Erkek İnfertilitesi !! oligoastenoteratozoospermi !!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım merak ettim seni.. şu an hissettikerin çok normal, bende 2. negatiften sonra bunalıma girmiştim resmen. Ama bir şekilde insan toparlanıyor. Biraz uzak kalıp kafanı rahatlatmak en iyisi. Biliyorum ne desem teselli etmez şu anda sadece biraz zaman..

merhaba arkadaşlar ben de sızın gıbıyım. daha yeni öğrendık 1 ay oluyor sadece... eşim test verıyor belli aralıklarla durum netlesmesı içn daha urologla konusmadık. bakalım ne dıyecek ..ilaçlarla olumlu sonuç alan var mı

merhaba. eşimde de bu sorun var. adı bile zor içinizden hamile kalıp bebeğini sağlıkla kucağına alan var mı? Eylül'de tüp bebek düşünüyoruz ama çok umutsuzum..

merhaba. eşimde de bu sorun var. adı bile zor içinizden hamile kalıp bebeğini sağlıkla kucağına alan var mı? Eylül'de tüp bebek düşünüyoruz ama çok umutsuzum..
Hic umutsuzluğa kapilma arkadasim. tup bebekte zaten bir tane sağlıklı sperm bulundumu tamam. Bizim test sonucumuz sifir çıkıyordu yikama sonrasi bir iki canli sperm çıkıyordu o yüzden hiç karamsar bakma ben ilk demede hamile kaldim ve altinci aydayim bi sorun yok Allah a şükür.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. çok sevindim senin için. benim bir endişem de morfoloji. normal morfolojimiz Sıfır. benim kafama takılan, şimdi bunun anlamı doğacak bebeğimiz nasip olursa tabi engelli mi olcak? yani böyle bir risk mi var? sonuçta morfoloji sıfırsa sağlıklı sperm yok demek doğru mu biliyorum?

O kadar bilgim yok çünkü bizde sperm sayisi sifir ciktigi icin morfolojinin degerlendirilmesi bile yapilamiyordu.
Cok üstüne dusunme fazlada arastirma bence . Çünkü bosuna kafamiz karisip karamsarliga kapiliyoruz sen Rabbine sigin hayirlsiini iste icine sinen bir doktorla yola koyul onada guven gerisi Allah in takdiri. Biz elimizden geleni yapicaz, O ne dediyse o olacak sonuçta. İçini ferah tut inşaallah en güzel sekilde sana da Rabbim yasatir bu duyguyu.. hepimize tüm isteyenlere..

Canim ben bunu çok arastirmistim . Morfoloji şekil bozuklugu ve morfolojisi bozuk spermin dna si düzgün. Olabilir . Sperm dna hasari yaptırın isterseniz

amin Allah Razı olsun. sana da gönlündekileri hayra çevirip versin Rabbim

Canim ben bunu çok arastirmistim . Morfoloji şekil bozuklugu ve morfolojisi bozuk spermin dna si düzgün. Olabilir . Sperm dna hasari yaptırın isterseniz
çok teşekkür ederim cevabın için. inşallah tüp bebeğe başladığımızda hepsini konuşcam doktorla. şuan rahim düzeltme sonrası beklemedeyim. öncelik rahim ameliyatı olunca bunları sormak hiç aklıma gelmemişti.

Merhaba,
Bizim hikayemizde 1.5 yıllık evliyiz.
Korunmayı bıraktıktan sonra biraz evhamlı olduğum için aylar sonra dr a gittik ilk spermiyogramda 0 çıktı hiç hücreye rastlanmadı..
Sonraki testte 10 milyon 0 hareketlilik
Bu arada eşim 7 yaşında tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş ve o testiste kitle görüldü..
En son bahçeciye gittik 100 üzeri motil sperm çıktı hemen dondurma işlemi yaptık ve sonraki günler de 100 er taneden 2 tüp daha donduruldu.
2017 mayısta eşim kitleden ameliyat oldu.
2018 ocakta bahçecide tekrar yaptırdığımız spermiyogramda tekrardan 100 üzeri motil sperm çıkışı görüldü.
Ağustosta tüp bebek denemesi yapmayı planlıyoruz

kizlar benim esimin de 4milyon sperm sayisi insallah bizim de olur hic normal yoldan kalmadim tup bebek tedavisiyle bir kurtajim var 2 negatif sonucum var maalesef simdilik beklemedeyiz

Arkadaslar merhaba bende cok uzun zamandir takip ediyorum burayi. Gecen hafta tup bebege basladik esimden test istediler. 15 adet immotil sperm bulundu donduruldu. Immotil sperm sizce tup bebekte ne kadar saglikli immotilin ölü hucre oldugunu biliyorum. Kafamiz cok karisik psikolajik olarak yipranmis durumdayim. Bilgisi olan bana yardimci olsun luttfenn.. !!!

immotil hareketsiz sperm demek. sadece ölü değil hareketsiz olanlar için de kullanılıyor. eğer hareketsizse bu tüp bebekte önemli değil. zaten sıkıntı olsaydı eşinden küçük bir operasyonla sperm alma ihtiyacı duyarlardı. kendini yıpratma. bu işin matematiği yok arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…