Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar bu dertten muzdarib olanlar varsa yada yok biz çok şükür bebişimize kavuşduk diyenler varsa herkesi bekliyorum...
tedavilerimizi ve sonuçlarımızı konuşalım................
canım memorialde mi tedavi görüyodun??? Yanlış mı hatılıyorum...Benim eşim hipogonadizm hastası..yani hipofiz bezinde tümör var..buna bağlı sperm sorunu...spermiogramda senin başlıktaki teşhis yazıyo..yanlız biz tedavi ile 38 milyon sperm gördük..ama o testte bile teşhis aynı...ilk denememde hamile kaldım...9. haftada kontrole gittiğimde meleğimin kalbi durmuştu..benim kalbim kürtaj kontrolünde duruyodu....benim 10 tane embriom 5. gün 1. kalite oldu...2 transfer ettiler eşimin hastalığından dolayı..diğerleri donduruldu..buna rağmen spermin 3. kalite olduğunu bunun için gebeliğin sonlanmış olabileceğini söylediler...dondurulmuşlarda da aynı şey olabilir dediler...zaten donmuşlarda düşük riski daha çok oluyomuş...sperm ,embrio olduktan sonra da hükmünü kaybetmiyomuş...Napıcaz biz şimdi????????Yani hamile kalsakta durmuyo....durmucak...dua etmekten başka çaremiz yok...ümitsizim çokkkkkkk
ah canım ah..inanıyorum,inanmak istiyorum..evlerimizin bi gün bebek sesi ile çınlanacağına..anneler gününde sarılacak bir evladımız olacağına...eşimiz evden gittikten sonra, bütün günümüzü meleğimizle geçirecegimize..bizi bizden başka kim anlayabilirki..zaten biz bizden başka kime anlatabilirizki derdimizi...ilk tedavimden sonra çok yıkıldım...ikinciyi yapacak gücü bulamıyorum kendimde..ama çok istiyorum sadece bir evlat ya..iki üç değil..sadece bir evladım olsun..Allah inşallah kucaklarımızı boş bırakmaz...dualarda buluşalım canım benim...
bizde de aynı sorun var. sayı hareket morfoloji hepsi problemli. 3 negatif deneme var. 4. yü denemeye korkuyorum. yine aynı hayal kırıklığı ve hüsranı yaşamak istemiyorum. Rabbim yardımcımız olsun. Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah bizlere. Moralim çok bozuk...
canım sen genetik yaptırdınmı????????ben memorıalde hocaya söyledim sen kocaman bi sorunumuz varken ufak sorunlara kafa yoruyosun dedi bana............şimdi eger 5. için güç ve para bulabilirsem kendim yaptıracam öyle gitcem..........bide bukez kesinlikle memorıal degil...........sen 4. nerde düşünüyosun.....
canım daha dur yolun başındasınız...........ilk tedavide güçsüz kalınırmı...neyse sen inşaallah hayırlısıyla 2.de kavuşursun...........ben 4. kez denedim ve hep sıfır aldım.............ben sabır niyaz ediyorum Rabbimden...çünki artık bundan sonrası benim için daha zor...
canım sen genetik yaptırdınmı????????ben memorıalde hocaya söyledim sen kocaman bi sorunumuz varken ufak sorunlara kafa yoruyosun dedi bana............şimdi eger 5. için güç ve para bulabilirsem kendim yaptıracam öyle gitcem..........bide bukez kesinlikle memorıal degil...........sen 4. nerde düşünüyosun.....
merhaba arkadaşlar bizde çift olarak aynı dertten müzdaribiz. ama burada olanların çoğu bu dertten muzdarip. sadece çoğu ismini bilmiyor. biraz açayım arkadaşlar oligoastenoteratozoospermi deki oligo sayının az olduğu anlamına geliyor yani sayımız standart olarak kabul edilen 1cc de 20 milyon sayısından az. asteno ise hareketin standart altı olduğunu söylüyor. ki bu da ileri hızlı ve hızlının %60 dan az olduğu anlamına geliyor. terat ise morfoloji bozukluğu demek. krugere göre %4 ten aşağı whoya göre ise %50 den aşağı -morfolojide standarlar konusunda çok emin değilim- olması demek. sayısı 5 milyonun altında olanlar direk olarak bu sınıfa giriyorlar. çünkü 5 milyonun altında oldu mu morfolojiye bakılamıyor. sayıda sorun var ise illaki harekette de oluyor. bizim sayımız lam lamel arasındaydı yani 5 bin felan. ilk denememde gebe kaldım. ama bebeğimi kaybettim. bende kan pıhtılaşması çıktı. ikinci denememde sayımız 200 bin %10 hareket vardı şimdi ikinci denememde 10 haftalık gebeyim- maşallah diyin arkadaşlar. rabbim bu yolda olan herkese nasip etsin aminnn- işleme alınan yumurtalarımın yarısından fazlası dölleniyor. yani döllenmede de çok sorun olmuyor. hareketli ve düzgün morfolojisi olanı alıyorlar sonuçta. bence sorunu genetik, kan pıhtılaşması ya da rahim içi yapışıklık, tüplerden gelen akıntı olabilir. aynı merkezde takılmanızı önermem. bu doktor her şeyimi biliyor demeyin. farklı yerler deneyin. farklı laboratuvarlar önemli. ben umut tüp bebekte yaptırdım. ilgiden memnun olmasam da işlerini doğru yapıyorlar. moral çok önemli ben tek embriyoya rağmen kesin gebe kalıcam diye işlemlere başladım. bir gün şüphe etmedim. embriyo hazır rahim görünce atladı heralde. zaten ben kesin gebe olarak dönücem diye hesap yaparken millet nasıl emin oluyorsun bak sonra üzülürsün felan diyolardı. üzülürsem ben üzülürüm diyerek milletin ağzını da tıkadım. etrafımda negatif insan barındırmadım. rabbim kısmet etti. ben bu başlıktaki yazıları okuyunca çok üzüldüm. lütfen arkadaşlar moral çooook önemli. 5 milyonun altında olup gebe olanlar diye yazarsanız bir çok kişi bulacaksınız. moralinizi sakın sakın bozmayın. rabbim hepimizin yardımcısı olsun. aminn.
B]Canım kanda karyotip analizi yapıldı. Kromozomlarda bir sorun çıkmadı. İlk 3 denemeyi Ankara'da yaptırdık. 4. için Memorial'ı düşünüyorum. İnşallah bu sefer bebeğimize kavuşuruz. Sen pek memnun kalmamışsın galiba Memorial'dan. Biraz anlatırmısın?[[/B]
nurdost maaşallah barekallah.....................
hem bebişine hemde bu kadar çok bilgili oluşuna.............Rabbim saglikla kavuştursun seni melegine.........
sana danışcamız çok şey var bizim..........mesela embriyoların kaliteli oldumu..........5. güne gidebildilermi????ayrıca eşin için ilaç kullandınızmı??
ben sana moral konusunda çokta katılmıyorum........çünki ben bu işin nasip kısmet olduguna çok çok inanıyorum...ilkinde çok yüksekti de moralim oldumu.....hem o zaman sonuç negatif oldugunda resmen yıkılıyosun.......bence hep orta karar olunmalı..........amaannn neyse bilmiyorum işte
zaten bence benim yorumlarımda ehemmiyetsiz çünki hamile kalanlar anlatmalı....ben sadece tedavi kısmını iyi bilirim ötesine hiç geçemedim....
amin canım Rabbim hepimize hayırlısından versin........
şimdi bende diyorum aslında labaratuvar ortamı benim embriyolarada yaramadı diye.......keşke bende senin gibi daha erken transfer yaptırsaydım...........
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...Hala kanamam geçmedi...Hale hanım tekrar kontrole çağırdı..Çarşamba günü gidicem..Bakalım bu sefer neler duyucam..Artık hastaneden ve doktorlardan korkar oldum....Senin doktorun kimdi?? Hale hanım baştan beri bana ümit vermedi..Hep bi açık kapı bıraktı...Kucağınıza almadan inanmayın dedi...Doğruymuş..Rüyam 9 hafta sürdü...
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...Hala kanamam geçmedi...Hale hanım tekrar kontrole çağırdı..Çarşamba günü gidicem..Bakalım bu sefer neler duyucam..Artık hastaneden ve doktorlardan korkar oldum....Senin doktorun kimdi?? Hale hanım baştan beri bana ümit vermedi..Hep bi açık kapı bıraktı...Kucağınıza almadan inanmayın dedi...Doğruymuş..Rüyam 9 hafta sürdü...
slm canımbır şey sormak istiyorum ankarada iyi bır kadın dogum doktoru arıyorum kımı önerirsin bayan olacak lütfen yardım
canım benimkide aynur hocaydı..........kanamanın bitmemesi ne olabilirmiş hiç sormadınmı??????sadece onlara takılı kalma bence......başka doktorada git............
canım senin için ve herkes için niyaz ediyorum.......bebiş hayalleri rüyadan çıkıp gerçege dönsün inş......