. Benim yapmaz mesela ama elim çalışır, kimse yüksek performans göstermezken ben gösterdim diye primlerimizi kestiler, sırf kıskançlıktan. Çıktım hakkımı istedim çatır çatır vermek zorunda kaldılar. Hakkını iste. İlk işin diye de kendini ezdirme :)

Hiç kimsenin, senin seviyende olmayan hiç kimsenin, senin kadar emek vermeyen hiç kimsenin performansını ve kendine güvenini etkilemesine izin verme! Senin bu mesleği elde edene kadar verdiğin emeği onlar verdi mi? Senin bu işte çırpındığın kadar onlar çırpındı mı? Hayır, di mi? O zaman neden eziliyorsun onların işgüzarlığı altında. Kendini toparla, kendine güven, dimdik ol. İnsanlar karşılarındakini büyüledikçe maaşları da artar. Benim mesleğimin altın kuralıdır dilinin laf yapması. Benim yapmaz mesela ama elim çalışır, kimse yüksek performans göstermezken ben gösterdim diye primlerimizi kestiler, sırf kıskançlıktan. Çıktım hakkımı istedim çatır çatır vermek zorunda kaldılar. Hakkını iste. İlk işin diye de kendini ezdirme :)
Yok diyorum içim e sinmeyenleri..
Tepkimi de veriyorum. Özellikle satın almacı ile baya gerilmistim. Tepkimi de verdim. Ondan sonra bulaşamadı bana. Ama eminim arkamdan yine kuyumu kazıyordur.
Maddi olarak bi karşılığını alamıyorum. Mühendisler arasında inanılmaz bir performans farkı var. Bi mühendis gününün 1 saatini dahi verimli geçirmeyerek benden daha fazla maaş alıyor. Neden çünkü stratejik olarak çok önemli birinin tanıdığı bu çocuk.
Böyle adaletsizlikler beni iyice işimden soğutuyor

Yok diyorum içim e sinmeyenleri..
Tepkimi de veriyorum. Özellikle satın almacı ile baya gerilmistim. Tepkimi de verdim. Ondan sonra bulaşamadı bana. Ama eminim arkamdan yine kuyumu kazıyordur.
Maddi olarak bi karşılığını alamıyorum. Mühendisler arasında inanılmaz bir performans farkı var. Bi mühendis gününün 1 saatini dahi verimli geçirmeyerek benden daha fazla maaş alıyor. Neden çünkü stratejik olarak çok önemli birinin tanıdığı bu çocuk.
Böyle adaletsizlikler beni iyice işimden soğutuyor

E ama her yerde aynı değil mi iki gözüm? Her yerde torpil, her yerde torpille yüksek maaş :) İşini iyi yap, doğru insanlarla ilişkilerini iyi tut elbet yükseleceksin :) Sinirle hareket etme sakın, sakin sakin alttan ala ala anlat derdini ki çıkıntılık yapıyor demesinler :)

Ablan da yani ablaymis. Sanki olum kalim meselesi. Kiz bu isi istiyor niye babanla istisare ediyosun ki . Kalk git ayarla. Sonra kendi basvurmus dersin hayret ya. Uyuz oluyorum boyle gorunurde ablalara !

Bu ilk isinizse biraz tecrube edinin sabredin. Sonra zaten kapis kapis cagirilirsiniz. Tecrubesiizsiniz diye boyle kotu is denk gelmis. Kimse burnunu surtmeden iyi bi ise sahip olamiyor torpilsiz

Canim inan benim annemler de öyle. Bazen istekleimiz beklentilerimiz çok farkli oluyor ozellikle iş konusunda. Kendimi ifade edemiyorum onlara :(
Canim ilk isinse buraz daha sabret. Biraz piş, her isin zorluklari var. Bir süre daha calış sonra çıkarsın. İş bulmak çok zor bu dönemde. Evet iş yükün ağır. Hem çalış gem iş bak takma kafana

Bende mühendislik mezunuyum.mezun olduktan bir sene sonra ancak bir iş buldum.evime 1 bucuk saat uzaklıktaydı.6 ay böyle günde 3 saatim yolda geçerek çalıştım. İş yerindede hiç oturmaya fırsatım yoktu.işçi gibi çalıştım. Hemde sadece asgari ücrete. Hem yoğun çalışıp hemde yol gitmek inanın daha çok yoruyor.
Sonrasında girdiğim işlerde hiç iiyiyerler çıkmadı. Kimi maaşımı vermedi kimi sigortamı yatırmadı. Özel sektörden de mesleğimden de nefret ettim. Mühendis değilde ayakçı gibi çalıştım.
Kendime dinlenme süresi verdim yeni kendime geldim.
Şimdi evime yakın bir markette işe başlıcam. Hemde 2000 tl ile.
Mühendisken sadece asgari ücretle calıstım.yol paramı bile kendim verdim. Hiç iyi iş imkanı bulamadım.Eğer bu iş yerının ımkanları iyi ise kaçırmayın.Ailenızı yavaş yavaş ikna edersınız, siz kararlı oldukca onlarda ikna olur.

Ben sunu tecrubeyle ogrendim : "is konusunda ailenin gorusunu alacaksin ama rizasini almayacaksin".
Aileniz sizi ne kadar anlayabilir ki? Onlar ayni sartta mi calisiyorlar aralarindan biri muhendis mi acaba? İssiz kalmanizdan korkuyor olabilirler.Ama ailenizin dedigini yapmak zorunda degilsiniz.
Her gun oraya giden orada calisan sizsiniz.
Ailenize gore yasamayin.
Ben yanilmisim,ailenin her dedigi yapilir onlar her zaman en iyisini bilir" derdim ama yanildugimi anliyorum.Tam aksine,aile kendine daha az emek getiren sorumluluklarini azaltacak islerde calismanizi ister.
Baska huzursuzluklar da varsa mobbing vs.gibi ayrilin oradan

Allah Allah millet eskiden aynı dabrikada 40 yıl işçi olarak çalışırmış.Onların iş yku nasıldı acaba.Bence şimdiki nesil dayanıksız,çuruk bir şey.Başka yerde de aynı olyrsunuz siz.Sabırlı değilsiniz.

Soğuk ofis çekilmiyor gerçekten

Panpacım bence dal gitsin. Aileleri kariyer işinde çok da dinlememek gerekiyor bence, ekonomi de şartlar da onların zamanından farklı.

Allah Allah millet eskiden aynı dabrikada 40 yıl işçi olarak çalışırmış.Onların iş yku nasıldı acaba.Bence şimdiki nesil dayanıksız,çuruk bir şey.Başka yerde de aynı olyrsunuz siz.Sabırlı değilsiniz.
Allah Allah neden acaba ? Hemen cevaplayayım. Ben teknik iş yapmak için 4 sene emek verdin. Eğer ağır malzemeleri taşımak benim işim olsaydı 4 sene okumama gerek kalmazdı. Bana sırf ağır malzemeleri kaldırmamak için bile ders verildi.
Ben işçi değilim mühendisim. Ben diğer mühendisler gibi çalışamıyor isem neden diye sorgulamak başka bir iş bakmak hakkım değil mi acaba ?
Madem bu kadar dirayetsiz geldim gözünüze acaba siz hangi sektörde hangi isle mesgulsunuz bilmek isterim?

Abartısız söylüyorum orada çalışan 3 mühendisin günlük yaptığı işten daha fazla çalışıyorum. Ama aldığım maaş 1900+agi+mesai. Ve o kadar yoğunum ki başka işler öğrenemiyorum. 1 aydır stabil bir şekilde geçiyor gunlerim. Ofisteki çırak bile benden daha çok dinlenecek vakite sahip. Ama benim lavaboya gitmeyi unuttuğum günler oluyor yoğunluktan.
Maksimum performans minumum ücret alıyorum. Bu da isten sogumama sebep oluyor
İş hayatında bu bir kuraldır canım en çok çalışan en az maaşı alır:KK51:

Canim inan benim annemler de öyle. Bazen istekleimiz beklentilerimiz çok farkli oluyor ozellikle iş konusunda. Kendimi ifade edemiyorum onlara :KK43:
Canim ilk isinse buraz daha sabret. Biraz piş, her isin zorluklari var. Bir süre daha calış sonra çıkarsın. İş bulmak çok zor bu dönemde. Evet iş yükün ağır. Hem çalış gem iş bak takma kafana
Is bakıyorum zaten. Bulmadan da ayrılmam. Ama iş görüşmesine dahi çagirilmiyorum buna üzülüyorum

Back
X